Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@00:32:22 GMT

برگزاری شب «جان روبرتو اسکارچیا» در ایران

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۷۵۲۷

برگزاری شب «جان روبرتو اسکارچیا» در ایران

آفتاب‌‌نیوز :

در این برنامه و پس از آنکه «علی دهباشی» جلسه را آغاز کرد، ابتدا «جووانی کوراتولا»، استاد معماری و هنر اسلامی دانشگاه ونیز ایتالیا سخن گفت. او اسکارچیا را استاد، پدر و شاگرد خود خواند و اظهار کرد: نخستین بار در سال ۱۳۹۴ به همراه او به ایران آمدم. او این سرزمین را مصداق شرق ساده توصیف می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از چند بار دیگر به همراه او به ایران آمدم و در چند کاوش باستان‌شناسی مانند اصفهان در سال ۱۹۷۹ شرکت کردم. او آنقدر به ایران آمده بود که می‌گفت من استان‌های ایران را بهتر از ایتالیا می‌شناسم و اینجا خانه من است. ما همراه با هم سفرهای زیادی به ایران، چین و ترکیه داشتیم و با وجود آنکه درست بیست سال اختلاف سن داشتیم چون حرف مشترک میان ما وجود داشت، این ارتباط تداوم یافت.

او ادامه داد: اسکارچیا عمیقا عاشق ایران بود و بناها و معماری این سرزمین برایش اهمیت داشت اما کم هستند کسانی که شناخت قابل توجهی از او داشته باشند. او اما عکاس خوبی هم بود و به ظرایف توجه بسیار نشان می‌داد. او معتقد بود این دوربین نیست که عکس می‌گیرد، بلکه چشم است که می‌بیند و انتخاب می‌کند. علاقه زیادی به متاظر به‌ویژه درخت‌ها داشت.

این ایران‌شناس ایتالیایی ادامه داد: اسکارچیا در تمام زندگی شعر می‌گفت و از فارسی به ایتالیایی ترجمه می‌کرد و از میان شعرای ایرانی، علاقه خاصی به حافظ داشت. او می‌کوشید ایران را بفهمد و درک کند. همان‌طور که اشاره کردم، به ایران عشق‌می‌ورزید و به ما هم یاد داد تا به ایران عشق بورزیم. می‌گفت زیبایی این کشور را تنها کسی که نقطه مشترک با آن دارد می‌تواند درک کند. اسکارچیا بر این اعتقاد بود چنین مناظری تنها در ایران وجود دارد، و از این جهت باید عکس‌های استاد را نمونه‌هایی برای هنر معاصر ایران قلمداد کرد.

کوراتولا خاطرنشان ساخت: استاد من شخصیت پیچیده‌ و غیر قابل انتظاری داشت. او یک‌تنه عکاس، مترجم، زبان‌شناس، سیاستمدار، هنرپژوه و ایران‌شناس بود و جایش خالی است اما خوشحالم که امروز به مجلس یادبود در ایران آمده‌ام. او لحظات فوق‌العاده‌ای به من هدیه کرد و من هم تلاش کردم بخشی از آنها را به شما هدیه کنم.

سخنران دیگر، «هایده مشایخ» بود. او که کتاب «هنر و معماری در ایران» تالیف مشترک اسکارچیا و کوراتولا را زیر نظر سیروس پرهام ترجمه و در انتشارات علمی و فرهنگی به انتشار رسانده است، درباره این اثر بیان کرد: سال ۱۳۸۲ در انتشارات علمی و فرهنگی بخشی با عنوان پروژه‌های ویژه تشکیل شد که یکی از آنها، «سیری در هنر ایرانِ» آرتور آپهام پوپ بود. در سال ۱۳۹۱، دکتر پرهام با تیزبینی خاص خود، کتاب هنر و معماری در ایران را در نمایشگاه کتاب تهران دید و برای ترجمه و نشر در همین بخش پسندید.

این مترجم ادامه داد: این کتاب در دو بخش فراهم آمده است. بخش نخست، «ایران: از هخامنشیان تا ساسانیان» نام دارد که اسکارچیا نوشته است که آن هم شامل داریوش: سبک کهن هخامنشی، اشکانیان: پارت‌ها و دوره انکارشده و پادشاهی خسروان: نوآوری در تداوم می‌شود. بخش دوم را که کوراتولا نوشته است، «ایران اسلامی: از سده یکم تا سیزدهم هجری» نام دارد که خشت، آجر و فیروزه: معماری ایرانی، نگاره‌های بی‌زمان: نقاشی مینیاتور ایرانی، گل‌های بافته: قالی‌های ایرانی و ایران در فاصله زمانی دوران باروک و نوکلاسیک را دربرمی‌گیرد. این کتاب لازم است تا خوانده شود و مورد توجه قرار گیرد چون ارزشی دارد که با معرفیِ صرف به‌دست نمی‌آید.

در ادامه، متن پیام «سیمون کریستو فورتی»، استاد مطالعات اسلامی دانشگاه ونیز ایتالیا خوانده شد.

