Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@14:25:01 GMT

اما و اگرهای بودجه ۹۹ در سایه انتخابات

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۵۰۰۹۰

اما و اگرهای بودجه ۹۹ در سایه انتخابات

لایحه بودجه‌۹۹ کل کشور دو روز پس از موعد قانونی یعنی ۱۷‌آذرماه از سوی رییس‌جمهوری به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد تا این لایحه تقریباً در زمان قانونی به قوه مقننه برسد.

به گزارش مشرق، در حالی که تقریباً دو ماه تا پایان سال مانده و از سوی دیگر نمایندگان خود را برای حضور در انتخابات دوم اسفندماه آماده می‌کنند، این نگرانی وجود دارد که بررسی لایحه بودجه‌۹۹ کل کشور تا حدی تحت تأثیر انتخابات پیش رو روند بررسی را با کندی طی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لایحه بودجه‌۹۹ کل کشور دو روز پس از موعد قانونی یعنی ۱۷‌آذرماه از سوی رییس‌جمهوری به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد تا این لایحه تقریباً در زمان قانونی به قوه مقننه برسد.

با توجه به شرایط ویژه رخ داده به لحاظ اتفاقات بین‌المللی و تحریم‌ها، دولت امسال برای اولین‌بار در تاریخ بودجه‌ریزی علاوه بر ارائه لایحه بودجه‌۹۹ کل کشور، پیش‌بینی بودجه سال‌۱۴۰۰ را نیز به مجلس ارائه داده است. به عبارتی لایحه دوسالانه بودجه مربوط به سال‌های‌۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به مجلس ارسال شد.

بیشتر بخوانید: ناتوانی ۴ ساله دولت برای طراحی یک سامانه ساده دو سناریوی ترمیم دستمزد کارگران +آمار

بر اساس آنچه که رییس سازمان برنامه‌وبودجه پیش از این اشاره داشته، بودجه سال‌های‌۱۳۹۹ و۱۴۰۰ که منابع فروش نفت در بخش جاری آن دیده نشده، به همراه یک سند اجرائی شامل بودجه همه دستگاه‌ها و همچنین یک برنامه کلی عملیاتی دوساله، به مجلس ارائه شده است.

از سوی دیگر، دوم اسفندماه امسال یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را پیش‌رو داریم و این موضوع این نگرانی را ایجاد کرده تا مبادا روند بررسی لایحه بودجه در شرایطی که نمایندگان درگیر مسائل انتخاباتی هستند، با کندی مواجه شود.

 از طرف دیگر با توجه به اینکه چشم‌اندازی از بودجه سال‌۱۴۰۰ نیز در لایحه بودجه دو سالانه دیده شده، شاید انتظار می‌رود زمان بیشتری برای بررسی سند دخل‌وخرج دو ساله کشور نیاز باشد.

اکنون حدود یک‌ماه‌ونیم از ارائه لایحه بودجه از سوی دولت به مجلس می‌گذرد. فرایند بررسی لایحه بودجه در آیین‌نامه داخلی مجلس پیش‌بینی شده و بر اساس آن دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را حداکثر تا پانزدهم آذرماه هر سال به مجلس تسلیم کند که دولت در ۱۷‌آذرماه لایحه را تقدیم مجلس کرد.

نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه، پیوست‌ها و سوابق آن تا مدت ۱۰‌روز می‌توانند پیشنهادهای خود را به کمیسیون‌های تخصصی مجلس ارائه و کمیسیون‌های تخصصی نیز موظفند حداکثر تا ۱۵‌روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق که از هر کمیسیون نمایندگانی در آن عضویت دارند، تقدیم کنند.

فرایند اصلی بررسی لایحه بودجه از کمیسیون تلفیق با حضور نمایندگانی از کمیسیون‌های تخصصی آغاز می‌شود تا پیش از ورود به صحن، لایحه با حضور مسوولان دولتی و نمایندگان مجلس مورد بررسی قرار گیرد.

اما طبق آیین‌نامه داخلی مجلس کمیسیون تلفیق موظف است حداکثر ظرف ۱۵‌روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیون‌های تخصصی گزارش نهایی خود راتنظیم وبه مجلس شورای اسلامی تقدیم کند. البته مهلت رسیدگی کمیسیون تلفیق مجدداً حداکثر تا پانزده روز دیگر با موافقت هیأت رییسه قابل تمدید است.

