Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/فارس آیین تجلیل از سه فرهنگور و پژوهشگر استان فارس در حوزه‌های مذهبی، فرهنگ عامه و زبان و ادب فارسی، با حضور مدیران استانی و کشوری و جمعی از صاحبنظران، اندیشمندان و پژوهشگران در شیراز برگزار شد.

به بهانه سال‌ها ادب ورزی و پژوهش نگاری از استاد سیدمحمدمهدی جعفری پژوهشگر برجسته در حوزه نهج البلاغه، استاد اکبر نحوی پژوهشگر نامی حوزه زبان شناسی و استاد محمدرضا آل ابراهیم پژوهشگر و برتر در حوزه فرهنگ عامه طی مراسم ششمین عصر کتاب ایران، چهارشنبه 2 بهمن در شیراز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، در آیین ششمین عصر کتاب ایران که به همت خانه کتاب ایران و با حضور مدیرعامل خانه کتاب، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی فارس و جمعی از دوستداران فرهنگ و ادبیات در تالار حافظ شیراز برگزار شد، از یک عمر خدمات فرهنگی استادان سید محمد مهدی جعفری‌ پژوهشگر برجسته نهج‌البلاغه، اکبر نحوی پژوهشگر برتر حوزه زبان‌شناسی و محمدرضا آل‌ابراهیم پژوهشگر بزرگ فرهنگ عامه تجلیل و قدردانی شد.

صاحبان فضل و فضیلت انسانی

استاندار فارس در این مراسم با بیان اینکه تکریم بزرگان علم و ادب، بسیار مهم و ضروری است، گفت: باید در طول حیات بزرگان فرهنگ، این الگوهای فرهنگی را بزرگ بداریم و قدردان‌شان باشیم.

عنایت‌الله رحیمی خواستار توجه هرچه بیشتر به پاسداشت فرهنگ، هنر، علم و ادب استان فارس و شهر شیراز در راستای حفظ جایگاه ویژه این خطه از میهن اسلامی شد.

مدیرعامل خانه کتاب ایران نیز با اشاره به اینکه فارس سرزمین استوانه‌های فرهنگی است، گفت: اقدامات بزرگان فرهنگی این استان گامی در صیانت از فرهنگ ایران‌زمین است.

نیکنام حسینی‌پور با بیان اینکه در زمانه کنونی به افرادی همچون استادان جعفری، نحوی و آل‌ابراهیم نیازمندیم، ادامه داد: امروز بیش از پیش به همبستگی اجتماعی نیاز داریم.

حسینی‌پور در ادامه با ستایش از محمدمهدی جعفری درباره این پژوهشگر اضافه کرد: جعفری هم صاحب فضل و هم دارای فضیلت انسانی و اخلاقی است. به گفته مدیرعامل خانه کتاب ایران، جعفری از مکتب امیرمومنان (ع) درس دیگرخواهی و دست کشیدن از خودخواهی آموخت و جهانش را در کتاب جست‌وجو کرد.

فرهنگ‌بان‌های ایران

مدیرعامل خانه کتاب ایران سپس با ستایش از محمدرضا آل‌ابراهیم درباره این پژوهشگر می‌گوید: آل‌ابراهیم در زمینه فرهنگ و تاریخ قلم زده و آثاری شایسته را پدید آورده است.

حسینی‌پور، آل‌ابراهیم را به سبب خدماتش در شناسایی و نگهداشت فرهنگ عامه استهبان یک «فرهنگ‌بان» می‌خواند و می‌افزاید: این پژوهشگر در امر نهادسازی فرهنگی نیز موثر و کوشا بوده است.

این مقام مسئول سپس با تمجید از اکبر نحوی خاطرنشان کرد: نحوی استادی بااخلاق، دقیق و عمیق است و جامعیت علمی در ادبیات دارد.

این ۳ پژوهشگر ستون‌های فرهنگ ایرانی اسلامی را استحکام بخشیدند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز با بیان اینکه فرهنگ در بستر تاریخ و زبان زاییده شده و با درهم‌تنیدگی با اندیشه، هویت فرهنگی سرزمین ایران را به وجود آورده است.

صابر سهرابی در ادامه با اشاره به اینکه گستردگی و پهناوری ایران‌زمین در هر منطقه قومیت‌هایی مختلف را پدید آورده  است، افزود: این قومیت‌ها با هویت مشترک زبان فارسی، ادبیات فارسی و هویت ایرانی و همچنین گسترش روح خدامحوری و کشش ایرانیان به معنویت، دیانت و اندیشه خدامحوری و اندیشه ایرانی؛ ستون‌های سترگ فرهنگ ایرانی اسلامی را پدید آورده است.

سهرابی در ادامه با تجلیل از ۳ پژوهشگر برتر اهل استان فارس خاطرنشان کرد: استاد محمدرضا آل‌ابراهیم عمرش را در راه اعتلای فرهنگ «صابوناتی» (استهبانی) گذاشت؛ فرهنگی که هم‌پای فرهنگ ایرانی است، استاد اکبر نحوی از عمر خود مشعلی روشن فراروی زبان و ادبیات فارسی نگاه داشت و استاد محمدمهدی جعفری نیز عمر خویش را بر آن نهاد تا روح اسلام و ایران زنده رخ بنماید.

جعفری حکیمی است که علم و عمل را توأمان دارد

دکتر محمدرضا خالصی، استاد دانشگاه، نویسنده و پژوهشگر نیز با بیان اینکه این ۳ اندیشمند قدرت و توانایی اندیشه را اثبات کرده‌اند، در ستایش از محمدمهدی جعفری گفت: عمری در خدمت مولا علی ابن ابیطالب (ع) به سر بردن، از جعفری حکیمی ساخته است که علم و عمل را توأمان دارد.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی فارس در ادامه با بیان اینکه جعفری با کلام و زیست و رفتار مولا علی (ع) بسیار آشناست، افزود: جعفری بسیار شجاع، مهربان و متواضع است، تبختر علمی ندارد و به واقع بحری عظیم است.

خالصی همچنین با اشاره به اینکه یکی از خوش‌اقبالی‌های محمدمهدی جعفری آشنایی با مرحومان آیت‌الله طالقانی و مهندس بازرگان بوده است، گفت: از دل همین آشنایی بود که جعفری به پیشنهاد آیت‌الله طالقانی به سراغ ترجمه کتاب علی ابن ابیطالب (ع) نوشته عبدالفتاح عبدالمقصود رفت.

این نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه در ادامه یادآور شد: متن عربی این کتاب شامل ۹ جلد و ترجمه فارسی آن ۸ جلد است که جلد نخست آن را آیت‌الله طالقانی ترجمه کرد و ۷ جلد بعدی را محمدمهدی جعفری. خالصی در پایان با تاکید بر اهمیت و جایگاه ارزشمند کتاب علی ابن ابیطالب یادآور می‌شود: انتشار این کتاب در تمام محافل علمی جهان اسلام طوفان به پا کرد.

شیراز مفهومی تاریخی است

کوروش کمالی سروستانی؛ مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی شعبه فارس نیز با تاکید بر مدارای شیراز که مأمن حضور توأم با آرامش بزرگان فرهنگ و اندیشه، گفت: شیراز و هرآنچه در جغرافیای فرامرزش رقم می‌خورد؛ مفهومی تاریخی است که در کسوت ادب و تاریخ و فلسفه و هنر و دانش، نمود یافته، بالیده و ثمر داده است.

به گفته کمالی، این مفهوم تاریخی جهانی را از خاور داستان تا باختر شعر، با همه ایماژها و تخیلات رویاگون، برایمان نقش زده؛ که مفهومش «زیستی معنایی» شده و مصداقش، نام‌آورانی سترگ که تاریخ سربلندی این سرزمین را رقم زده‌اند.

مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی مرکز فارس ادامه داد: آنان که با ذهنی وقاد و خلاق، جهانی را برایمان پدیدار ساخته‌اند، مملو از شادمانی‌های حضور و شکوه زیستی معرفت‌شناسانه هستند؛ آنچنان که در غربت‌کده جهان، روحمان را متوجه زیستی هوشمند، آگاه و با نشاط ساخته‌اند؛ آن‌سان که با همین اندیشه‌های مقابله‌گرانه، خسران و زوال مدام این جهانی را، طرحی نو درمی‌اندازیم.

کمالی سروستانی با بیان اینکه حکایت امروز ما، حکایت رادمردانی است که مانیفست وجودی‌شان را با تار و پود علم و دانش و ادب، تنیده‌اند، یادآور شد: این رادمردان همانانی هستند که بر آن شده‌اند تا فرصت عمر را در جهانی پرآشوب و سرشار از تعدّی، به قدر همت خویش، روایتگر علم و دانش و ادب باشند؛ و بر این قاعده، از انسانیت، اخلاق، ظرافت زیستن و شرافت دانستن، دفاع کنند؛ و بدین‌سان، با خلق جهان بخردانه خویش ما را به درک زیبایی و معرفت‌شناسی، راهی بنمایند.

مدیر دانشنامه فارس اضافه کرد: استاد سید محمدمهدی جعفری با سوابق درخشان دینی، علمی، سیاسی و خلق آثاری ماندگار در عرصه قرآن و نهج‌البلاغه؛ که پیش از دانشش، نوع‌دوستی، انسان‌مداری و صداقتش، کلاه تکریم و تعظیم ما در پیشگاهش، از سر برمی‌دارد؛ و استاد محمد رضا آل‌ابراهیم پژوهشگر و نویسنده فرهنگ مردم، ادبیات و دلداده تاریخ استهبان که دانش و عشقش را در قالب بیش از ۵۰ کتاب ماندگار کرده است.

کمالی سروستانی سپس با تکریم از استاد اکبر نحوی یاد کرد و او را مردی از قبیله تامل بر پدیده‌ها، صبور، مهربان، آزاده و زلال معرفی کرد و گفت: در سکوت او، معنا شکل می‌گیرد؛ از دریچه قاب عینکش، خیره که می‌نگرد؛ کشفی دوباره و جرقه‌ای هنوز، بر ناشناخته‌های تاریخِ علمِ ادب می‌زند.

کمالی سروستانی با بیان اینکه شیراز امروز، مفتخر است که با تکیه بر میراث کهن خویش، چونان فرزندی خلف؛ برگ برگ زرین فرهنگ و تمدن این سرزمین را پاس داشته، بر غنای آن افزوده است، خاطرنشان می‌کند: ما مردمان این مرز و بوم، به حضور نخبگانی چون استاد سیدمحمد مهدی جعفری، استاد محمدرضا آل‌ابراهیم و استاد اکبر نحوی، می‌بالیم و فاخرانه، جایگاه ارجمندشان را پاس می‌نهیم.

محمد عسلی، مدیر مسئول روزنامه عصرمردم نیز با ستایش از خدمات فرهنگی محمدرضا آل‌ابراهیم گفت: این پژوهشگر در اعتلای فرهنگ مردم استهبان و حفظ فرهنگ عامه مردم این شهر، شاخص بوده است.

این روزنامه‌نگار افزود: آل‌ابراهیم فروتن و مردمی است و افزون بر پژوهشگری، معلمی نیز کرده است.

براساس این گزارش، در پایان مراسم از استاد سید محمدمهدی جعفری، محمدرضا آل ابراهیم و استاد اکبر نحوی، قدردانی و تجلیل شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری ایسنا جهاددانشگاهی فارس نیکنام حسینی پور محمدمهدی جعفری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۰۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از بزرگان فرهنگی فرصتی برای اعتلای فرهنگ است

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر دریایی پیش از ظهر جمعه در اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر که در مجتمع امیرنظام گروسی برگزار شد، اظهار کرد: مردم قدرشناس کردستان در طول تاریخ نشان دادند احترام خاصی برای مشاهیر خود قائل هستند و این مشاهیر تاریخ این دیار و مرز و بوم هستند.

وی افزود: تجلیل از بزرگان فرهنگی فرصتی مغتنم برای اعتلای فرهنگی آن منطقه است و آشنایی با مشاهیر سهم ویژه ای در هویت بخشی جامعه دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اضافه کرد: امروز در مواجهه با فرهنگ جامعه سازی و هویت قومی و ملی اهمیت ویژه‌ای دارد و این مشاهیر ارتباط ویژه ای با هویت یک ملت دارد.

وی بر لزوم اجرای برنامه‌های فرهنگی و ملی اشاره کرد و ابراز داشت: برگزاری مراسمات فرهنگی و هنری و بزرگ‌داشت برای مشاهیر و کسانی که بخشی از تاریخ و فرهنگ این جامعه هستند نشان از درک و فهم و اخلاق زیبایی است که اسلام به ما آموخته است.

حفظ دستاوردهای بزرگان ضروری است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان ابراز کرد: افراد بزرگی همچون امیر نظام گروسی همچون ستارگانی هستند که بر تارک این سرزمین می‌درخشند و حفظ دستاوردهای این بزرگان ضروری است.

وی اعلام کرد: حفظ و صیانت از این دستاوردها ضروری است و آثار این بزرگان باید در اختیار نسل‌های آینده قرار بگیرد.

دریایی کردستان را یک استان فرهنگی دانست و عنوان کرد: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب استان کردستان یک استان فرهنگی است و این به جهت غنای فرهنگی این منطقه و توانمندی بزرگان این سرزمین است.

وی به شخصیت امیر نظام اشاره کرد و بیان کرد: امیر نظام گروسی از شخصیت‌های بزرگی بودند که از سن ۷ سالگی به دلیل بلوغ و نبوغی که داشت علوم زیادی را کسب کرد.

امیر نظام گروسی ادیب و خطیب هنرمندی بوده است

وی ابراز کرد: کسی که علاوه بر شخصیت سیاسی و نظامی یک ادیب و خطیب و یک هنرمند بزرگ بوده و نام ایشان همواره در تاریخ ایران اسلامی می‌درخشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: امیرنظام گروسی از بزرگ مردانی است که به درستکاری معروف بوده و مورد توجه مقام اول مملکت و مردم بوده و این یک لطف الهی است که یک فرد بتواند مورد توجه همگان قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: امیر نظام مدتی در غرب زندگی کرد اما هرگز مجذوب زرق و برق آن نشد و این نشان از اصالت این فرد دارد و این بزرگ مرد آثار ادبی فراوانی داشته است.

دریایی تاکید کرد: اقدامات مهمی که امیر نظام گروسی برای ایران اسلامی انجام داده است و خدماتی که برای این مرز و بوم داشته نشان از شخصیت بالای این مرد دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: نگاه ما به قضیه فرهنگ و هنر کاریکاتوری نیست که یک بخش را برجسته و یک بخش را کمرنگ جلوه دهیم بلکه یک نگاه متواضع داریم.

وی اعلام کرد: سال گذشته برنامه‌های فرهنگی و هنری بسیاری در سطح استان برگزار شد و سعی داریم تا این برنامه‌ها تداوم داشته باشد.

دریایی خاطر نشان کرد: تلاش داریم تا برنامه‌های فرهنگی و هنری با محوریت معرفی مشاهیر استان کردستان برگزار شود و در همین راستا جشنواره بزرگ است مستوره اردلان نیز برگزار خواهد شد.

کد خبر 6095614

دیگر خبرها

  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تجلیل از مشاهیر، موجب اعتلای فرهنگی و هنری می شود
  • تجلیل از بزرگان فرهنگی فرصتی برای اعتلای فرهنگ است
  • تجلیل سایت کمیته بین المللی پارالمپیک از ملی پوش اردبیلی گلبال
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • تجلیل از دکتر سنگری ، پژوهشگر عاشورایی در دزفول
  • تجلیل از منتخبین رویداد‌های فرهنگی استان یزد
  • یادمان دهمین سالروز کوچ قلندر موسیقی ایران در گرگان برگزار شد
  • انتخاب دو روستای اردبیل به عنوان روستای «دوستدار کتاب» در کشور
  • تجلیل از ۴۳ استاد سرآمد آموزشی استان کرمان