Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان آیین رونمایی از کتاب‌های «پوست‌های کاغذی» نوشته سهام سجیراتی و «کلل کوسه» نوشته علیار زارعی در چهاردهمین نمایشگاه کتاب خوزستان برگزار شد.

آرش آذرپناه، نویسنده و پژوهشگر خوزستانی شامگاه جمعه (چهارم بهمن ۹۸) در مراسم رونمایی از این ۲ کتاب در بخش جنبی چهاردهمین نمایشگاه کتاب خوزستان اظهار کرد: رسم بر این است که در رونمایی کتاب ویژگی‌هایی از کتاب ارائه شود که خواننده را برای خواندن کتاب ترغیب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در مورد مجموعه نخست سهام سجیراتی به نام "سایه‌ها" که بیش از یک سال از چاپ آن می‌گذرد بارها صحبت شده و آن را نقد کردیم، افزود: هنوز فکر می‌کنم آن کتاب از مجموعه‌های خیلی خوب در فضای ادبی دهه ۹۰ اهواز و خوزستان است.

وی تصریح کرد: داستان سجیراتی به نوعی زنده‌کننده شرایط دهه ۴۰ تا ۶۰ مکتب خوزستان است. به طوری که داستان‌ها کاملاً عینی از نوع رئالیسم عصیانگر هستند که پیش از این در استان خوزستان در آثار تقوایی تا احمد محمود و بخشی از آثار احمد آقایی، صمد طاهری و نویسندگان مکتب خوزستان در دهه ۶۰ دیده‌ایم.

به گزارش ایسنا، به نقل از اداره‌کل ارشاد خوزستان، این پژوهشگر خوزستانی با بیان اینکه سهام سجیراتی را باید از این نسل ادبی از لحاظ کاری دانست، افزود: در داستان‌های سهام سجیراتی از لحاظ مضمون دو نوع موضوع دیده می‌شود؛ یکی جنگ و یکی جامعه شهری که جامعه شهری تحت تاثیر باورها و رسوم یک منطقه خاص قرار دارد و این نشان می‌دهد خانم سجیراتی این نکته مارکز را که از بومی شدن به جهانی شدن می‌توان رسید سرلوحه قرار داده است.

وی ادامه داد: در داستان‌های سهام سجیراتی شاید خیلی لازم نباشد دنباله ریزه‌کاری‌ها بگردیم چراکه مضامین آن قدر در داستان برجسته هستند و از درام زیاد صحبت شده که ما معمولا خیلی دیر به ظرافت‌ها می‌رسیم.

آذرپناه با بیان اینکه این داستان‌نویس، نویسنده‌ای تجربه‌گرا است و تلاش کرده داستان‌هایی متفاوت بنویسد، افزود: سجیراتی شهامت دارد و جاه‌طلبی او نشان می‌دهد نویسنده‌ای است که از تجربه کردن نمی‌ترسد و نشان می‌دهد به پختگی نسبی رسیده آن گونه که می‌تواند داستان‌های عام و خاص پسند بنویسد و این ویژگی نویسنده خوزستانی است که می‌توان نام راه رفتن بر لبه تیغ را بر آن گذاشت.

وی خاطرنشان‌کرد: در این راستا می‌توان از احمد محمود نام برد که هم مخاطب خاص و هم عام را جلب می‌کند و این راه رفتن بر لبه تیغ است و سجیراتی تلاش کرده همچون احمد محمود روی لبه تیغ راه رود، راهی که خیلی از نویسندگان بزرگ ما هم نتوانستند به سلامت از این پل صراط داستان عامه‌پسند عبور کنند و به نظر می‌رسد سهام سجیراتی موفق شده از این پل عبور کند.

نویسنده و داستان‌نویس خوزستانی با بیان اینکه سهام سجیراتی با این دو مجموعه که منتشر کرده رسالت بزرگی بر دوش دارد، تاکید کرد: این نویسنده نوپا به فرهنگ این سرزمین تعلق دارد. در این خصوص می‌نویسد و نکات موشکافانه‌ای از فرهنگ قوم بخشی از مردم خوزستان در داستان‌های سجیراتی دیده می‌شود که به شدت تامل برانگیز است.

در این نشست سجیراتی در خصوص تفاوت این کتاب با کتاب نخستش گفت: در کتاب "سایه‌ها" برون‌گرایانه و حادثه محور بودم، اما در کتاب دوم سعی کردم درون‌گرایانه بودن و بخش‌های درونی انسان را بیان کنم.

همچنین علیار زارعی در این نشست گفت: در سال‌های ۹۶ تا ۹۸ چهار کتاب منتشر کردم و سه مجموعه داستان دیگرم در حال گرفتن مجوز هستند.

