Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-08@08:04:48 GMT

تهدید جدی نه آمریکاست نه اعتراضات سیاسی!

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۷۲۱۱

سرویس سیاسی خرداد: دشمنان جمهوری اسلامی ایران این روزها کینه ورزی و خصومت خود را به اعلی درجه ممکن رسانده اند و از هیچ کوششی برای آسیب و صدمه به کشورمان دریغ نمی کنند، در داخل نیز با چالش های سیاسی و مشکلات اجتماعی فراوانی دست به گریبان هستیم اما شاید بتوان گفت که مهم ترین تهدید برای کشور و خطرناک ترین گسلی که می تواند به مثابه زلزله هشت ریش تری ساختار و سازه انسجام و ثبات داخلی را منهدم کند، فاصله طبقاتی رو به رشدی است که چند دهه است بی محابا و تدریجی به پیش می رود و در این سالها عطف به همان فشارهای بیرونی بر سرعت آن افزوده شده و همه تهدیدات نظامی و سیاسی و ژئوپلتیکی و اجتماعی هم بر پاشنه آن می توانند ضربات مهلکی وارد کرده و باید فکر جدی به حال این موضوع اندیشیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش خرداد،در ماجرای تنش اخیر نظامی با ایالات متحده ایران نشان داد که قدرت بازدارندگی قابل قبولی برای مقابله با تهدیدات نظامی دشمن حتی اگر بزرگترین ابرقدرت جهان نیز باشد دارد، همچنین این نکته هم در سلسله چالش های اخیر سیاسی بروز یافته در جامعه به چشم آمد که توانایی مواجهه امنیتی با تکانه های ناگهانی نیز در ساختار سیاسی حداقل در بازه زمانی فعلی و در چنین ابعاد و گستره ای وجود دارد.

اما سئوال مهم آنست که تهدید بزرگ و خطرناک پیش روی کشور و نظام محدود و محصور به همین موارد است و گرانیگاه حساس و مهم کجاست؟
به زبان ساده و بدور از حاشیه پردازی البته که باید گفت مهم ترین چالش و تهدید پیش روی کشور را می توان در فاصله طبقاتی و گسل اقتصادی دید که طی چند دهه تدریجی و گام به گام پیش رفته و در چند سال اخیر با توجه به فشارهای بی سابقه خارجی بر دامنه و وسعت و سرعت آن افزوده شده است.

روز گذشته گزارشی انتشار یافت که خبر می داد که 38 درصد فارغ از التحصیلان دانشگاهی کشور بیکار هستند، امروز هم در گزارشی پیرامون حداقل حقوق و دستمزدها در کشور آمده بود که: براساس گزارش اخیر سازمان بین‌المللی کار، حداقل مزد سالانه در ایران ۲۱۰۰ دلار آمریکا و در پایین‌ترین سطوح قرار دارد....حداقل مزد سالانه در ایران (۲۱۰۰)، لیبی (۴۲۸۶)، عمان (۱۰۲۶۳)، عربستان (۹۶۰۰)، ترکیه (۷۱۴۶) و ونزوئلا (۶۸۷۳) دلار آمریکا است. با این حساب، مزد سالانه‌ی کارگران ایران در قیاس با کشورهای هم‌تراز یا همسایه نیز به شدت پایین است.
همزمان با این گزارشات ما شاهد افزایش بی سابقه شاخص بورس، مثبت شدن تراز تجاری کشور با توسعه صادرات 40 میلیارد دلاری کالاهای غیر نفتی نیز هستیم و در تمامی سال های اخیر با تورم بالایی که طی چند دهه به طور مستمر شاهد آن بوده ایم با افزایش قیمت دارایی های منقول و غیر منقول صاحبان دارایی نیز روبه رو بوده ایم.
معنا و مفهوم ساده این آمار و گزارش ها آنست که ساختار اقتصادی ایران در مسیری قرار دارد که هر روز بر ثروت تروتمندان افزوده شده و در نقطه مقابل اقشار متوسط و کم برخوردار و شاغلانی که دارایی منقول و غیر منقول ندارند هر روز نسبت به قبل قدرت خرید کم تر و چشم انداز نامثبت تری نسبت به آینده اقتصادی خود می بینند و هر روز سفره مردم کوچک تر و کوچک تر می شود.
در گزارش حقوق و دستمزد بوضوح مشخص است که با افزایش قیمت ارز حقوق کارمند و کارگر ایرانی سقوط وحشتناکی داشته در حالیکه این افزایش قیمت به نفع کارفرمایان و صادرکنندگان است که جلوه آن در رشد شاخص بورس بوضوح مشخص است. در مقوله دارایی های منقول و غیر منقول ما شاید یگانه کشوری باشیم که مالیات بر دارایی و ثروت در آن نزدیک به صفر است در حالی که در دنیا و در ممالک راقیه این میزان گاه تا 70 درصد را بالغ شده و درآمد اصلی و شاید بیش از 90 درصدی بیش تر کشورهای پیشرفته اروپایی از همین مالیات است اما در کشور ما ثروتمندان گویی بیمه و ایزوله هستند!
در دیگر سو ما شاهد فرار نخبگان از کشور و مهاجرت گسترده آنان نیز هستیم چرا که بیکاری و عدم پرداخت حقوق های همسان با وضعیت معیشتی حداقلی جایی برای امیدواری و تلاش باقی نگذاشته است.

من حیث المجموع باید گفت که سیستم شتر گاو و پلنگی حاکم بر اقتصاد ایران که نه تابع مولفه های اقتصاد بازار آزاد است نه از اقتصاد نهادگرا تبعیت دارد و نه از مولفه های اقتصاد حمایتی چپ گرایانه برخوردار و در همه این سال ها به مدد دلارهای انباشته نفتی سرپا ایستاده نیازمند حراجی جدی است، جراحی که اتفاقا در این برهه زمانی و با همه فشارهای موجود بهترین زمان اجرایی شدن آن است. اقتصادی که به شدت تشنه توازن بخشی است، اقتصادی که سطح برداشت و برخورداری از آن با هیچ متر و معیار معقولی نمی خواند و ادامه این روند می تواند در آینده ای دور یا نزدیک صدمات و تبعات جبران ناپذیری بر کشور و کلیت ساختار آن حتی فراتر از نظام مستقر وارد آورد و البته که درست در همین وضعیت روی دیگر سکه اگر توام با تدابیر شجاعانه و جسورانه باشد می تواند سکوی پرتاب برای آینده بهتر برای ایران و ایرانی باشد.
برچسب ها: اقتصاد ایران ، شکاف طبقاتی ، تهدید ، امنیت ملی

منبع: خرداد

کلیدواژه: اقتصاد ایران شکاف طبقاتی تهدید امنیت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۷۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود

رئیس اقلیم کردستان عراق در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بطور مسلم اجازه اینکه اقلیم کردستان به مرکزی برای تهدید جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود را نمی‌دهیم و خواهان این موضوع نیستیم و با آن برخورد می‌کنیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار امروز سه‌شنبه با نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه این سفر در وقت مناسب و خوبی انجام شد، گفت: ان‌شاءالله این سفر در توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی با توجه به ارتباطات عمیقی که بین اقلیم کردستان و ایران وجود دارد، اثرات مثبتی بگذارد.

وی همچنین با اشاره به این که گفت‌وگوهای انجام شده در این نشست و بیان اینکه طبیعتاً این سفرها در توسعه همکاری‌های سیاسی و امنیتی اثرگذار است و همچنین می‌تواند تحکیم روابط را به همراه داشته باشد، اضافه کرد: برای امنیت ایران و عراق و باورهایی که داریم خون جوانان دو کشور ریخته شده است و روزهای سختی را گذرانده‌ایم و اکنون فرصت‌هایی برای توسعه اقتصادی و تقویت بخش‌های صنعتی، کشاورزی، فناوری، علمی و دانشگاهی وجود دارد که باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: یکی از مسائل بسیار مهم که باید به آن توجه کنیم در حوزه‌های زیارتی، سیاحتی و راهپیمایی اربعین است و اجازه ندهیم فرصت‌ها برای ارتقای روابط بین ایران و اقلیم کردستان عراق از بین برود.

قالیباف با تأکید بر اینکه همه ما باور داریم که رژیم صهیونیستی امروز دشمن شماره یک جهان اسلام است و می‌بینیم در غزه چه اتفاقاتی رخ می‌دهد، عنوان کرد: در عملیات وعده صادق که جواب تجاوز رژیم صهیونیستی را دادیم به دنیا به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی نشان دادیم که هیچ تعللی در تصمیم‌گیری نداریم و مصمم و محکم ایستاده‌ایم.

*بارزانی: اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان به مرکزی برای تهدید ایران تبدیل شود

نیچروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق نیز در ادامه این دیدار گفت: در چارچوب این سفر دیدارهای خوبی در تهران داشتیم و همان‌گونه که گفتید این سفر در مقطع زمانی مناسبی انجام شد، روابط ایران با اقلیم کردستان و کشور عراق یک رابطه تاریخی است، فراز و نشیب‌هایی حتماً در این روابط وجود داشته اما با مدیریت و اهتمام به موضوع می‌توانیم تمام مشکلات را برطرف کنیم.

بارزانی عنوان کرد: در زمینه اقتصادی نیز تلاش این است که سطح روابط اقتصادی را ارتقاء دهیم به نحوی که در دوران کرونا هیچ زمانی مرزهای اقلیم بسته نشد در حالی که سایر مرزهای عراق بسته بود.

وی با اشاره به‌ دیدارهای روز گذشته خود با مقامات ارشد کشورمان به خصوص رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: معتقدم سرفصل تازه‌ای از روابط بین اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران ایجاد می‌شود و در این راستا لازم است از همه پشتیبانی‌های ایران در روزهای سخت از اقلیم کردستان تشکر کنم.

بارزانی اظهار کرد: در تمام شرایط بحرانی که بعد از سال 1391 داشتیم و همچنین در پیروزی‌های خود، شما را در کنار خود دیده‌ایم و بطور مسلم اجازه اینکه اقلیم کردستان به مرکزی برای تهدید جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود را نمی‌دهیم و خواهان این موضوع نیستیم و با آن برخورد می‌کنیم.

رئیس اقلیم کردستان عراق همچنین با تأکید بر اینکه در خصوص رژیم صهیونیستی با شما هم نظر هستیم، اضافه کرد: هیچ عقل سلیمی این را قبول می‌کند که با رژیم صهیونیستی ارتباط داشته باشد و جمهوری اسلامی ایران را از دست بدهد.

بارزانی افزود: ما اهمیت روابط را می‌دانیم و خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران را می‌شناسیم و در زمانی که داعش آمد ما اولین کسی را که در کنار خود دیدیم، جمهوری اسلامی ایران و سردار سلیمانی بود. اینها را نه تنها در مجالس خاص، بلکه به‌صورت علنی و رسانه‌ها اعلام کرده‌ایم و آقای بارزانی در این خصوص کتاب نوشتند و قدر این پشتیبانی‌ها را می‌دانیم.

وی با بیان اینکه خوشحالیم که توفیق میزبانی زوار امام حسین(ع) را داشته‌ایم و باید اقدامات را نهادینه‌تر کنیم، گفت: مردم ما، زائران را مهمان خود می‌دانند و برای راهپیمایی اربعین اقداماتی داشتیم از جمله اینکه موکب‌هایی را برای پذیرایی از زائران راه‌اندازی کردیم.

رئیس اقلیم کردستان در پایان با تأکید بر اینکه این سفر را نقطه عطف جدید در روابط فی‌مابین می‌دانم از رئیس مجلس شورای اسلامی برای سفر به عراق و اقلیم کردستان دعوت کرد.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • توضیحات معاون حقوقی رئیسی درباره پول های بلوکه شده ایران در عراق
  • دهقان: دارایی بلوکه‌شده در عراق نداریم/ جنایت‌های صهیونیست‌ها مستندسازی می‌شود
  • اجازه نمی‌دهیم اقلیم کردستان مرکزی برای تهدید ایران شود
  • امیر حیدری: هیچ‌کس قادر به تهدید جمهوری اسلامی و منافع ملی کشور نیست
  • استاندارد دوگانه رسانه‌های غربی در خصوص اعتراضات ضد صهیونیستی و اغتشاشات در ایران!
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • آمریکا هشدار سفر به آلمان را تشدید کرد
  • رسانه‌های عبری‌زبان: ارتش اسرائیل کاملا وابسته به آمریکاست
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی