Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@06:38:29 GMT

بلای خانمان‌سوزی به نام قمار

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۲۰۷۹

بلای خانمان‌سوزی به نام قمار

خبرگزاری میزان- قمار بازی پدیده‌ای آسیب‌زا و خطرناک معرفی می‌شود و اگر افراد به این پدیده اجتماعی خطرناک اعتیاد پیدا کنند مشکلات فراوان را به جامعه و خانواده تحمیل می‌کنند. تاریخ انتشار: 10:54 - 08 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۱۱۴۲

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، اعتیاد به قمار در قرن کنونی از مهم‌ترین دغدغه‌های برخی خانواده‌ها به شمار می‌رود، زیرا آسیب‌های اجتماعی مانند پرخاشگری، قتل و پرونده‌های جنایت بار هولناکی را رقم می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتیاد به قمار و تلاش برای برنده شدن در مقابل حریف ها، نگرانی‌ها و دغدغه‌های روحی و روانی را برای افراد به وجود می‌آورد که ناخودآگاه در یک سیکل معیوب آسیب زا قرار می‌گیرند و در این خانواده‌ها بیشتر شاهد طلاق و بزهکاری هستیم.

آسیب‌ها و اختلالات روحی و روانی این افراد به قدری بالاست که بعد از باختن‌های مداوم به مواد مخدر رو می‌آورند و نمی‌توانند شغل مناسبی برای خود انتخاب کنند.

شاید این افراد در ابتدای راه ثروت‌های کلانی به دست بیاورند، اما در طول زمان زندگی شان با شکست‌های پی در پی مالی و اقتصادی رو به رو می‌شود که برای جبران باخت‌ها و شکست‌ها به رفتار‌های غیراخلاقی و ضد هنجار‌های اجتماعی رو می‌آورند. بدون شک این افراد تمام ظرفیت‌های خود را برای رسیدن به قدرت در قمار به کار می‌گیرند که اگر این ظرفیت‌ها را در مشاغل دیگر به کار می‌گرفتند قطعا موفق‌تر بودند.

این افراد ظرفیت تخریب دیگران را دارند و به همین دلیل به قمار گرایش پیدا می‌کنند. رسیدن به ثروت‌های کلان و هنگفت بدون تلاش و زحمت از اهداف این افراد به شمار می‌رود و گاه دیده می‌شود آن‌ها سر برنده شدن در قمار حاضر به انجام هر کاری هستند و اغلب خانواده‌های شان آن‌ها را طرد می‌کنند و درگیر طلاق و مشکلات خانوادگی شدید می‌شوند.

افراد قمار باز خودخواه هستند و منافع خود را بر هر مصلحتی در زندگی ترجیح می‌دهند. این نوع اعتیاد خطرناک‌تر از اعتیاد‌های دیگر در جامعه به شمار می‌رود، زیرا معتادی که مواد مخدر استعمال می‌کند توانایی ترک دارد، اما قماربازان همیشه در تلاش هستند تا به اهدافی که در ذهن دارند برسند و همین بلندپروازی‌ها آن‌ها را به سقوط سوق می‌دهد.

افرادی که سعی در رسیدن به مقام‌های بالا دارند و برای رسیدن به آن اهداف از راه قمار تلاش می‌کنند، برای بالندگی و رشد دست به ریسک‌های خطرناکی می‌زنند که ممکن است در یک بازی قمار تحت تاثیر احساسات خودشیفتگی یا صاحب ثروت شوند یا به یک فقر مطلق دچار شوند. علت وابستگی به قمار یا هر عامل دیگر وجود سیستمی در مغز با عنوان سیستم پاداش است.

انسان همانند سایر موجودات رفتار و فعالیت‌هایی را که پاداش دهنده است انجام می‌دهد. احساسات لذت‌بخش با تقویت مثبت موجب تکرار رفتار مد نظر می‌شود و ایجادکننده این احساسات لذت‌بخش ماده‌ای به نام دوپامین است. دوپامین در مرکز عملکرد نظام پاداش قرار دارد و به آن، ماده شیمیایی احساس خوب نیز گفته می‌شود، زیرا مسئول هیجانات و احساسات لذت‌بخش است.

بیشتر بخوانید: دعاوی مربوط به قمار و شرط بندی مسموع نیست

پاداش دریافت شده پس از انجام برخی اعمال منجر به ترشح این ماده در مغز می‌شود و احساس لذت پس از ترشح آن فرد را به تکرار عمل تشویق می‌کند، زیرا همه انسان‌ها به تجربه فعالیت‌های لذت‌بخش علاقه دارند و از فعالیت‌های بدون لذت دوری می‌کنند.

منبع:روزنامه خراسان
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قمار قماربازی اختلال روانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۲۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای

آیا ازدواج با یک فرد معتاد که هردوی‌مان عاشق یکدیگر هستیم، اشتباه است؟ اگر قول داد ترک کند، چی؟ می‌شود به او اعتماد و با او ازدواج کرد؟ می‌خواهم با او ازدواج کنم تا به همه ثابت شود که به‌خاطر من ترک می‌کند، اشتباه است؟ و .... اینها سوالاتی است که ذهن برخی از مخاطبان را به خود مشغول می‌کند و برخی هم مانند ماجرای پربازدید اخیر با عنوان «پشیمانی زنی که به‌خاطر عشقش از خانه فرار کرد» گا‌ها با تایید گزاره آخر، چشمان خود را به روی حقایق می‌بندند و تصمیم خود را بدون در نظر گرفتن پیامد‌های آن عملی می‌کنند. در ادامه، بخشی از صحبت‌های این خانم را خواهید خواند و نکاتی از منظر روان‌شناسی مطرح می‌شود که باید همه دختر‌ها و پسر‌های دم‌بخت مورد توجه قرار دهند.

