Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن اکبرزاده روانشناس و مشاوره خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مراقبت والدین از فرزندان در دوران نوجوانی اظهار کرد: پایه و اساس سن نوجوانی از دوره کودکی بین ۳ تا ۱۰ سالگی است که وقتی این فرآیند رشدی را بررسی می‌کنیم به اولین پایه‌های ساختاری و تأثیرگذار در فرزندان می‌رسیم؛ مبنای همه این مسائل والدین یا مراقبان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه بیان کرد: با توجه به نظریه یادگیری مشاهده‌ای، افراد در اثر مشاهده رفتار دیگران الگوبرداری می‌کنند و یاد می‌گیرند؛ اگر والدین آموزش‌های مربوط به تعلیم و تربیت و فرزند پروری را یاد گیرند و رفتار‌های ساختارمند داشته باشند، تأثیرگذاری لازم را نیز خواهند داشت.

این روانشناس و مشاوره خانواده با بیان اینکه هر دوره‌ای از رشد فرزند مراقبت‌های خاص خودش را دارد، گفت: دوره نوجوانی حساسیت‌های خاص خودش را دارد و شامل مراحل مختلفی می‌شود. مرحله اول اعتماد و اطمنیان است که اگر والدین در مسیر تربیتی و رشدی هماهنگ باشند، این مرحله با امیداواری طی می‌شود، در غیر این صورت کودک با ترس و اضطراب‌ها رو به رو خواهد شد.

اکبرزاده افزود: مرحله دوم، مرحله خودمختاری است که در این مرحله کودکان به دنبال کشف بیشتر و استقلال یابی هستند و مرحله سوم ابتکار و خلاقیت است که در این مرحله برقراری ارتباط با دیگران مطرح می‌شود و اگر متفاوت عمل کردن کودکان و خلاقیت آنان سرکوب شود، احتمال پرخاشگری آن‌ها بالا خواهد بود.

بیشتر بخوانید: والدین هشیار باشید؛ کودکان نباید بزرگتر از سنشان بفهمند

این روانشناس با اشاره به اینکه مرحله چهارم، مرحله سخت کوشی است، گفت: در این مرحله فرد بیشتر به دنبال یادگیری است، این مرحله حدوداً از ۵ تا ۱۲ سالگی آغاز می‌شود و نوجوانان در این مرحله به دنبال تأیید و رسیدن به هدف هستند که اگر این تلاش‌ها سرکوب شوند، تبدیل به حقارت می‌شوند.

او با بیان اینکه مرحله نوجوانی یک مرحله مجزا محسوب نمی‌شود، عنوان کرد: والدین، جامعه، مربیان و همسالان در شکل گیری این دوره نقش بسزایی دارند، چراکه دوره نوجوانی، دوره هویت یابی در مراحل رشدی شخصیت فرد و کاملاً تحت تأثیر مراحل قبلی است، فرد در این مرحله به دنبال درک مناسب از خود و هویت فردی است.

اکبرزاده ادامه داد: هویت جنسی و شغلی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تعارضاتی در این زمینه‌ها در فرد ایجاد می‌شود که به دنبال تصویری روشن از خود خواهد بود؛ بنابراین توصیه می‌شود والدین آموزش‌های لازم در ارتباط با مراحل رشدی کودک و نوجوان را کسب کنند و در زمان تغییرات جسمانی و روانی فرزندان از نقش کنترل گر فاصله گیرند و آن‌ها را همراهی کنند.

این روانشناس با بیان اینکه والدین باید آموزش‌های لازم در زمینه فرزند پروری را فرا گیرند، گفـت: با توجه به تغییرات فرهنگی نسبتا شدید در جامعه امروزی شاهد ناهماهنگی زیاد در فرزندان هستیم و از آنجا که آموزش‌های غیر رسمی در سطح جامعه اتفاق می‌افتد، قدرت کنترل والدین نیز کمتر شده و فرزندان نیز دیگر مانند گذشته از والدین خود اطاعت نمی‌کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خانواده تربیت فرزندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۰۲۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند

الهه جعفرزاده: ترومبوسیتوپنی به اختلال در پلاکت خون گفته می‌شود و شرایطی است که در آن تعداد پلاکت‌های خون بیمار کاهش یافته و سلول‌های خونی قادر نخواهند بود فعالیت‌های اساسی بدن را انجام دهند.

