Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: مردم می‌توانند شیرهای کم چرب پاستوریزه و فراورده‌های لبنی که از طریق کارخانه‌های تحت کنترل تولید شده و شماره وزارت بهداشت و تأیید استاندارد را دارند، بدون دغذغه مصرف کنند.

محمدحسن انتظاری ‌در گفت‌وگو با ‌خبرنگار ایمنا ‌در خصوص شایعه پراکنی در زمینه آلودگی شیر و لبنیات به سم آفلاتوکسین، اظهار کرد: بحث آلودگی مواد غذایی، آب و هوا یک بحث بسیار گسترده است، هیچ کجا هوا و آب صد درصد سالم و خالص وجود ندارد، گروهی از آلودگی‌ها را  ‌انسان‌ها به طور طبیعی ایجاد می‌کنند، اما نکته مهم این است این آلودگی نباید از حد مجاز فراتر رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ‌با بیان اینکه ممکن است در ماهی‌ها جیوه و در هوا سرب وجود داشته باشد، افزود: اما تا زمانی که این نوع آلودگی‌ها از حد مجاز بالاتر نرود برای مردم خیلی نگران کننده نیست.

متخصص تغذیه ‌و رژیم درمانی، تاکید کرد: آفلاتوکسین یک ماده سمی است و به وسیله قارچ‌ تولید می‌شود و معمولاً از طریق نان‌های مانده و کپک زده این ماده وارد غذای دام شده و ممکن است وارد شیر موجود زنده شود.

وی ‌با تاکید به اینکه آفلاتوکسین در بعضی از شیرها وجود دارد، گفت: اما این معنای این نیست که همه مواد لبنی و شیرها آلوده هستند و بحثی که چند روز اخیر توسط یکی از کارشناسان هم به اشتباه مطرح کرده بود که ۹۵ درصد شیرهای ایران آلوده هستند، در صورتیان بحث واقعیت ندارد.

انتظاری ‌با بیان اینکه آلوده بودن مواد غذایی بالاتر از حد مجاز جای نگرانی دارد، اظهار کرد: صحبت این کارشناس ‌در مورد آلوده بودن مواد لبنی این سوء تفاهم را ایجاد کرد که این آلودگی بیش از حد مجاز است ‌و این مورد اشتباه تفهیم شد.

این متخصص ‌تغذیه و رژیم درمانی، خاطرنشان کرد: این آلودگی در موارد فوق العاده استثنایی ممکن است که اتفاق بیفتد. به دلیل اینکه تولید شیرها با کنترل وزارت بهداشت، اداره استاندار و دام پزشکی انجام می‌شود.

رئیس دانشکده تغذیه ‌و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، گفت: احتمال اینکه مواد لبنی و شیر در حد وسیع آلوده باشند موضوعی غیر ممکن است و این اتفاق فقط در موارد استثنایی است، متاسفانه این موارد رسانه‌ای و باعث بروز نگرانی بین مردم شد و نباید این اتفاق می‌افتاد.

بیشتر بخوانید:

کاهش استفاده از آفلاتوکسین در شیر طی ۱۰ سال گذشته

 وی ادامه داد: این اتفاق مانند این است که بگوییم هوای اصفهان آلوده است مردم نفس ‌نکشند، نمی‌توان اینکار را انجام داد، اگر آلودگی هم از حد مجاز بالاتر رود مدارس تعطیل شده و تردد افراد حساس در هوای آلوده منع می‌شود. بنابراین  اگر آلودگی یک فراورده‌ای از حد مجاز بیشتر شود، موسسه فعالیت دامداری مورد نظر را متوقف می‌کند، اما نباید این اتفاق را به کل کشور تعمیم داد و مصرف مواد لبنی را متوقف کرد.

انتظاری خاطرنشان کرد: در شرایط عادی کشور بانوان و دختران جوان کمبود کلسیم، کمبود تراکم استخوان و ویتامین B2  دارند و این در حالی است که منبع اصلی آن شیر و فراورده‌های شیری است. اگر مردم از مصرف فرآورده‌های شیری نگران باشند، ایجاد ترس و وحشت از مصرف این فرآورده‌ها باعث شیوع پوکی استخوان و کمبود ویتامین B2  در جامعه می‌شود.

این ‌متخصص ‌تغذیه ‌و رژیم درمانی معتقد است ‌وارد شدن یک قطره سم در دریای خزر مشکل جدی را برای ماهی‌ها به وجود نمی‌آورد، اما اگر یک کشتی سم در دریا خالی شود ممکن است حیات ماهی‌ها تهدید شود. در خصوص شیر و و فرآورده‌های لبنی نیز همینطور است ماده سمی آفلاتوکسین در یکی یا دو دامداری بوده و به وسیله همان موسسه ادامه فعالیت متوقف شده و این مورد را نمی‌توان به همه جامعه تعمیم داد و به صنایع و سلامت جامعه ضربه زد.

