Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- معاون فنی منطقه شمالغرب از احداث پل محافظ خطوط لوله نفت در تقاطع زیر گذرشهر خرمدره خبرداد.

به گزارش خبرگزاری آریا از زنجان علی جعفر آقایی اظهارداشت: در دهه پنجاه با هدف تامین نفت خام خوراک پالایشگاه تبریز خط لوله ری- تبریز به قطر 14 اینچ احداث و به بهره برداری رسید اما پس از مدتی باتوجه به افزایش نیاز شمالغرب کشور به فراورده های نفتی و ناکافی بودن ظرفیت پالایشی پالایشگاه تبریز برای سوخت رسانی مطمئن به نواحی شمالغرب، در اوایل دهه 60 ساخت تاسیسات خط لوله 16 اینچ در همین مسیر کلید خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در طرح احداث خط 14 اینچ عدم فاصله گزینی از محدوده های مسکونی و شهری که در دهه 50 شکل گرفته بود و همچنین گسترش فزاینده محدوده شهر ها- احتمالا عدم مراقبت کافی در صدور مجوز های ساخت و ساز-عدم در نظر گرفتن حریم خطوط لوله نفت در طرح های جامع شهری و هادی روستایی به زودی تبعات خود را نشان داد و با گذشت زمان نه چندان زیادی این خط در محاصره ساخت و ساز ها و تاسیسات شهری در مسیر خود قرار گرفت و هم اکنون پس از گذشت 4 دهه در برخی نقاط به طور کامل در قلب شهر های مسیر قرار گرفته است.

معاون فنی منطقه شمالغرب گفت: در تعیین موقعیت و مسیر احداث خط لوله 16 اینچ مسیر و موقعیت خط 14 اینچ موجود بی تاثیر نبوده و به جز مختصری از مسیر 640 کیلومتری ری- تبریز همه خط لوله 16 و 14 اینچ را همراهی کرده است، این مختصر جدایی در مسیر عبور خط 14 اینچ از شهر های ابهر و خرمدره است که خط 16 اینچ قبل از ورود به شهر ابهر از کناره شهر عبور کرده و پس از شهر خرمدره مجددا به خط 14 اینچ می پیوندد.

جعفرآقایی ادامه داد: از معضلات این خطوط و بعضا تداخل شهر ها و بخش های همجوار مسیر از جمله اشتهارد ،صحت آباد، سگز آباد، بوئین زهرا ،دانسفهان و غیره...که بگذریم حساب عبور خط 14 اینچ از میان شهر های ابهر و خرمدره که به صورت یک مسئله روزانه درآمده است جدا است.(هرچند که این خطوط در روزگاری بیرون از شهر ها قرار داشته اند). لذا چندی است که جابجایی خط لوله 14 اینچ به طول 17 کیلومتر از ماقبل شهر ابهر تا ما بعد شهر خرمدره در دستور کار قرار گرفت و طراحی آن توسط مدیریت مهندسی طرح ها در شرکت خطوط لوله پیگیری شد و تا آستانه جذب اعتبار برای شروع عملیات اجرایی پیش رفته است.

وی همچنین خاطر نشان کرد : با بروز تنگ نای عمومی در تامین بودجه عمرانی که طی سال های اخیر خیلی از پروژه هارا متاثر نموده است این پروژه نیز مشمول مضیقه تامین مالی قرار گرفت و چندین نوبت پیگیری در تصویب اعتبار بودجه بی نتیجه مانده است اما مسلم آن است که اجرای این پروژه درآینده نزدیک اجتناب ناپذیر است در همین رابطه منطقه شمالغرب تاکنون عوامل مختلف برای مساعد سازی شرایط اجرای پروژه را پیگیری نموده است.

معاون فنی منطقه شمالغرب اضافه کرد:این منطقه با رصد پیوسته تغییرات و تاسیسات مسیر و حریم خطوط تحت پوشش خود پس از اطلاع از پروژه اداره کل راه و شهرسازی در خصوص طرح احداث زیر گذر – روگذر در مسیر ورودی به شهر خرمدره از سمت شمال اتوبان که دقیقا محل تقاطع با خط لوله 16 اینچ می باشد در تکاپوی اقدامی مناسب برای ایمن سازی لوله 16 اینچ موجود و هم پیش بینی لازم برای عبور لوله 14 اینچ در آینده نزدیک برآمد و همان گونه که ذکر شد مقرر است با انتقال خط لوله 14 اینچ به طول 17 کیلومتر به مجاورخط 16 اینچ نفت خام معضل تداخل های بی شمار خطوط لوله در این محدوده با تاسیسات شهری ومسکونی شهر های ابهر و خرمدره مرتفع گردد.

جعفرآقایی با اشاره به اینکه با اجرای این پروژه خط 14 اینچ در محل این تقاطع از زیر گذر – روگذر مذکور عبور خواهد نمودگفت: منطقه شمالغرب بلافاصله دست به کار شده و برای جلوگیری از بروز و ظهور یک سد مستحکم و مسلح در مقابل احداث خط لوله در آن نقطه راسا و به طور خودکار اقدام و به احداث پل مناسب برای جا دادن 2 لوله 16 اینچ موجود و 14 اینچ انتظار به عنوان یک پیش بینی کاملا ضروری نمود.

وی همچنین اشاره کرد: این پروژه علی رغم سادگی از اهمیتی بسیار زیاد برخوردار است که اجرای پروژه انتقال لوله از داخل شهر های ابهر و خرمدره را از بن بست نجات می دهد و به همین بهانه تعمیر پذیری لوله 16 اینچ نیز در این نقطه بیمه می شود این پروژه با استفاده از تعداد 32 عدد پل مسلح خریداری شده، و با تعبیه ساپورت های مناسب و کاربرد چند شاخه لوله 14 اینچ که با ضخامتی یک رده بالاتر از سایز طراحی پروژه انتخاب شده و بر روی تعداد زیادی لاستیک های مستعمل(خودرویی) سوار گشته است (تا بدین وسیله توزیع مناسبی از وزن لوله صورت بگیرد)به پایان رسید.