همه مخالف این ازدواج بودند

زنی که بعد از ۱۲سال زندگی مشترک به بن‌بست رسیده است، درباره دلیل درخواست طلاق توضیح می‌هد: «۱۲ سال قبل عاشق فرهاد شدم و در حالی که همه مخالف بودند تصمیم به ازدواج گرفتم و با او ازدواج کردم و حالا می‌خواهم طلاق بگیرم. فرهاد به شیشه اعتیاد دارد. فکر می‌کردم می‌توانم کاری کنم که زندگی او عوض شود و آن‌قدر من را دوست داشته باشد که بتواند اعتیادش را ترک کند، اما اشتباه می‌کردم. پدرم قبل از ازدواج‌مان فهمید که معتاد است، به همین دلیل هم مخالف بود. البته آن زمان اعتیادش جدی نبود و تفننی می‌کشید، اما پدرم متوجه شده بود و به‌شدت با ازدواج من مخالف بود؛ بنابراین از خانه فرار کردم. با فرهاد رفتیم شمال و بعد پدرم رضایت داد، اما گفت حق ندارم دیگر به خانه او بروم. حالا هم اعتیاد فرهاد شدید شده. او نسبت به من بدبین شده و چندین بار روی من دست بلند کرده است. به همین دلیل حاضر نیستم دیگر با او زندگی کنم، چون می‌دانم به من و دخترم آسیب می‌رساند».

نداشتن شناخت از اعتیاد و پیامدهایش

این خانم به‌رغم این که می‌دانسته که خواستگارش شیشه مصرف می‌کند، باز هم با او ازدواج می‌کند. به این بخش از صحبت‌هایش دقت کنید: «فکر می‌کردم می‌توانم کاری کنم که زندگی او عوض شود و آن قدر من را دوست داشته باشد که بتواند اعتیادش را ترک کند، اما اشتباه می‌کردم». این نوع تحلیل نشان می‌دهد که این فرد شناخت کافی از اعتیاد و پیامد‌های آن ندارد. بار‌ها در همین صفحه خانواده و مشاوره از پیامد‌های اعتیاد به ویژه اعتیاد به مواد صنعتی گفته‌ایم.

اتکا به مواد به جای توانایی‌های درونی

فردی که به شیشه اعتیاد دارد برای مدیریت هیجانات خود به جای اتکا به توانایی درونی به عاملی خارج از خود که همان مواد است احتیاج دارد. استعمال شیشه به‌رغم این که به طور موقت توانایی جنسی و قدرت تمرکز و توجه را بالا می‌برد ولی پس از مدتی فرد را دچار اختلالات زناشویی و شناختی می‌کند به‌طوری که استعمال مکرر و مصرف با دوز بالا می‌تواند سبب بروز توهم و هذیان شود. در صورت عدم مصرف فرد دچار سندروم ترک می‌شود، یعنی این که فرد دچار بی‌قراری یا ولع و وسوسه‌های شدید برای استفاده مجدد می‌شود و برای به دست آوردن مواد ممکن است دست به اقدامات نابهنجار همچون پرخاشگری، سرقت، دروغ و ... بزند.

تعهد و صمیمیت با شوهر شیشه‌ای؟

مثلث عشق شامل صمیمیت، شور و شوق و تعهد می‌شود که از جمله مهم‌ترین ملاک‌های ازدواج سالم است. حال با توجه به عوارضی که موادی همچون شیشه دارد، آیا فرد مصرف‌کننده شیشه می‌تواند در رابطه عاطفی قرار بگیرد که در آن احساس صمیمیت و تعهد را تجربه کند؟ کسی که تمام فکر و ذکرش استعمال مواد باشد توانایی متعهد ماندن به اهداف، برنامه‌ها و نیاز‌های خود و همسر خود را دارد؟ با توجه به تخریب شناختی و هیجانی که مصرف شیشه دارد، آیا این فرد مصرف کننده می‌تواند وظایف همسری و احتمالا والدی خود را در زندگی مشترک انجام دهد؟ یکی از ملاک‌های مهم ازدواج بلوغ جسمانی، عاطفی و روانی افراد است، حال به نظر شما با توجه به عوارضی که از استعمال شیشه گفتیم آیا فرد مصرف کننده شیشه توانایی رسیدن به این نوع بلوغ را دارد؟ اگر حتی فقط پاسخ یکی از این پرسش‌های مطرح‌شده، مثبت بود می‌توانید به ازدواج با این افراد فکر کنید.

منبع: خراسان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ویپ؛ وسیله‌ای برای ترک اعتیاد! و یا وسیله‌ای اعتیاد آور + فیلم
  • مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی که بر سر آدمی می‌آورد
  • زباله و بلای خانمان‌سوزی بر سر آدمی می‌آورد
  • پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت
  • آغاز طرح بازگشت به زندگی سالم در مشهد
  • نظراتم را در مورد طرح حجاب صریح با مقامات و حاکمیت می‌گویم/ بلای جان طرح‌های خوب نبود رویه‌های درست اجراست
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • کتاب شعر جشنواره نفس پاک منتشر می‌شود
  • تجمع مقابل دیوان عالی آمریکا در حمایت از افراد بی خانمان