به گفته انتظاری این ماده سمی ‌به وسیله قارچ‌ها تولید می‌شود،قارچ ها می‌توانند در مواد غذایی مثل نان خشک کپک زده رشد کنند، جمع آوری این نان ‌خشک‌ها و فروش آن به دامداری و گاوداری و مصرف آن به وسیله دام زنده این ماده وارد بدن موجود زنده و شیر می‌شود؛ درحقیقت این ماده ناخواسته وارد بدن دام شده ‌و با کنترل کانال‌های مختلف فعالیت این نوع دامداری‌ها سریع متوقف خواهد شد.

رئیس دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اظهار کرد: در ایران استانداردهای سخت ‌گیرانه‌ای ‌در زمینه تولید فراورده‌های لبنی وجود دارد و جای نگرانی نیست ‌و حتی این استانداردها از قوانین کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی سخت گیرانه‌تر است.

وی با تاکید بر اینکه در مورد سایر مواد غذایی آلوده هم وضعیت ‌به همین صورت است، گفت: در اخبار می‌خوانیم که این مقدار تن ماهی و فرآورده‌های غذایی معدوم شدند. در واقع اگر مورد خاصی هم باشد وزارت بهداشت و درمان و مراکز بهداشتی کنترل‌های لازم را انجام می‌دهند و آلودگی بالاتر از حد مجاز باشد تولید آن فراورده متوقف و مصرف آن منع می‌شود.

انتظاری تصریح کرد: اصل این موضوع جای نگرانی ندارد و مردم می‌تواند شیرهای کم چرب پاستوریزه و فراورده‌های لبنی که از طریق کارخانه‌های تحت کنترل تولید شده و شماره وزارت بهداشت و تأیید استاندارد را دارند، بدون دغذغه مصرف کنند.

کد خبر 406840

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مواد غذايي لبنیات دامداری استاندارد صنایع آلودگی کشاورزان وزارت بهداشت سلامتی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۷۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی

موسوی میرزایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه بیمارستان‌های خراسان جنوبی در ۲ سال گذشته تا کنون به بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات جدید، مجهز شده اند، گفت: در این مدت ۷۰ تخت ویژه آی سی یو با تجهیزات کامل، ۲۲ دستگاه آزمایشگاهی پیشرفته، ۳۱ دستگاه شاخص تشخیصی از جمله سه دستگاه ام ار آی برای قاین، فردوس و طبس، ۵۶۴ تخت بیمارستانی، دستگاه سی تی اسکن آنژیو (برای مرکز فوق تخصص قلب بیرجند) و یک دستگاه سی تی اسکن دیگر برای بیماران سرطانی و قلب و عروق با کمک دولت تأمین شده است.

او افزود: در دولت سیزدهم همچنین ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی تکمیل شده و علاوه بر طرح‌های توسعه بیمارستان‌های بشرویه، درمیان و سرایان، برای قاین، نهبندان، زیرکوه و طبس هم طرح فعال است.

موسوی میرزایی با بیان اینکه هم اکنون ۱۲۱ دستیار تخصصی پزشک در هشت رشته دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مشغول به تحصیلند اظهار کرد: هم اکنون ۶۵ کد رشته در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند فعال است و علاوه بر آن ۲۱۱ دانشجوی تحصیلات تکمیلی هم در رشته‌های مختلف از جمله مغز و اعصاب، جراحی اعصاب، بیماری‌های داخلی، قلب، رادیولوژی و جراحی عمومی در حال تحصیلند تا به جمع جامعه‌ پزشکی بپیوندند.

بیشتر بخوانید

 بیش از هزار نفر از خدمات بانک امانات هلال احمر بهره‌مند شدند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: ۴۳ مرکز سلامت شهری، ۶۱ مرکز سلامت روستایی، ۷۱ پایگاه بهداشتی، ۳۲۶ خانه بهداشت، ۸۵ پایگاه اورژانس جاده‌ای و ۲ پایگاه امداد هوایی در خراسان جنوبی خدمات بهداشتی ارائه می‌کنند.

او گفت: افزایش کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی در بخش خصوصی و دولتی مهمترین هدفگذاری در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند است که هم اکنون حدود ۹ هزار پرسنل دانشگاه، برای تحقق این هدف تلاش می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • بهترین اتوماسیون اداری برای دانشگاه های علوم پزشکی چیست؟
  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • بیمارستان نیایش به ابر بیمارستان تبدیل خواهد شد
  • ثبت آلودگی هوا در برخی شهرهای خوزستان