Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@17:03:43 GMT

حرکت به سوی تکمیل حلقه‌های مفقوده در صنعت

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۰۰۲۵۶

حرکت به سوی تکمیل حلقه‌های مفقوده در صنعت

به گزارش شاتا، مهدی صادقی نیارکی، در جشنواره حاتم که امروز برگزار شد، با بیان این مطلب و با اشاره به اقتصاد بدون نفت توضیح داد:از دیر باز و در سیاست‌های کلان و در فرمایشات مقام معظم رهبری بر اقتصاد بدون وابستگی به نفت و انتقال این ثروت بین نسلی به صندوق توسعه ملی مورد تاکید بوده است.

وی ادامه داد: تا سال ۱۳۹۶ رشد سالیانه صنعتی ایران عمدتا از رشد صنایع منبع پایه محقق شده است که حدود ۶۰ این رشد سالیانه تعلق به صنایعی نظیر صنایع فلزات، کانی‌های غیر فلزی، شیمیایی و غذایی اختصاص داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید برضرورت توجه به صنایع ساخت محور با نگاه برون گرایی ادامه داد:همانطور که می‌دانید توسعه صنعتی در دنیا بدون صنایع ماشین سازی، ساخت محور و صنایع مبتی بر دانش اتفاق نیافتاده است.

وی با اشاره به کاهش رشد اقتصاد جهانی و تبیین ضرورت توجه به اقتصاد بدون نفت با توجه به کاهش تقاضای جهانی در این بخش گفت: ما امروز در حوزه صادرات فلزات و صنایع پتروشیمی ما موفق بوده ایم به واسطه ظرفیت‌هایی که در سال‌های گذشته ایجاد شده و تا آینده نه چندان دور ظرفیت ما در حوزه صنایع پتروشیمی ۲ برابر خواهد شد.

صادقی نیارکی بیان کرد:این موارد حلقه نخست توسعه صادرات هستند ودر حال حاضر بسیاری از حلقه‌های مفقوده در صنایع پایین دست و میان دست این صنایع را داریم که نیازمند دانش فنی درون زا هستیم که آن‌ها را به بهره وری حداکثر برسانیم.

صادقی نیارکی افزود: ما باید به دنبال حلقه‌های مفقوده در صنایع حرکت کنیم و ما به دنبال این هستیم که مزیت نسبی کشور را به مزیت رقابتی تبدیل شود.

سرپرست معاونت امور صنایع صمت درباره اقدامات انجام شده در حمایت از تولید ادامه داد: در وزارت صمت علاوه بر بحث استراتژی ارزش افزا در رشته فعالیت‌ها به دنبال زنجیره ارزش هستیم و تاکنون ۲۲ زنجیره شناسایی شده که یک از آن‌ها زنجیره ارزش کارخانه سازی به لوکوموتیو صنعت ماشین سازی و تجهیزات است.

وی با اشاره به قانون حداکثرو راه اندازی سامانه توانیران بیان کرد: دومین محور وزرات صمت نهضت ساخت داخل است و امروز بسیاری از کالا‌های ساخت محور توجیه فنی و اقتصادی دارند که در داخل کشور تولید شوند.

سرپرست معاونت امرو صنایع بیان کرد:در پروژه نهضت ساخت داخل ما دو سری اهداف کمی و کیفی را دنبال می‌کنیم و هدف کمی آن کاهش ۱۰ میلیارد دلاری تا پایان سال ۱۴۰۰، از واردات است

وی درباره هدف کیفی پروژه نهضت ساخت داخل گفت: مهمترین هدف کیفی ما دستبابی به استقلال و خوداتکای صنعتی، تقویت و توسعه اقتصاد دانش بنیان، عمق بخشی به ساخت داخل با هدف تغییر رویکرد صنعتی کشور از مونتاژ به نوآوری، بستر سازی برای تقویت و توسعه درون زائی و برون گرایی در بخش‌های تولیدی، مدیریت واردات و هدایت به سمت نیاز‌های اساسی کشور است.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه قانون حداکثر به نام توانیران گفت: هفته گذشته این سامانه راه اندازی شد وتوانمندی‌های تولیدی کشور در این سامانه بارگذاری شده است، ولی لازم است تولیدکنندگان مشخصات فنی تولیدات خود را وارد کنند.

یکی دیگر از محور‌های مورد تاکید در این حوزه توسعه صادرات است و براساس مطالعات سازمان توسعه تجارت، مبادله تجاری و کالایی با ۱۵ کشور در یک برنامه سه ساله به ۴۸ میلیار د. دلار برسد.

سرپرست معاونت امورصنایع در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت‌ها گفت: تهدید‌های پیرامونی که خود اتکایی و کاهش آسیب پذیری در صنایع راهبردی را به ما گوشزد می‌کند و نیازمند توجه به توان فنی و مهندسی داخلی هستیم چرا که ما رتبه ۵ فارغ التحصیلا ن. فنی و مهندسی را در دنیا داریم و این بهترین فرصت است که مغزافزار‌ها و نیرو‌های انسانی که در کشور وجود دارند، در یک کار هماهنگ به کشور خدمت کنند، ما نیازمند حمایت همه صنعتگران در این خصوص هستیم.

وی ادامه داد: صرفا با بهم رسانی توانمندی‌ها و نیازمندی‌ها تاکنون ۹ میز ساخت داخل برگزار شده است و ۳ میز به خودرو، با ارزش بیش از ۲۷۵ میلیون یورواختصاص داشته است که فقط در میز اول با ساخت ۳ قطعه، ۲۰ هزار خودرو کف تکمیل شدودرصنعت مخابرات برای نخستین بار اپراتور‌ها با سازندگان صنایع عقد قرارداد داشتند و خرید تضمینی قطعات را برای تولیدات صنعتی تجهیزات به ارزش ۱۱۸ میلیون دلار امضا کرده اند.

همچنین در میز تجهیزات پتروشیمی، تاکنون ۹۲ میلیون یورو عقد تفاهمنامه و قرار داد شده است و هفته آینده نیز یک میز دیگر برگزار خواهد شد.

وی در پایان گفت: این فرصت، فرصت طلایی است که از ساخت داخل و نخبگان صنعتی حمایت کنیم و بتوانیم علاوه براینکه نیاز‌های خودمان را تامین می‌کنیم و بهم رسانی می‌کنیم در پروژه توسعه صادرات، به سمت صادرات محصولات با ارزش محصولات حرکت کنیم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: وزارت صمت اقتصاد جهانی صادرات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۰۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هزار و ۶۴۵ حلقه چاه آب مجاز صنایع در خراسان رضوی واجد شرایط هوشمندسازی هستند

به گزارش قدس خراسان، محمد علی نعمت‌نژاد اظهار کرد: هزار و ۶۴۵ حلقه چاه آب مجاز صنایع در استان واجد شرایط هوشمندسازی هستند که تاکنون ۸۸۲ فقره از این تعداد به کنتور هوشمند مجهز شده و ۷۶۳ حلقه چاه صنایع هنوز به کنتور هوشمند مجهز نشده اند.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: ۵۳ درصد چاه‌های آب بخش صنعت در استان شامل ۸۸۲ حلقه چاه به کنتور هوشمند مجهز شده است.

وی اضافه کرد: طبق مصوبه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم آبی مقرر شده چاه های آب تمام صنایع استان خراسان رضوی تا پایان مهرماه امسال به کنتور هوشمند تجهیز شوند.

نعمت نژاد ادامه داد: طبق این مصوبه، صنایع متخلف با قطع برق روبرو خواهند شد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی بیان کرد: ۹۶ درصد چاه‌های کشاورزی در استان خراسان رضوی نیز برای جلوگیری از برداشت بی‌رویه و غیر اصولی آب از منابع زیرزمینی، به کنتور هوشمند مجهز شده است.

وی اضافه کرد: فرو نشست زمین از تبعات برداشت غیر اصولی آب از منابع زیرزمینی است و طبق برآوردهای انجام شده، نرخ فرو نشست زمین در بخش مرکزی دشت مشهد بین ۱۵ تا ۱۷ سانتی‌متر در سال است، درحالیکه که ۵۰ درصد جمعیت استان در همین بخش ساکن هستند.

نعمت نژاد گفت: عمده فشار برنامه‌های کنترل و مدیریت مصرف آب و تعادل آبخوان بر روی بخش کشاورزی است، بخش‌های شرب و صنعت نیز باید نقش خود را در این زمینه ایفا کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تمرینات ورزشی برای مچ پا
  • حرکت به سمت خودمالکی و ساخت مردمی مسکن با پرداخت تسهیلات و عرضه زمین به مردم
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی کشور ساخت داخل است/ آمادگی برای فصل گرما
  • افزایش 6500 میلیارد ریالی قراردادهاي فافق
  • هزار و ۶۴۵ حلقه چاه آب مجاز صنایع در خراسان رضوی واجد شرایط هوشمندسازی هستند
  • حفر و تکمیل هشت حلقه چاه نفت در مناطق نفت‌خیز جنوب غرب کشور 
  • حفر و تکمیل ۸ حلقه چاه نفت طی فروردین ماه در مناطق نفتخیز جنوب غرب کشور 
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش