Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام پور فرج با بیان اینکه رفتار پدر و مادر بر رفتار فرزندان تاثیر مستقیمی دارد گفت: الگو گرفتن والدین از ائمه معصومین (ع) در تربیت فرزندان، نقش اثرگذاری در کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایفا می کند.

«حجت الاسلام میثم پورفرج» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار کرد: برای رسیدن به هر هدفی انسان نیازمند یک الگو است و خداوند در قرآن کریم بهترین و کامل ترین الگو را برای انسان ها معرفی و بیان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع) ادامه داد: با توجه به روایات و احادیث هیچ پیامبری مانند پیامبر اسلام (ص) مورد اذیت و آذار قرار نگرفته و با توجه به صبر و استقامت ایشان نسبت به بلایای طبیعی و غیر طبیعی که سوی مشرکان مکه انجام می گرفت ایشان به عنوان یک الگوی کامل برای همه انسان معرفی شدند.

 

وی با بیان اینکه پدر و مادر نیز الگویی برای فرزندان خود هستند افزود: والدین باید با پشتوانه مذهبی، فرزندان خود را تربیت کنند زیرا دین مبین اسلام روش های فراوانی برای تربیت صحیح فرزندان ارائه کرده و والدین با استفاده از این روش ها قطعا فرزند موفقی را به جامعه تحویل خواهند داد.

 

این کارشناس خانواده با تاکید بر اینکه در قرآن کریم اسم والدین کنار نام خداوند قرار گرفته است تصریح کرد: جامعه ای می تواند رشد و نمو کند که خانواده های خوبی در آن وجود داشته باشد، در صورتی که والدین نتوانند جو حاکم در منزل را مدیریت کنند در پی آن آسیب هایی جبران ناپدیری به جامعه وارد خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه رفتار پدر و مادر بر رفتار فرزندان تاثیر مستقیم می گذارد اضافه کرد: در صورتی که والدین رفتارهای غیراخلاقی و بزهکارانه ای در منزل از خود نشان دهند نباید انتظار به وجود آمدن فرزندی سالم در جامعه باشیم هر چند که این موضوع غیر ممکن نیست.

 

حجت الاسلام پور فرج گرایش خانواده ها به مسائل غیر اخلاقی همچوت اختلاط زن و مرد، مصرف مشروبات الکلی و دوری از چهارچوب اخلاقیات را یکی از اساسی ترین آسیب های جامعه دانست و ابراز کرد: مادر وظیفه تربیت فرزندان را عهده داراست و با توجه به تلاش دشمنان نسبت به کاهش ارزش مادر در خانواده وظیفه دستگاه های فرهنگی نسبت به مقابله با این هجمه بسیار دشوار است.

 

الگو گرفتن والدین از نحو تربیت فرزندان توسط ائمه معصومین (ع)

وی عنوان کرد: اگر به تاریخ اشاره کنیم بهترین نمونه برای یک خانواده سالم خانواده امیر المونین (ع) است، الگو گرفتن والدین از نحوه تربیت فرزندان توسط ائمه معصومین (ع) می تواند نقش اثرگذاری در کاهش آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایفا کرد.

 

مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق (ع) خواستار ورود جدی سازمان های مرتبط با حوزه جوانان در این خصوص شد و تاکید کرد: در صورتی که برنامه مدونی برای کودکان و نوجوانان وجود نداشته باشیم با توجه به گستردگی رسانه های مخالف، آسیب های جدی در انتظار فرزندان ما خواهد بود.

 

پایان پیام/690

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد نماز جمعه رویداد ملی فهما فهما مسجد سردار سلیمانی خراسان جنوبي رفتار والدین بر فرزندان الگوی خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۷۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است، اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

سمیه سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، مهارت‌های زندگی را لازمه بهزیستی دانست و افزود: فراگیری آشنایی با مهارتی تحت عنوان «همدلی» یا به عبارتی درک احساس دیگران ضروری است.

