Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد، زندگی در کنار خیابان‌های اصلی و بزرگراه‌ها یکی از شاخص‌های اصلی در ابتلا به بیماری‌های زوال عقل، آلزایمر و مولتیپل اسکلروزیس( ام‌اس) است.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایسنا، محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا اطلاعات مربوط به 678 هزار بزرگسال در ونکوور را موردبررسی قراردادند و دریافتند زندگی در فاصله کمتر از 50 متر از خیابان‌های اصلی و 150 متر از بزرگراه‌ها با ابتلا به آلزایمر، پارکینسون و ام‌اس مرتبط است و علت آن را نیز افزایش میزان آلاینده‌ها در مکان‌های نزدیک به خیابان‌های اصلی و بزرگراه‌ها ذکر کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان همچنین دریافتند زندگی در نزدیکی فضاهای سبز مانند پارک‌ها تأثیر حفاظتی در برابر اختلالات عصبی دارد.

وایر یوچی، محقق اصلی این تحقیق از دانشگاه بریتیش کلمبیا، اظهار کرد: برای اولین بار، ارتباط بین آلودگی هوا با خطر ابتلا به زوال عقل، پارکینسون، آلزایمر و ام‌اس در سطح جمعیت را تایید کردیم.

وی گفت:"از نتایج مثبت این تحقیق نیز درک تأثیرات محافظتی فضای سبز در کاهش خطر ابتلا به یک یا چند مورد از این اختلالات است. البته تحقیقات بیشتری لازم است، اما نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که تلاش‌های برنامه‌ریزان شهری برای افزایش دسترسی به فضاهای سبز برای سلامتی عصبی مفید خواهد بود."

اختلالات عصبی طیف وسیعی از اختلالات را ازجمله بیماری آلزایمر، زوال عقل، پارکینسون و بیماری ام اس را شامل می‌شود که این بیماری‌ها یکی از دلایل اصلی مرگ و ناتوانی در سراسر جهان هستند. تاکنون اطلاعات اندکی در مورد عوامل خطر مرتبط با این اختلالات عصبی شناسایی شده و اکثر این بیماری‌ها غیرقابل درمان هستند و به‌طورمعمول با گذشت زمان بدتر می‌شوند.

در این تحقیق، محققان اطلاعات 678000 بزرگسال در سنین 45 تا 84 سال را از سال 1994 تا 2003 موردبررسی قراردادند. آنان میزان مواجهه فرد با آلودگی هوا، سروصدا و نزدیکی با جاده‌ها را تحلیل کردند. طی دوره پیگیری از سال 1999تا 2003، محققان 13170 مورد بیماری زوال عقل، غیر آلزایمر، 4201 مورد بیماری پارکینسون، 1277 مورد بیماری آلزایمر و 658 مورد ام‌اس را شناسایی کردند.

محققان دریافتند فضای سبز موجب کاهش اختلالات عصبی شده و این اثر حفاظتی به دلیل عوامل مختلفی است.

مایکل بروئر محقق اصلی این تحقیق گفت: " افرادی که در معرض میزان بالاتری از فضای سبز قرار دارند ، احتمالا ازنظر جسمی فعال هستند و ممکن است تعاملات اجتماعی بیشتری نیز داشته باشند و حتی مشاهده پوشش گیاهی نیز بر آنان تأثیر داشته باشد."

وی در ادامه افزود: این نتایج حاکی از اهمیت برنامه‌ریزی شهری در توسعه فضاهای سبز و پارک‌ها در محله‌های مسکونی است.

نتایج این تحقیق در نشریه Environmental Health منتشرشده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: بیماری های زوال عقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۴۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

کد خبر 6088226

دیگر خبرها

  • در چه سنی می‌توان یک فرد را «پیر» دانست؟
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