Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریافت 33 MB

دکتر« سامند برومند فر» با بیان اینکه سازمان دامپزشکی هم در این باره بیانیه رسمی داده و اطلاعاتی که این آقای دکتر مطرح کردند اصلا مورد تایید و استناد ما نیست می گوید:« بحث آفلا توکسین در شیر که چند روز پیش توسط یک کارشناس و هیئت علمی دانشگاه در یک برنامه تلویزیونی مطرح شد در حقیقت یکسری نتایج استخراج شده از مطالعات کوچک، در محدوده کوچک در حد پایان نامه های دانشجویی است که با روشهای ساده بودن یا نبودن یک مورد یا عامل مخاطره ای مثل آفلاتوکسین را نشان می دهند نه میزانشان را و این نتایج را نمی توان به یک گستره بیشتر در سطح استانها یا به صورت ملی تعمیم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمی خواهم بگویم کذب محض است که خدای نکرده توهین تلقی شود، اما اینطوری مورد تایید ما نیست. مردم نگران نباشند شیرخام و لبنیات تولیدی داخل کشور از لحاظ آفلاتوکسین از حد استانداردهای بین المللی هم پایین تر است و شرایط بسیار خوبی دارد.»

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کل کشور  با اشاره به بحث مطرح شده ذرت تراریخته و نان خشک های کپک زده به عنوان خوراک دام، اذعان می کند:« خوراک دام در سلامت دام و مواد غذایی که از دام استخراج می شود خیلی مهم است برای همین سازمان جهانی بهداشت دام شعاری دارد که  سرلوحه سازمان دامپزشکی همه کشورها است به نام: خوراک دام سالم، دام سالم، غذای سالم و انسان سالم؛ یعنی آنقدر خوراک دام در سلامت دام و فرآورده دام مهم وموثر است که شعار بنیادی سازمان بهداشت دام  است.  زمانی بحث تغذیه دام با نان خشک در سطح روستاها و افرادی که چند گوسفند و گاو داشتند متداول بود حتی آن هم با آموزشهایی که به روستاییان داده شده به حداقل رسیده است، اگر یادتان باشد قبلا در کوچه ها کسانی بودند که داد می زدند نان خشکی! اما مدتهاست که شما این صداها را نمی شنوید، مصرف درست نان و بهبود پخت نان در نتیجه  بحث مصرف نان خشک در دامداری ها به داستانها پیوسته و بسیار جزئی است. بعضی نادانسته بحثهایی را مطرح می کنند که موجب نگرانی مردم می شود.»

دکتر« سامند برومند فر» در ادامه می گوید:« بیش از 55 درصد شیر تولیدی ما در دامداری های صنعتی و نیمه صنعتی تولید می شود که دکتر دامپزشک مجرب دارند که به همه چیز از جمله خوراک مصرفی دامها نظارت دارند که اغلب از کارخانجات خوراک دام تحت نظر سازمان دامپزشکی تامین می شود. نهادهای دامی که برای خوراک دام از خارج از کشور وارد می شوند مثل  سویا و ذرت طبق معیارهای و دامپزشکی کنترل می شوند، اگر موردی باشد که ازحد مجاز بالاتر باشد اجازه ترخیص و ورود به کشور داده نمی شود. مثل همان ذرتهای وارداتی که اجازه ترخیص داده نشد. حدود 95 درصد شیر مصرفی کارخانجات لبنی ما از دامداری های صنعتی می آید و این یک فرایندی است که از صفر تا صد در کنترل است و دکترهای دامپزشکی مجربی در کارخانه های لبنی هستند که از زمانی که شیر خام را دریافت می کنند. آزمایشهای بهداشتی بار میکروبی آفلاتوکسین را انجام می دهند که  اگر موردی داشته باشد پذیرش نمی کنند. تعداد زیادی از کارخانجات لبنی ما کد صادراتی آی ار از سازمان دامپزشکی دارند. ما 27 کارخانه معتبر داریم که به اروپا، روسیه و مالزی که شرایط سخت گیرانه ای در بحث لبنیات دارند صادرات انجام می دهند؛ پس جای هیچ نگرانی نیست. مردم با اطمینان  لبنیات مصرف کنند شیر سنتی که بحث جدا است مردم دقت داشته باشند.»

« برومند فر» با تاکید براینکه پیامهای از این قبیل در صنعت لبنیات اثر منفی دارد ادامه می دهد:« درکشور ما سالانه حدود 10 میلیون تن شیر تولید می شود که یک صنعت عظیم پر افتخار برای کشور ماست. ما جز 11 کشور برتر  تولید شیر در جهان آن هم از نوع بهداشتی و با کیفیتش  هستیم، بعد در یک برنامه تلویزیونی یک کارشناس که مرجع ذی صلاح هم نیست از کارهای مقطعی و دانشجویی اطلاعات ناقص استخراج می کنند و براساس آن به تمام کارخانه جات لبنی تعمیم می دهد و 80 میلیون جمعیت کشور را نگران و صنعت لبنیات را دچار تنش می کند. تلویزیون باید در بحث کارشناس دقت کند  اینها بحث های علمی است که باید در کنگره ها و مجامع علمی مطرح شود. ما در سازمان دامپزشکی کارگروه ها و کمیته های تخصصی برای بهداشت خوراک دام و بهداشت شیر وگوشت داریم که نمایندگان رسمی وزارت بهداشت ، سازمان استاندارد و آزمایشگاههای مرجع حضور دارند و از متخصصین و صاحب نظران دعوت می کنیم و آنجا  تصمیم گیری و روی معیارها صحبت می شود. پس مردم با خیال راحت لبنیات مصرف کنند.»

256263

کد خبر 1344779

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شیر مواد غذایی وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۰۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم سازی هشت تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف در زاهدان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، حامد گنجعلی گفت: از ابتدای امسال تاکنون کارشناسان واحد نظارت اداره دامپزشکی زاهدان در بازدید‌های نظارتی مستمر و شبانه روزی از ۸۸۴ واحد صنفی تولید، نگهداری و عرضه فرآورده خام دامی در سطح این شهرستان ۲۰۲ واحد صنفی موارد غیربهداشتی مشاهده کردند.
وی افزود: حدود ۳۷ تن فرآورده‌های خام دامی برای نمونه‌برداری و ادامه روند قانونی ضبط و حدود هشت تن فرآورده خام دامی که به دلیل شرایط ظاهری نامناسب و یا براساس نتایج آزمایشگاهی غیرقابل مصرف انسانی تشخیص داده شده به دستور مقام قضایی معدوم شد.
رئیس اداره دامپزشکی زاهدان گفت: همچنین تعداد ۲۹ واحد صنفی متخلف با هماهنگی مرجع قضایی مهروموم و ۳۸ نفر متخلف بهداشتی نیز برای ادامه روند قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.
گنجعلی بیان کرد: با توجه به وسعت و تنوع کار، سامانه گویای ۱۵۱۲ اداره دامپزشکی زاهدان آماده دریافت شکایات، گزارشات، انتقادات و پیشنهادات همشهریان است .

دیگر خبرها

  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • نشست کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای
  • هشت تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف در زاهدان معدوم شد
  • آموزش‌های مرتبط با آبزیان در استان بوشهر گسترش می‌یابد
  • ۲۱۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز معدوم شد
  • معدوم سازی هشت تن فرآورده خام دامی غیرقابل مصرف در زاهدان
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • بازدید رئیس شبکه دامپزشکی فریمان از کارخانجات خوراک دام فریمان
  • رصد ۳۰ نمونه از محصولات کارخانجات خوراک دام و طیور در کرمان 
  • ارائه بیش از ۳۵ میلیون خدمت رایگان در نقاط محروم و صعب‌العبور برای مدیریت بیماری‌های دامی