پلاکت چیست؟

پلاکت به کوچکترین ذرات خونی گفته می‌شود که آنزیم‌های لازم برای انعقاد خون را در خود دارند. پلاکت‌ها بسیار کوچکند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این اجزای کوچک مسئول بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده هستند و نقش مهمی در انعقاد خون دارند. میانگین عمر هر پلاکت ۱۰ روز است و محل تولید آن در مغز استخوان است.

نحوه عملکرد پلاکت خون

کار اصلی پلاکت جلوگیری از خونریزی است. تجمع پلاکت‌ها در محل خونریزی، موجب لخته شدن خون و آغاز روند بهبودی می‌شود. پلاکت‌های فعال حاوی پروتئین چسبنده‌ای به نام فیبرین هستند که این پروتئین‌ها در تشکیل لخته خونی نقش مهمی ایفا می‌کنند.

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون نوعی اختلال خونی است و معمولاً عوارض جدی ندارد اما در شرایط آسیب‌دیدگی می‌تواند روند انعقاد و لختگی خون را تحت‌تأثیر قرار دهد. تعداد پلاکت خون معمولاً به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای و عوارض جانبی مصرف برخی داروها کاهش می‌یابد که در ادامه به شرح این موارد می‌پردازیم:

۱) داروها و خوراکی‌هایی که پلاکت خون را کاهش می‌دهند

مصرف الکل، ترکیبات سمی و نیز برخی داروهای حاوی کنین که جهت رفع گرفتگی عضلات تجویز می‌شوند اثرات منفی بر پلاکت خون دارند. استفاده از برخی نوشیدنی‌ها مانند آب تونیک (نوشابه گازدار حاوی کنین که برای پیشگیری از مالاریا مصرف می‌شود) می‌تواند در کاهش پلاکت خون مؤثر باشد.

این داروها خاصیت ضد انعقادی دارند و موجب کاهش پلاکت می‌شوند:

داروهای ضد انعقاد یا مهارکننده‌های گلیکوپروتئین مانند آبسیکسیماب (این دارو ضد تجمع پلاکت است و برای پیشگیری از عوارض اسکیمی قلبی تجویز می شود)

اپتیفیباتید (این دارو ضد انعقاد خون است و در درمان لخته‌های خونی و حملات قلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد)

و تیروفیبان (برای درمان سندرم کرونر حاد)

هپارین، استامینوفن، ایبوپروفن، ناپروکسن، آمیودارون (برای درمان پرکاری تیروئید)، سایمتیدین (برای درمان زخم معده و گاستریت)، پیپراسیلین (نوعی آنتی بیوتیک)، داروهای ضد تشنج مانند کاربامازپین، سولفونامیدها مانند تری‌متوپریم-سولفامتوکسازول، وانکومایسین (نوعی آنتی بیوتیک).

۲) بیماری‌هایی که موجب پایین بودن پلاکت خون می‌شوند

برخی از بیماری‌ها بر تولید پلاکت خون اثر گذاشته و باعث ترومبوسیتوپنی می‌شوند که عبارتند از: سرطان مغز استخوان، لوسمی، HIV و هپاتیت C، عفونت‌های ویروسی، آنمی، سندرم دیستریس تنفسی حاد (ARDS)، سپسیس (نوعی عارضه عفونی)، بیماری های خود ایمنی مانند ITP (نوعی عفونت ویروسی مثل آبله مرغان)، سابقه ارثی و ژنتیکی، زیاده‌روی در مصرف حد الکل، برخورد با ترکیبات سمی، دوران بارداری و ...

کاهش پلاکت خون گاهی می‌تواند سبب بروز برخی اثرات فیزیکی مانند کبودی شود. درمان پایین بودن پلاکت خون شامل تجویز برخی داروها و تلاش برای رفع مشکلات زمینه‌ای است. در برخی موارد نیز برای درمان، از داروهایی که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کنند (مانند کوتیکواستروئیدها) استفاده می‌شود.

منبع: medicalnewstoday

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1578624

دیگر خبرها

  • (ویدیو) هشدار مهم سردار رادان به رؤسای پلیس؛ مراقب باشید!
  • مراقب باشید/ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • اساسنامه شورای عالی نوجوانان و جوانان تصویب شد
  • مراقب نیش ها باشید!
  • تصویب و تکمیل اساسنامه شورای عالی نوجوانان و جوانان
  • مراقب برق گرفتگی در هوای بارانی باشید
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • خانواده سالم و منسجم، محور سلامتی
  • راهنمای خواندن نماز والدین | بهترین زمان برای خواندن نماز پدر و مادر
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