Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@06:06:49 GMT

ریزش سنگین بورس‌های آسیا و اروپا

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۰۶۱۱۵

ریزش سنگین بورس‌های آسیا و اروپا

به گزارش بلومبرگ، روند معاملات در نقاط مختلف جهان تحت تاثیر اخبار مختلفی قرار گرفت.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، یک منبع دیپلماتیک فرانسوی گفته است که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با یکدیگر بر سر تعلیق عملی کردن تهدیدات متقابل اعمال تعرفه‌های تجاری تا پایان سال جاری میلادی توافق کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار است به زودی نمایندگان فرانسه و آمریکا بر سر لایحه جنجالی مالیات دیجیتالی در فرانسه که مشخصا درآمد برخی غول های فناوری آمریکایی نظیر آمازون وفیس بوک را هدف قرار می گیرد؛ گفتگو کنند.

آمریکا تهدید کرده است که در صورت عملی شدن این لایحه، تعرفه سنگینی روی واردات بخشی از محصولات فرانسوی وضع خواهد کرد. البته این تنها مشکل آمریکا با اروپایی‌ها نیست و آلمان و اتریش نیز اخیرا به دلیل تحریم پروژه انتقال گاز روسیه به کشورهایشان توسط آمریکا موضع تندی علیه این کشور گرفته اند.

از سوی دیگر از تهدید کره شمالی به خروج کامل از مذاکرات خلع سلاح هسته ای، مقامات آمریکایی از این کشور خواسته‌اند تا به مذاکرات باز گردد. با این حال پس از آن‌که وزارت خزانه داری آمریکا در اقدامی غیرمنتظره، دو شرکت کره ای را به اتهام ارسال نیروی کار از کره شمالی به کشورهای خارجی تحریم کرد؛ رهبر کره شمالی سفیر سابق این کشور در انگلیس را به سمت وزیر خارجه منصوب کرد و برخی از کارشناسان این اقدام را در راستای اتخاذ موضع سرسختانه‌تر از سوی کره شمالی ارزیابی می کنند.

در حوزه جنگ تجاری پس از ۱۷ ماه اختلاف گسترده، نخست وزیر چین با سفر به واشنگتن فاز نخست توافق تجاری با آمریکا را امضا کرد. این پیمان که بخشی از یک توافق بزرگ‌تر خواهد بود چین را مکلف به افزایش خرید از آمریکا در ازای برداشته شدن بخشی از تعرفه های آمریکا روی محصولات چینی می‌کند.

علاوه بر آن آمریکا با کانادا و مکزیک نیز پیمان جدید تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به "نفتا" را امضا کرده است که این پیمان آزاد تجاری رای موافق کنگره را نیز کسب کرد. در خاورمیانه نیز اختلافات داخلی در لیبی باعث شده است تا تولیدات نفتی این کشور به میزان زیادی کاهش یابد و نشست برلین نیز نتوانسته است به اختلافات طرفین پایان ببخشد.

در وال استریت، همه شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته  شدند.

شاخص "داوجونز ایدانستریال اوریج" با ۰.۱۷ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۲۹ هزار و ۳۴۸.۱۰  واحد بسته شد. شاخص "اس اند پی ۵۰۰" با ۰.۳۹ درصد افزایش تا سطح ۳۳۲۹.۶۹ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی " نزدک کامپوزیت" با صعود ۰.۳۴ درصدی در سطح ۹۳۸۸.۹۵ واحدی بسته شد.

آن اندرسون، مدیر بخش درآمدی در موسسه " یو بی اس است منیجمنت" گفت: در حالی وارد سال ۲۰۲۰ شده ایم که چشم انداز اقتصاد جهانی نسبت به قبل امیدوارکننده تر است و در نتیجه از دیگاه بنیادین، دلایل زیادی برای خوش‌بینی به روند بازار وجود دارد.

هم‌چنین در تحولات داخلی آمریکا، کنگره که اکثریت آن در اختیار دموکرات‌ها است ترامپ را به دو اتهام سوء استفاده از قدرت و سنگ اندازی در کار کنگره مقصر دانسته است و نانسی پلوسی، رئیس کنگره پس از مدت ها کش و قوس سرانجام پرونده استیضاح وی را به مجلس سنا ارسال کرده است. به نظر نمی رسد که با توجه به اکثریت جمهوری خواهان در مجلس سنا، استیضاح ترامپ رای بیاورد.

کیتی جونز، استراتژیست ارشد بازارهای جهانی در موسسه " چارلز شاوب" گفت: در مقطع فعلی مهم ترین چیزی که معامله گران منتظر آن هستند، اجلاس پیش روی بانک مرکزی آمریکا خواهد بود تا مشخص شود که آیا فدرال رزرو تن به کاهش بیشتر نرخ بهره خواهد داد یا خیر. اگر نرخ بهره کاهش پیدا کند احتمالا شاهد صعودهای بیشتری خواهیم بود.

از سوی دیگر، بورس‌های اروپایی کماکان تحت تاثیر وقایع مربوط به فرانسه و انگلیس قرار دارند. مجلس انگلیس با اکثریت آرا با لایحه توافق دولت این کشور و اتحادیه اروپا بر سر خروج از اتحادیه اروپا تا سی  و یکم ژانویه موافقت کرده است.

پس از وعده بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس در افزایش سرمایه گذاری دولت، اکنون ساجد جاوید، وزیر دارایی این کشور وعده داده است تا رشد اقتصادی امسال انگلیس دو برابر رشد پارسال باشد. در فرانسه نیز دولت برای راضی کردن اعتصاب‌کنندگان به از سرگیری فعالیت خود وعده داده است لایحه پیشنهادی خود برای اصلاح نظام بازنشستگی را تا حد زیادی تعدیل کند.

لایحه جنجالی دولت فرانسه برای اصلاح نظام بازنشستگی باعث رقم خوردن طولانی‌ترین اعتصابات تاریخ معاصر این کشور و استعفای وزیر بازنشستگی این کشور شده است. بانک مرکزی فرانسه هشدار داده است اعتصابات باعث کاهش محسوس رشد اقتصادی این کشور خواهد شد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند تا جایی که شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۳ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۶۵۱.۴۴ واحد بسته شد.

شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با ریزش ۰.۳۴ درصدی در سطح ۶۰۷۸.۵۴ واحد بسته شد و شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۱۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۵۴۸.۴۹ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۲۳ درصد پایین رفت و به ۹۶۵۸.۸۰ واحد رسید.

از سوی دیگر در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مشابهی داشتند تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۹۴ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۸۵۱.۲۰ واحدی پایین رفت و شاخص " هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ با سقوط ۲.۴۹ درصدی به ۲۸ هزار و ۷۸.۹۸ واحد رسید.

در چین شاخص " شانگ‌های  کامپوزیت " با ریزش ۱.۵۴ درصدی در سطح ۴۱۲۱.۲۲ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۱۹ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۷۰۶۶.۳۴ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت " وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۵۴ درصد کاهش به ۵۸.۲۰ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۸۴ درصدی به ازای ۶۴.۶۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با افزایش ۰.۳۷ درصدی به ۱۵۶۶ دلار رسید. هر اونس نقره با صعود ۰.۱۸ درصدی به ازای ۱۸.۱۱ دلار مبادله شد. 

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بورس آسیا بورس جهانی بورس اروپا بورس آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۶۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 6 رهبر انقلاب در دیدار امروز با کارگردان با اشاره به توصیه‌ها به ایشان گفتند: «...حالا بعضی خیرخواهانه ــ نظرشان خیرخواهی است ان‌شاءالله ــ مدام توصیه میکنند که «خب آقا با آمریکا مثلاً فلان[توافق را] کنید، یک چیزی میگویند گوش کنید»! خب توقّعات آنها که ‌تمامی ندارد؛ توقّعات آمریکا که تمامی ندارد. چند سال قبل از این، همین جا داخل حسینیّه راجع به مسائل هسته‌ای صحبت بود، بنده در صحبت عمومی گفتم آمریکایی‌ها مشخّص کنند چه اندازه عقب‌نشینی هسته‌ای اگر انجام بگیرد، آنها قانع میشوند؛ حاضر نیستند مشخّص کنند؛ معلوم است. قدم‌به‌قدم می‌آیند تا میرسند به آنجایی که در یک کشور آفریقایی شمال آفریقا اتّفاق افتاد؛...» در واقع رهبری به سرنوشت قذافی و حکومتش اشاره کردند با اشاره به دولت لیبی به رهبری معمّر قذّافی به خاطر آنچه عادی‌سازی روابط خود با غرب و آمریکا عنوان میکرد، اعلام کرد که برنامه هسته‌ای خود را کنار میگذارد و این کار را انجام داد و همان زمان فرانسه و چند کشور غربی تضمین کردند در صورت حمله به لیبی، به عنوان مدافع از لیبی دفاع می‌کنند اما مداخله نظامی در لیبی در ۱۹ مارس ۲۰۱۱ پس از قطعنامه ۱۹۷۳ شورای امنیت، فرانسه رهبر عملیات بود و کشورهایی چون آمریکا با رهبری فرانسه به لیبی حمله کردند که به سقوط حکومت قذافی انجامید. این بخش از بیانات رهبر معظم انقلاب را می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • ماکرون: اروپا در خطر مرگ قرار دارد
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا
  • شاخص بورس یک‌هزار واحد رشد کرد
  • لحظه به لحظه با بورس / افزایش ۸۱۸ واحدی شاخص کل
  • افزایش ۸۱۸ واحدی شاخص کل بورس
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • ریزش سنگین قیمت تارا، پژو پارس، هایما و ساینا
  • افزایش ۳۲ درصدی جمعیت دام سنگین نژاد اصیل کشور