Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@03:02:45 GMT

اسناد مرمت گنبد شیخ لطف‌الله را منتشر کنید

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۳۳۴۶

اسناد مرمت گنبد شیخ لطف‌الله را منتشر کنید

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از وزیر میراث فرهنگی خواست تا نسبت به بررسی جوانب امر مرمت گنبد شیخ لطف‌الله، رسیدگی به قصورات مسوولان مربوط و جبران خسارت وارد به این بنای تاریخی اقدام و طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، تمامی اسناد پروژه‌ها برای مطالعه منتقدان، در اختیار کارشناسان قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، در کنار همه اظهار نظرها و صحبت‌هایی که تا کنون مطرح شده‌اند و تا کنون مرغِ دست‌اندرکاران مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان برای ماندن بر سر حرف اولشان یک پا داشته که کاردرست‌اند، بالاخره یکی از نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی هم خبرهای نقادانه را از مرمت این بنای تاریخی دید و به وزیر این وزارتخانه تازه‌تاسیس تذکر داد.

«ناهید تاج‌الدین»‌ - نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی - در تذکری که به هیات رییسه مجلس داده، و خواسته تا طبق ماده ۲۰۸ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، این تذکر ابلاغ و خلاصه آن در جلسه علنی مجلس پرسیده شود، از علی اصغر مونسان – وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی – پرسیده که «چرا دلایل بروز معایب ناشی از مرمت گنبد مسجد شیخ‌لطف الله اصفهان اعلام نشده و مستندات مربوط به فعالان میراث و منتقدان ارایه نشده است؟»

او که این تذکر را در صفحه‌ی شخصی  خود در اینستاگرام و همراه با تصویرِ معروف گنبد که روی ترک تازه مرمت شده‌اش برفی ننشسته، منتشر کرده، نوشته است: «با توجه به شرایط بحرانی گنبد مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان، مرمت این گنبد امری اجتناب‌ناپذیر بوده است. تصمیم درستی که به روش نامناسب اجرایی شده و حساسیت‌های جامعه میراث فرهنگی کشور را برانگیخته و از طرفی پس از اتمام مرمت و بروز معایب، ایراداتی ناشی از برچیدن و نصب کاشی‌های مشخص نگردیده و به انتقادات کارشناسان و خبرگان این حوزه پاسخی داده نشده است.

از طرفی شواهد نشان دهنده این است که به اصل " برگشت‌پذیری" که یک اصل مهم مرمتی است، در این پروژه حساس توجهی نشده است. چرا پروژه‌ای با این اهمیت فاقد مدارک مطالعاتی، نتایج آزمایشگاهی مصالح قدیم و جدید، پروتکل اجرایی و نظارتی بوده است؟ و اگر وجود دارد، چرا در اختیار کارشناسان و منتقدان قرار نگرفته است؟ لذا نظر به این‌که تا کنون پیگیری‌های فعالان میراث و کارشناسان این حوزه در خصوص مشخص شدن روند اجرای پروژه‌های حساسیت‌برانگیز با پاسخ شفافی رو به رو نشده و تداوم این امر به بی‌اعتمادی فعالان میراث فرهنگی و نگرانی‌های موجود دامن خواهد زد، ضرورت دارد نسبت به بررسی جوانب امر، رسیدگی به قصورات مسوولان مربوط و جبران خسارت وارده به این بنای تاریخی اقدام و طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، تمامی اسناد پروژه‌ها برای مطالعه منتقدان، در اختیار کارشناسان قرار گیرد.»

این تذکر توسط علی اصغر یوسف‌نژاد در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مجلس شورای اسلامی خوانده شده است.

انتهای پیام

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مسجد شیخ لطف الله ناهید تاج الدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۳۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد

مدیرکل میراث فرهنگی استان مرکزی، گفت: مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، محمود مرادی نراقی پیش از ظهر امروز در بازدید مشترک با اداره اوقاف شهرستان تفرش از اجرای عملیات مرمت بنای تاریخی امامزاده محمد فم(ع) در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: امامزاده محمد تفرش از نسل حضرت سید سجاد امام زین العابدین (ع) و جد مقام معظم رهبری است، امامزاده محمد(ع) به عنوان قطب فرهنگی تفرش و یکی از زیبا‌ترین بناهای تاریخی مذهبی استان مرکزی به شمار می‌رود و به جهت اهمیت بنا باید مرمت و بازسازی آن مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: آرامگاه امام زاده محمد فم که به شماره 432 در تاریخ 5 اسفند 1341 به ثبت آثار ملی رسیده است، عملیات مرمتی امامزاده محمد فم در شهرستان تفرش که قبلا به صورت غیر اصولی انجام شده بود در چند مرحله با طرح مرمتی و با نظارت کارشناسی اداره کل میراث‌فرهنگی انجام شد و در این مرحله گنبد و بخشی از محوطه این بنای تاریخی دوره صفویه نیاز به مرمت دارد.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی اظهار داشت: پیرو انعقاد تفاهم‌نامه سه جانبه با اداره کل اوقاف و امور خیریه، هیئت امنا و شهرداری تفرش و با کمک ظرفیت خیرین این شهرستان مراحل پایانی مرمت این بنای تاریخی در دستور کار قرار گرفته است.

مرادی بیان کرد: این مکان مقدس دارای بقعه، ایوان، آستانه، حجره و حیاط است. در سردر ورودی امامزاده محمد هنرهای مختلفی به‌کار رفته است و دارای یک بنای مرکزی است که اصل بنا مربوط به اواخر قرن هشتم هجری و دوره ایلخانی است که بعد از آن تعمیر و بازسازی شده است. این بنای تاریخی توسط معماری زیبای یک اصفهانی انجام شده که از تزئینات، آجرکاری، کاشیکاری و نقاشی زیبایی برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: در بازدید مشترک میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی و اداره اوقاف شهرستان تفرش، هیئت امنا و شهردار تفرش مقرر شد اجرای عملیات مرمت بنای تاریخی امامزاده محمد فم(ع) در شهرستان تفرش تسریع پیدا کند و در دستور کار قرار گرفت.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعددی در محوطه باستانی نقش رستم
  • استقرار گروه‌های پایش و مرمت در نقش رستم
  • لیست انتخاباتی شورای وحدت منتشر شد
  • لیست نهایی جبهه انقلاب برای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران منتشر شد
  • آغاز تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲ حوزه انتخابیه اصفهان
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • تابوت‌های باستانی «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند
  • تابوت‌های باستانی ‌محوطه‌ «جوبجی» متعلق به سال ۹۸ هستند