و بعد، «لیلا کرمی» برای حاضران از خاطرات خود با اسکارچیا و همسرش، بیانکا ماریا اسکارچیا گفت. او که کتاب «مطالعات شیعه‌شناسی در ایتالیا» که مجموعه مقالات بیانکا ماریا است را به فارسی برگردانده و متذکر شد تازه‌ترین مقاله او که «قبر حضرت حوا در سفرنامه‌های حج» نام دارد و در آینده نزدیک منتشر خواهد شد، زیر نظر آخرین راهنمایی‌های جان روبرتو اسکارچیا نوشته شده است.

آخرین سخنران، «فرید قاسملو» بود که پشت تریبون حاضر شد که درباره عکس‌های اسکارچیا صحبت کرد. او این عکس‌ها را در ادامه سنت عکاسی ایتالیایی در ایران دانست و گفت: اسکارچیا واجد صفات متعدد ایران‌شناسی بود که به عنوان مترجم آثار ادبی، نظریه‌پرداز، ایران‌شناس، شاهنامه‌پژوه و مورخ هنر ایران شناخته می‌شد که در این میان، یکی از دستاوردهای او مجموعه عکس‌هایش است که در دهه ۱۳۴۰ انداخته است.

این عضو گروه تاریخ بنیاد دایره‌المعارف اسلامی، کوشش‌های عکاسان ایتالیایی را از جنبه مطالعه جامعه و تمدن ایرانی مهم دانست که احتمالا از نخستین تلاش‌های مصورسازی آسیا به‌شمار می‌رود که رویکردی علمی را آغاز کردند. فوکتی، لوییجی پِشّه، آنتونیو جیانوزی و لوئیجی مونتابونه در اواخر قرن نوزدهم ایران را ثبت کردند که آثارشان در آلبوم‌خانه کاخ گلستان موجود است. اما در قرن بیستم، اسکارچیا، شاخص‌ترین آثار، عکس‌های اسکارچیا مطرح است. او عکس‌های بسیاری از ایران گرفت که به طبع شاعرانه و روح لطیفش بازمی‌گشت و البته بناها و انسان و آدلب زندگی اجتماعی ایرانی را هم رصد کرد.

«جان روبرتو اسکارچیا»(Gian Roberto Scarcia)، متولد ۱۹۳۳ در شهر رم است. زبان فارسی را زیر نظر الساندرو باوزانی که استاد کرسی ایران‌شناسی و اسلام‌شناسی دانشگاه رم بود، آموخت و سپس به تدریس پرداخت. در سال‌های ۱۹۵۶ و ۱۹۵۷ استاد زبان و ادبیات ایتالیایی در دانشگاه تهران بود. در سال ۱۹۶۸ مؤسسه ایران‌شناسی در ونیز را تأسیس کرد و هفده سال وقت خود را در این مؤسسه گذراند. همسر وی (بیانکا ماریا اسکارچیا امورتی ) نیز ایران‌شناس است. اسکارچیا بیش از ۱۷۰ مقاله و کتاب نوشته است که چند جلد از آنها ازجمله «اماکن هنری ایران»، «هنر صفوی، زند و قاجار» و «هنر و معماری ایران» به فارسی ترجمه شده است. او در سال ۲۰۱۸ درگذشت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ایران شناس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۷۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری میز خدمت گمرک برای شرکت های دانش بنیان

تین نیوز

میز خدمت گمرک جمهوری اسلامی ایران رویدادی را برای شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه صادرات و واردات برگزار می کند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با همکاری گمرگ جمهوری اسلامی ایران رویداد میز خدمت گمرک ویژه شرکت های دانش بنیان صادراتی را برگزار می کند.

این رویداد برای شرکت های دانش بنیان فعال در زمینه صادرات و واردات در روز چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت جاری برگزار خواهد شد.

این خدمت در راستای تسهیل امور تجاری بین المللی شرکت های دانش بنیان و رفع مشکلات احتمالی ایشان و نیز پاسخگویی به درخواست های این شرکت ها توسط گمرک جمهوری اسلامی ایران ارائه می شود. در این رویداد چهره به چهره شرکت های دانش بنیان با توجه به موضوع خدمت مورد نیاز و در طبقه بندی های مختلف به صورت اختصاصی از بالاترین مقام مسئول گمرک، معاونین ایشان و مدیران ستادی راهکارهای عملیاتی دریافت خواهند کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • جام حذفی؛ شکست فجر در حضور ۱٠ هزار تماشاگر 
  • صعود شاگردان اوزونیدوس با برتری برابر فجر سپاسی
  • برگزاری میز خدمت گمرک برای شرکت های دانش بنیان
  • علاقه ژیرونا به جذب سرجی روبرتو به عنوان بازیکن آزاد
  • برگزاری جشنواره خیرین مدرسه‌ساز در بام ایران
  • منچسترسیتی با بردی پرگل در کورس قهرمانی ماند
  • دوره آموزشی نقد جریان‌های دین‌گریز ایران برگزار می شود
  • جام حذفی ایران؛ محل برگزاری بازی سپاهان مشخص شد
  • برگزاری نشست «گر تو سعدی شوی» در فرهنگسرای نهج‌البلاغه
  • روبرتو کارلوس و چالش شکستن تخته سنگ (فیلم)