وی افزود: در مدت ۲ سال، هفت کتاب از من منتشر شد و این پشتوانه قبلی دارد چرا که در سن ۱۷ سالگی اولین داستان من در مجله توشه آن زمان چاپ شد و بعدها در مجله‌های معروف آن زمان نوشته‌های من نیز به چاپ رسید.

زارعی با بیان اینکه ۳۰ سال در صدا و سیمای خوزستان فعالیت داشتم، بیان کرد: علاوه بر نویسندگی، کارهای مختلفی از جمله تهیه کنندگی، قصه‌گویی، کارگردانی و اجرای نمایش‌های رادیویی و تلویزیونی را در کارنامه کاری خود دارم که فرصتی برای چاپ کتاب به من نمی‌داد تا سال ۹۶ که درصدد چاپ کتاب‌هایم افتادم.

این نویسنده خوزستانی در خصوص کتاب "کلل کوسه" اظهار کرد: کلل کوسه کتابی است که به آیین باران‌خواهی برگرفته از رسوم بختیاری می‌پردازد. داستان این کتاب در قالب نمایشنامه و درباره خشکسالی و نباریدن باران در یک روستا و حوادثی است که بر اثر بی‌بارشی پیش می‌آید.

زارعی از "آرامستان لهستانی‌ها" به عنوان یکی دیگر از کتاب‌های منتشر شده‌اش نام برد و افزود: در کتاب آرامستان لهستانی‌ها کوشش کرده‌ام که در قالب داستان به رنج‌ها و سختی‌های اسیران لهستانی در روزگار اسارت و ورود به ایران و ‌به‌ویژه شرح زندگی و لحظه‌های تلخ و شیرین آن‌ها در اهواز دوره‌ جنگ جهانی دوم بپردازم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری نمايشگاه كتاب رونمایی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۳۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، به تازگی فیلمی تحت عنوان صف طولانی مردم اصفهان برای رونمایی و جشن امضای کتاب سروش صحت در فضای مجازی منتشر شده است.

سروش صحت بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون و نویسنده ای که پس از اجرای برنامه کتاب باز، در حوزه کتاب طرفداران زیادی به دست آورده، اینبار دست به تولید کتاب زده و حالا برای عرضه کتاب تازه‌اش صفی عجیب در اصفهان شکل گرفته است.

اما کتاب جدید سروش صحت چیست؟

«تاکسی سواری» ، اولین کتاب سروش صحت، شامل ۱۲۴ داستانک یا میکروفیکشن است. میکروفیکشن به داستان کوتاه‌کوتاه معروف است. در این سبک، نویسنده بخش‌های غیرضروری زبان را حذف می کند. خالق اثر از متن حذف می‌شود و یا از متن فاصله می‌گیرد. به خاطر لحظات ناب و ضربه‌های ناگهانی‌ای که این سبک نگارش در دل‌ خود دارد گاهی تحت‌عنوان «داستان ناگهان» نیز ترجمه می‌شود.
در کتاب «تاکسی سواری» ما به همراه راوی در یک تاکسی نشسته‌ایم و هر روز مسیری کم‌وبیش ثابت را طی می‌کنیم. طی این مسیر اما هر بار مسافران جدید، رانندگان جدید و اتفاقات جدیدی منتظرمان هستند و راوی نکته‌پرداز و طناز کتاب ما را از وقایع آن روز آگاه می‌کند.
از دعوای زن و شوهری راننده تاکسی گرفته تا زلزله‌ای که آن روز آمده، از موضوع مرگ مارادونا تا مهاجرت اجباری جوانان، از خبر قتل یا خودکشی صفحه حوادث روزنامه، غم‌های کوچک و بزرگ و حتی عشق‌های نوجوانی و جوانی.
داستانک‌های این مجموعه نیز به واسطه‌ی همین خصوصیت گاهی همان حسی را به خواننده منتقل می‌کنند که موقع خواندن قطعه‌ای هایکو به او دست می دهد. پیدایش کتاب‌های میکروفیکشن متناسب با کشیده شدن جوامع به سمت مدرنیته و ماشینی‌شدن و محدودیت وقت افراد گسترش پیدا کرده‌است. شاید بتوان گفت ضرورت چنین داستان‌هایی با توجه به میزان کم مطالعه افراد جامعه، چندان دور از ذهن نیست.

این کتاب سال ۱۴۰۲ توسط انتشارات چشمه چاپ و راهی بازار نشر شده است.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228548 برچسب‌ها کتابخوانی اصفهان

دیگر خبرها

  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد
  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • «مصلای تهران» یا «شهرآفتاب» داستان یک تلخی بی‌پایان
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر