Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@08:16:04 GMT

بذل و بخشش شهرداری به جشنواره فیلم فجر

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۶۲۸۰

بذل و بخشش شهرداری به جشنواره فیلم فجر

با همسو شدن شهرداری و دولت انتظار بهبود وضعیت مدیریت شهری و انجام تعهدات دولت بیشتر شد، اما به دفعات مدیران شهری از عدم اختصاص بودجه و تعهدات دولت به شهرداری گلایه کرده اند و یکی از دلایل نابسامانی وضعیت فعلی را  همین موضوع می‌دانند. این در حالی است که با توجه به عدم حمایت دولت از مدیریت شهری، شهرداری برای کمک به دولت قد علم کرده است

به گزارش «تابناک»، شهرداری تهران کمک ۸ میلیاردی برای جشنواره فجر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جشنواره‌ای که از پشتیبانی دولت برخوردار بوده و گفته می‌شود مبلغ ۶ میلیارد و سیصد میلیون تومان به آن بودجه اختصاص داده شده است. هرچند که مقوله فرهنگ جزء لاینفک وظایف شهرداری می‌باشد، اما سوال اینجاست که آیا به غیر از هزینه‌های غیر نقدی که شهرداری تهران برای این جشنواره هزینه می‌کند، بهتر نبود مبلغ نقدی را برای ارتقاء فرهنگ عمومی و تشکل‌های نوپای فرهنگی و مردمی که با مشکلات مالی مواجه هستند و بعضا سرنوشت آن‌ها به تعطیلی ختم می‌شود در حالی که با مبالغی کمتر از این هم باعث پویا شدن هر چه بهتر فعالیت‌های فرهنگی در سطح شهر و محله‌ها می‌شوند، هزینه می‌کرد؟

اصلا بودجه فرهنگی شهرداری که مصوب شوراست، چه میزان بوده که باز هم برای آموزش محیط زیست و حقوق شهروندی نیاز به اختصاص بودحه ۸ میلیاردی باشد؟ چگونه است در حالی که رقم بودجه معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری در سال ۹۶ دو هزار میلیارد تومان بوده اما با وجود این چنین ارقامی نیاز می شود که شهرداری ۸ میلیارد تومان برای فرهنگسازی هزینه کند؟!

مشارکت بدون اخذ نظر شورا زهرا نژادبهرام در این رابطه طی مصاحبه‌ای با اشاره به مطرح شدن نام شهرداری تهران به عنوان اسپانسر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: شهرداری تهران بر اساس بودجه ۹۸ می‌تواند در کار‌های فرهنگی مشارکتی وارد شود، اما در ارتباط با موارد خاص از جمله برگزاری جشنواره‌ها معمولاً نظرات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی اخذ می‌شود.

مخالفت کمیسیون فرهنگی با بذل و بخشش فرهنگی شهرداری محمدجواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در این رابطه با ابراز مخالفت جدی نسبت به کمک ۸ میلیارد تومانی شهرداری تهران به جشنواره فیلم فجر گفت: در روزگاری که تخصیص بخش عمده‌ای از ردیف‌های مصوب شورا در بودجه ۹۸ صفر بوده است و بیش از ۲۰ ردیف که مبلغ آن بیش از ۱۳۶ میلیارد تومان بوده و شهرداری تخصیص آن را به بهانه اینکه پولی نداشته عملیاتی نکرده، یک دفعه خبردار می‌شویم که شهرداری ۸ میلیارد تومان به جشنواره فیلم فجر کمک بلاعوض کرده است.   رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با انتقاد از چگونگی این اقدام و حجم مبلغی که داده شده گفت: وقتی که از این موضوع مطلع شدم به صورت مکتوب نامه‌ای به آقای حناچی نوشتم و خواستار ارائه توضیحات در مورد این اقدام شدم و تأکید کردم که چرا این کار بدون اطلاع شورا انجام شده است. فکر نمی‌کنم این کار با وظایف شهرداری و مدیریت شهری نسبتی داشته است.   حق‌شناس با بیان اینکه سال گذشته با کاهش جدی بودجه حوزه فرهنگی و اجتماعی روبرو بودیم، گفت: سهم فرهنگ به شدت کاسته شده است و سهم ۹ درصدی آن به ۵ درصد رسیده و بخشی از همین سهم اندک هم صرف پرداخت حقوق می‌شود. در این شرایط می‌بینیم همین بودجه محدود هم وارد حوزه‌هایی می‌شود که بدون هماهنگی و مصوبه هزینه می‌شود و معلوم نیست چه هدفی را دنبال می‌کند که این وضعیت نشان از بی توجهی به وظایف شهرداری است.

شهرداری تهران حق ندارد ریالی بابت جشنواره هزینه کند ناهید خداکرمی در واکنش به اختصاص بودجه ۸ میلیارد تومانی شهرداری تهران برای به عنوان اسپانسر سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: شهرداری تهران مجوزی برای این کار ندارد و اجازه ندارد در این زمینه ورود کند و می‌بایست بر اساس مصوبات شورای شهر تهران اقدام کند، لذا از آقای حناچی شهردار تهران انتظار می‌رود در این مسیر حرکت کند و شهرداری تهران حق ندارد ریالی بابت جشنواره هزینه کند.

همه کمک‌ها ریالی نیست پیروز حناچی شهردار تهران در واکنش به این امر گفت: بله، چند ماه است که مذاکراتی در این زمینه انجام داده‌ایم. دوستان انتظار دارند حمایت کنیم البته گاهی کمک‌های ریالی محاسبه می‌شود در حالی که ما اقداماتی مثل اجاره سالن و تبلیغات را برایشان انجام می‌دهیم.
حناچی گفت: ‌جشنواره فیلم فجر امری ملی است و آنچه قانون اعلام کند و ما امکان داشته باشیم کمک می‌کنیم.   کمک برای تبلیغات آموزش شهروندی محسن هاشمی، رییس شورای شهر تهران در حاشیه جلسه شورای شهر در جمع خبرنگاران در خصوص اختصاص بودجه ۸ میلیاردی شهرداری به جشنواره فیلم فجر گفت: شهرداری برای اینکه در فعالیت‌های تبلیغاتی خود با دستگاه‌های مربوطه مشارکت کند نیاز به مصوبه شورای شهر ندارد و در قرارداد با روزنامه‌ها و رسانه ملی می‌تواند به عنوان اسپانسر فعال شود.   هاشمی افزود: این اقدام برای این بود که شهرداری بتواند اهداف خود را پیش ببرد و در قالب قرارداد مشارکت اهداف خود را در نظر بگیرد. مثلا در مورد پسماند تیزر‌هایی قبل از پخش فیلم نمایش داده شود.

این در حالی است که مجید فراهانی از این اقدام شهرداری دفاع کرده و سابقه ۲۰ ساله این کمک را یادآوری می‌کند و اظهار نظر‌های مطرح شده را به دلیل سایه انداختن مسائل سیاسی امسال می‌داند.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: مکانیسم ماشه اجلاس داووس سردار حجازی زینب ابوطالبی سم آفلاتوکسین سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا حمید ابوطالبی جشنواره فیلم فجر مخالفت شورا با شهرداری مکانیسم ماشه اجلاس داووس سردار حجازی زینب ابوطالبی سم آفلاتوکسین سیلاب سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر لیگ قهرمانان آسیا حمید ابوطالبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۶۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است

رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی گفت: درست است که بخش‌های مختلفی برای ایجاد شهری در شأن مردم و متناسب با فرهنگ ملی تلاش می‌کنند، اما در حوزه فرهنگی نیز باید اقداماتی انجام شود برای مثال ما همچنان شاهد برخی بی‌انضباطی‌ها در آمد و شد‌ها و ارتباطات با یکدیگر هستیم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در دویست و سی امین جلسه شورای شهر تهران و پس از ارائه گزارش معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران گفت: ما در شهری زندگی می‌کنیم که برای شاد بودن و انضباط عمومی نیازمند اقدامات گسترده فرهنگی هستیم، هرچند اقداماتی توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران انجام گرفته، اما برخی از فعالیت‌های مرتبط با نظم، مشارکت، ابمنی و حقوق شهروندی خیلی کم کار شده است.

وی با بیان اینکه شهروندان از شهرداری تهران انتظار دارند تا شهری پاک، آراسته و با کیفیت برای زندگی آن‌ها ایجاد کند گفت: درست است که بخش‌های مختلفی برای ایجاد شهری در شأن مردم و متناسب با فرهنگ ملی تلاش می‌کنند، اما در حوزه فرهنگی نیز باید اقداماتی انجام شود برای مثال ما همچنان شاهد برخی بی‌انضباطی‌ها در آمد و شد‌ها و ارتباطات با یکدیگر هستیم، سوال من این است که چه میزان در حوزه فرهنگ شهروندی، ایجاد رفتار در تراز یک شهر متمدن و شهری در کلاس جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده‌ایم؟

تشکری هاشمی تصریح کرد: سازه‌های زیباسازی، فعالیت‌های با دوام فرهنگی و آن دسته از اقداماتی که شهروندان می‌توانند از آن‌ها بهره‌مند شوند بسیار کم هستند، جشن‌هایی که به مناسبت‌ها در تهران برگزار می‌شوند تمام رسالت حوزه فرهنگی نیستند؛ و باید برای کار‌های فاخر و پر دوام و در راستای رسالت و ماموریت شهرداری و برنامه‌های مصوب شورا که نیاز شهر هستند چه اقداماتی انجام شده است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه مردم ما شهر را دوست دارند، اظهار کرد: باید مسئولیت اجتماعی در بزنامه‌های شهرداری خیلی پر رنگ شود.

تشکری هاشمی افزود: متاسفانه در شهر ما آموزش‌های شهروندی به درستی انجام نشده است، در بحث حمل و نقل می‌بینیم که هنگام سوار و پیاده شدن به مترو بی انضباطی‌هایی وجود دارند که تمام این‌ها حاکی از نبود آموزش‌های لازم شهروندی است.

دیگر خبرها

  • آغاز دومین جشنواره عکاسی سنندج
  • دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور ۵۰ عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد
  • آغاز به کار دومین جشنواره عکاسی در سنندج
  • دومین جشنواره ملی عکس سنندج آغاز شد
  • لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران
  • طراحی الگوهای جدید برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • الگوی جدیدی برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • اجرای ۳۰ برنامه ویژه هفته فرهنگی اصفهان/ برگزاری جشنواره «نون و نمک» در فرهنگسرای کوثر
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر
  • نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است