معاون فنی منطقه شمالغرب در پایان تصریح کرد: از کلیه همکاران محترم به ویژه ترابری ،ساختمان، تعمیرات خط،خوردگی، بازرسی فنی، بهره برداری و حراست که در این پروژه حضور مستمر و پر ثمر داشتند تشکر و قدردانی می نماییم.

شایان ذکر است پس از تاسیس خط لوله 16 اینچ در سال 1364 این خط برای انتقال نفت خام از ری به پالایشگاه تبریز در سرویس قرار گرفت و از همان زمان خط 14 اینچ برای انتقال فرآورده های نفتی از ری به سمت شمالغرب کشور تغییر کاربری داد

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: خطوط لوله زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۸۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد طالبان بر مسیر «دوستی»

به گزارش «تابناک»، روزنامه خراسان در مطلبی نوشت: شاید وقتی سال ۷۹ دولت ایران با ترکمنستان برای احداث سد دوستی که ۸۰ درصد آب ورودی آن از هریرود افغانستان تأمین می‌شود توافق کردند و بدون حضور یا تعیین یا ضمانت حقابه آن از سوی کشور افغانستان این سد ۱.۵ میلیارد مکعبی را احداث کردند و سال ۱۳۸۴ به بهره برداری رساندند، تصور نمی‌کردند روزی برسد که دولت افغانستان در بالادست این سد سه سد «سلما»، «کبکان» و «پاشدان» را روی هریرود احداث کند.

شاید این مهلک‌ترین اشتباه دستگاه متولی آب و دیپلماسی کشور باشد که بدون تضمین حقابه بالادست سدی احداث کنند و آب ۶ میلیون جمعیت را به آن وابسته کنند، اما سال ۹۵ دولت افغانستان به کمک هندوستان سد سلما را به بهره برداری رساند و حقابه سد دوستی کاهش جدی پیدا کرد، ولی دستگاه دیپلماسی ایران بازهم قادر نشد مانع احداث سد‌های بعدی شود و سد‌های کبکان و پاشدان هم پا روی گلوی حقابه ایران از هریرود گذاشتند.

امروز بحران آب در کلان شهر مشهد و استان خراسان رضوی به نقطه جوش رسیده و همه کاسه چه کنم دست گرفته اند که از کجا آب مشهد را تأمین کنند؛ از آبخوان بی آب فرونشسته یا دریای عمان و هزار مسجد که هیچ کدام افق خوشبینانه‌ای در کوتاه مدت ندارند.

اما بحران به این جا ختم نمی‌شود و سد دوستی که ۱.۵ میلیارد مترمکعب ظرفیت دارد و تا همین چند سال پیش حدود ۶۵ درصد آب مشهد را تأمین می‌کرد الان تنها ۵ درصد آب دارد و با تجهیزات خاص آب از این سد برداشت می‌شود، زیرا کفگیر سد به ته مخزن رسیده است؛ و بنا بر اذعان مدیرعامل آبفای مشهد از ابتدای سال آبی تا پایان سال گذشته هیچ آبی از بالادست وارد سد دوستی نشده است؛ و این پایان ماجرا نیست. زیرا دو روز پیش یعنی روز یکشنبه ۹ اردیبهشتماه رسانه‌های محلی افغانستان از آغاز فاز جدید احداث «پاشدان» در ولایت هرات و روی سد دوستی با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان و عبدالطیف منصور، سرپرست وزارت آب و انرژی طالبان، خبر دادند و این تیر آخر افغانستان به حقابه سد دوستی نخواهد بود. ساختمان این سد چند سالی مسکوت مانده بود، اما اخیراً دولت افغانستان به فکر بهره برداری از این سد افتاده و دستگاه دیپلماسی ما نیز همچنان بدون تحرک است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان نیز روز گذشته در گفتگو با خبرنگار ما ضمن اظهار بی اطلاعی از این اقدام دولت افغانستان گفت: تا پایان سال گذشته ما آب ورودی به سد دوستی نداشتیم و بعد از دو سیل اخیر در بالادست حدود ۴۰ میلیون مترمکعب آب وارد سد دوستی شد و با این اقدام دولت افغانستان حقابه سد دوستی به مخاطره خواهد افتاد و قطعاً آن را پیگیری خواهیم کرد.

نعمت نژاد با اشاره به این که دولت جمهوری اسلامی ایران هیچ توافقنامه‌ای در خصوص تأمین حقابه سد دوستی با کشور افغانستان ندارد ابراز امیدواری کرد موضوع احداث پاشدان از مجاری دیپلماسی و تهران پیگیری خواهد شد

دیگر خبرها

  • احداث مسیرهای پل ولایت و پل ششم در مراحل پایانی
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • احداث «مشهد - گلبهار - چناران» سرعت می‌گیرد
  • تزریق گاز به خطوط لوله ۶ روستای شهرستان سوادکوه
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»
  • اجرای ۲۰۰۰ پروژه با پیشرفت ۹۰ درصدی در شهرداری قم
  • احداث تقاطع سه سطحی در میدان فتح/ تکمیل شاخه غربی بزرگراه یادگار امام (ره) ترافیک غرب تهران را کاهش می‌دهد
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • چاره‌ای جز احداث تقاطع سپاه نداریم
  • کلنگ‌زنی ۲ پروژه تقاطع تکیه و چمن و پارکینگ طبقاتی در سنندج