Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: بهبود وضعیت محیط زیست شهر تهران جز از طریق ارتقای آموزش‌های زیست‌محیطی میسر نخواهد شد.

به گزارش ایسنا شینا انصاری در جشنواره ملی آموزش محیط زیست که امروز در دانشگاه پیام نور برگزار شد با اشاره به اینکه شهرداری تهران در حوزه فعالیت‌های آموزشی و فرهنگسازی محیط زیست بر دو محور اصلی متمرکز است، گفت: نخست آموزش شهروندی در حوزه محیط زیست است که هم اداره کل محیط زیست شهرداری تهران و هم معاونت اجتماعی شهرداری اداره کل آموزش‌های شهروندی در آن دخیل‌ هستند و محور دوم آموزش مدیران، پیمانکاران و کارشناسان شهرداری تهران است که با توجه به فراوانی گروه‌های هدف در جامعه شهروندی کلانشهر تهران اعم از کودکان،‌نوجوانان،‌جوانان، بانوان،‌مدیران آموزش اصناف و کسبه و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. ضرورت آموزش ویژه به آن‌ها احساس می‌شود.

وی توضیح داد: آموزش‌ها می‌تواند از طریق برنامه‌های آموزشی مستقیم و غیرمستقیم ارایه شود. برنامه‌های آموزشی مستقیم به‌صورت کارگاه‌های آموزشی در سطح کانون‌های محلات از جمله سراهای محله و فرهنگسراها برگزار می‌شود. آموزش‌های غیرمستقیم نیز با برگزاری همایش‌های مردمی در مورد امور مختلف حوزه محیط زیست اعم از مصرف بهینه انرژی، حوزه‌های آلودگی‌های موجود، استفاده از انرژی‌های پاک،‌ حفاظت از تنوع زیستی و گسترش سرانه فضای سبز و با تعامل با سازمان‌های دولتی و غیر دولتی ارایه و سعی شود تا شهرنشینان به شهروندانی فعال، مشارکت‌جو و مسئولیت پذیر تبدیل شوند.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران ضمن اشاره به همکاری شهرداری تهران با وزارت آموزش و پرورش گفت: درس «انسان و محیط زیست» را از پایه یازدهم در نظام رسمی آموزشی کشور داریم.

وی ادامه داد: این اقدامی قابل تقدیر است اما برای اینکه بتوانیم مسائل زیست محیطی را در وجود فرزندان خود نهادینه کنیم کافی نیست و باید آموزش را از سنین کوچک‌تر آغاز کرد تا مهارت‌های زیستن با طبیعت و تعامل با طبیعت در وجود نسل آینده نهادینه شود.

انصاری با اشاره به اصل۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران  مبنی بر آن است که "حفاظت از محیط زیست وظیفه همه آحاد جامعه‌ است" ، اظهار کرد: از این منظر نیز نقش آموزش محیط زیست بسیار پررنگ است.

وی در ادامه گفت: سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری نیز در حوزه محیط زیست و تاکید ایشان بر مدیریت جامعه هماهنگ و نظام‌مند منابع حیاتی اعم از هوا، خاک، آب و تنوع زیستی همچنین گسترش سطح آگاهی، دانش و بینش زیست محیطی جامعه و ارتقای مشارکت و مسئولیت پذیری اجتماعی به ویژه امر به معروف و نهی از منکر برای حفظ محیط زیست در تمامی سطوح و اقشار جامعه موضوعی است که همه ارکان جامعه و دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها باید برای تحقق آن مشارکت کنند.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود و با اشاره به اینکه در کشورمشکلات عدیده‌ای در حوزه محیط زیست داریم،اظهارکرد:‌ ایران جزو ۱۰ کشور نخست تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای و نهمین مصرف‌کننده انرژی در جهان است و ۲.۵ برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌کند.

وی با اشاره به موضوع پسماند گفت: سرانه تولید پسماند روزانه ایران بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم است یعنی حدود دو برابر متوسط جهانی.

انصاری همچنین با ارایه آماری در حوزه آلودگی هوا اظهارکرد: با توجه به آلودگی هوای شهرهای بزرگ حدود ۲.۴ درصد از تولید ناخالص ملی ما در جهت کاهش آلودگی هوا صرف می‌شود.

وی ادامه داد: این آمار و ارقام نشان می‌دهد که از نظر محیط زیستی در وضعیت شکننده‌ای به سر می‌بریم و این شرایط ایجاب می‌کند به موضوعات آموزشی محیط زیست بیشتر بپردازیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به شعار اصلی و محوری شهرداری تهران ( تهران شهری برای همه) تاکید کرد: مهم‌ترین ابزار حل معضلات عدیده‌ای که در پایتخت با آن مواجه هستیم، مشارکت مردم و استفاده حداکثری از تمام امکانات و توان مدیریتی موجود با نگاه محله‌محور است.

وی توضیح داد: در حال حاضر در شهر تهران ۳۵۲ محله وجود دارد و استفاده از ظرفیت این محله‌ها در جهت ارتقای محیط زیست می‌تواند باعث تغییر رفتارهای شهروندی در حوزه محیط زیست و در نهایت بهبود کیفیت زندگی شهروندان شود.

انصاری در پایان ضمن اعلام آمادگی شهرداری تهران برای همکاری در حوزه آموزش‌های محیط زیست گفت: تلاش می‌کنیم تا با تمام امکانات موجود در شهر تهران رفتارهای شهروندان در یک فرایند زمان‌بندی شده تغییر کند و به شهروندانی فعال و مسئولیت پذیر تبدیل شویم.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرداري تهران اموزش محیط زیستی محله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۶۸۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان

محمدی گفت: در راستای سیاست‌های مردمی سازی فعالیت‌های محیط زیست، ارتقای سواد محیط زیستی و معیشت پایدار یکی از برنامه‌های اصلی این سازمان تاسیس خانه‌های محیط زیست است.

او ادامه داد: خانه‌های محیط زیست یکی از بستر‌های اصلی برای مردمی سازی فعالیت‌های این حوزه بوده که منجر می‌شود سواد و دانش محیط زیستی مردم افزایش پیدا کند و در نهایت محیط زیست حفظ شود.

محمدی افزود: در مرحله اول ۸ مرکز شهرستان (گرگان، بندرگز، ترکمن، گمیشان، گنبدکاووس، رامیان، مینودشت و مراوه تپه) انتخاب شده اند تا خانه‌های محیط زیست به صورت پایلوت در این مراکز شروع به فعالیت کنند.

او ادامه داد: برای اجرایی شدن این مهم با اداره کل آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ... صحبت شده و اولویت ما فضا‌های مازاد ادارات مختلف است.

محمدی گفت: در حال حاضر افتتاح خانه محیط زیست بندرترکمن انجام شده و افتتاح ۷ خانه محیط زیست دیگر در تاریخ ۳ خرداد با حضور معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور برگزار می‌شود.

او افزود: در گام نخست این خانه‌ها در فضای شهری شروع به فعالیت می‌کنند و پس از بررسی خروجی فعالیت این خانه‌ها در مراحل بعدی به سراغ تاسیس خانه‌های محیط زیستی در روستا‌ها می‌رویم.

محمدی تاکید کرد: خانه‌های محیط زیست مطابق با اصل ۵۰ قانون اساسی به عنوان بستری برای تعامل، تفاهم، همکاری داوطلبانه و موثر در حوزه محیط زیست راه‌اندازی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • کاندیداهای حوزه انتخابیه ری به بررسی مشکلات شهر پرداختند
  • عرصه مناسبی برای دفع پسماند در چهارمحال و بختیاری وجود ندارد
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • انتقال مجموعه آرادکوه نیازمند عزم جدی متولیان امور است
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده است
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان