Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-محمدی گفت:رسانه‌ها با کمترین خواسته‌ها و منافع، بزرگترین تاثیرگذاری را دارند و بهترین خدمات را ارایه می‌دهند.
به گزارش آریا، غلامحسین محمدی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران که صبح امروز برای نشست هم‌اندیشی صمیمانه‌ای با اصحاب رسانه در سالن جلسات ساختمان مرکزی شهرداری تهران میزبان جمعی از خبرنگاران رسانه‌های مختلف بود، ضمن معرفی «امید محدث» معاون جدید رسانه مرکز ارتباطات به خبرنگاران و تجلیل از زحمات «مسعود عابدی» معاون سابق، گفت:با شروع سال دوم تصدی‌گری جناب حناچی مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران نیز گزارش عملکرد 1 سال اخیر خود را تدوین کرده است و در‌اختیار دوستان رسانه‌ای قرار خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


محمدی افزود:یکی از کارهایی که در مرکز ارتباطات انجام داده‌ایم راه‌اندازی استودیو شهر است؛ این امکانات صرفا در اختیار ما نیست و همکاران رسانه‌ای‌مان نیز می‌توانند از ان استفاده کنند. کار دیگری که انجام دادیم تاسیس مدیاسنتر شهر در بوستان گفت‌وگو است و یکی از موضوعات مورد بحث امروز همین مدیاسنتر است.موضوع دیگر راه‌اندازی دوره‌های آموزشی خبرنگاران است که با انجمن صنفی روزنامه‌نگاران درمورد آن هماهنگ شده است.
او ادامه داد:این جلسه جدا از مواردی که عرض کردیم بیشتر برای معارفه اقای امید محدث و تجلیل از اقای مسعود عابدی برگزار شده است. در این چند ماه که کارم را در مرکز ارتباطات شروع کردم اقای عابدی جزو ‌کسانی بودند که کمکهای بسیار خوبی به ما کردند؛ امروز نیز که در سازمان مدیریت پسماند مستقر هستند راهبری رسانه‌ای پروژه مهم طرح کاپ را بر عهده دارند.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران با طرح این پرسش که آیا ما میخواهیم از فرصتهای شهرداری برای خدمت به مردم استفاده کنیم یا نگاهمان جریانی است، تاکید کرد:من تلاش کرده‌ام در دوره خدمتم از کمک تمام همکاران استفاده کنم.این‌که افرادی تغییر می‌کنند صرفا به بعضی سیاستها و عملکردها ربط دارد و در اصل موضوع خدمت به شهر‌وندان تفاوتی ایجاد نمی‌کند.
او درباره معاون جدید رسانه در مرکز ارتباطات شهرداری نیز خطاب به خبرنگاران گفت:آقای محدث هم از نیروهای قدیمی شهرداری هستند که دو سالی را در وزارت ورزش و جوانان مامور به خدمت بودند و عملکرد و خدمات بسیاری هم در انجا هم داشتند و به مرور با ایشان نیز بیشتر آشنا خواهید شد. امیدوارم اقای محدث مثل اقای عابدی رابطه خوبی با خبرنگاران عزیز برقرار کنند.
او در بخش دیگری از اظهاراتش درباره مرکز رسانه‌ای شهر تهران نیز توضیحاتی داد:ما با توجه به خدماتی که به همه شهر‌وندان میدهیم لازم است تا در اختیار قشر محترم خبرنگار نیز خدماتی قرار دهیم.به این نتیجه رسیدیم تا با راه‌اندازی یک مرکز هم برای استارتاپ های حوزه رسانه فضا به وجود آوریم و هم رسانه‌های قدیمی بتوانند از آن استفاده کنند.
محمدی تصریح کرد:روز اولی که آمدم مرکز ارتباطات صادقانه گفتم که بزرگترین موتلف شهرداری رسانه‌ها هستند.رسانه‌ها با کمترین خواسته‌ها و کمترین منافع بزرگترین تاثیرگذاری را دارند و بهترین خدمات را ارایه می‌دهند. متاسفانه دانشگاهها و سمنها تا حدی مرجعیت خود را از دست داده‌اند و‌ این رسانه است که هنوز جور آنها را می‌کشد.
او بر ضرورت بهبود ارتباط مسئولان شهرداری با رسانه‌ها تاکید کرد و گفت: اگر روابط‌عمومی‌مان را بردیم سمت گفت‌وگو و آموزش، یعنی موفق شده‌ایم. ما نیز دستوراتی به مدیران در این مورد داده‌ایم و رویه‌های روشنی نیز تعریف میکنیم. اگر خودمان را در معرض گفتگو قرار میدهیم، اگر منظم و مرتب گزارش عملکرد تدوین میکنیم، به این خاطر است که معتقدیم با بیان صریح و‌ شفاف موضوعات است که می‌توانیم موفق شویم. اگر در حوزه رسانه تلاش میکنیم که صداهای مختلف را بشنویم و چندصدایی داشته باشیم برای این است که ارتباط ما با رسانه‌ها به توسعه ارتباطات در شهر تهران ختم شود. شهر زمانی پویا میشود که بتواند با جامعه و مردمش ارتباط برقرار کند. به عنوان مثال هفته گذشته خانه شهرداران میان دوستان خبرنگار محل بحث بود اما چون ما چیزی برای پنهان کردن نداریم، از خبرنگاران خواستیم تشریف بیاورند و واقعیت را از نزدیک ببینند. از سوی دیگر مدیران شهرداری را نیز ملزم کرده‌ایم تا تن به این رویکرد دهند.
به گزارش شهرنوشت، محمدی با تاکید بر این‌که مدیریت شهری بدون حضور و همراهی خبرنگاران ممکن نیست، گفت: راجع به سواد رسانه‌ای مدیران شهرداری نیز جلسه‌ای برگزار می‌شود و قرار است آموزش در این مسیر نیز پیش برود. بعضی مدیران تمایل دارند همه تصمیمات را پشت درهای بسته اتخاذ کنند و نمی‌دانند پنهانکاری کار اشتباهی است چرا که درنهایت شهروندان همیشه از عملکرد ما مطلعند. ممکن است من دوست نداشته باشم یک خبر منتشر شود اما با تمام وجود معتقدم که رسانه‌ها با شلاق خودشان مدیریت شهری را کنترل می‌کنند.
 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شهرداری تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۴۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستکاری و مدیریت افکار عمومی در بستر رسانه‌ های اجتماعی

همشهری آنلاین- علی‌الله سلیمی: نشست رونمایی و گفت‌وگو درباره کتاب«مهندسی اجماع؛ فهم پروپاگاندا در عصر رسانه‌های اجتماعی» نوشته ساموئل وولی با ترجمه عباس رضایی ثمرین با حضور هادی خانیکی، مسعود کوثری، جواد آذری جهرمی، پدرام الوندی و عباس رضایی ثمرین (مترجم) در شهر کتاب مرکزی برگزار شد. در ابتدای نشست، پدرام الوندی، روزنامه نگار و مدیر شهرکتاب مرکزی ضمن خیرمقدم به حاضران در نشست، به معرفی کتاب«مهندسی اجماع؛ فهم پروپاگاندا در عصر رسانه‌های اجتماعی» نوشته ساموئل وولی با ترجمه عباس رضایی ثمرین پرداخت و گفت: موضوع اصلی این کتاب دستکاری و مدیریت افکار عمومی در بستر رسانه‌های اجتماعی است و ویژگی مهمی که این اثر دارد، به پیشبرد مباحث با تکیه بر دو رویکرد مطالعات میدانی و مبانی نظری برمی‌گردد که باعث شده محتوای اثر قابل توجه باشد. وی در ادامه ضمن قدردانی از انتشارات همشهری به خاطر انتشار این کتاب، افزود: تمرکز این مرکز انتشاراتی به نشر آثاری در حوزه رسانه و ارتباطات از جهات گوناگون قابل توجه و قدردانی است. در ادامه، ویدئو کوتاهی از صحبت‌های مولف اثر، ساموئل وولی برای حاضران پخش شد که در آن، وولی از ویژگی‌های مهم کتاب خود گفت و مسیر کتاب بعدی‌اش که به هوش مصنوعی و کاربردهای آن در دنیای رسانه‌های اجتماعی برمی‌گردد.

