Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@07:46:07 GMT

مرگ ۲هزار پرنده مهاجر در میانکاله

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۷۵۱۶۲

مرگ ۲هزار پرنده مهاجر در میانکاله

به گفته او 8 کیلومتر دیگر مانده تا تعداد واقعی مرگ‌های مشکوک این بارانداز پرندگان جهانی معلوم شود! برخی فعالان حوزه گردشگری و محیط زیست منطقه احتمال می‌دهند این مرگ و میرها عامل انسانی داشته باشد اما آهنگری این مسأله را رد می‌کند و می‌گوید:«تاکنون هیچ شواهدی مبنی بر آلوده کردن میانکاله توسط شکارچی‌ها به دست نیامده است!»

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران،«شهاب‌الدین منتظمی» مدیرکل دفتر مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست کشور هم از اعزام گروه پرنده شناسی پردیسان به میانکاله خبر می‌دهد و می‌گوید: «علت تلف شدن پرندگان بزودی مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

گره های کلاف سر درگم مرگ پرندگان مهاجر میانکاله هر لحظه بیشتر می‌شود. مأموران یگان ویژه حفاظت محیط زیست و دامپزشکی استان هنوز وسعت زیادی از میانکاله را جست‌و‌جو نکردند اما با تعداد بسیار زیادی از پرندگان مهاجر تلف شده رو به رو شده‌اند. معلوم نیست در وسعت 10 هزار هکتاری میانکاله، مرگ، چند هزار پرنده میهمان را به کام کشیده است! بسیاری میانکاله را بارانداز پرندگان جهانی می‌دانند. چون این منطقه محل مهاجرت بیش از یک میلیون بال پرنده مهاجر است که زمستان را در شمال ایران می‌گذرانند. به گفته آهنگری همه گزینه‌ها برای بررسی علت مرگ پرندگان میانکاله روی میز مسئولان است. او می‌گوید: «از پنجشنبه تا به امروز هم آب منطقه و هم لاشه پرندگان را به آزمایشگاه‌های موجود در مازندران فرستاده‌اند.» آزمایشگاه‌ها هم هنوز علت مرگ‌های پر تعداد پرندگان میانکاله را کشف نکرده‌اند اما آن‌طور که آهنگری می‌گوید تا به الان مشخص شده است که پای بیماری آنفلوانزای حاد پرندگان و نیوکسل در میان نیست و این دو علت مرگ پرندگان نیستند. دکتر «سید حسین رضوانی»، مدیر کل دامپزشکی استان هم همچنان مازندران را پاک از آنفلوانزای فوق حاد پرندگان می‌داند. به گفته او با توجه به نتایج به‌دست آمده از آزمایش‌های مولکولی انجام شده روی پرندگان تلف شده در جزیره میانکاله، هر گونه آلودگی این پرندگان به ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان رد می‌شود.

یکی از فعالان حوزه توریسم و محیط زیست منطقه می‌گوید: «هفته گذشته 60 کیلومتر از منطقه میانکاله را برای یک تز دانشگاهی بررسی کردیم و حتی یک لاشه پرنده هم مشاهده نکردیم». او احتمال می‌دهد به‌دلیل درگیری‌های موجود میان شکارچیان و محیط زیست، برخی از شکارچیان اقدام به آلوده‌سازی منطقه با سم کرده باشند! او می‌گوید: «این اتفاق در دهه 70 هم افتاد و به مرگ بسیار زیادی از پرندگان منجر شد.» اما فرضیه او توسط «آهنگری» رد می‌شود. او اعتقاد دارد که هیچ سمی نمی‌تواند در این حجم از آب به چنین مرگ و میری منجر شود. در میان پرندگان تلف شده انواع پرندگان مهاجر مثل کشیم، اردک سرسبز، اردک حنایی و... دیده می‌شود و مرگ‌ها به یک نوع پرنده خاص محدود نمی‌شود. فعالان حوزه گردشگری نگران تعطیل شدن تورها و ایجاد ضرر و زیان آژانس‌های گردشگری هستند. آنها اعتقاد د ارند با توجه به اینکه مرگ پرندگان بر اثر نیوکسل و آنفلوانزای حاد پرندگان نیست، باید به مردم این اطمینان داده شود که بدون نگرانی می‌توانند به منطقه میانکاله سفر کنند. «محمد حامدی رستمی» فرماندار بهشهر اما با آنها هم نظر نیست. او می‌گوید: «تا انتهای هفته جاری وضعیت مشخص می‌شود و آن زمان گروه‌ها و تورهای گردشگری با خیال راحت تری می‌توانند برای سفر به میانکاله برنامه‌ریزی کنند.» دامپزشکی استان هم از مردم می‌خواهد از نزدیک شدن به پرندگان و خرید و فروش پرندگان صید شده خودداری کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: پرنده مهاجر میانکاله مرگ پرندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۵۱۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان فریمان از پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق این شهرستان خبر داد.

جواد ستوده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: محیط‌بانان شهرستان فریمان، حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان را پیدا کردند.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست فریمان اظهار کرد: در بررسی‌های مقدماتی محیط‌بانان، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

ستوده عنوان کرد: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و برای بیان دقیق علت مرگ و کالبد شکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط‌زیست منتقل و ضمن نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت ۴۱ هزار و ۷۳ هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت‌جام قرار دارد.

حضور گونه‌های ارزشمندی همچون قوچ و میش، کل و بز، پلنگ و نیز تراکم پوشش گیاهی از درختان کهنسال اورس، گواهی بر پتانسیل‌های غنی در منطقه است که محلی برای زیست، ذخایر ارزشمند ژنتیکی و تنوع مطلوب زیستی به شمار می‌رود این منطقه در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان در استان خراسان رضوی واقع شده است.
 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صحنه ای زیبا از تخم‌گذاری یک پرنده روی آب در تالاب انزلی | ویدئو
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • نجات ۹ قطعه کبک وحشی از شکارچیان متخلف در سقز
  • آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی
  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • از تردد غیرضرور در نزدیکی کلونی‌های پرندگان تالاب انزلی خودداری کنید
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان