Web Analytics Made Easy - Statcounter

واکنش‌ها به خبر رد صلاحیت‌ بیش از ۹۰ نفر از نمایندگان فعلی مجلس با دلایل مالی به قدری بود که سخنگوی شورای نگهبان را بر آن داشت تا به تشریح برخی تخلفات و جرائم مالی نمایندگان رد صلاحیت شده بپردازد. ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۴ سیاسی سیاست ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، پس از اعلام نتایج بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس از سوی شورای نگهبان، بحث‌ها درباره نحوه این بررسی‌ها و همچنین چرایی رد صلاحیت برخی چهره‌های سیاسی بویژه 90 نماینده کنونی مجلس در محافل سیاسی و رسانه‌ها بالا گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در گفت‌وگوی ویژه خبری سیما که پس از اعلام رسمی نتایج بررسی‌ صلاحیت‌ها داشت، با بیان آماری از تعداد نامزدهای رد یا عدم احراز صلاحیت شده گفته بود: "به غیر از 800 نفری که پیش از بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های اجرایی انصراف خود را از کاندیداتوری اعلام کرده‌ بودند، از مجموع 16 هزار و 33 نفری که صلاحیت‌شان در هئیت‌های اجرایی مورد بررسی قرار گرفته بود،  اسامی بیش از 14 هزار و 500 نفر برای بررسی صلاحیت در هیأت‌های نظارت استانی و مرکزی از سوی هیئت‌های اجرایی برای شورای نگهبان ارسال شد".

گزارش|نقش نمایندگان رد صلاحیت شده در به نتیجه نرسیدن طرح‌های شفافیت چقدر است؟گزارش تسنیم از نمایندگان رد صلاحیت شده مجلس| اصلاح طلبان و اصولگرایان چه گفتند؟

کدخدایی در ادامه توضیحات خود به رد صلاحیت  حدود 90 نفر از نمایندگان کنونی مجلس شورای اسلامی اشاره و تاکید کرده بود: "این افراد بیشتر به علت جرایم و سوء استفاده‌های مالی تأیید صلاحیت نشده‌اند".

یک روز پس از این توضیحات سخنگوی شورای نگهبان بود که موجی از اظهارنظرات درباره آن به راه افتاد. اما آنچه که بیشتر مورد توجه فعالان سیاسی و کاربران فضای مجازی قرار گرفت، رد صلاحیت بیش از 90 نفر از نمایندگان کنونی آن هم به دلیل مسائل مالی بود. تا جایی که حتی واکنش رئیس مجلس را هم به همراه داشت. 

علی لاریجانی در بخشی از  نطق پیش از دستور جلسه علنی بیست‌ و نهم دی ماه مجلس، در واکنش به اظهارات کدخدایی مبنی بر رد صلاحیت نزدیک به یک سوم نمانیدگان کنونی مجلس گفته بود: "از جانب سخنگوی شورای نگهبان مطلبی در رسانه‌ها منتشر شد که عمده ردصلاحیت‌ها را مربوط به سوء‌استفاده‌های اقتصادی می‌دانست. این مطلب درست نیست چرا که نامه‌های ارسال شده هیات نظارت به نمایندگان به بندهایی اشاره دارد که اقتصادی نیستند. البته برای بعضی نمایندگان اینگونه بوده است، چرا باید مطلب درست منعکس نشود که بیگانگان از آن سوء‌استفاده کرده و نظام را متهم به فساد کند".

البته تنها لاریجانی نبود که به این حجم از رد صلاحیت نمایندگان فعلی مجلس واکنش نشان داد؛ حسن روحانی نیز که در جریان نشست هفتگی دولت سخنرانی می‌کرد، در بخشی از اظهارات خود با اشاره به بخشی از اظهارات کدخدایی گفته بود: "به مردم نگوییم که در برابر یک صندلی مجلس 17 نفر، 170 نفر، هزار و 700 نفر، نامزد هستند. از چند جناح هزار و 700 نفر، و 17 نفر از چند جناح هستند، آیا از یک جناح هستند؟" 

افزایش اظهارات و انتقادها  به بحث رد صلاحیت‌ نمایندگان فعلی مجلس موجب شد تا سخنگوی شورای نگهبان در سرمقاله امروز ( یکشنبه) روزنامه کیهان به تشریح مصادیقی از تخلفات و جرائم مالی برخی نمایندگان رد صلاحیت شده بپردازد. به گفته کدخدایی "برخی از نمایندگان در طول دوره نمایندگی خطاهایی داشته‌اند که صلاحیت نمایندگی را برای دوره بعد از دست داده‌اند. شاید این خطاها مساوی با ارتکاب جرم و یا منجر به محکومیت قضایی افراد نشود ولی برای اثبات عدم شایستگی نمایندگی از جانب مردم در خانه ملت کفایت کند".

وی ادامه می‌دهد: "فردی که رؤسای آموزش و پرورش و ارشاد و مدیر چند مدرسه در یک شهر را با اعمال نفوذ از میان لیدرهای انتخاباتی خویش منصوب کرده، شاید در هیچ دادگاهی محکوم نگردد اما چنین فردی شایسته نمایندگی است؟ برخی دیگر از افراد نیز دچار مسائل اقتصادی و مال‌اندوزی حرام شده‌اند که اینها نیز رد صلاحیت شده‌اند".

کدخدایی در همین رابطه خطاب به منتقدان عملکرد شورای نگهبان و با ذکر یک مصداق دیگر می‌افزاید: "فردی که 270 میلیارد تومان در یک پروژه ساختمانی در یک شهر سرمایه‌گذاری کرده و امتیاز تأسیس یک کارخانه آب معدنی را از طریق اعمال نفوذ برای برادر کوچکش که زیر سی سال سن دارد گرفته، چنین فردی باید تأیید شود؟

و در ادامه به سواستفاده یکی دیگر از نمایندگان مجلس از سهمیه گوشت مردم اشاره و می‌گوید: فردی که در پوشش موسسه عام‌المنفعه با ارز دولتی گوشت وارد کرده و با قیمت آزاد در بازار عرضه کرده و مخارج انتخاباتی خود را از این طریق به‌دست آورده، باید تأیید شود؟

کدخدایی همچنین خطاب به کسانی که نسبت به بررسی صلاحیت‌ها در شورای نگهبان معترض هستند، این سوال را مطرح می‌کند که "آیا فردی که برای قاچاق سیگار رشوه‌های کلان پرداخت کرده و جزئیات این اقدام در پرونده سوابق او موجود است، باید (از سوی شورای نگهبان) تأیید شود؟"

انتهای پیام/

R1455/P/S1,1412/CT7 واژه های کاربردی مرتبط پرونده اقتصاد ایران و شفافیت کدخدایی شورای نگهبان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کدخدایی شورای نگهبان کدخدایی شورای نگهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۳۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد

رئیس کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب رفع شد، از ارسال مجدد این لایحه به شورای نگهبان خبر داد.

به گزارش تسنیم، حجت الاسلام غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.

وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازات‌ها پرداخته است.

رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.

 

با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود.

دیگر خبرها

  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی​ اعلام شد
  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی
  • آغاز جلسه علنی مجلس/ بررسی ایرادات شورای نگهبان در طرح مالیات بر سوداگری
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • شعبه پیگیری دریافت رشوه در شهرداری تهران ایجاد شد | پرونده ها در این زمینه با سرعت بیشتر پیگیری می شود
  • تصویب ایجاد شعبه ویژه برای پیگیری و رسیدگی به اخذ رشوه در شهرداری تهران