Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفتاد و دومین دوره جوایز سالانه انجمن کارگردان‌های آمریکا (DGA) دقایقی پیش به کار خود خاتمه دارد و برترین کارگردان‌های سال را معرفی کرد.

اخبار فرهنگ و هنر - در این مراسم که در ریتس-کارلتون هتل لس‌آنجلس برگزار شد، توماس شلامه رئیس این انجمن مراسم را افتتاح کرد و در سخنانی از تلاش این انجمن برای ایجاد تنوع در طیف کارگردان‌ها تجلیل کرد و گفت همه تلاش این انجمن آن بوده که از کارگردان‌های سفیدپوست مرد عبور کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی ۵۰ درصد کارگردان‌هایی که در سال ۲۰۱۹ در تلویزیون کار کرده بودند زن یا رنگین‌پوست بودند که در مقایسه با ۲۱ درصد سال ۲۰۱۴ خیلی تغییر کرده است.

در مراسم دیشب (صبح امروز به وقت ایران) سم مندس برای «۱۹۱۷» در حالی به عنوان بهترین کارگردان سال انتخاب شد که کوئنتین تارانتینو برای «روزی روزگاری در هالیوود»، تایکا وایتیتی برای «جوجو خرگوش»، بونگ جون هو برای «پارازیت» و مارتین اسکورسیزی برای «ایرلندی» دیگر نامزدهای فهرست دریافت جایزه دستاورد چشمگیر کارگردانی در این بخش بودند.

دریافت این جایزه می‌تواند در بیشتر موارد نشان دهنده برنده جایزه کارگردانی اسکار هم باشد. آلخاندرو گونزالس ایناریتو برای «بردمن» و «بازگشته از گور»، دمین شازل برای «لالا لند»، گی‌یرمو دل تورو برای «شکل آب» و آلفونسو کوارون برای «رُما» هر ۲ جایزه را دریافت کرده‌اند.

در بخش اولین کارگردانی فیلم سینمایی نیز آلما هارل برای «هانی بوی» در حالی به عنوان برنده انتخاب شد که ماتی دیوپ برای «آتلانتیک»، ملینا ماتسوکاس برای «کوئین و اسلیم»، جو تالبوت برای «آخرین مرد سیاه‌پوست در سان فرانسیسکو» و تایلر نیلسن و مایکل شوارتز برای «شاهین کره بادام زمینی» در این فهرست جای داشتند. هارل از شیا لابوف برای اینکه این فرصت را به او داد تا درباره کودکان والدین الکلی فیلم بسازد، تشکر کرد.

در بخش بهترین مستند نیز استیون بوگنار و جولیا ریشرت برای «کارخانه آمریکایی» برنده شدند و فراس فیاض برای «غار»، الکس هولمز برای «میدن»، تامارا کوتفسکا و لوبومیر استفانوف برای «سرزمین عسل» و نانفو وانگ و جیالینگ ژانگ برای «ملت تک فرزندی» را پشت سر گذاشتند.

در بخش تلویزیونی بیل هادر جایزه سریال کمدی را برای «بری» برد و کارگردان‌های «خانم میزل شگفت‌انگیز» و «ویپ» را پشت سر گذاشت.

نیکول کاسل کارگردان «نگهبانان» نیز برای سریال درام برنده جایزه شد و کارگردان‌های «جانشینی» و «بازی تاج و تخت» را پشت سر گذاشت.

جوان رِنک کارگردان « چونوبیل » جایزه بخش سریال کوتاه را برد تا ایوا دوورنی برای «وقتی آنها ما را می‌بینند»، وینس گیلیان برای «ال کامینو» و توماس کیل برای «فاسی / وردون» را جا بگذارد.

دان روی کینگ کارگردان «ساتردی نایت لایو» در بخش تاک‌شو / نیوز / گزارش ورزشی برنده شد و جایزه بخش ویژه این برنامه‌ها به جیمز باروز رسید و جیسون کوهن نیز برای «دوباره!» از شبکه دیزنی پلاس به عنوان برنده برنامه‌های رآلیتی انتخاب شد. برنده برنامه کودکان ایمی شاتس برای مستند اچ‌بی‌او با عنوان «ترانه پارکلند» بود.

جایزه فرانک کاپرا برای یک عمر دستاور نیز به دانکن اس.هندرسون دستیار کارگردان «هری پاتر و سنگ جادو» رسید و آرتور ای.لوییس دستیار صحنه جایزه فرانکلین شافنر را به خانه برد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سم مندس کارگردان آمریکایی انجمن کارگردانان آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۴۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،  نبیل سلیمان رئیس داوران جایزه بین‌المللی داستان عربی ۲۰۲۴ در اعلامیه‌ای کتاب «نقاب، رنگ آسمان» نوشته باسم خندقجی را به عنوان برنده بوکر عربی سال معرفی کرد.

در مراسم اهدای جوایز سالانه که در ابوظبی برگزار و به صورت آنلاین پخش شد، جایزه‌ای که به نام بوکر عربی نیز شناخته می‌شود، برنده خود را شناخت.

داوران کتاب برنده را از بین ۱۳۳ عنوان ارایه شده، به عنوان بهترین رمان منتشر شده به زبان عربی که در فاصله جولای ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۳ منتشر شده، انتخاب کردند. رعنا ادریس، صاحب انتشارات دارالادب مستقر در لبنان، این جایزه را در ابوظبی به نمایندگی از خندقجی که در زندان صهیونیست‌هاست، دریافت کرد.

بعید است که خندقجی بتواند جایزه ۵۰ هزار دلاری را دریافت کند، زیرا مقامات زندان اسراییل پیشتر به رسانه‌ها گفته‌اند اگر قرار باشد یک تروریست جایزه بگیرد، دریافت آن برایش غیرممکن خواهد بود.

«نقاب» که در عنوان کتاب آمده، کارت هویت آبی متعلق به یک اسراییلی را تداعی می‌کند که توسط قهرمان داستان «نور» - باستان‌شناسی که در اردوگاه پناهندگان در رام‌الله زندگی می‌کند - در جیب یک کت قدیمی پیدا شده است. آنچه در پی می‌آید، روایتی تجربی و چند لایه است که با شخصیت‌پردازی‌های زنده و به یاد ماندنی سعی در بازیابی عناصر تاریخ و مکان دارد.

نبیل سلیمان، رییس هیات داوران گفت: «نقاب، رنگ آسمان»، امر شخصی را با امر سیاسی به روش‌های نوآورانه ترکیب می‌کند. برای کشف سه نوع آگاهی: خود، دیگری و جهان، اشکال روایی جدیدی را به کار می‌گیرد و واقعیت پیچیده و تلخ از هم پاشیدگی خانواده، آوارگی، نسل کشی و نژادپرستی را تشریح می‌کند. رشته‌های تاریخ، اسطوره و امروز با ظرافت در روایتی به هم تنیده شده‌اند که در مواجهه با انسان‌زدایی، با شفقت از میل رهایی از ظلم، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی، برانگیخته می‌شود. «ماسک، رنگ آسمان» عشق و دوستی را به عنوان محوری برای هویت انسانی بیش از همه وابستگی‌های دیگر به رسمیت می‌شناسد.

پروفسور یاسر سلیمان، رییس هیات امنا هم گفت: قهرمان کتاب سفری را آغاز می‌کند که در آن خود، در پوشش دیگری، به آسیب‌های روانی فلسطین مدرن می‌پردازد. یک زن فلسطینی اهل حیفا در اسراییل، که سرسختانه به روایت ملی خود پایبند است، به قهرمان داستان کمک می‌کند تا به خود بی‌نقاب خود بازگردد و رمان خواننده را در تله داستان‌های تند با طنزی ظریف و غیرمنتظره گرفتار می‌کند.

خندقجی که از سال ۲۰۰۴ در زندان به سر می‌برد، مجموعه شعر‌های «آیین‌های اولین بار» (۲۰۱۰) و «نَفَس شعر شبانه» (۲۰۱۳) و همچنین سه رمان «نرگس انزوا» (۲۰۱۷)، «کسوف بدرالدین» (۲۰۱۹) و «نفس یک زن ناامید» (۲۰۲۰) را در کارنامه دارد.

جایزه بین‌المللی ادبیات داستانی عربی که به عنوان «بوکر عربی» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۷ به منظور قدردانی از ادبیات عربی معاصر و ترویج خوانندگان جهانی آثار ادبی عربی تأسیس شد و اکنون به‌عنوان معتبرترین جایزه ادبی در جهان عرب شناخته می‌شود.

در کنار خندقجی، در فهرست نهایی سال ۲۰۲۴، رمان‌هایی از راجا عالم (عربستان سعودی)، ریما بالی (سوریه)، اسامه العیسا (فلسطین)، احمد المرسی (مصر) و عیسی نصیری (مراکش) جای داشتند.

هر یک از ۶ نامزد نهایی ۱۰ هزار دلار دریافت خواهد کرد و به برنده جایزه ۵۰ هزار دلار دیگر به عنوان جایزه اهدا می‌شود. این جایزه همچنین هزینه ترجمه کتاب برنده به زبان انگلیسی را پوشش می‌دهد.

ریاست هیئت پنج داور امسال را نبیل سلیمان نویسنده سوری بر عهده داشت. سونیا نمر، نویسنده، محقق و چهره دانشگاهی فلسطینی، فرانتیشک اوندراش چهره دانشگاهی از چک، محمد شعیر منتقد و روزنامه‌نگار مصری، و حمور زیاده نویسنده و روزنامه‌نگار سودانی، در این پنل با او به عنوان داوران همکاری کردند.

هدف از اهدای این جایزه تجلیل از نوشتار خلاق عربی معاصر و تشویق خوانندگان ادبیات عربی با کیفیت بالا در سطح بین‌المللی از طریق ترجمه و انتشار به دیگر زبان‌های اصلی است. رمان‌هایی است که به فهرست اولیه یا نهایی این جایزه راه می‌یابند، به زبان انگلیسی ترجمه و منتشر می‌شوند.

هدی برکات (۲۰۱۹، برای «پست شبانه»)، احمد سعداوی (۲۰۱۴، برای «فرانکنشتاین در بغداد»)، و محمد آخاری (۲۰۱۱، برای «طاق و پروانه») از برندگان پیشین این‌جایزه هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اکران «اقیانوس پشت پنجره» به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • (ویدئو) مهاجر مبتلا به سرطان برنده جایزه بخت آزمایی یک میلیارد دلاری شد
  • جشنواره فیلم پکن برندگانش را شناخت/تجلیل از چن کایگه با حضور ییمو
  • مایک لی زنبور طلایی را می‌گیرد/ تجلیل برای یک عمر دستاورد هنری
  • برترین واحدهای تولیدی استان در جشنواره امتنان معرفی شدند
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند
  • چهره برتر هنر انقلاب اسلامی خوزستان معرفی شد