Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس اداره محیط زیست سرباز گفت:برخی از برکه‌های زیست گاندو که پیش از این برکه‌های دائمی بودند پرآب شده که این امر جابجایی گاندوها را در برداشته و سیلاب برکه‌های جدیدی نیز ایجاد کرده اما با توجه به اینکه هنوز حجم آب بالا و هوا سرد است و گاندوها در سرما فعالیت‌شان محدود می‌شود کمتر دیده می‌شوند و شاید مخفی باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهزاد دهواری گفت: سیلاب اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان سبب جابه جایی هشت سر گاندو از زیستگاه‌شان شده بود که با تلاش نیروهای یگان حفاظت محیط زیست به زیستگاه اصلی شان بازگردانده شدند.   رییس اداره محیط زیست سرباز اظهار داشت: همچنین سه سر گاندو بر اثر سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان زخمی شده بودند که هم‌اینک در حال مداو هستند.   وی بیان کرد: بعد از بارندگی که در جنوب سیستان و بلوچستان به وقوع پیوست حجم سیلاب و آورد رودخانه بسیار بالا بود که تا حد زیادی باعث تخریب پوشش گیاهی در مسیر رودخانه و محدوده باهوکلات شد و حتی در بعضی از مناطق پوشش گیاهی و درختان کاملا قطع شده و از بین رفته است.   رییس اداره محیط زیست سرباز گفت: برخی از برکه‌های زیست گاندو که پیش از این برکه‌های دائمی بودند پرآب شده که این امر جابجایی گاندوها را در برداشته و سیلاب برکه‌های جدیدی نیز ایجاد کرده اما با توجه به اینکه هنوز حجم آب بالا و هوا سرد است و گاندوها در سرما فعالیت‌شان محدود می‌شود کمتر دیده می‌شوند و شاید مخفی باشند.   وی با اشاره به اینکه هم‌اینک گاندوها در زیستگاه اصلی به سختی مشاهده می‌شوند، افزود: گاندوها در جریان سیلاب تلاش می‌کنند خود را از جریان اصلی دور نگه دارند و با توجه به اینکه در حاشیه رودخانه سرباز کشاورزی زیاد انجام می‌شود این گاندوها اغلب به سمت مزارع کشاورزی می‌روند زیرا در این مزارع مقدار جریان آب کندتر و در آنجا می‌توانند خود را نگه داشته تا فشار آب کمتر شود.   دهواری بیان کرد: خوشبختانه با این بارندگی‌ها مشکل زیستگاه گاندوها از نظر منابع آبی برطرف شده گرچه تا حدودی برکه‌های اصلی تخریب شده اما هنوز دقیق مشخصی نیست و زمانی که هوا گرمتر شود گاندوها مشاهده می‌شوند.   وی ادامه داد: امیدواریم سال خوبی برای گاندوها داشته باشیم اما این جابجایی‌ها ممکن است تاثیری بر روی آنها داشته باشد که این امر در طول زمان که فعالیت آنها آغاز شود مشخص خواهد شد.   رییس اداره محیط زیست سرباز گفت: از اواسط اسفند فصل جفت‌گیری حیوانات خزنده آغاز و راحت‌تر در رودخانه مشاهده می‌شوند که امیدواریم امسال با توجه به آب فراوان تولید مثل تمساح‌ها به خوبی انجام شود.   وی افزود: بعد از سیلاب محیط‌بانان زیادی از استان به منطقه اعزام شدند و آموزش‌هایی را به روستاییان مبنی بر احتمال وجود گاندو به نزدیکی روستا دادند تا از نزدیکی به برکه‌ها و حاشیه رودخانه‌ها پرهیز کنند.   دهواری اظهار داشت: همچنان محیط‌بانان در منطقه حضور دارند و اگر خطری در این زمینه احساس شود فوری گاندو زنده‌گیری شده و به یک منطقه امن یا ایستگاه ریکوکش منتقل خواهد شد.   وی بیان کرد: از زمان وقوع سیلاب تاکنون گزارشی مبنی بر وجود گاندو در روستاها نداشتیم و اگر هم دیده شده در مزارع کشاورزی که نزدیک برکه‌ها و رودخانه‌ها قرار دارند بوده است اما هنوز به علت بالابودن آب احتمال خطر وجود دارد.   رییس اداره محیط زیست سرباز گفت: قبل از سیلاب گاندوها به دنبال منابع آبی و غذایی به سمت روستاها می‌آمدند اما هم‌اینک منابع آبی آنها تامین شده که البته شاید در زمان جابجایی این اتفاق بیفتد و گاندوهی مشاهده شود اما سمت روستا نمی‌آیند.   وی افزود: احتمال دادیم در این سیلاب بر اثر تنش‌های آبی و استرسی که به این حیوان وارد شده شاید گاندوها در روستاها دیده شوند که با پیشگیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های اداره کل حفاظت محیط زیست نیروها در کل منطقه اعزام شدند و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد./خبرآنلاین

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۳۱۴۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیلزده زرآباد آغاز شد

علیرضا قاسمی  گفت:سیلاب، طغیان رودخانه‌ها و توفان بی‌سابقه باعث آسیب‌های بسیار زیادی به تأسیسات آب شد به طوریکه ۲۹۵ روستا و ۶ شهر سیستان و بلوچستان دچار بی‌آبی شدند.
وی با بیان اینکه ۱۲ شهرستان سیستان و بلوچستان به دلیل تشدید بارش‌ها در محاصره سیل قرار گرفتند، افزود: در روستا‌هایی که امکان تردد وجود داشت و سیلاب در محل جاری نبود، نسبت به رفع فوری خسارت‌ها و برقراری آب در شبکه روستا‌ها و شهر‌های درگیر اقدام شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به آسیب خط اصلی مجتمع ۲۸ روستایی بندینی در شهرستان زرآباد بیان کرد: با توجه به جاری بودن آب در محل شکستگی خط انتقال اصلی مجتمع، برای رفع فوری مشکل بی‌آبی مردم اجرای یه طرح موقت و اضطراری در دستورکار آبفا قرار گرفت که اکنون در حال اجراست.
وی از فعالیت تانکر‌های آبرسانی سیار در زرآباد خبر داد و گفت: آب آشامیدنی مردم از طریق ناوگان آبرسانی سیار در حال تأمین است تا آسیب‌های وارده ترمیم و آب پایدار شود.
به گزارش ایرنا، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، ضمن بازدید از خط آسیب‌دیده مجتمع ۲۸ روستایی بندینی، روند ارائه خدمات آبرسانی سیار به روستا‌های سیل زده را نیز بررسی و کنترل کرد.
وی همچنین در جمع اهالی روستای چراغ‌آباد از اصلاح اضطراری خط انتقال آب روستا‌های درگیر سیل به منظور رساندن آب به اهالی خبر داد و گفت: در حال حاضر با توجه به جاری بودن سیلاب امکان اصلاح خط انتقال آب وجود ندارد به همین منظور اجرای خط اضطراری برای اتصال فوری آب روستا‌ها در دستور کار آبفا قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • کارگران در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند
  • تلاش برای مهار وکنترل آب‌ها در سیستان و بلوچستان
  • ۱۱۱ تیم عملیاتی هلال احمر در حال خدمات رسانی به سیلزدگان جنوب سیستان و بلوچستان هستند
  • مرگ ۲ کودک در رودخانه سیستان وبلوچستان
  • همچنان حدود ۴۵ راه روستایی بلوچستان بر اثر سیلاب بسته است
  • طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیلزده زرآباد آغاز شد
  • غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان
  • پیکر۲ کودک سراوانی در رودخانه ماشکید پیدا شد
  • طغیان رودخانه‌ها؛ هشدار وقوع سیلاب در سه استان جنوبی کشور
  • درخشش هنرمندعکاس سیستان وبلوچستان درجشنواره ملی دانش سنتی محیط زیست