Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@08:21:33 GMT

کشت گلخانه‌ای یک دهم کشت در فضای آزاد آب می‌برد

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۹۳۶۴۳

کشت گلخانه‌ای یک دهم کشت در فضای آزاد آب می‌برد

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی با اشاره به محدودیت منابع آب و کاهش ذخایر آبی ناشی از کاهش بارندگی، توسعه گلخانه‌ها را امری مهم دانست و گفت: میزان مصرف آب در فضای گلخانه یک دهم فضای آزاد است.

به گزارش ایسنا، علی‌اشرف منصوری در نشست خبری با بیان اینکه با محدودیت منابع آب مواجه هستیم و به دلیل کاهش بارندگی در سال‌های گذشته ذخایر آب افت کرده است، اظهار کرد: به همین جهت توسعه روزافزون شهرک‌های گلخانه‌ای نیاز ضروری کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور مثال برای تولید گوجه‌فرنگی در فضای آزاد باید ۴۰۰ لیتر آب مصرف شود در حالی که برای تولید همان مقدار گوجه‌فرنگی در گلخانه ۴۰ لیتر آب نیاز است، یعنی مصرف آب در فضای گلخانه‌ای یک دهم فضای آزاد است.

وی ادامه داد: با هدف توسعه گسترده شهرک‌های گلخانه‌ای نسبت به انجام مطالعات آمایش و استعدادیابی اراضی کشور اقدام و در اولویت اول ۲۷۳ هزار هکتار از اراضی کشور مستعد توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای تشخیص و برای انجام فرایند تخصیص آب به اراضی به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها ابلاغ شده است.

مطالعه بیش از ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشور برای توسعه مزارع شیلاتی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی اضافه کرد: یکی دیگر از فعالیت‌های موثر در تقویت بنیان‌های اقتصادی کشور و استان‌ها، توسعه مزارع شیلاتی به ویژه پرورش میگو در سواحل استان‌های شمالی و جنوبی کشور بوده که در این رابطه بیش از ۳۰ هزار هکتار از اراضی سواحل استان‌های گلستان، خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان در دست مطالعه است و بخشی از آن‌ها یعنی حدود پنج هزار هکتار (معادل حدود ۵۰ درصد وضعیت فعلی کشور) را به سرمایه‌گذاران واگذار و عملیات اجرای زیرساخت آن‌ها با سرمایه بخش خصوصی در حال انجام است.

وی اضافه کرد: به عبارت دیگر حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ مزرعه پرورش میگو داریم، همچنین ۵۰۰۰ هکتار اراضی واگذار و در مرحله ساخت است که امیدواریم تا پایان سال ۹۹ به بهره‌برداری برسد و همچنین ۳۰ هزار هکتار نیز مطالعه شده است.

فعالیت شهرک‌های کشاورزی، اقتصادی و زودبازده است

منصوری اضافه کرد: فعالیت شهرک‌های کشاورزی، اقتصادی و زودبازده است یعنی با صرف هزینه کم در مدت کوتاهی اشتغال زیادی بوجود می‌آید. به عبارت دیگر می‌توان گفت حداکثر بعد از سه سال کل سرمایه در فعالیت‌های شهرک‌های کشاورزی باز می‌گردد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی در ادامه گفت: در کل کشور ۱۵۸ شهرک کشاورزی در حوزه دولتی و ۵۷ شهرک خصوصی وجود دارد. همچنین تسهیلات مورد نیاز به سرمایه‌گذاران برای فعالیت در این شهرک‌های کشاورزی به اندازه نیاز طرح تخصیص می‌یابد و به عبارت دیگر به ۸۰ درصد نیاز طرح‌ها تسهیلات پرداخت می‌شود.

وی در ادامه به تمهیدات اندیشیده شده برای جذب سرمایه‌گذاران در شهرک‌های کشاورزی اشاره کرد و گفت: این تمهیدات شامل انجام مطالعات، استعدادیابی و طراحی، تأمین تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت، صدور مجوزها در کوتاه‌ترین زمان ممکن، تأمین اراضی و امکان واگذاری قطعی و اعطای مالکیت، فراهم کردن زنجیره ارزش در شهرک‌ها، ایجاد شرکت بازرگانی در بخش خصوصی برای تأمین نهاده‌ها و بازاریابی محصولات، کاهش هزینه زیرساخت‌ها در شهرک‌ها به دلیل تجمعی بودن هزینه‌ها، ارائه خدمات آموزشی و کمک به ایجاد زیرساخت‌ها است.

منصوری در پایان به برخی از پروژه‌هایی که به مناسبت دهه فجر افتتاح خواهند شد اشاره کرد و گفت: ۵۴ پروژه در شهرک‌های کشاورزی در سطح ۲۹۰۰ هکتار با اشتغال‌زایی برای ۱۹ هزار نفر و تولید سالیانه ۵۲۲ هزار تن در این ایام افتتاح خواهد شد. همچنین بهره‌برداری ۲۱ پروژه در شهرک‌های کشاورزی در سطح ۴۹۰ هکتار و اشتغال‌زایی برای ۳۰۰۰ نفر و تولید سالیانه ۶۰ هزار تن نیز آغاز خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کشت گلخانه ای شرکت شهرکهای کشاورزی پرورش ميگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۹۳۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد

جواد اعتضادی مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: در سال زراعی جاری، تولید گیاهان و محصولات گلخانه‌ای مانند نشا‌های جالیزی، سبزیجات، صیفی‌جات و گل‌های زینتی در شهرستان تایباد ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی افزود: امسال بیش از ۳۰ میلیون نشای صیفی و سبزی، بیش از یک میلیون انواع گل‌های تزئینی و زینتی و همچنین ۴۰۰ تن سبزیجات برگی و صیفی‌جات در گلخانه‌های تایباد تولید شده است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد ادامه داد: در این شهرستان مرزی ۶۸ گلخانه در مجموع به مساحت ۸ هکتار فعالیت می‌کنند که ۳۰ واحد در بخش مرکزی و ۳۸ واحد در بخش میان‌ولایت واقع شده اند.

اعتضادی بیان کرد: در سال جاری ۴ گلخانه جدید نیز راه اندازی شده است که در مجموع ۷ هزار متر مربع به فضای گلخانه‌ای این شهرستان افزوده شد.

این مقام مسئول اضافه کرد: عمده کشت گلخانه‌ها در بستر خاک می‌باشد و نیز یک گلخانه هیدروپونیک یا آب‌کشت به مساحت ۶ هزار متر مربع در حال راه اندازی است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد تصریح کرد: صدور آسان پروانه تاسیس گلخانه، ارائه تسهیلات به گلخانه‌داران، معرفی متقاضیان به ادارات گاز و برق برای اخذ انشعابات، صدور مجوز تغییر کاربری زمین، اجرای برنامه مدیریت تلفیقی آفات و برگزاری دوره‌های آموزشی از جمله اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی تایباد جهت رونق کشت گلخانه‌ای هستند.

اعتضادی افزود: استفاده از آب باران، توسعه فضای گلخانه با بکارگیری سازه‌های با ارتفاع بالا، تولید محصول سالم با مواد غیرشیمیایی و افزایش ضریب مکانیزاسیون از مهترین روش‌های نوین بکاررفته در گلخانه‌های شهرستان است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقلیم شهرستان تایباد و مشکلات ناشی از بحران آب، افزایش تولید محصول نسبت به هر لیتر آب مصرفی، افزایش درآمد گلخانه‌دار و افزایش تعداد گلخانه‌ها در این منطقه ضروری می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • رفع تداخلات اراضی پیش‌نیاز تثبیت مالکیت است
  • استقبال دانشگاه آزاد از ایده‌های نو در حوزه کشاورزی، دامی و شیلات
  • آزاد سازی ۳۵ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در اسلامشهر
  • آزادسازی سه هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تبریز
  • توصیه‌های هواشناسی کشاورزی
  • ۶۰ هزار هکتار شالیزار مازندران تجهیز و نوسازی شد
  • ۲ شهرک مولد کشاورزی در بوشهر ساخته می‌شود
  • ۱۷۵هکتار اراضی کشاورزی چهارباغ آزاد سازی شد
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد