Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با تاکید بر این که ویروس کرونا واکسن و درمان اختصاصی ندارد، رعایت بهداشت فردی را تنها راه مقابله با این ویروس دانست.

به گزارش ایسنا، دکتر مسعود مردانی - فوق تخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به بروز موارد جدید حاد تنفسی در شهر ووهان کشور چین و موج نگرانی در سراسر دنیا در رابطه با شیوع و همه‌گیری این بیماری، به ایرانیانی که در چین اقامت دارند و یا قصد خروج از کشور به مقصد چین را به هر دلیلی دارند توصیه کرد: افرادی که در چین اقامت دارند باید از تردد غیر ضروری به شهرها و مناطق درگیر با این بیماری پرهیز کنند و به هموطنان و تجار ایرانی نیز توصیه می‌کنم از سفر غیر ضروری به مقصد چین تا اطلاع ثانوی جدا خودداری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اطلاعیه سفارت ایران در پکن چین خاطرنشان کرد: در این اطلاعیه از هموطنان درخواست شده با توجه به شیوع این بیماری در چین حتما مقصد خود را در چین قبل از رفتن رصد و از تردد در اماکن مشکوک و آلوده خودداری کنند و در ادامه اگر چنانچه کار ضروری در این کشور ندارند از ورود و خروج  به این کشور خصوصا در شهرهای قرنطینه  پرهیز کنند.

مردانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در ایران برای پیشگیری از بروز و شیوع این بیماری ادامه داد: در فرودگاه امام خمینی (ره) تمام افراد در کلیه پروازهایی که از چین وارد ایران می‌شوند پیش از ورود مورد بررسی و در صورت مشاهده علایم مورد معاینه قرار می‌گیرند.

وی گفت: ویروس کرونا ویروسی  شناخته شده است که بعد از رینو وویروس‌ها دومین علت عفوت های دستگاه تنفسی فوقانی محسوب می شوند. دو نوع از این ویروس به نام بیماری سارس در سال ۲۰۰۳ در  تمام دنیا اپیدمی شد که در همان بازه زمانی ۷۷۴ مورد مرگ و میر را به خود اختصاص داد. همچنین در ادامه نوع دیگر این ویروس در عربستان شیوع پیدا کرد و موجب مرگ و میر ۸۸۵ نفر شد، بعدها مشخص شد شتر و شیر شتر می‌تواند از عوامل انتقال این بیماری باشد.

نسل جدید ویروس کرونا در چین

وی ادامه داد: نسل جدید ویروس کرونا که در کشور چین شیوع پیدا کرده  نوع جدیدی از ویروس کروناست که با انواع دیگر آن متفاوت است.

مردانی درباره نحوه شیوع این ویروس در کشور چین توضیح داد: این ویروس ۳۱ سپتامبر ۲۰۱۹ میلادی در شهر ووهان کشور چین شیوع پیدا کرد و مشاهدات اولیه گواه این مهم بود که عمدتا مبتلایان در بازار عمده فروشی ماهی و غذاهای دریایی فعالیت می‌کردند، که در همان روزهای آغازین شیوع این بیماری به تعطیلی بازار و انجام اقدامات سلامت و گندزدایی از این بازارها تقریبا این بیماری کنترل شد.

عضو کمیته کشوری آنفلوانزا ادامه داد: این بیماری تشابه  ۷۰ درصدی با ویروس سارس دارد و اولین مورد مرگ و میر ناشی از ابتلا به آن در ژانویه ۲۰۲۰ در چین اتفاق افتاد، به دنبال آن تعدادی از پرسنل پزشکی و خدمت دهندگان سرویس‌های درمانی با این بیماری درگیر شدند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه، به روند شتابنده انتقال انسان به انسان این ویروس در دنیا اشاره کرد و گفت: بعد از کشور چین موارد ابتلا در تایلند، ژاپن، کره جنوبی، آمریکا، استرالیا و اخیرا طی ۴۸ ساعت گذشته در فرانسه مشاهده شده است.

مردانی افزود: علی رغم این که سازمان جهانی بهداشت طی سه روز گذشته جلسه ای فوق العاده برای بررسی این بیماری تشکیل و هشدارهای لازم را به کشور چین و سایر مناطق درگیر این بیماری داده، ولی تاکنون این سازمان فراگیری ابعاد جهانی و محدودیت های بین المللی را برای مقابله با این ویروس تایید نکرده است.

وی از قرنطینه بیماران و افراد در معرض خطر در کشور چین خبر داد و توصیه کرد: با توجه به هشدارهای سازمان بهداشت جهانی به افراد توصیه می شود از انجام سفرهای غیر ضروری به کشور چین جدا خودداری کنند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به قرنطینه ۲۰ میلیونی در کشور چین خاطرنشان کرد: متاسفانه تاکنون ۸۳۵ مورد ابتلا به این ویروس گزارش شده که از این تعداد ۲۶ نفر جان خود را از دست داده اند.

عضو کمیته کشوری آنفلوانزا با بیان این که احتمال انتقال این بیماری از حیوانات زنده مثل گرگ، خفاش، خرگوش، نهنگ سفید و مار گزارش شده تاکید کرد: افرادی که با این حیوانات سر و کار دارند باید مسایل بهداشت فردی و اجتماعی را بیش از پیش مورد توجه قرار دهند.

مردانی شست و شوی مکرر دست ها را مهمترین و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این بیماری ذکر کرد و گفت: رعایت بهداشت فردی در مقابل بیماران علامت‌دار مثل سرفه، تنگی نفس، آب ریزش بینی و علایم تنفسی است. همچنین افرادی که سرفه و عطسه می کنند باید از دستمال کاغذی یکبار مصرف و یا در صورت نبودن دستمال حداقل در آستین لباس خود سرفه یا عطسه کنند.

بنابر  اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این فوق تخصص بیماری‌های عفونی با بیان این که بیمارستانی ۱۰۰۰ تختخوابی طی ۷ تا ۱۰ روز آینده در چین راه‌اندازی و تجهیز خواهد شد، اظهار امیدواری کرد که با تدابیری همچون جداسازی بیماران  و یا افراد مشکوک مبتلا بتوان این بیماری را کنترل کرد.

هیچ موردی از ابتلا به کرونا در ایران مشاهده نشده

عضو کمیته کشوری آنفلوانزا خاطرنشان کرد: یادمان باشد این بیماری واکسن و درمان اختصاصی خاصی ندارد. بنابراین لازم است برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری بهداشت فردی و اجتماعی را مورد توجه ویژه  قرار دهیم.

مردانی با تاکید بر این که هیچ موردی از ابتلا به این بیماری در ایران مشاهده نشده خاطرنشان کرد: طی هفته های آتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سمینار یکروزه ای درباره کروناویروس جدیدی که در چین شیوع پیدا کرده برگزار خواهد کرد.

ویدر پایان یادآور شد: در این سمینار دستورالعمل کشوری مقابله و پیشگیری با این بیماری تبیین خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کروناویروس سلامت درمان آنفلوآنزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۴۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود

حجت الاسلام هادی شیرازی مدیرعامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره حال و هوای این نمایشگاه در سال‌های گذشته گفت: شروع دوباره نمایشگاه بعد از قصه ویروس منحوس کرونا، شجاعتی می‌خواست که الحمدلله اتفاق افتاد و روال خوبی را پی گرفت و به نظر بنده سال به سال هم رشد کرد و مردم به نسبت سال‌های قبل استقبال بهتری داشتند. هرچند هنوز به آن سال‌های قدیمی‌تر و گذشته که خیلی اهالی هنر و ادب حضور چشمگیرتری داشتند و فضای شیرین‌تری نسبت به سال‌های نزدیک‌تر ما داشت، نرسیده ولی امیدوارم که این جریان نیز رخ دهد و آن حالت پدری که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حوزه فرهنگ می‌رود، اتفاق بیفتد.

وی درباره استقبال مخاطبان از این رویداد فرهنگی گفت: مردم با نمایشگاه کتاب قهر نیستند، اما مسأله کتاب باید بیشتر به عنوان یک نیاز جا بیفتد. هرچقدر اقتصاد مردم و خانوارها کوچک شود، تاکید بر کتاب به عنوان یک نیاز اساسی سخت‌تر می‌شود. باید بین همه مردم این نکته را جا بیندازیم که کتاب یک مسئله حل کن است و نیازهای آدمی را در مسیر زندگی حل می‌کند.

حجت‌الاسلام شیرازی افزود: در حال حاضر چند جایگزین برای کتاب پیدا شده است که یکی از آنها فضای مجازی و آموزش‌هایی در این فضاست. این فضا به نحوی جایگزین کتابخوانی مردم شده است که جایگزین دقیقی نیست؛ هر چیزی باید سر جای خودش قرار بگیرد. در عین حال مردم با کتاب آشتی‌اند، با نمایشگاه کتاب هم مشکلی ندارند ولی باید این اتفاق درست و جامع رخ دهد و مردم جایگاه کتاب را درک کنند تا نمایشگاه کتاب هم رونق اساسی به خود بگیرد.

وی درباره کیفیت کتاب‌ها در طی دوره‌های مختلف برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مسأله کیفیت کتاب یک موضوع نسبی است و به ناشران بستگی دارد. ممکن است یک ناشری کیفیت کارش را در طول این سال‌ها هم به لحاظ محتوا و هم به لحاظ تولید ارتقا داده باشد و ممکن است ناشرانی هم باشند که کیفیت کارشان مثل گذشته‌شان باشد. نمی‌توانم بگویم اتفاق مهمی در این سال‌ها رخ داده است. پیش از این در فضای ادبیات، فرهنگ و کتاب هر روز یک اتفاق و حرکت جدی ملی داشتیم، اما حالا به شدت جای خالی این حرکت‌ها حس می‌شود.

شیرازی افزود: مسایل صنعت نشر با یک یا دو ایده حل نمی‌شود. امروزه می‌گویند به دنبال رقم زدن زیرساخت‌ها هستند و این مسأله‌ای زمان بر است. اگر بخواهیم برای صنعت نشر اتفاق مبارکی بیفتد باید پای حرف جدی خود اهالی صنعت، به‌ویژه بخش خصوصی صنعت نشر نشست. اگر اهالی این حوزه و اهالی اکوسیستم نشر بگویند که دغدغه و مسئله‌شان چیست، آنگاه می‌توان به رخ دادن اتفاقات اساسی برای این صنعت امیدوار بود.

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت در مصلی امام خمینی تهران برپا می شود.

کد خبر 6087681

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن