Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@10:48:27 GMT

جلسه پنجاه‌ ساله‌ حسینی که از میزبانش محروم شد

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۴۷۵۱۱

جلسه پنجاه‌ ساله‌ حسینی که از میزبانش محروم شد

گروه اجتماعی ــ شادروان دکتر استاد سید حسین محفوظی از مدرسان و پژوهشگران دینی استان خوزستان بود که 29 دی‌ماه چشم از جهان فروبست؛ شادروان محفوظی جلسه پنجاه ساله‌ای برای امام حسین(ع) داشت که در شادگان معروف است. او همچنین شب 27 از ماه رمضان مجلس باشکوهی برای حضرت امیرالمؤمنین(ع) در شادگان برگزار می‌کرد و خود در آن دعا می‌خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه این جلسات از وجود استاد محروم شدند.

به گزارش ایکنا از خوزستان، شادروان دکتر استاد سید حسین محفوظی از مدرسان و پژوهشگران دینی استان خوزستان است که 29 دی امسال چشم از دنیا فروبست. از این پژوهشگر دینی 55 اثر برجای مانده که از جمله آنها ترجمه نهج‌البلاغه، ترجمه ادعیه جامعه امام سجاد(ع) و زندگانی امام حسین(ع) است. 

شمسیان حمادی، مدرس دانشگاه و از دوستان مرحوم استاد سید حسین محفوظی است که با حضور در تحریریه ایکنای خوزستان درباره شخصیت علمی و اخلاقی این مترجم و پژوهشگر دینی سخن گفت. 

وی در آغاز سخنان خود اظهار کرد: شادروان دکتر استاد سید حسین محفوظی متولد سال 1323 در شادگان است. وی تحصیلات ابتدایی خود را در شادگان گذراند و پس از آن دوره دبیرستان را در خرمشهر طی کرد و مدرک فوق‌دیپلم تعلیم و تربیت را در اهواز گرفت. او در سال 52 کارشناسی حقوق قضا را از دانشگاه تهران دریافت کرد. در سال 85 نیز به دلیل نبوغ و علاقه علمی خود بورسیه دریافت کرد و عازم آمریکا شد و در ایالت کالیفرنیای جنوبی به کسب علم پرداخت.

با پیروزی انقلاب اسلامی ترجیح داد به کشور بازگردد. او علاقه خاصی به خدمت به هم‌نوع داشت. جوان‌ها را بسیار دوست می‌داشت و برای آنها وقت می‌گذاشت. شادروان استاد محفوظی همیشه در کسوت آموزش و معلمی باقی ماند و هیچ مسئولیتی قبول نکرد. در سال 72 در مرکز تربیت معلم با استاد محفوظی آشنا شدم و ده سال در مراکز تربیت معلم همکار بودیم. وقتی بازنشسته شد، خانه‌اش را مرکز رفت و آمد دانشجویان، دانش‌پژوهان و اهل علم قرار داد. کلام او مؤثر بود؛ شعاع نور و تأثیر داشت.

حمادی درباره زندگی علمی شادروان محفوظی نیز گفت: از زمانی که در تهران مشغول به تحصیل بود علاقه وافری به ترجمه کتب از عربی به فارسی و فارسی به عربی داشت. آثار خوبی از خود برجای گذاشت. در حال حاضر 55 اثر از دکتر محفوظی به یادگار مانده که بخش اعظم آن ترجمه است. 16 اثر را با هزینه خود به چاپ رساند و 38 اثر دیگر را نیز مؤسسات نشر و اشخاص حقوقی تقاضا می‌کردند و به چاپ می‌رساندند.

ترجمه نهج البلاغه و صحیفه جامعه ادعیه امام سجاد(ع)

یکی از آثار استاد محفوظی ترجمه نهج‌البلاغه است. صحیفه جامعه ادعیه امام سجاد(ع) نیز از آثار ایشان است. این صحیفه فراتر از صحیفه سجادیه معمول است و شامل ادعیه بیشتری است.  زندگی امام حسین(ع) تألیف علامه راحل باقر قریشی در سه جلد نیز کتاب ارزنده‌ای است که توسط دکتر محفوظی ترجمه شد. این کتاب برای کسانی که می‌خواهند سخن نابی درباره حضرت سیدالشهدا(ع) داشته باشند منبع خوبی است. زندگی امام سجاد(ع)، کرامات و زندگی حضرت ام‌البنین(ع) از دیگر آثاری است که توسط وی به فارسی ترجمه شد.

کتاب جالبی با نام «الانتقال الصعب فی‌‌المعتقد و المذهب؛ لقد شیعنی الحسین(ع)» از ادریس حسینی از کشور مغرب وجود دارد که شادروان دکتر محفوظی آن را به زبان فارسی برگردانده است که توصیه می‌کنم آن را بخوانید چرا که کشور مغرب به لحاظ مذهبی متعصب هستند و نویسنده در این کتاب چنان که از عنوانش پیداست درباره تحول سخت در عقیده و مذهب سخن گفته است. دیگر اثر شادروان «النجفیات» نام دارد که داستان‌ها و خاطرات کوتاه از نجف است که استاد محفوظی آنها را گردآوری و به زبان فارسی به رشته تحریر درآورده است.

تواضع انسان را ستاره می‌کند

مهم‌تر از همه اینها سلوک اخلاقی و اجتماعی دکتر سید حسین محفوظی است. شادروان واقعاً پیرو انبیاء و امامان بود. وی پیش از صحبت کردن عمل می‌کرد. خیلی متواضع بود. تواضع، انسان را ستاره می‌کند. او بیش از بیست سال در رشته معارف قرآن و تعلیم و تربیت، تدریس می‌کرد. با این حال در زمینه ادبیات عرب نیز تخصص داشت و دقت نظرهای جالبی در این زمینه از او به خاطر دارم. از توانایی‌های خاص ایشان تخصص در آموزش قرآن است. روش خاص خود را داشت. قرآن را به ترتیل و به زیبایی می‌خواند.

پدرش فقط سواد عربی داشت. گاهی تعریف می‌کرد که در کودکی پدرشان شب‌ها برای آنها شرح نهج‌البلاغه ابن ابی الحدید را می‌خواند. بچه‌های خوبی تربیت کرد.

شادروان هم خوب تربیت شد و هم خوب تربیت کرد؛ پدرش فقط سواد عربی داشت. گاهی تعریف می‌کرد که در کودکی پدرشان شب‌ها برای آنها شرح نهج‌البلاغه ابن ابی‌الحدید را می‌خواند و فرزندان خوبی هم تربیت کرد.

مهم‌تر از همه تواضع و اخلاق مرحوم محفوظی بود. در مجالس، نزدیک‌ترین نقطه به ورود را انتخاب می‌کرد و می‌نشست. زهدش را نسبت به دنیا که می‌دیدی از خودت می‌پرسیدی با چه کوله‌باری آمده‌ام؟ عاشق انقلاب و امام(ره) بود.

شادروان محفوظی جلسه پنجاه ساله‌ای برای امام حسین(ع) داشت که در شادگان معروف است. او همچنین شب 27 از ماه رمضان مجلس باشکوهی برای حضرت امیرالمؤمنین(ع) در شادگان برگزار می‌کرد و خود در آن دعا می‌خواند. متأسفانه این جلسات از وجود استاد محروم شدند. 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۴۷۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشییع پیکر شهید حجت‌الله یوسفیه در ورامین

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام حسین (ع) ورامین از برگزاری آیین تشییع و تدفین "شهید حجت اله یوسفیه" در روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت با حضور مردم شهیدپرور ورامین خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم در ورامین، سرهنگ مهدی امینی با اشاره به برگزاری آیین باشکوه مراسم تشییع و تدفین "شهید حجت اله یوسفیه" اظهار داشت: مراسم تشییع شهید معلم حجت اله یوسفیه روز دوشنبه 17 اردیبهشت رأس ساعت 10 از میدان امام حسین (ع) ورامین به‌سوی میدان امام خمینی (ره) با حضور مردم ولایت مدار و شهیدپرور ورامین برگزار می‌شود.

وی افزود: مراسم تدفین شهید حجت اله یوسفیه پس از مراسم تشییع در گلزار شهدای حسین رضا (ع) ورامین خاکسپاری خواهد شد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج امام حسین (ع) ورامین یادآور شد: پیکر مطهر شهید حجت اله یوسفیه از شهدای هشت سال دفاع پس از 39 سال دوری از وطن به دیار قیام پانزده خرداد بازگشت.

پیکر معلم شهید "حجت‌اله یوسفیه" پس از 39 سال به ایران بازگشت

سرهنگ مهدی امینی در پایان خاطرنشان کرد: مراسم تشییع و تدفین شهید معلم حجت اله یوسفیه با حضور با شکوه خانواده معظم شهدا، مردم شهیدپرور ورامین و مسئولان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترکیب احتمالی استقلال برای مصاف با ذوب‌آهن
  • ترکیب احتمالی تراکتور مقابل فولاد
  • مراسم یادبود صدای ماندگار ورزش امروز برگزار می شود
  • آنچه در یکصد و پنجاه و دومین جلسه شورای شیراز گذشت
  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • یادواره شهدای نیر با محوریت فضائل استاد شهید مطهری
  • بیرانوند نباید در پنج بازی گل بخورد؛ رقابت حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی
  • رقابت سخت بین حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی
  • حجت الاسلام استاد علوی تهرانی در مسجد امیر به سخنرانی می پردازد
  • تشییع پیکر شهید حجت‌الله یوسفیه در ورامین