Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@00:30:04 GMT

یک ماهواره در فضا منفجر خواهد شد!

تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۵۶۵۵۹

آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از اسپیس، ماهواره ساخت شرکت "بوئینگ"(Boeing) که اجرای آن را شرکت "دایرکت‌تی‌وی"(DirecTV) بر عهده دارد، در پی یک حادثه در معرض خطر انفجار در هفته‌های آینده قرار گرفته است. دولت آمریکا برای کاهش آسیب احتمالی ناشی از این انفجار به ماهواره‌های دیگر، اجازه داده تا این ماهواره رو به نابودی را به مدار بالاتری انتقال دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماهواره موسوم به "اسپیس‌وی- ۱"(Spaceway-۱) از سال ۲۰۰۵ تاکنون، ۳۵۴۰۰ کیلومتر بالای زمین چرخیده و تا پیش از تنزل درجه به یک ماهواره پشتیبان، پوشش تلویزیونی با وضوح بالا را برای سال‌های بسیار فراهم کرده است.

مقامات شرکت دایرکت‌تی‌وی هفته پیش به "کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا"(FCC) اعلام کردند که این ماهواره در دسامبر سال ۲۰۱۹ و در پی یک اختلال اساسی، به آسیب حرارتی برگشت‌ناپذیری در باتری‌ها دچار شده است. اگرچه اسپیس‌وی در ماه‌های اخیر برای تامین نیروی مورد نیاز، بر پنل‌های خورشیدی خود تکیه داشته اما به زودی به دوره‌ای نزدیک می‌شود که در سایه زمین فرو می‌رود و باید باتری‌های آن را فعال کرد. با آغاز این دوره از ۲۵ فوریه، مقامات شرکت اظهار داشتند که باتری‌های آسیب‌دیده به محض فعال شدن، منفجر خواهند شد و ماهواره را نابود خواهند کرد. این موضوع می‌تواند بقیه ماهواره‌های نزدیک را نیز در معرض خطر قرار دهد.

این ماهواره، یک مدار زمینی را دنبال می‌کند که بلندترین مدار ممکن برای ماهواره‌های مورد استفاده است. به دلیل موقعیت مکانی بالای ماهواره، هدایت آن به سمت پایین و محل گردش ماهواره‌های دیگر نمی‌تواند روش مناسبی باشد. دایرکت‌تی‌وی به جای انتخاب این روش، از کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا درخواست کرده تا این ماهواره را دوباره مکان یابی کنند و آن را به مدار بالاتری موسوم به "مدار قبرستان" (graveyard orbit) انتقال دهند که در فاصله ۳۰۰ کیلومتری بالای مسیر کنونی آن واقع است. آنها امیدوارند که اسپیس‌وی- ۱ در این مدار منفجر شود.

رد کردن یک ماهواره معمولا طی فرآیندی صورت می‌گیرد که می‌تواند ماه‌ها طول بکشد و به میزان سوخت باقیمانده در مخزن آن بستگی دارد.

مقامات کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا، درخواست دایرکت‌تی‌وی را برای خارج کردن اسپیس‌وی از برنامه پذیرفته‌اند تا این ماهواره به مدار بالاتری انتقال یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ماهواره فضا علم نجوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۶۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زباله فضایی هند صفر می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، سازمان فضایی هند تصمیم دارد برای همه فضاپیما‌هایی که به خارج از جو زمین پرتاب می‌شوند، اقداماتی تدارک ببیند که از مدار خارج شده و شرایط انتقال آنها به نقطه دیگری بدون هیچ‌گونه آسیب و تبعات مهیا باشد.

 سازمان تحقیقات فضایی هند ماه گذشته اعلام کرد که یکی از ماموریت‌های ماهواره‌ای آن پس از بازگشت موشک و هنگام ورود به جو در مدار زمین سوخته و عملا هیچ زباله‌ای باقی نگذاشته است.

رئیس این سازمان هفته گذشته توضیح داد، از تکنیک‌های مشابه خارج کردن مدار برای انجام ماموریت‌های آینده بدون زباله تا پایان این دهه استفاده می‌کند تا در راستای پیشرفت و توسعه ماموریت‌های فضایی از شکل‌گیری آسیب‌های بعدی نیز جلوگیری شود.

سومانات، رئیس این سازمان در جلسه‌ای به میزبانی کمیته هماهنگی زباله‌های فضایی بین سازمانی (IADC) که ۱۳ عضو آن شامل همه کشور‌های اصلی صنعت فضایی است، شرح داد: در طول سال‌هایی که در این حوزه صنعتی مشغول مطالعه و اجرای عملیات هستیم، متخصصان حوزه فضایی به قددی کسب مهارت کرده‌اند که می‌توانند چالش‌های مرتبط با مدیریت زباله‌های ناشی از ماهواره‌ها را حل و فصل کنند. 

در همین راستا هند اهدافی سرمایه‌گذاری کرده است که تا سال ۲۰۳۰ ماموریت‌های فضایی بدون زباله را اجرا کند و این برنامه جهت حفظ فضاپیما‌ها از احتمال برخورد و اجرای ماموریت‌های فضایی به صورت بهینه‌تر است. زباله‌های فضایی یک معضل جدی برای فضاپیما‌ها و موفقیت ماموریت‌ها در فضا به شمار می‌رود و اجرای این طرح اهداف اصلی این کشور شامل کاهش آلودگی و خطرات فضایی و افزایش دقت و ایمنی ماموریت‌های فضایی را به واقعیت تبدیل می‌کند. این پیشرفت مهم فناورانه و علمی نشان از تعهد هند به محیط زیست و امنیت فضایی دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
  • نرخ سکه در مدار نزولی قرار گرفت
  • تولید زباله فضایی هند صفر می‌شود
  • قیمت سکه و طلا امروز ۴ اردیبهشت؛ نرخ سکه در مدار نزولی قرار گرفت
  • فیلم/ یکی از راکت‌های منفجر نشده اشغالگران در شمال غزه
  • مدل‌های آب‌وهوایی تغییر مکان ماهواره‌ها را هم پیش‌بینی می‌کنند
  • بهره برداری و آماده بکار بودن ۱۶ دستگاه دیزل ژنراتور در خراسان شمالی