Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس ستاد گرامیداشت دهه فجر خراسان شمالی گفت: مسجد، خانه خداست و این تریبون به نفع مردم، در خدمت ولایت و دین خدا اختصاص دارد، لذا اگر مساجد به ویژه درایام دهه فجر برای تبلیغات کاندیداها مورد استفاده قرار گیرد، مقابل آن می ایستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حجت الاسلام محمدعلی سالاری، رییس ستاد گرامیداشت دهه فجر خراسان شمالی امروز دوشنبه (هفتم بهمن) در دومین نشست کارگروه مساجد این ستاد که با حضور ارکان مسجد و با هدف هماهنگی های برگزاری برنامه بزرگ «10 شب، 10 مسجد» تدارک دیده شده بود، به اهمیت نقش مساجد اشاره و مهمترین موضوع را زمینه سازی برای حضور مردم در این برنامه اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: هدف، حضور پر شور مردم در برنامه های دهه فجر به ویژه در مساجد است، باید تلاش کنیم تا افراد، اعم از شیعه و  سنی در کنار یکدیگر، خودجوش در این مراسم مسجدی شرکت کنند.

 

رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی  خراسان شمالی در ادامه همچنین توصیه کرد: امسال در برگزاری برنامه «10 شب 10 مسجد»، لازم است علاوه بر موضوع پیروزی انقلاب، گرامیداشت یاد و خاطره سردار دلها، شهید سپهبد سلیمانی و نیز موضوع انتخابات مجلس مدنظر قرار گیرد.

 

حجت الاسلام سالاری ضمن توضیح مطالب قبل با صراحت نکاتی را متذکر شد و گفت: مسجد خانه خداست و این تریبون به نفع مردم، در خدمت ولایت و دین خدا  اختصاص دارد، لذا اگر  مساجد به ویژه در ایام دهه فجر و اجرای برنامه «10 شب، 10 مسجد» برای تبلیغات شخصی کاندیدایی مورد استفاده قرار گیرد، به جد مقابل آن می ایستیم.

 

وی دفاع از آرمان های اسلام و انقلاب به ویژه در شرایط کنونی و پس از شهادت سردار سلیمانی را مهمترین موضوع خواند و تاکید کرد: لازم است در این راه ثابت قدم باشیم، چراکه حتی ذره ای تزلزل، باعث می شود  سحر پیروزی  نهایی دیرتر و کند تر  پدیدار شود.

 

هاشم شیرازیان، رییس کارگروه  مساجد ستاد دهه فجر خراسان شمالی هم در ادامه با اشاره به تجربه موفق سال های قبل در اجرای برنامه های «10 شب، 10 مسجد» و حضور مسئولان نهادهای خدمات رسان در رفع مشکلات مردم به ویژه در مناطق محروم، گفت: سال گذشته دفاتر تسهیل گری در مناطق حاشیه شهر راه اندازی شد که این مهم به توسعه خدمات اجتماعی و فرهنگی این مناطق کمک رساند.

 

وی حضور فعال ارکان مسجد و همدلی و همبستگی در اجرای این برنامه را خواستار شد.

 

شیرازیان، با عنوان اینکه در سال جاری برنامه گرامیداشت دهه فجر در مساجد به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در 41 مسجد برگزار می شود، گفت: این مساجد در مناطق آسیب پذیر و ویژه شهری قرار دارد، که با حضور مسئولان نهاد های مختلف  علاوه بر ارائه دستاوردهای انقلاب در بخش های مختلف، مشکلات مردم مناطق مذکور هم بررسی و راهکارهای عملیاتی در جهت رفع آن، ارائه و اعمال خواهد شد.

 

گفتنی است، در این جلسه که در محل شرکت آب و فاضلاب شهری خراسان شمالی برگزار شد، مهندس گریوانی، معاون توسعه مهندسی آبفای شهری استان گزارشی از دستاوردها و اقدامات صورت گرفته در این راستا ارائه کرد.

 

 

پایان پیام/71

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد فهما مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد رویداد ملی فهما کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد روزنامه کارگروه مسجد شهید سلیمانی انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۷۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و هویت‌بخشی به محله

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارتقا و رسیدگی به فضاهای عمومی  به ارتقا هرچه بیشتر زندگی عمومی در شهرها و محله‌ها می‌شود مساجد یکی از فضاهای عمومی هستند که با درگیری هرچه بیشتر شهروندان باعث هویت بخشی به شهر و محله می‌شود.  

محسن الويری (مدرس دانشگاه باقرالعلوم(ع)) در مقاله‌ای با عنوان «رويکردی تاريخی به مسجد به‌عنوان الگوی جامعه دينی و هويت‌بخش محله»  به این موضوع اشاره می‌کند که مسجد به معنی سجده‌گاه در اصطلاح شرعی به مکانی اطلاق می‌شود که برای نماز خواندن همه مسلمانان وقف شده باشد و مسجد علاوه بر مرکزیت برای عبادت، محلی برای نشان دادن هماهنگی بیشتر و همبستگی مردم برای رسیدن به اهداف الهی و انسانی است.

* مساجد و تاثیر آن برآداب شهروندی

 به زعم این پژوهشگر تاسیس مسجد از سوی پیامبر (ص) بلافاصله پس از ورود به شهر مدینه، تنها اقدامی نمادین برای نشان دادن جوهره عبودی جامعه و حکومت در اندیشه اسلامی نبود؛ بلکه با مروری بر متون دینی و تاریخی، چنین به نظر می‌آید که مسجد به عنوان نخستین فضای کالبدی شهری، الگو و ماکتی بود برای آنچه پیامبر (ص) در سطح کلان جامعه تعقیب می‌کردند.

یعنی پیامبر (ص) نخست الگویی از جامعه مطلوب و آرمانی اسلامی را در مقیاسی کوچک به نمایش گذاشتند تا مسلمانان ضمن یافتن نگاهی کلان نسبت به افق آینده، به تدریج و در فضای فراهم آمده در مسجد با احکام و معارف دینی آشنا شوند، متناسب با آموزه‌های دینی تربیت شوند و با آداب شهروندی در یک جامعه دینی انس بگیرند.

* مهمترین کارکرد مساجد

این پژوهشگر توضیح می‌دهد که بعدها مسلمانان با تأسی به پیامبر (ص) بنای شهرهای جدید مانند کوفه، بصره و قاهره را با ساختن مسجد آغاز کردند. مسجد از همان آغاز پیدایش در عصر پیامبر (ص) کارکردهای مختلفی داشت. مهمترین این کارکردها به رغم فراز و نشیبی که در گذار تاریخ یافته است، چنین است: کارکرد عبادی؛ کارکرد آموزشی؛ کارکرد فرهنگی و ارتباطاتی؛ کارکرد سیای و کارکرد اجتماعی.

الویری در ادامه این پژوهش توضیح می‌دهد که این کارکردها به ویژه با تکیه بر تجربه تاریخی، نمایانگر گونه‌ای خاص از تعامل بین انسان و خدا و نماد بیرونی جامعیت دین و تجسم جایگاه عبادت و علم به مثابه دو بال تعالی انسان ها در تفکر دینی است.

این پژوهشگر اینگونه جمع‌بندی می‌کند که جامه تحقق پوشیدن توسعه محله‌ای متناسب با باورهای دینی و ظرفیت‌ها و ضرورت‌های برخاسته از آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی، نیازمند بازتعریف رسالت، نقش و کارکردهای مساجد محله با رعایت یکسانی‌ها و تفاوت‌های آن با مساجد جامع به ویژه از نظر گستره عمل بر اساس آموزه‌های دینی و ژرف‌کاری در تجربه تاریخی است و بر این اساس تمامی امور مربوطه به مساجد مانند معماری، اجزاء، کارگزاران، درآمدها و هزینه‌های آن نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند ۱۴۰۲ برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵۰ مسجد کردستان میزبان جشن‌های عمومی دهه کرامت هستند
  • کتاب پژوهشی «تبلیغ دینی در مسجد؛ رویکردی آسیب‌شناسانه»
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • تبلیغات کاندیداها در رسانه ملی گلستان آغاز شد
  • احمدوند: در نمایشگاه کتاب برنامه‌های ویژه‌ای برای فلسطین تدارک دیدیم/ کلیه ناشران در فضای مسقف جانمایی شدند
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد
  • لحظاتی از حضور مهمانان ویژه مسجد مقدس جمکران
  • نباید از خودنمایی مجازی یا خیابانی یکسری هنجارشکن محدود بترسیم