Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@15:09:40 GMT

۴۰ میلیون دلار کالا از چهارمحال و بختیاری صادر شد

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۷۰۲۲۰

۴۰ میلیون دلار کالا از چهارمحال و بختیاری صادر شد

اسماعیل اله‌دادی روز یکشنبه در نشست خبری در شهرکرد افزود: تا دی ماه امسال ۴۰ هزار تن کالا به ارزش ۴۰ میلیون دلار به کشورهای مختلف از جمله عراق (بیش از ۷۰ درصد) افغانستان، ارمنستان، هند، ترکیه، رومانی،آذربایجان، پاکستان، ترکمنستان و کویت از گمرک استان صادر شد.

به گفته وی، بخش عمده این صادرات همانند سال قبل شامل محصولات تولیدی کاشی و سرامیک، موکت، لوازم خانگی، محصولات فلزی و پلاستیکی، خوراک آبزیان، محصولات کشاورزی و ادوات کشاورزی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امسال ۲۰ میلیون دلار کالا شامل مواد اولیه خط تولید به وزن ۲  هزار و ۵۰۰ از کشورهای چین،ایتالیا برای واحدهای تولیدی وارد شده است و از این گمرک ترخیص شده است.

مدیرکل گمرک چهارمحال و بختیاری گفت: استان از ظرفیت بالای صادرات برخوردار است، اما ضعف در دیدگاه تجاری تولیدکنندگان مشهود است که نیاز به آموزش و فرهنگ‌سازی دارد.

اله‌دادی همزمان با روز جهانی گمرک،به ارتقا خدمات بخش گمرک در کشور اشاره کرد و افزود: سازمان جهانی گمرگ در سال ۲۰۲۰ شعاری تحت عنوان" گمرک تقویت کننده ثبات براسی مردم شکوفایی اقتصادی و محیط زیست" را مطرح کرده است و در همین راستا کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک(WCO) تحولاتی را در نحوه خدمات‌رسانی خود  انجام داده‌اند و کمرگ جمهوری اسلامی ایران نیز با الکترونیکی کردن ۱۰۰ درصدی فرآیندهای ترخیص و تحویل کالا، هوشمندسازی گمرک و کاهش دخالت انسانی ،نصب دستگاه‌های پیشرفته X-RAY و Gate way و مجازی‌سازی گمرک با این نهضت جهانی همگام شده است.

وی، همچنین در ادامه به اهمیت طرحهای الکترونیکی و ارتقا خدمت‌رسانی به وسیله طرح "گمرک مجازی و کارشناس مجازی" اشاره و خاطر نشان کرد: در این طرح صدور اسناد از گمرک‌های مرزی که از مشغله کاری بالایی برخوردارند به دیگر مراکز کشور ارسال شده و تشریفات اداری آن به صورت مجازی توسط کارشناسان آن مرکز انجام می‌شود.

اله‌دادی افزود: این کار موجب تسریع و تسهیل در فرآیند صادرات و ترخیص کالا شده است.

مدیرکل گمرک چهارمحال و بختیاری در خصوص اقدامات گمرک استان در ۱۰ ماهه سال ۹۸ اظهار داشت: واحدهای تولیدی برتر استان شناسایی و به ستاد مرکزی گمرک کشور معرفی شدند تا در صورت احراز شرایط از تسهیلات ۱۸ گانه از طرح فعالان مجاز اقتصادی بهره‌مند شوند که تاکنون مجوز یکی از واحدهای تولیدی استان موفق به دریافت این مجوز شده است و این روند تودام خواهد داشت.

وی همچنین به مزایای ویژه این طرح از جمله هدایت اظهارنامه به مسیر سبز و انجام حداقل تشریفات اداری در ترخیص کالا، مشمولیت ماده ۴۲ قانون گمرک مبنی بر دریافت بخشی از کالا پیش از تشریفات گمرکی به منظور تامین مواد اولیه تولید، دریافت حداقل ضمانت‌ها، دریافت مجوز انبار اختصاصی تحت نظارت گمرک، رسیدگی بدون نوبت برای اختلافات گمرکی و دریافت بسته کامل حمایتی صادرات و واردات برای واحدهای تولیدی که موفق به دریافت مجوز این طرح شوند، اشاره کرد.

 اله‌دادی عنوان کرد: امسال به گمرک استان سوی ستاد مرکزی گمرک کشور در حوزه اقدامات ماده ۵۱ قانون گمرک مبنی بر ورود موقت، استرداد حقوق و عوارض، ایجاد انبار اختصاصی، رسیدگی به ارزش کالاهای وارداتی صادراتی و امور اداری نقل و انتقالات و ارتقای سطح کارکنان تفویض اختیار شده است.

وی تاکید کرد: سهم صادرات استان نسبت به سال گذشته کاهش داشته است که دلایل عمده آن تعدیل ارزش کالا برای تعهدات ارزی توسط صاحبان کالا، اعمال تحریم‌ها و ممنوعیت‌های کالایی از سوی کشور برای اقلام مورد نیاز مصرف داخل و افزایش تا سقف ۲۰۰ درصدی تعرفه برخی از کالاهای ایرانی از سوی کشور عراق است.

مدیرکل گمرک چهارمحال و بختیاری، همچنین به تشکیل ۲۸۴ فقره پرونده تخلف قاچاق در گمرک استان اشاره و تصریح کرد: ارزش این کالاها ۱۰۳ میلیارد دلار برآورد شده است و بیشتر شامل پوشاک و لوازم خانگی و لوازم آرایشی و بهداشتی، اقلام خوراکی، لوازم جانبی موبایل و دستگاه‌های ماینر استخراج کننده ارز دیجیتال است که اقلام قاچاق کشف شده در استان بوده‌اند.

اله‌دادی، در خصوص میزان صادرات بادام استان به عنوان اصلی‌ترین محصول کشاورزی صادراتی استان نیز اظهار داشت: صادرات بادام کشور از سال ۹۶ با روند کاهشی مواجه شده است، به طوری که میزان صادرات این محصول در سال ۹۶  حدود ۴ هزار و ۱۵۳ تن در سطح کشور و سهم استان چهارمحال و بختیاری ۵۴۹ تن بود، اما این مقدار در ۹ ماهه سال ۹۸ به ۷۷۳ تن در کل کشور تقلیل پیدا کرد که در این میان سهم استان نیز ۶۳ تن بوده است.

وی کاهش کلی تولید بادام کشور به دلایل شرایط آب و هوایی، ترجیح به عرضه محصول در بازار داخل و تعهد ارزی را از جمله دلایل کاهش صادرات بادام در استان عنوان کرد.

مدیرکل گمرک استان در خصوص ظرفیت صادرات استان تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری از ظرفیت بسیار بالای تولید و صادرات محصولات کشاورزی برخوردار است ولی آمار فعلی تا ظرفیت واقعی استان فاصله بسیار زیادی دارد.

وی افزود: وظیفه گمرک تسهیل و تسریع در امر صادرات و واردات اقلام ضروری و مواد اولیه است و دیگر نهادها نیز در افزایش کمی و کیفی تولیدات استان و صادرات آن نقش دارد.

اله‌دادی، به تلاش گسترده گمرک استان به منظور تشویق و ترغیب واحدهای تولیدی استان برای صادرات محصول و رفع موانع آنها در سال اخیر اشاره کرد و در ادامه گفت: فرهنگ تجارت در استان با ضعف‌های بنیادینی روبرو است که نیاز به آموزش و فرهنگ‌سازی دارد.

وی همچنین تاکید کرد: تشکیل نشدن تشکل‌های صادراتی سهم عمده‌ای در کاهش سهم ظرفیت صادرات استان داشته است و بخش توسعه صادرات استان نیز تاکنون عملکرد اثرگذاری در این حیطه نداشته است.

این مدیر استان در پایان تاکید کرد: ارتقا کیفیت محصولات و بسته‌بندی آنها می‌تواند سهم صادرات واحدهای تولیدی را به چند برابر افزایش دهد.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای بیش از یک هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی ، تولیدی و خدماتی است.

برچسب‌ها چهارمحال وبختیاری گمرک جمهوری اسلامی ایران صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: چهارمحال وبختیاری گمرک جمهوری اسلامی ایران صادرات غیر نفتی چهارمحال وبختیاری گمرک جمهوری اسلامی ایران صادرات غیر نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۰۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان

ناظر گمرکات کردستان از صادرات ۱۶۴ هزار تنی انواع کالا به ارزش ۶۱ میلیون دلار در گمرکات استان به خارج از کشور خبر داد و گفت: از این میزان، ۱۳۹ هزار تن به ارزش ۴۲ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و خروج شده است.

فرامرز امیدی، رشد وزنی صادرات در فروردین ماه امسال نسبت به سال قبل را ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: عمده کالا‌های صادر شده از گمرکات، انواع محصولات کشاورزی و باغی، مصنوعات فلزی و پلاستیکی، فرآورده‌های لبنی، مصالح ساختمانی، انواع شیشه (جام) و فرش است که به کشور‌های عراق، سوریه، افغانستان، امارات متحده عربی، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان، گرجستان و کویت صادر شد.

وی به کالا‌های ترخیصی از گمرکات تحت نظارت إشاره کرد و افزود: میزان واردات قطعی و ورود موقت از این گمرکات در یکماهه اول امسال مجموعاً ۱۴ هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی ۳۸ میلیون دلار بوده که سهم واردات قطعی ۸۰۸ تن به ارزش ۷ میلیون دلار می‌باشد. مجموع واردات و ورود موقت از نظر ارزش دلاری ۶ درصد رشد داشته است.

 امیدی گریزی به کالا‌های وارداتی نیز گریزی زد و گفت: عمده کالا‌های وارداتی عبارت است از شمش طلا، آلومینیوم، کالا‌های واسطه‌ای، ماشین آلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مصرفی مورد نیاز مرزنشینان  است که عمدتا از کشور‌های عراق، اسپانیا، آلمان، امارات، ترکیه و چین به کشور وارد و درکوتاه‌ترین زمان ممکن ترخیص شده اند.

وی یادآور شد: در فروردین ماه ۱۴۰۳ تشریفات گمرکی بیش از ۲۴۴ هزار تن انواع کالای ترانزیتی به ارزش بالغ بر ۲۹۷ میلیون دلار از گمرک باشماق صورت پذیرفته است که مقدار ۲۰۵ هزار تن آن به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار طی ترانزیت مبدا به کشور ورود شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی رشد ۶۳ درصدی را به همراه داشته است. همچنین در همین مدت مقدار ۳۹ هزارتن کالا به ارزش بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار از گمرکات استان طی تراتزیت خارجی مقصد به کشور عراق خارج شده است.

ناظر گمرکات استان اظهار داشت: در همین مدت تشریفات گمرکی بیش از ۴ هزارتن کالا در رویه خروج موقت به ارزش تقریبی ۱۸ میلیون دلاری انجام گرفته که در مقایسه با سال قبل بلحاظ وزنی ۲۴ درصد و از نظر ارزش ۲۳ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش درآمد‌های گمرکات استان در فروردین ماه سال جاری به رقمی بیش از ۳۲۷ میلیاردو ۶۰۵ میلیون ریال می‌رسد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • ریل گذاری ایران و امارات برای افزایش صادرات
  • جمع آوری روغن زیتون از بازار چهارمحال و بختیاری
  • بازگشت واحد تولیدی فرآورده‌های گوشتی سامان به چرخه تولید
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • با «ساخت ایران» مشکل دارند!
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه
  • پرداخت ۱۰ روبلی تجار برای کد استاندارد صادرات کالا به اوراسیا
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان