Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@19:08:49 GMT

اسرائیل و آمریکا دنبال عصبانی‌ کردن ایران هستند

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۱۸۵۸۴

اسرائیل و آمریکا دنبال عصبانی‌ کردن ایران هستند

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی گفت: غربی‌ها چرا باید با ما بجنگند؟ آن‌ها نزدیک 7 تریلیون دلار در منطقه هزینه کردند و باید برای ایران نیز 10 تریلیون دلار هزینه کنند. غرب دنبال چنین چیزی نیست.

دکتر علی‌اصغر داوودی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تهدید اروپا به فعال شدن مکانیسم ماشه  بیان کرد: واقعیت این است که در حال حاضر شرایط بین‌الملل برای ایران بسیار سخت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از خروج آمریکا از برجام تصور این بود که با این خروج اتفاق چندانی رخ نخواهد داد و کشورهای اروپایی، چین و روسیه به آن پایبند می‌مانند و ایران نیز از این جهت منتفع می‌شود.

وی با بیان این که با گذشت این چند سال تمام این پیش‌بینی‌ها اشتباه از آب درآمد و حتی آن زمان برخی مسئولان از این ماجرا خوشحال بودند و این تصور را داشتند که ماندن آمریکا در برجام کار را دشوارتر خواهد کرد، معتقد است: به همین جهت برخی از این خروج ابراز خوشحالی می‌کردند که با خروج آمریکا از توافق، برجام استحکام بیشتری می‌یابد.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی اضافه کرد: ما درک عمیقی از مسائل بین‌المللی نداشته و موضوعات را آنگونه که می‌خواهیم، می‌بینیم. این مساله موجب اشتباه شدن تحلیل‌ها می‌شود. همین مساله موجب می‌شود که با بدعهدی آمریکا در برجام روبه‌رو شده و دوباره تحریم‌ها بازگردد و پس از 3 سال، به نقطه صفر بازگردیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اروپا ریسک هسته‌ای شدن ایران را به جهت منافع اقتصادی خویش می‌پذیرد، خاطرنشان کرد: امکان ندارد این کشورها اجازه دهند ایران به فناوری هسته‌ای که خطرساز باشد، تبدیل شود. نباید شک داشت که اسرائیل و آمریکا دنبال عصبانی‌ کردن ایران هستند. خروج ایران از NPT همانا و ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی، نه فقط در بعد اقتصادی، علیه ایران نیز همانا که در نتیجه آن احتمال وقوع یک جنگ است.

داوودی در خصوص راهکارهای پیش روی ایران برای خروج از این شرایط معتقد است: بهترین راهکار برای ایران این است که روابط خود را با دنیا عادی کند و مانند بقیه کشورهای جهان چاره‌ای جز این ندارد. می‌توان در عین تعامل با دنیا آرمان‌های خویش را نیز حفظ کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی با تاکید بر این که ما نباید در دنیای امروز و در روابط بین‌الملل از کسی توقع شرافت، انسانیت و حقوق بشر داشته باشیم، یک کشور که از منافع ما بخواهد دفاع کند، در دنیا وجود ندارد. چین و روسیه نیز کشورهایی هستند با یک لقمه چرب و نرم کنار می‌روند، راهکار کشور را تعامل با دنیا دانست و ابراز عقیده کرد : این به معنای دست‌ برداشتن از آرمان‌ها نیست و این تصور غلطی است که در صورت مذاکره باید تمام آرمان‌های خود را کنار بگذاریم.

داوودی با بیان اینکه قطعا جمهوری اسلامی تمایلی به جنگ ندارد و غربی‌ها نیز همین عقیده را دارند، گفت: نقطه روشن در ماجرای بین ما و آن‌ها همین است. غربی‌ها چرا باید با ما بجنگند؟ آن‌ها نزدیک 7 تریلیون دلار در منطقه هزینه کردند و باید برای ایران نیز 10 تریلیون دلار هزینه کنند. غرب دنبال چنین چیزی نیست. شاید اسرائیل و برخی کشورهای عربی دنبال جنگ بین ایران و کشورهای غربی باشند ولی در حال حاضر ما به سمتی می‌رویم که شرایط آن از جنگ برای ما بدتر است؛ یعنی اقتصاد ما در منگنه قرار می‌گیرد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: به همین دلایل جنگی در کار نخواهد بود ولی این به معنای این نیست که صددرصد به این موضوع اعتماد داشته باشیم. قطعا در صورت بروز درگیری ما به آمریکا، اسرائیل و کشورهای عربی لطمه خواهیم زد و صادرات نفت منطقه را نیز مختل خواهیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی برجام فعال سازی مکانیسم ماشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۱۸۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دویچه وله از ایران عصبانی است؟

تحلیلها و مواضع مطرح شده از سوی دویچه وله و رسانه های مشابه آن در ماجرای غزه، بازتاب نوعی استیصال مطلق در برابر شرایط میدانی و فرامتنی جاری در جنگ غزه است. - اخبار سیاسی -

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم- پایگاه خبری دویچه وله طی روزهای اخیر مواضع مقامات آلمانی در تقابل مطلق با ایران و حماس را بازتاب داده و در این زمینه  خطوط خبری ویژه ای به مخاطبان عمومی القا کرده است.

در یکی از تازه ترین این موارد، دویچه وله مدعی شده که ایران در روند جنگ غزه دخالت مخربی داشته و باید به روند حمایت از مردم غزه پایان دهد!

این رسانه، مواضع وقیحانه اولاف شولتس صدراعظم آلمان را بازتاب داده که در آن، به تهران هشدار داده شده که باید به روندحمایتی خود از حماس پایان دهد. در این خصوص نکاتی وجود دارد که لازم است مدنظر قرار گیرد:پ

نخست اینکه آلمان به عنوان بازیگر و کشوری که شراکت مستقیم آن در نسل کشی غزه احراز شده و حتی پرونده ای برای آن (با شکایت نیکاراگوئه) در دیوان لاهه تشکیل شده است، حق اظهار نظر در خصوص جنگ غزه و روند آن را ندارد.

به عبارت بهتر، برلین در این خصوص نقش یک "مجرم"را دارد و دیگر هیچ! همگان به یاد دارند که اولاف شولتس طی ماههای اخیر بارها مدعی عدم قصور رژیم اشغالگر قدس در جنگ شده و حتی کشتار و نسل کشی هزاران کودک فلسطینی را مصداق عینی "دفاع مشروع"تلقی کرده است.

طی روزهای اخیر و با گسترش خیزشهای دانشجویی در سرتاسر دنیا علیه رژیم اشغالگر قدس، آلمان نه تنها به سرکوب دانشجویان در برلین و دیگر شهرها پرداخته، بلکه هر گونه اعتراضی علیه کودک کشی رژیم منحوس صهیونیستی را مصداق یهودستیزی قلمداد نموده و نسبت به آن جرم انگاری کرده است.

نکته دیگر اینکه دویچه وله، یورونیوز و دیگر رسانه های اروپایی نسبت به مذاکرات قاهره و اصرار حماس بر خطوط قرمز خود در این مذاکرات نیز شدیداً خشمگین هستند.

خشم اروپاییان در این خصوص، ناشی از مشارکت مطلق آنها در کشتار بالغ بر 40 هزار نفر از ساکنان بی دفاه غزه و انتشار اسناد این مشارکت در زمان حال و آینده است.

حامیان جنگ غزه، نه تنها در میدان بازی را باخته اند، بلکه در فرامتن معادله نیز تبدیل به بازندگانی محض شده اند. در این میان، کارویژه رسانه های غربی به مانند همیشه، تمرکززدایی از شکست خود و در مقابل، آغاز بازی مقصرسازی است.

با همه این اوصاف، جمهوری اسلامی ایران نه تنها در برهه کنونی، بلکه در گذشته و آینده نیز کمترین اهمیتی برای عملیات رسانه ای غرب قائل نیست.

حمایت تمام عیار ایران از مردم غزه و ایستادگی محکم کشورمان در دفاع از حقوق حقه فلسطینیان، خطوط قرمزی است که عملیات رسانه ای دویچه وله و یورونیوز نتوانسته و نخواهد توانست آن را کمرنگ سازد.

بنابراین، بخش مهمی از این عملیات رسانه ای، معطوف به شرایط دشواری است که شبکه سیاسی-رسانه ای دشمن در آن قرار دارد.

از این رو تحلیلها و مواضع مطرح شده از سوی دویچه وله و رسانه های مشابه، بازتاب نوعی استیصال مطلق در برابر شرایط میدانی و فرامتنی جاری در جنگ غزه است.

این رویکرد  با نزدیک تر شدن به نقطه پایانی نبرد، یعنی زمان شکست رسمی رژیم اشغالگر قدس و حامیان آمریکایی و اروپایی آن تشدید خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • ژنرال صهیونیست: السنوار به دنبال بیرون راندن ما از نوار غزه است/ایران تهدیدی بزرگ برای اسرائیل
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • چرا دویچه وله از ایران عصبانی است؟
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است