وی با بیان اینکه روانشناسان از سال ۱۹۵۷ تلاش داشتند تا دریابند منشاء همدلی کجاست و چگونه می‌توان فرزندان همدل‌تری تربیت کرد، اظهار کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده مشخص شد در کنار عواملی چون نظم و انضباط، گرمی و عشق در رابطه، صبوری، تأیید و تشویق و تنبیه به موقع والدین، بهترین پیش‌بینی کننده همدلی در مردان و زنان ۳۰ ‌ساله رابطه‌ای بود که آن‌ها در ۵ سالگی با والدین خود داشتند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بیان کرد: در این تحقیقات مشخص شد هرچه رابطه والدین و فرزندان در سنین دبستان خوب و صمیمی‌تر باشد، کودکان، همدلی (توانایی درک احساسات و عواطف دیگران و دیدن دنیا از زاویه دید آن‌ها) را بهتر یاد می‌گیرند و بزرگسالان همدل‌تری می‌شوند و هرچه رابطه والد و فرزندان در این سنین رو به سردی و فاصله و «ول کن بابا» و حوصله‌اش را ندارم پیش رود در بزرگسالی احتمال اینکه کودک به سمت خودمحوری، خودکامگی، بی‌توجهی به حال و احوال و خواسته‌های دیگران پیش رود، بیشتر است.

وی در پاسخ به اینکه چطور می‌توان مهارت همدلی خود را ارتقاء داد؟ گفت: همان‌طور که گفته شد این یک مهارت مهم برای ایجاد رابطه قوی و ارتباط مؤثر است.

سلیمانی با بیان اینکه برای فراگیری و بهبود مهارت همدلی چند راه وجود دارد که می‌توان آنها را به کار گرفت، اذعان کرد: تمرین گوش دادن فعال، خود را جای آن‌ها گذاشتن، توجه کردن به نشانه‌های غیرکلامی، تمرین کردن ذهن آگاهی، خواندن داستان و به دنبال بازخورد بودن بخشی از این راه‌ها برای بهبود مهارت همدلی است.

وی با تأکید بر اینکه باید گوش دادن فعال را تمرین کرد، افزود: وقتی فرزندتان با شما صحبت می‌کند بدون وقفه با تلاش برای ارائه راه‌حل به آنچه می‌گوید تمرکز کنید. با برقراری تماس چشمی، تکان دادن سر و پرسیدن سؤالات «شفاف» نشان دهید به او گوش می‌دهید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی همچنین از والدین خواست خود را جای فرزندشان بگذارند و سعی کنند مسائل را از دید طرف مقابل ببینید، مثلاً تصور کنید اگر در موفقیت‌های آن‌ها بودید چه احساسی داشتید یا سؤالاتی بپرسید تا درباره تجارب آن‌ها بیشتر بدانید.

وی با بیان اینکه باید به نشانه‌های غیرکلامی توجه کرد، تصریح کرد: مردم اغلب احساسات خود را از طریق زبان بدن، لحن صدا و حالات چهره خود بیان می‌کنند باید به این نشان‌ها توجه کرد تا درک بهتری از احساس طرف مقابل داشته باشید.

سلیمانی همچنین تمرین کردن ذهن آگاه را ضروری دانست و افزود: ذهن می‌تواند به شما کمک کند تا آگاهی بیشتری ‌نسبت به افکار و احساسات خود ایجاد کنید که به نوبه خود می‌تواند به درک بهتر و همدلی با دیگران کمک کند.

وی در خصوص خواندن داستان گفت: این کار می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های همدلی خود را توسعه دهید، زیرا به شما امکان می‌دهد جهان را از دیدگاه‌های مختلف ببینید و احساسات و انگیزه‌های شخصیت داستانی را درک کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با تأکید بر اینکه والدین باید به دنبال بازخورد باشند، اظهار کرد: باید از دوستان و اعضای خانواده در مورد مهارت‌های همدلی خود بازخورد بخواهید. آن‌ها ممکن است بتوانند پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود شما ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: همدلی مهارتی است که با تمرین و تلاش می‌توان آن را توسعه داد. با تمرکز بر درک و ارتباط با دیگران، می‌توان مهارت‌های همدلی خود را بهبود ببخشید و روابط قوی‌تری ایجاد کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در پایان گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری همایش ائمه جماعات استان قم
  • دیدار با والدین شهید قربان پیری در نقده
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران
  • نقش مهم حمایت والدین در سلامت روانی و احساسی فرزندان
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