Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@03:58:30 GMT

گاندوهای رها شده به زیستگاه‌شان بازگردانده شدند

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۲۸۵۱۲

گاندوهای رها شده به زیستگاه‌شان بازگردانده شدند

بهزاد دهواری روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همچنین سه سر گاندو بر اثر سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان زخمی شده بودند که هم‌اینک در حال مداو هستند.

وی بیان کرد: بعد از بارندگی که در جنوب سیستان و بلوچستان به وقوع پیوست حجم سیلاب و آورد رودخانه بسیار بالا بود که تا حد زیادی باعث تخریب پوشش گیاهی در مسیر رودخانه و محدوده باهوکلات شد و حتی در بعضی از مناطق پوشش گیاهی و درختان کاملا قطع شده و از بین رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس اداره محیط زیست سرباز گفت: برخی از برکه‌های زیست گاندو که پیش از این برکه‌های دائمی بودند پرآب شده که این امر جابجایی گاندوها را در برداشته و سیلاب برکه‌های جدیدی نیز ایجاد کرده اما با توجه به اینکه هنوز حجم آب بالا و هوا سرد است و گاندوها در سرما فعالیت‌شان محدود می‌شود کمتر دیده می‌شوند و شاید مخفی باشند.

وی با اشاره به اینکه هم‌اینک گاندوها در زیستگاه اصلی به سختی مشاهده می‌شوند، افزود: گاندوها در جریان سیلاب تلاش می‌کنند خود را از جریان اصلی دور نگه دارند و با توجه به اینکه در حاشیه رودخانه سرباز کشاورزی زیاد انجام می‌شود این گاندوها اغلب به سمت مزارع کشاورزی می‌روند زیرا در این مزارع مقدار جریان آب کندتر و در آنجا می‌توانند خود را نگه داشته تا فشار آب کمتر شود.

دهواری بیان کرد: خوشبختانه با این بارندگی‌ها مشکل زیستگاه گاندوها از نظر منابع آبی برطرف شده گرچه تا حدودی برکه‌های اصلی تخریب شده اما هنوز دقیق مشخصی نیست و زمانی که هوا گرمتر شود گاندوها مشاهده می‌شوند.

وی ادامه داد: امیدواریم سال خوبی برای گاندوها داشته باشیم اما این جابجایی‌ها ممکن است تاثیری بر روی آنها داشته باشد که این امر در طول زمان که فعالیت آنها آغاز شود مشخص خواهد شد.

رییس اداره محیط زیست سرباز گفت: از اواسط اسفند فصل جفت‌گیری حیوانات خزنده آغاز و راحت‌تر در رودخانه مشاهده می‌شوند که امیدواریم امسال با توجه به آب فراوان تولید مثل تمساح‌ها به خوبی انجام شود.

وی افزود: بعد از سیلاب محیط‌بانان زیادی از استان به منطقه اعزام شدند و آموزش‌هایی را به روستاییان مبنی بر احتمال وجود گاندو به نزدیکی روستا دادند تا از نزدیکی به برکه‌ها و حاشیه رودخانه‌ها پرهیز کنند.

دهواری اظهار داشت: همچنان محیط‌بانان در منطقه حضور دارند و اگر خطری در این زمینه احساس شود فوری گاندو زنده‌گیری شده و به یک منطقه امن یا ایستگاه ریکوکش منتقل خواهد شد.

وی بیان کرد: از زمان وقوع سیلاب تاکنون گزارشی مبنی بر وجود گاندو در روستاها نداشتیم و اگر هم دیده شده در مزارع کشاورزی که نزدیک برکه‌ها و رودخانه‌ها قرار دارند بوده است اما هنوز به علت بالابودن آب احتمال خطر وجود دارد.

رییس اداره محیط زیست سرباز گفت: قبل از سیلاب گاندوها به دنبال منابع آبی و غذایی به سمت روستاها می‌آمدند اما هم‌اینک منابع آبی آنها تامین شده که البته شاید در زمان جابجایی این اتفاق بیفتد و گاندوهی مشاهده شود اما سمت روستا نمی‌آیند.

وی افزود: احتمال دادیم در این سیلاب بر اثر تنش‌های آبی و استرسی که به این حیوان وارد شده شاید گاندوها در روستاها دیده شوند که با پیشگیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های اداره کل حفاظت محیط زیست نیروها در کل منطقه اعزام شدند و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.

برچسب‌ها گاندو سیستان و بلوچستان سرباز سیل

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گاندو سیستان و بلوچستان سرباز سیل گاندو سیستان و بلوچستان سرباز سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۲۸۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت سد دز تکمیل شد/ احتمال افزایش خروجی سد دز

به گزارش خبرنگار مهر، عباس صدریان فر جمعه شب در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: در روزهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت شاهد فعالیت دو موج بارشی قوی در استان بودیم.

صدریان فر افزود: از ۱۰ روز گذشته فعالیت این سامانه بارشی مورد رصد کارشناسان سازمان آب و برق خوزستان قرار گرفت.

وی اظهار کرد: با هدف کنترل سیلاب، ظرفیت جدیدی در سدهای استان ایجاد شد و نقطه بحرانی در سد دز بوده است که میزان ورودی به سد ۲ هزار متر مکعب بر ثانیه و خروجی به ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه تنطیم شد.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان بیان کرد: با این اقدام ظرفیت ۶۵ میلیون متر مکعبی در سد دز برای کنترل سیلاب انجام شد.

صدریان فر گفت: همچنین در پایین دست رودخانه دز، رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها آب با دبی ۹۰۰ متر مکعب جاری شد که با مدیریت این سیلاب هم کنترل شد.

وی افزود: احتمال دارد میزان خروجی سد دز که ۵۰۰ تا ۶۰۰ متر مکعب است تا ساعاتی دیگر افزایش یابد و این اطلاع رسانی توسط فرمانداری‌های شهرهای مسیر رودخانه انجام می‌شود.

صدریان فر با اشاره به اینکه هم اکنون مخازن سدهای استان ۸۱ درصد افزایش یافته است، ادامه داد: این میزان در سدهای زنجیره‌ای کارون ۹۱ و سد دز ۱۰۰ درصد است.

کد خبر 6096035

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • ظرفیت سد دز تکمیل شد/ احتمال افزایش خروجی سد دز
  • احتمال افزایش خروجی سد دز
  • بسته شدن محورهای این استان بر اثر سیلاب و آب‌گرفتگی
  • برخی راه‌های خراسان جنوبی بر اثر سیلاب مسدود شد
  • هشدار سیل برای پایان هفته جاری
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • هشدار وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • هشدار جدی آبگرفتگی و وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر