Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به تحولات چند هفته اخیر در عراق که به تظاهرات ضدآمریکا ختم شد، مقامات آمریکایی دو راه در مقابل خود دارند؛ یا از عراق خارج شده یا در عراق بمانند و تجربه سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ تکرار شود.

به گزارش مشرق، روز جمعه تظاهرات ضدآمریکایی در منطقه جادریه بغداد و چند شهر دیگر عراق برگزار شد که در نتیجه آن به گفته جعفر البطاط فرمانده نیروهای پلیس فدرال بیش از یک میلیون نفر در بغداد و هزاران نفر در شهرهای دیگر به میدان آمده و با شعار آمریکا شیطان بزرگ و آمریکا از عراق برو بیرون خواستار اخراج نیروهای آمریکایی از کشورشان شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تظاهرات کنندگان که بخشی از آنها کفن پوش بوده و بیشترشان نیز پرچم عراق را در دست داشتند، هواداران گروههای مقاومت و عشایر مرکز و جنوب عراق بودند که اولین تظاهرات گسترده در این سطح را برای اخراج نیروهای آمریکایی از سال ۲۰۰۳ به این سو رقم زده اند.

بیشتر بخوانید: عصبانیت رسانه‌های سعودی و آمریکایی از «صدر» نخستین آثار ترس آمریکا از سیل مردم عراق

مقتدی صدر نیز در پایان این تظاهرات میلیونی در بیانیه ای اعلام کرد که، می‌کوشیم که از همه راه‌های مسالمت‌آمیز سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و مردمی استفاده کنیم تا به هدف اصلی خود که تعیین جدول زمانی برای خروج عملی و واقعی اشغالگران است برسیم.

بر این اساس، همه پایگاه‌های نظامی آمریکایی و دفاتر شرکت‌های امنیتی آمریکایی در عراق بسته شود، آسمان عراق به روی پروازهای جنگی و تجسسی اشغالگران بسته و همه توافق‌نامه‌های امنیتی با اشغالگران لغو شود، ترامپ در تصمیمات و اظهارات خود درباره عراق نگاهی از بالا به پایین نداشته باشد و اگر آنچه گفته شد تحقق نیافت، آمریکا دشمن عراق قلمداد می‌شود.

این بیانیه خواسته همه کسانی است که در تظاهرات میلیونی شرکت کردند و اکثر آنها در مبارزه با داعش و پیش از آن در مبارزه با اشغالگری آمریکا نقش و حضوری فعال داشته اند.

با توجه به اینکه طی دو هفته گذشته اتفاقات مهمی از جمله مصوبه پارلمان و تصمیم دولت برای اخراج نیروهای بیگانه به ویژه آمریکایی در عراق رخ داده، دو سوال مهم در این خصوص مطرح می‌شود:

اول اینکه آیا دولت و پارلمان عراق اراده لازم را برای اخراج نیروهای آمریکایی دارند؟

دوم اینکه اگر طرف آمریکایی حاضر به خروج نشده و با تهدید ملت و تطمیع بخشی از مقامات عراقی به دنبال ماندن در این کشور بود آیا توانایی لازم برای اخراج نیروهای آمریکایی از عراق نزد مردم این کشور وجود دارد یا خیر؟

در پاسخ به سوال اول باید گفت که پس از شهادت سرداران مقاومت ایران و عراق سپهبد شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، دولت عراق به رهبری عادل عبدالمهدی تصمیم گرفت با توجه به شرایط پیش آمده و احتمال افزایش درگیری‌ها در این کشور روند بیرون کردن نیروهای نظامی آمریکایی را کلید بزند. استدلال نخست وزیر دولت عراق نیز این بود که با توجه به از بین رفتن خطر داعش و با توجه به مفاد توافقنامه راهبری بین بغداد و واشنگتن دیگر نیازی به حضور نیروهای نظامی آمریکایی نیست و چه بسا ادامه این حضور باعث دخالت‌های بیش از اندازه در اداره امور عراق و در نتیجه نارضایتی عمومی و همچنین اخلال در مناسبات بغداد و تهران شود.

بر همین اساس بود که عبدالمهدی در نشست فوق العاده پارلمان حاضر شده و طی سخنانی لزوم تصویب این طرح را یادآور شد. پارلمان عراق نیز با توجه به وضعیت موجود این طرح را تصویب کرد.

در نتیجه، پاسخ به سوال اول را می توان اینگونه داد که بخش اعظم سیستم حکومتی عراق از جمله دولت و پارلمان و نیز بخشی از بدنه جریان‌های سیاسی به دنبال خروج نیروهای خارجی بیگانه به ویژه آمریکایی هستند.

در پاسخ به سوال دوم نیز با نگاهی به تاریخ ۱۷ سال گذشته می‌توان جواب این سوال را یافت.

در سال ۲۰۰۳ و با اشغال عراق از سوی آمریکا شیعیان این کشور دست به تشکیل گروه‌های جهادی برای مقابله با این اشغالگری زدند که جیش المهدی یکی از نمونه‌های بارز آن بود که بعدها از دل آن گروه‌هایی نظیر عصائب اهل الحق، حرکت النجبا و فضیلت بیرون آمدند و فعالیت خود را در عراق و حتی سوریه علیه اشغالگری آمریکا و گروه تروریستی داعش ادامه دادند.

حاصل مقاومت مردمی علیه اشغالگری در عراق، از سال ۲۰۰۳ که این کشور اشغال شد تا ۲۰۱۱ که آخرین نظامی آمریکایی این کشور را ترک کرد بالغ بر ۴۵۰۰ نفر بوده است که بخشی از آنها در ابتدای جنگ از سوی طرفداران بعث کشته شدند و بخش اعظم آنها از سوی مقاومت شیعه از بین رفتند.

فرماندهان آمریکایی دوران اشغال عراق را به خوبی به یاد دارند که چگونه روزانه گزارش‌های کشته شدن سربازانشان به مرکز مخابره می‌شد و بخش اعظم نیروهایشان نیز از بیم مرگ خیابانی دچار مشکلات روانی شده بودند. بر همین اساس بپاخیزی مجدد مقاومت عراق در مقابل اشغالگری آمریکا می‌تواند بدترین خبر برای فرماندهان نظامی و مقامات سیاسی این کشور باشد.

در مجموع می‌توان گفت که در حال حاضر اراده ای جدی از سوی مرجعیت، بخشی از مقامات سیاسی و اکثریت مردم عراق برای اخراج نیروهای نظامی بیگانه به ویژه آمریکایی شکل گرفته که حالا با از بین رفتن داعش آن هم با جانفشانی نیروهای مقاومت مردمی بهانه ای برای حضور در عراق ندارند.

در همین راستا، پیش از این نیز «محمد محیی» سخنگوی گردان‌های حزب الله عراق گفته بود که تظاهرات میلیونی جمعه آتی، عامل فشار توده‌های مردم و بیانگر اراده قشرهای مختلف جامعه عراق است که سبب تقویت مصوبه مجلس نمایندگان عراق برای اخراج نظامیان آمریکایی و دیگر نیروهای بیگانه خواهد شد.

وی گفت: سه قدرت مهم در این راستا (خروج آمریکا) فشار وارد خواهند کرد که شامل: قدرت توده‌های مردم که بر جامعه فشار وارد می‌کنند، قدرت رسمی مردمی که همان مجلس نمایندگان و نیز قوه مجریه یعنی دولت است و معنایش این است که آمریکایی‌ها و دیگر نظامیان بیگانه باید به این اراده احترام بگذارند، تا ملت عراق مجبور نشوند در برابر هر قدرتی که بخواهد بر خلاف اراده‌اش باقی بماند، مقاومت کنند.

دخالت‌های نظامی و سیاسی و انجام عملیات های تروریستی علیه مقاومت مردمی که آخرین آن ترور فرماندهان مقاومت منطقه‌ای بود، محرکی اصلی برای پافشاری بر این خواسته است.

حال مقامات آمریکایی دو راه در مقابل خود دارند؛ یا از عراق خارج شده و اجازه دهند مردم این کشور سرنوشت خود را به دست بگیرند یا در این کشور بمانند و تجربه سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۱ را دوباره تکرار کنند که حاصلی جز کشته شدن نظامیان آمریکایی و فشار افکار عمومی برای بازگرداندن فرزندانشان به خانه نخواهد داشت.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: هواپیمای اوکراینی سردار سلیمانی انتخابات98 لیگ قهرمانان آسیا عراق تحولات عراق دولت عراق آمریکا داعش مجلس سردار حاج قاسم سلیمانی پلیس فدرال پارلمان عراق واشنگتن مجلس نمایندگان عراق ابومهدی المهندس سوریه حزب الله عراق مشرق دولت گروه تروریستی داعش پارلمان ابو مهدی المهندس بغداد قوه مجریه مقاومت عراق تهران حزب الله عراق ترامپ امریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۵۹۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل

یک مقام امنیتی نیجر روز جمعه گفت نظامیان آمریکایی در پی استقرار نیروهای روس در پایگاهی که نیروهای ایالات متحده در آن قرار دارند، آمادگی رزمی خود را افزایش داده‌اند.

به گزارش ایسنا، یک مقام آمریکایی روز پنج‌شنبه گفت که نیروهای روسیه در نیجر در پایگاه نظامیان آمریکا مستقر شده‌اند؛ اما تقسیم نیروها به نحوی است که آن‌ها به سربازان آمریکا دسترسی ندارند.

این مقام آمریکایی گفت: «روس‌ها در مجموعه‌ای مجزا مستقر هستند و به نیروها و تجهیزات آمریکایی دسترسی ندارند. ما به نظارت بر این وضعیت ادامه داده و تمامی اقدامات لازم و پیشگیرانه را برای تضمین امنیت نیروها، تجهیزات و تاسیسات آمریکایی به کار می‌گیریم.»

یک مقام نیجر در این رابطه گفت که نیروهای آمریکایی در پی استقرار نیروهای روس در این پایگاه آمادگی رزم خود را افزایش داده‌اند.

وی عنوان کرد که نیروهای آمریکایی با کلاه‌خود و جلیقه ضدگلوله در پایگاه حرکت می‌کنند و به شدت نگران هستند.

در دوازدهم آوریل اعلام شد متخصصین نظامی روسیه به نیجر رفتند تا در مبارزه با تروریسم به نیروهای نظامی این کشور تعلیم دهند.  

پس از کودتا در این کشور واقع در منطقه ساحل آفریقا، حاکمان جدید آن به‌سرعت گام‌هایی برای قطع روابط نظامی با کشورهای غربی، به‌ویژه فرانسه و آمریکا برداشته و به روسیه نزدیک‌تر شده‌اند.

شورای نظامی حاکم بر نیجر حضور آمریکا را «غیرقانونی» اعلام کرد و عملیات‌های پنتاگون در این کشور را مورد انتقاد قرار داد.

فصل حضور نظامی آمریکا در نیجر به پایان رسیده است و نیروهای نظامی روسیه وارد نیجر شده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • احرکات آمریکا در نیجر از بیم حضور روسیه در ساحل
  • نگرانی آمریکا از حضور روسیه در نیجر
  • ژنرال آمریکایی: پوتین با تجربه‌ترین دولتمرد جهان است
  • تقدیر از مقاومت عراق، موضع کلمبیا و خیزش دانشجویان آمریکایی/ تاکید بر شکست قطعی هرگونه تجاوز احتمالی اشغالگران به رفح
  • دست رد امارات بر سینه پنتاگون/ چراغ سبز دوحه به استقرار جنگنده‌ها
  • حمله بی سابقه از خاک عراق به تل آویو/ نگرانی شدید آمریکایی‌ها درباره وقوع جنگ داخلی/ اعلام تعلیق روابط اقتصادی ترکیه با اسرائیل/ حمله پهپادی گروه مقاومت بحرینی به فلسطین اشغالی
  • نظامیان آمریکا و روسیه در نیجر در پایگاهی واحد مستقر هستند
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بدون خروج نیروهای پشتیبانی سریع ازمنطقه‌های اشغالی صلحی درکارنیست