ترجمه سودمند در حوزه ارتباطات

اولین سخنران مراسم، هادی خانیکی، از استادان علوم ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبایی بود که به تحرکات تازه در حوزه نظریه‌پردازی پیرامون علوم ارتباطات اشاره کرد و گفت: می‌توان به تحرکات و فعالیت‌های پرشتاب و اغلب ثمربخش در حوزه نظریه‌پردازی پیرامون علوم ارتباطات خوش‌بین بود و ورود مترجمان جوان به این حوزه را به فال نیک گرفت. در سال‌های اخیر ترجمه‌های سودمندی در این حوزه صورت گرفته که نشان‌دهنده جامعه زنده و پویا در این زمینه است. وی همچنین ورود دانشجویان با تحصیلات تکمیلی و ارشد به مباحث نظری در حوزه علوم ارتباطات را مهم ارزیابی و یادآوری کرد که این مباحث هنوز عمومی نشده است با این حال، در عرصه تحقیق و ترجمه کارهای بزرگی در حال انجام است. وی در ادامه به مباحث مطرح در کتاب مهندسی اجماع پرداخت و از مباحثی همچون جامعه شبکه‌ای، جامعه پلتفرمی، اخبار جعلی و اشتباه‌پراکنی یاد کرد که به تفصیل درباره آن وولی بحث کرده است. به اعتقادی این استاد علوم ارتباطات، نویسنده کتاب مهندسی اجماع، پروپاگاندا را به عنوان زمینه بحث مطرح می‎کند و این‌که پروپاگاندا چقدر در این میان اهمیت داشته است.

مسئول تولید اخبار جعلی چه کسی است

سخنران بعدی مراسم، دکتر مسعود کوثری، استاد علوم ارتباطات بود که در ابتدای صحبت‎های خود، به موضوع دستکاری اطلاعات در عصر ارتباطات اشاره کرد و زمینه این مسئله را بعد از واقعه ویتنام دانست و گفت: بحث این است که سازمان‌های رسانه‌ای چگونه با سیاستمداران هماهنگ شدند و رضایت مردم را جلب کردند. وی در ادامه به موضوع ایجاد رضایت در مردم از طریق رسانه اشاره و یادآوری کرد در برخی موارد، تولید مقاومت هم شکل می‌گیرد که این درست برخلاف اهداف صاحبان رسانه‌ای است که قصد ایجاد رضایت در مردم را دارد. دکتر کوثری در ادامه به یکی از موضوعات مطرح در کتاب مهندسی اجماع، اخبار جعلی اشاره و تأکید کرد: در این خصوص بحث این بود که مسئول تولید اخبار جعلی چه کسی است. ابتدا انگشت اتهام به سوی مردم بود که در شبکه های اجتماعی این اخبار جعلی را با اهداف گوناگون تولید می‎کنند اما تحقیقات در این زمینه نشان داد که خود دولت‌ها در تولید اخبار جعلی نقش دارند و با اهداف گوناگون به این اقدام روی می‌آورند. وی در خصوص نقش دولت‌ها در این زمینه، به کشور روسیه اشاره کرد که در جریان اتفاقات کریمه و اوکراین به تولید اخبار جعلی روی آورد و در این بخش فعال بوده است. دکتر کوثری در پایان گفت: کتاب مهندسی جعلی تعریف‌کننده یک مسئولیت جدید در خصوص موضوع اثر است که باید در آن تأمل کرد.

پیش‌بینی ذهنی و پروپاگاندا

جواد آذری جهرمی، از چهره‌های آشنای مدیریت ارتباطات، سخنران بعدی مراسم بود که در ابتدا به ریشه‌یابی ابعاد روان‌شناختی موضوع پرداخت و گفت: در ابتدا باید بدانیم چه عواملی باعث پذیرش می‌شود. این مسئله ریشه روان‌شناسی دارد و از پیش بینی ذهنی نشأت می گیرد. یعنی پیش بینی ذهنی تصمیم می گیرد که این اتفاف بیفتد. البته انواع پیش بینی ذهنی داریم که عبارت است از پیش بینی بقا، پیش بینی سازمانی و شغلی و مواردی از این دست که ذهن به استقبال وقایع احتمالی می رود. البته برخی مواقع پیش بینی درست از آب در می آید و در مواردی هم ممکن است درست نباشد. در این میان، کار پروپاگاندا که از موضوعات اصلی کتاب مهندسی اجماع هم هست،هدایت ذهن پیش بینی به سمت اهدافی است که سازندگان پروپاگاندا دنبال می کنند. در شبکه های اجتماعی ساخت پیش بینی ها برای افراد تبدیل به رقابت بزرگ شده است. جنگ ارزان قیمتی است که دولت ها وارد می شوند و اهداف خاص خود را پیش می برند. در این جنگ یکی از ابزارها هوش مصنوعی است.

واکنش به وارونگی در شبکه‌های اجتماعی

در پایان مراسم، عباس رضایی ثمرین، مترجم کتاب ضمن تشکر و قدردانی از صحبت های اساتید سخنران به دلایل انتخاب کتاب مهندسی اجماع برای ترجمه اشاره کرد و گفت: من کارهای مولف را تعقیب می‌ کنم. موضوع این کتاب هم برایم جذاب بود. ایده مرکزی این کتاب واکنش به وارونگی در شبکه‌های اجتماعی است. به گفته این مترجم، یکی از محوری ترین آموزه های کتاب این است که رواج پروپاگاندا در پلتفرم های مجازی نقش رسانه های جریان اصلی را در این فرایند به حاشیه نرانده است. رضایی ثمرین افزود: برای من انتشار این کتاب ادامه مسیری است که با ترجمه کتاب دستکاری رسانه های اجتماعی آغاز شد، کتابی که اول بار در سال ۱۴۰۰ به همت انتشارات همشهری منتشر شد و متن آن گزارشِ یک تلاش تحقیقاتی بین المللی برای ردیابی پروپاگاندای رایانشی در نُه کشور جهان با محوریت موسسه اینترنت دانشگاه آکسفورد است. نویسنده کتاب حاضر، ساموئل وولی، یکی از محققان اصلی آن پروژه و یکی از دو سرویراستار متن نهایی آن بود. برای او هم کتاب حاضر در واقع ادامه همان مسیر است و به نوعی صورت بندی جدیدتری از وضعیت پروپاگاندا در وضعیت ارتباطی فعلی جهان به شمار می آید.

- عکس‌ها: حامد خورشیدی

کد خبر 849806 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کتاب - نمایشگاه داخلی رسانه‌ خارجی کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان رسانه - سواد رسانه‌ای کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری چندرسانه‌ای - همشهری آنلاین کتاب - معرفی و نقد

دیگر خبرها

  • دستکاری و مدیریت افکار عمومی در بستر رسانه‌ های اجتماعی
  • پایان عملیات بازپیرایی بوستان شهری کوچه بیوک در یزد
  • احداث باغ بانوان بوستان «کرامت» جزو اولویت‌های شهرداری باشد
  • پیش‌بینی بودجه تملک فضای سبز برای سال جاری در منطقه ۲
  • کانون موسیقی نواحی تشکیل می‌شود/ معرفی مدیر هماهنگی
  • اجرای پروژۀ فیبر نوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • اجرای پروژه فیبرنوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • مهدی چمران یک‌تنه پشت اقدامات جنجالی شهرداری در شهر تهران
  • درخت کشی در تهران؛ چرا شهرداری به دنبال قطع درختان است؟
  • چرا شهرداری می‌خواهد با تانک از روی پارک‌های تهران بگذرد؟