Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ حجت‌الاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی یادگار امام، روز گذشته در دیدار با مدیران و دبیران رسانه‌های «ایران» و «ایرنا» ضمن تأکید بر ضرورت امیدواری، تأکید کرد که همه ما باید این باور را درون خود نهادینه کنیم که ایران متعلق به همه ماست و هیچ کدام از ما به تنهایی نمی‌توانیم ادعا کنیم که این سرزمین از آن ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز گذشته در آغاز فعالیت بیست و ششمین سال انتشار روزنامه «ایران»، جمعی از مدیران، دبیران و خبرنگاران «ایران» و «ایرنا» در جماران با یادگار امام دیدار و در فضایی صمیمی به گفت‌و‌گو با او نشستند. حجت‌الاسلام سید حسن خمینی که این ایام کمتر با رسانه‌ها سخن می‌گوید، پس از شنیدن گزارش‌ها و دغدغه‌های مدیران عامل «ایرنا» و «ایران» نسبت به وضعیت رسانه‌ها و کشور، در سخنانی، بر ضرورت همدلی و تقویت روحیه همکاری ملی در کشور تأکید کرد.

او که سخنان خود را با درخواست از حاضران برای قرائت فاتحه‌ای برای روح امام(ره)، شهیدان و جانباختگان حوادث ناگوار اخیر کشور آغاز کرد، به واقعیت‌هایی از دهه 60 اشاره کرد که در آن زمان، با وجود مشکلات مختلف و جنگ تحمیلی، مردم نسبت به نظام تعلق خاطر داشتند و ضمن تحمل مشکلات موجود و نداشتن توقع بالا در شرایط ویژه آن سال‌ها، از کمک به مسئولان در حوزه‌های مختلف هم دریغ نمی‌کردند.

سید حسن خمینی بر همین اساس راه برون رفت از مشکلات موجود را نیز احیا و تقویت بیشتر وحدت داخلی و هم‌افزایی ملی دانست و تأکید کرد: در چنین شرایطی نه تحریم کارگر خواهد افتاد و نه تهدید.

او روایات گوناگون و مثال‌های فراوانی را ذکر کرد که تأکید کند اصل باید مردم باشند و اتحاد حول آنان. یادگار امام، در ادامه به سختی‌های کار رسانه‌ای هم اشاره کرد و با بیان اینکه اعتماد به رسانه مصداق و کانال اعتماد به مردم است و اعتماد به رسانه و مردم منجر به تقویت اعتماد عمومی به حاکمیت خواهد شد، بر ضرورت امیدواری به آینده و گذر از مشکلات موجود تأکید کرد.

وی گفت: اگر امید وجود نداشته باشد هیچ کاری از دست کسی بر نمی‌آید. سیدحسن خمینی اضافه کرد: همه ما باید این باور را درون خود نهادینه کنیم که ایران متعلق به همه ماست و هیچ کدام از ما به تنهایی نمی‌توانیم ادعا کنیم که این سرزمین از آن ماست. به‌گفته او، همه مردم باید نسبت به ایران و نظام احساس تعلق خاطر داشته باشند لذا در تعیین مصالح نظام مصلحت را نباید تنگ و محدود دید بلکه باید به گونه‌ای آن را تعریف کرد که مصالح مردم و نظام همزمان در آن جای داشته باشد و تفاوتی میان این دو به وجود نیاید. او در پاسخ به دغدغه‌ها و گلایه‌های رسانه‌ای برخی از حاضران در جلسه، سخنان خود را با تأکید بر این نکته به پایان برد که «باید امیدوار بود.»

پیش از سخنان یادگار امام، دکتر ضیا هاشمی، مدیرعامل «ایرنا» و مهندس مهدی شفیعی، مدیرعامل «ایران» در سخنانی، دیدگاه‌های خود را نسبت به وضعیت رسانه‌های خود و کشور بیان کردند. هاشمی در این سخنان، تصریح کرد: «ایران» به‌عنوان یکی از روزنامه‌های مهمی که در دوران انقلاب اسلامی متولد شده است، مشی انقلاب و تفکر انقلاب اسلامی را پیگیری کرده و مفتخر است تا در این زمینه بتواند اثرگذار باشد، البته امروز رسانه‌ها و روزنامه‌ها با مشکلات مختلفی مانند مسائل اجرایی و مالی دست به گریبان هستند. او با بیان اینکه از نظر محتوایی روزنامه بدون برخورداری از اعتماد مخاطبان و توانمندی برای پاسخگویی به سؤالات افکارعمومی دچار مشکل می‌شود، تأکید کرد: ترویج نگاهی که مردم و افکار عمومی را مَحرم نمی‌داند و اجازه نمی‌دهد واقعیت‌ها به نحو مناسبی با مردم در میان گذاشته شود، علاوه بر عوارض فراوان، کار مطبوعات را سخت می‌کند. مدیرعامل ایرنا یادآور شد:‌ متأسفانه در جریان حوادث ماه‌های اخیر شاهد بودیم که مردم، مَحرم تلقی نشدند و همین موجب آسیب شدید به رسانه‌ها شد؛ درحالی که رسانه‌ها نسبت به کشور، ملت، انقلاب و نظام احساس مسئولیت می‌کنند، بنابراین فرض براین است که داده‌هایی که از طریق منابع رسمی منعکس می‌شود، قابل اتکا است. وی اضافه کرد:‌ وظیفه و تکلیف رسانه‌ها سخن گفتن با مردم است و در این سخن گفتن اگر داده‌های رسانه‌ خلاف واقع باشد، آنان آسیب می‌بینند و البته در سطح کلان، کلیت نظام و کشور و اقتدار نظام آسیب خواهد دید. هاشمی با ابراز تأسف از اینکه فقدان تعامل شایسته با رسانه‌ها و مطبوعات، به اعتماد به رسانه‌ها و سرمایه اجتماعی رسانه آسیب وارد کرده است، گفت: در این شرایط، مرجعیت رسانه‌های داخلی در مقایسه با رسانه‌های بیگانه در معرض آسیب قرار می‌گیرد؛ در حالی که رسانه‌های بیگانه نسبت به ایران، اسلام و انقلاب نه تنها موضع مثبت ندارند و چه بسا معاندانه برخورد می‌کنند. او، توجه به رسانه‌ها را نه تنها یک دغدغه صنفی بلکه یک دغدغه ملی دانست و گفت:‌ باید نگران باشیم که به خاطر ملاحظه‌کاری، محافظه‌کاری یا نگاه غیر تخصصی برخی نخبگان مدیریتی، مرجعیت رسانه نسبت به رسانه‌های ضد انقلاب و بیگانه افول یابد. مهدی شفیعی مدیر مسئول و مدیر عامل مؤسسه فرهنگی مطبوعاتی «ایران» از روند فعالیت‌های مؤسسه، روزنامه‌های مختلف آن و رویکرد جدید برای حضور در عرصه آنلاین گزارشی را ارائه کرد. شفیعی گفت که بسترهای آنلاین و تصویری امروز در مؤسسه «ایران »اهمیت زیادی یافته است و در آینده تمرکز «ایران»بر تقویت بخش‌های آنلاین و تصویری است تا بتواند با مخاطبان خود ارتباط جدی‌تر و متنوع‌تری داشته باشد. به اعتقاد مدیر عامل «ایران»، مؤسسه «ایران» ربع قرن حیات خود را با روزنامه‌نگارانی که متعلق به چندین نسل هستند، پشت سر گذاشته، اعضای تحریریه با سلیقه‌های متفاوت در یک فضای حرفه‌ای، علاوه بر اینکه تجربیات خود را به یکدیگر انتقال می‌دهند، در عین حال متعهد به منافع ملی، وحدت و حمیت هستند. شفیعی یادآور شد که اکنون ویژه‌نامه‌های متنوعی از جمله «ایران اقتصادی» «ایران جمعه» و «ایران ماه» همراه با روزنامه‌های «ایران دیلی» «الوفاق» «ایران سپید» و «ایران ورزشی» با رویکرد جدید منتشر می‌شود.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 رسانه سید حسن خمینی روزنامه ایران تحریم قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۵۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد

روابط عمومی بانک مرکزی با تشریح اقدامات این بانک برای کنترل نقدینگی، از کاهش قدرت خلق پول بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، روابط عمومی بانک مرکزی در واکنش به برخی ادعاها درباره مدیریت نقدینگی اعلام کرد: روند صعودی رشد نقدینگی و ثبت ارقام بی‌سابقه این متغیر در پایان سال ۱۳۹۹ و نیمه اول سال ۱۴۰۰ مسئله‌ای بس نگران کننده بود که تداوم آن می‌توانست اقتصاد کشور را با معضلات و مخاطرات گوناگونی مواجه سازد و ضمن افزایش نااطمینانی‌ها در تصمیمات خرد فعالان اقتصادی کشور، آثار مخربی بر متغیرهای کلان اقتصای به وجود آورد.

حال که حدود دو سال از آن مقطع نگران کننده گذشته است، ‎متغیرهای پولی کشور در وضعیت نسبتاً پایداری قرار گرفته‌اند و آمارها حاکی از تحقق اهداف بانک مرکزی در کنترل رشد نقدینگی و قرار گرفتن در محدوده‌های تعیین شده دارد.

مرور مسیر طی شده نشان دهنده آن است که نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و متعاقباً به ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است.

ارقام فوق به خوبی بیانگر توفیق بانک مرکزی در اجرای سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها و دستیابی به اهداف کنترل رشد کل‌های پولی و مدیریت رشد نقدینگی در محدوده هدف تعیین شده برای سال ۱۴۰۱ (۳۰ درصد) و سال ۱۴۰۲ (۲۵ درصد) می‌باشد.

البته در سال ۱۴۰۳ نیز همچنان هدف کنترل رشد نقدینگی از طریق استفاده از مجموعه ابزارهای سیاست پولی از جمله کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها با قدرت بیشتری پیگیری خواهد شد و بر این اساس هدف رشد نقدینگی ۲۳ درصد با دامنه نوسان مثبت و منفی ۲ درصد در راستای دستیابی به هدف مهار تورم تا نقطه مطلوب و نیز کمک به رشد اقتصادی تعیین شده است.

لازم به ذکر است که در دوره اخیر، بانک مرکزی توجه ویژه‌ای به کنترل ‎خلق پول بانک‌ها داشته و دستاورد مهم بدست آمده در زمینه کاهش رشد نقدینگی به طور مشخص از طریق تنظیم و اعمال جدی سیاست کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها حاصل شده است.

در این چارچوب، ‎بانک مرکزی در راستای کنترل رشد خلق پول بانک‌ها و موسسات اعتباری، در سال ۱۴۰۱ ضوابط ناظر بر کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها را تکمیل و اصلاح نمود و علاوه بر کنترل دارایی‌ها، کنترل بدهی‌های ترازنامه بانک‌ها (به ویژه بانک‌های ناتراز و ناسالم) را در دستور کار قرار داد.

همچنین در سال ۱۴۰۱ بانک مرکزی در جهت دستیابی به هدف رشد نقدینگی تعیین شده با پیگیری جدی سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها و موسسات اعتباری و جریمه بانک‌های متخلف از طریق افزایش نسبت سپرده قانونی و همچنین افزایش ۰.۵ واحد درصدی نسبت سپرده قانونی بانک‌های تجاری اقدامات موثری را در جهت کنترل و کاهش قدرت خلق پول بانکها و در نهایت کاهش رشد نقدینگی انجام داد.

در دی ماه سال ۱۴۰۲ نیز بانک مرکزی با هدف مدیریت رشد نقدینگی و اطمینان از تحقق اهداف تعیین شده در رابطه با کنترل کل‌های پولی اقدام به افزایش ۰.۵ واحد درصدی سپرده قانونی بانک‌ها و موسسات اعتباری نمود.

با توجه به مطالب ذکر شده و بررسی آمارهای مربوطه ملاحظه می‌شود که مدیریت رشد نقدینگی در اقتصادی کشور در دوره اخیر، در وضعیتی کاملاً با ثبات و برخلاف ادعاهای مطرح شده توسط برخی رسانه‌ها و افراد بوده است.

کد خبر 748144

دیگر خبرها

  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی | خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • تداوم کاهش نرخ رشد نقدینگی/ خلق پول بانک‌ها و موسسات ناتراز محدود شد
  • ظرفیت‌ها و فرصت‌های عظیم موجود در استان فارس معرفی شود
  • امام جمعه تهران خطاب به متدینین: انگ زدن به یکدیگر مصلحت نیست
  • دشمنان شکست خورده در حال تدارک استراتژی جدید برای ضربه زدن به نظام هستند
  • بسیج اساتید محور همدلی و هم‌افزایی در دانشگاه باشد
  • انعقاد تفاهم‌نامه جاده‌ای و تقویت مناسبات حمل‌ونقلی با تاجیکستان
  • ‌ تعیین تکلیف ۷۲۸ هکتار اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • تأکید استاندار لرستان بر همدلی بین نخبگان و مردم