بنابراین براساس آنچه که در قانون پیش بینی شده تقریباً اکنون باید بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق نهایی و به مجلس ارائه می‌شد.

با این حال در این روزها نمایندگان متقاضی و البته تأیید صلاحیت شده خود را انتخابات دوم اسفند آماده می‌کنند در این شرایط این انتظار نیز وجود دارد که بررسی لایحه بودجه به‌وِیژه در شرایط فعلی کشور تحت تأثیر انتخابات با کندی در روند بررسی یا احیاناً عجولانه مورد بررسی قرار نگیرد.
ضمن اینکه نکته مهم دیگر این است که لایحه بودجه تا پیش از پایان سال در صحن علنی به تصویب برسد چراکه در غیر این صورت دولت باید لایحه چند دوازدهم بودجه را به مجلس تقدیم کند تا پس از تصویب بودجه در سال آتی، دولت مجوز داشته باشد حداقل حقوق کارمندان و هزینه‌های جاری را تأمین کند.

تصویب لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق حداکثر تا دو ‌هفته آینده

در همین زمینه محمدرضا پورابراهیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص روند بررسی لایحه بودجه با توجه به انتخابات پیش رو گفت: بررسی لایحه بودجه سال آینده، طبق آیین‌نامه داخلی مسیر خود را طی می‌کند و گزارش نهایی کمیسیون تلفیق نیز در مراحل نهایی قرار دارد.

وی با بیان اینکه هیچ نگرانی از بابت روند بررسی لایحه بودجه با توجه به انتخابات پیش روی مجلس وجود ندارد، افزود: بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق حداکثر تا دو هفته آینده نهایی می‌شود و به محض اینکه این گزارش نهایی شد، در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پس از اینکه تا دو هفته آینده گزارش کمیسیون تلفیق نهایی شد، این گزارش در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد و نمایندگان نیز ۱۰‌روز فرصت دارند تا پیشنهادات خود را ارائه دهند.

پورابراهیمی تاکید کرد: بنابراین فرایند بررسی لایحه بودجه طبق قانون آیین‌نامه داخلی مجلس طی می‌شود و نگرانی از بابت زمان رسیدگی در صحن وجود ندارد.

بودجه‌۹۹ در اسفند تصویب و به دولت ابلاغ می‌شود

این نماینده مردم در مجلس دهم، درباره زمان ارائه لایحه بودجه از کمیسیون تلفیق به صحن علنی و آغاز بررسی آن در صحن گفت: براساس آنچه که پیش‌بینی می‌شود، تا پیش از انتخابات نمایندگان فرصت دارند تا لایحه را بررسی و پیشنهادات خود را ارائه دهند و دقیقاً در اوایل اسفندماه و پس از پایان انتخابات، بررسی لایحه در صحن علنی آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه فرایند بررسی لایحه بودجه در صحن علنی بین دو تا نهایت سه هفته زمان می‌برد، گفت: با توجه به اینکه قانون این اختیار را به مجلس داده تا در زمان بررسی لایحه بودجه در صحن، جلسات مجلس در دو نوبت صبح و عصر و حتی سه نوبت برگزار شود، بنابراین نگرانی از روند بررسی لایحه وجود ندارد مگر در شرایطی که کلیات لایحه در اولین روز بررسی در صحن توسط نمایندگان رد شود که در این صورت به کمیسیون تلفیق ارجاع می‌شود که البته رد کلیات بعید به نظر می‌رسد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: لایحه بودجه طبق ضوابط و با حساسیت در مجلس بررسی می‌شود و تا پیش از پایان سال تصویب و از سوی رییس مجلس به رییس‌جمهوری ابلاغ خواهد شد تا دولت برای اجرای آن از سال آینده مشکلی نداشته باشد.

منبع: صبح نو

منبع: مشرق

کلیدواژه: هواپیمای اوکراینی سردار سلیمانی انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا بودجه ۹۹ سازمان برنامه و بودجه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی کمیسیون اقتصادی مجلس محمدرضا پورابراهیمی قوه مقننه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۰۰۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می‌شود یا فراموش؟

به گزارش قدس آنلاین، علی بابایی کارنامی با اشاره به مراعا ماندن تصمیم‌گیری درباره تعیین دومین روز تعطیل آخر هفته لایحه‌ اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری در کمیسیون اجتماعی، گفت: پیوست‌های اقتصادی این لایحه تقریباً مشخص شده‌ است اما پیوست‌های اجتماعی و فرهنگی آن هنوز به صورت جامع بررسی نشده است؛ به همین دلیل نیز کمیسیون لایحه مذکور را فعلاً مراعا نگه داشته تا با استفاده از نظرات کارشناسی مرکز پژوهش‌ها و کانون‌های اصلی تصمیم گیری در کشور بتوانیم تصمیمات خوبی در این زمینه بگیریم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا جزئیات لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته تا پیش از پایان دوره مجلس یازدهم در صحن مجلس رسیدگی می‌شود؟ اظهار کرد: اعلام نظر نهایی کمیسیون اجتماعی درباره این لایحه نیازمند برگزاری یک الی دو جلسه دیگر است؛ با این حال با توجه به اینکه یک جلسه نیز با آقای قالیباف رئیس مجلس جهت جمع بندی در این زمینه برگزار شود، این احتمال وجود دارد که در این دوره جزئیات بررسی لایحه مذکور به صحن برسد.

به گزارش ایسنا، کمیسیون اجتماعی مجلس دهم شورای اسلامی در آبان ۱۳۹۸ اجرای طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌ها و کاهش ساعت کاری در سراسر کشور را تصویب کرده بود، اما بررسی آن به عمر مجلس دهم نرسید. با این حال در مجلس یازدهم این طرح با اصلاحیه‌ای مبنی بر تعطیلی شنبه‌ها به جای پنجشنبه‌ها در کمیسیون اجتماعی کلید خورد. همان زمان هم این موضوع مطرح شد که هدف دولت از تعطیلی سراسری روزهای پنجشنبه در کشور، ایجاد اوقات فراغت برای خانواده و فراهم‌شدن شرایط برای سفرهای کوتاه‌مدت به‌منظور رونق گردشگری و ایجاد نشاط در خانواده‌ها بوده، اما از سوی دیگر جمعی از نمایندگان طرحی را تدوین کردند که بر اساس آن شنبه‌ها به‌جای پنج‌شنبه‌ها تعطیل شود.

در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در جریان رسیدگی به کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری با کلیات این لایحه موافقت کردند، اما درباره روز دوم تعطیلی تصمیم گیری بر عهده کمیسیون اجتماعی مجلس سپرده شد و در جلسه روز یکشنبه ۲۶ فروردین کمیسیون اجتماعی، اعضای این کمیسیون با موافقت دولت، پنجشنبه‌ را به عنوان دومین روز تعطیل آخر هفته تعیین کردند؛ تصمیمی که با مخالفت و انتقاد بسیاری از فعالان بخش خصوصی مواجه شد.

بر اساس تقویم منتشر شده از سوی مجلس شورای اسلامی، صحن مجلس طی هفته آتی ۳ روز جلسه علنی خواهد داشت و پس از آن بعد از یک هفته تعطیلی جهت حضور نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه تا روز ۲ خرداد، ۶ روز دیگر تشکیل جلسه خواهد داد؛ بنابراین در صورتی که طی ۹ جلسه باقی مانده، کمیسیون اجتماعی تصمیم نهایی خود را درباره لایحه‌ اصلاح ماده ۷۸ قانون خدمات کشوری به صحن ارجاع ندهد، عملا این لایحه نهایی نخواهد شد و رسیدگی تا به امروز آن صرفا اتلاف وقت بوده است و برای نهایی شدن باید در مجلسی دیگر دوباره از ابتدا روندی را که گذرانده است طی کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می شود یا فراموش؟
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • مجلس هفته آینده جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته نهایی می‌شود یا فراموش؟
  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق مجلس/ حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه تعیین تکلیف شود
  • اتمام بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در کمیسیون تلفیق