Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-29@18:45:43 GMT

تلفیق ورزش و گردشگری در کویر خوريان

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۴۳۰۶

تلفیق ورزش و گردشگری در کویر خوريان

تپه‌های کویر خوریان سمنان مکانی مناسب برای گردشگری ورزشی و هیجانی محسوب می‌شود که سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ سمنان از جمله مناطقی است که گنجینه‌ای از جاذبه‌های طبیعی و انسانی را در خود جای داده است. یكی از این جاذبه‌های طبیعی كه از منظر ژئوتوریسم و گردشگری ورزشی اهمیت دارد، کویر و تپه خوریان روستای اعلاء از توابع این شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منطقه به دلیل وجود چاه نفت از موقعیت استراتژیک خاصی برخوردار است، به‌گونه‌ای‌که در سابقه تاریخی آن چالش‌های زیادی بر سر مالکیت و استخراج نفت از این چاه بین دولت‌های بریتانیا و روسیه دیده می‌شود. در قسمت جنوبی این منطقه کماکان ابنیه و آثار و تجهیزات استخراج نفت مربوط به سال‌های دور به چشم می‌خورد که در فهرست میراث صنعتی ایران ثبت شده است. همچنین پل ارتباطی که 80 سال پیش توسط روس‌ها بنا شده بود در حال حاضر فعال و همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ژئوتوریسم زیرمجموعه توریسم پایدار محسوب شده و هدف آن حفظ منابع گردشگری است، به‌گونه‌ای‌که محل مورد بازدید گردشگران برای نسل‌های آینده هم دست‌نخورده باقی‌ مانده و قابل استفاده باشد. ژئوتوریسم این امكان را برای محققان و بهره‌برداران به وجود آورده كه بتوانند محیط را بهتر درک و كیفیت بازدید را ارتقا دهند، به‌طوری‌که سفر مسئولانه انسان در زمین منجر به نشان دادن ویژگی برجسته و تازه‌ای از طبیعت شود.

در ژئوتوریسم تلاش بر این است كه دخالت و تصرفی توسط انسان در محیط صورت نگیرد، اما به‌ناچار اگر اقدامی صورت گرفت این اقدام باید منجر به كمال در طبیعت شود. ایجاد تغییر نباید ناسازگار با محیط باشد و چهره منطقه را دگرگون و ناهمگون كند.

تبدیل تپه‌ماهور به سایت پروازی برای پاراگلایدر

یكی از فعالیت‌هایی كه می‌توان از اشكال مختلف زمین بهره برد، فعالیت‌های ورزشی هیجانی است. امروزه صنعت گردشگری در ابعاد گوناگون آن در حال پیشرفت و گسترش سریع است. در این میان، گردشگری ورزشی به معنای تجربه‌ سفر برای شرکت یا تماشای رویدادها و فعالیت‌های ورزشی به بخش مهمی از بازار این صنعت تبدیل‌ شده است كه در همین زمینه فعالیت‌های ورزشی همچون پرواز با چتر و پاراگلایدر روزبه‌روز در میان اقشار مختلف جامعه مورد اقبال قرار گرفته که علاوه بر شرایط توپوگرافی و ریخت‌شناسی زمین، سرعت و جهت باد نیز در رونق این ورزش مؤثر است.

كویر خوریان در موقعیت جغرافیایی E5328 شرقی و N3528 شمالی در 15 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان سمنان در استان سمنان قرار دارد. این کویر از شرق به کویر نمک سمنان و از غرب به رودخانه گیناب و کویر دلازیان محدود می‌شود.

این منطقه دارای تنوع لندفرم و جذاب تپه‌ماهور با تنوع رنگی است و هرچه از پایین به سمت بالا حرکت می‌کنیم، میزان سدیم، منیزیم، سولفات، PH، کلر، کربنات، بی‌کربنات‌ها، درصد آهک، نسبت جذبی سدیم و ظرفیت تبادل کاتیونی کاهش یافته و درصد کلسیم خاک زیاد می‌شود و بافت خاک نیز از لومی رسی شنی به شنی لومی تغییر می‌یابد که مهم‌ترین عوامل برای تفکیک تیپ‌های گیاهی(گنگ، کلیای سیاه، اشنان-درمنه و درمنه)، ویژگی‌های خاکی( ازجمله شوری، درصد رس و کلر) و عمق آب زیرزمینی هستند.

برای دسترسی به این منطقه ابتدا از سمت جنوب میدان استاندارد شهر سمنان وارد مسیر جاده پایگاه هوایی و جاده روستای اعلا شوید. روستای اعلا در فاصله تقریبی 12 كیلومتری شهر سمنان قرار دارد. بعد از این روستا با طی حدود 7 كیلومتر وارد محور فرعی خاكی در سمت راست می‌شوید كه تابلوی زردرنگی با عنوان سایت پروازی خوریان در آن به چشم می‌خورد. پس از طی تقریبی 1.5 تا 2 كیلومتر راه خاكی به قسمت بالای تپه مشرف به چشم‌انداز لندفرم‌های خوریان می‌رسید كه با توجه به كم ارتفاع بودن و وجود اختلاف فشار، باد مناسبی برای پروازهای كوتاه جریان دارد.

منطقه خوریان می‌تواند موجب رونق صنعت گردشگری استان سمنان شود

در حال حاضر این تپه به یک سایت پروازی مناسب برای پاراگلایدر تبدیل شده و به گفته كارشناسان، نخستین مکان کویری تمرین پرواز با پاراگلایدر در کشور محسوب می‌شود. نرمی خاک، دیواره طولانی و ایمنی، عواملی هستند که این منطقه را به‌عنوان مکانی مناسب و مطمئن برای پرواز هنرجویان مطرح کرده است.

با توجه به وجود جاذبه‌های گوناگون و حضور گردشگران در کویر سمنان در صورت توجه مسئولان، منطقه خوریان با جاذبه جدیدی بنام پرواز می‌تواند موجب رونق صنعت گردشگری استان و شهر سمنان شود.

پدیده‌های زمین‌ گردشگری از مهم‌ترین منابع و سرمایه‌های ملی هستند که در صورت برنامه‌ریزی مناسب برای بهره‌برداری از مزایای آن‌ها می‌توانند منافع مادی و معنوی فراوانی را عاید کشور کنند.

ازآنجاکه توسعه بسیاری از انواع توریسم در کشورمان با محدودیت‌های خاصی مواجه است، توجه بیشتر و جدیدتر به شاخه‌هایی از توریسم مانند اکوتوریسم و ژئوتوریسم که قابلیت بالایی برای جذب گردشگر داخلی و خارجی دارند می‌توانند زمینه مناسبی برای توسعه گردشگری فراهم کنند.

با وجود آنچه گفته شد رونق گردشگری و افزایش گردشگر پذیری یک جاذبه گردشگری به همان اندازه که عواید و منافعی را برای جامعه میزبان ایجاد می‌کند به همان نسبت نیز می‌تواند موجب بروز اثرات سوء و مخرب و گاهی جبران‌ناپذیر برای مکان‌های توریستی شود که باید با برنامه‌ریزی و مدیریت درست تبعات آن را پیشگیری و یا به حداقل رساند.

سعید کامیابی جغرافی‌دان و عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان

انتهای پیام/4078/

منبع: آنا

کلیدواژه: گردشگری جاذبه های گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۴۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳

 

 

 



به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر عامل شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد در خصوص برنامه‌های ۱۴۰۳ شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد گفت: امسال علاوه بر برنامه‌هایی که در نظر داریم و در این خصوص برنامه‌ریزی شده در تلاش هستیم منطقه هفت حوض را توسعه دهیم تا مورد توجه مردم به خصوص افرادی که در جنوب شرق مشهد زندگی می‌کنند نیز قرار گرفته شود.

امیر رمضانی افزود: در حال حاضر مقدمات انجام فعالیت‌هایی در زمینه توسعه منطقه هفت حوض آغاز شده و امیدواریم که به زودی این برنامه‌ریزی‌ها انجام شود. یکی دیگر از برنامه‌هایی که ما در مجموعه خود برنامه‌ریزی کردیم اتوبوس گردشگری برای زائران و مجاوران است که آن‌ها را از کوه پارک به سمت قله‌زو منتقل کنیم و این اتفاق به زودی انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد گفت: اقدامات دیگری در خصوص توسعه هفت حوض و تقویت فضای نوری این منطقه در دستور کار قرار گرفته است و قصد داریم فضاهای درختکاری را در این منطقه افزایش دهیم تا مردم بتوانند از فضای بیشتری نیز استفاده کنند.

امیر رمضانی افزود:در حال حاضر ظرفیت پارکینگ هفت حوض حدود ۱۷۰۰ خودرو است و قصد داریم این فضا را گسترش دهیم تا مردم در این خصوص دغدغه‌ای نداشته باشند. همچنین راه‌اندازی روستا بازار تقریباً به اتمام رسیده و تلاش می‌کنیم که در روزهای آینده به بهره‌برداری کامل برسد و به محض اینکه به صورت جامع و کامل راه‌اندازی شود، قطعا حدود ۱.۵ برابر در ورودی‌ منطقه هفت حوض تاثیرگذار خواهد بود.

مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد با بیان اینکه در تلاش هستیم که در سال ۱۴۰۳ رشد و توسعه مناطق مختلف را در دستور کار خود قرار دهیم، عنوان کرد: این تصمیم باعث شد تا فعالیت‌ها و برنامه‌های شرکت توسعه گردشگری شهرداری مشهد متفاوت از سال‌های گذشته باشد و این تغییرات منجربه اقبال بیشتر مردم به این منطقه شده است. بنابراین منطقه هفت حوض می‌تواند درصدی از شهروندان شرق مشهد را به سمت خود سوق دهد، زیرا خدمات در این منطقه نیز ارزان قیمت است.

امیر رمضانی با بیان اینکه نیاز است سرمایه‌گذاران پای کار بیایند تا ارائه این خدمات به مردم را افزایش دهیم، تصریح کرد: این مجموعه برنامه‌های دیگری مانند بازی‌های هیجانی را در دستور کار خود قرار داده و لایحه آن برای شورای اسلامی مشهد ارسال شده است تا در صورت موافقت نیز اتفاق رخ دهد. این بازی‌های هیجانی در ۴ نقطه مشهد با ۱۰ مورد تنوع برای علاقه‌مندان اتفاق خواهد افتاد. همچنین اقدامات اولیه‌ای برای ایجاد شهر برفی و گفت‌وگو با سرمایه‌گذار آکواریوم شهری نیز از جمله برنامه‌هایی است که در این مجموعه در حال انجام است.

دیگر خبرها

  • سالن ورزشی آلاشت بازسازی می شود
  • ۳ رویداد گردشگری قزوین ثبت ملی شد
  • مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • ثبت سه رویداد گردشگری قزوین در تقویم ملی
  • سفرنامه| مسیر بی بازگشت به ریگ جن!/ مثلث برمودای ایران کجاست؟
  • ترویج ورزش های زورخانه ای در سمنان
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • زبان مار، دره‌ای عظیم در دل کویر لوت
  • اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳
  • جزئیات اقدامات منطقه هفت حوض برای توسعه گردشگری مشهد در ۱۴۰۳