Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از گاردین سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه دوباره کمیته کارشناسانش را فراخواهد خواند تا در این باره تصمیم بگیرند که آیا برای شیوع کوروناویروس جدید چینی باید وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با اهمیت بین‌المللی اعلام شود یا نه.

در حال حاضر  شمار موارد تایید شده ذات‌الریه ناشی از ویروس به ۷۱۸۳ مورد رسیده و ۱۷۰ مرگ ناشی از آن، همگی در چین، رخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط ۶۸ مورد عفونت با کوروناویروس در خارج از چین در ۱۵ کشور رخ داده است، اما در سه کشور آلمان، ویتنام و ژاپن انتقال انسان به انسان ویروس هم رخ داده است که به ترس از گسترش بیماری دامن زده است.

دکتر مایکل رایان، رئیس برنامه اضطرارهای بهداشتی سازمان جهانی بهداشت گفت: «اکنون لازم است همه جهان هشیار باشد. همه جهان باید در این باره اقدام کند و آماده شناسایی هر موردی باشد که از کانون شیوع اصلی بیماری یا سایر کانون‌های شیوع استقراریافته می‌آیند.»

دکتر رایان و دکتر تدروس آدهانوم قبرسیوس، رئیس کل سازمان جهانی بهداشت، از گشودگی چین در این باره و اقداماتش برای مهار بیماری در شهر ووهان، مرکز شیوع بیماری تقدیر کردند.

اما اقدامات چین برای مهار کوروناویروس که احتمالا از حیوانات وحشی فروخته شده برای مصرف غذایی در یک بازار غذاهای دریایی در ووهان منشا گرفته است، خطر را برای بقیه دنیا کاهش داده است، اما آن را به طور کامل از بین نبرده است.

دکتر تدروس گفت: «افزایش مداوم در موارد بیماری و شواهد انتقال انسان به انسان ویروس در خارج از چین بسیار نگران‌کننده هستند. گرچه شمار موارد خارج از چین هنوز نسبتا اندک هستند، اما بالقوه می‌توانند شیوع بزرگی را ایجاد کنند.»

کمیته اضطرارهای بهداشتی سازمان جهانی بهداشت در دو روز پیاپی در هفته گذشته تشکیل جلسه داد، اما به علت آن انتشار ویروس به سایر کشورها هنوز گسترده نبود، وضعیت اضطراری با اهمیت بین‌المللی را اعلام نکرد.

این وضعیت اضطراری بین‌المللی قبلا یک بار در هنگام شیوع ویروس مرگبار ابولا در کشورهای آفریقای غربی و جمهوری دموکراتیک کنگو و نیز در هنگام همه‌گیری سارز (نشانگان شدید حاد تنفسی) که ناشی از یک کوروناویروس دیگر بود، اعلام شده است.

دکتر رایان هشدار داد به ۱۹۴ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که به اجرا در آوردن اقدامات یکجانبه و همکاری نکردن با سایر کشورها «بالقوه به مصیبت ختم خواهد شد.»

گزارش نخستین موارد کوروناویروس در خاورمیانه

امارات متحده عربی نخستین موارد عفونت با کوروناویروس جدید در خاورمیانه را در چهار عضو یک خانواده چینی اعلام کرد که در شهر ووهان بوده و در ۱۶ ژانویه برای دیداری به امارات آمده بودند. وزارت بهداشت امارات می‌گوید هر چهار نفر در وضعیتی پایدار و تحت نظارت پزشکی هستند.

کمیته بهداشتی سازمان همکاری خلیج روز چهارشنبه در ریاض پایتخت سعودی تشکیل جلسه داند تا درباره شیوع کوروناویروس جدید و انجام اقدامات هماهنگ برای جلوگیری از گسترش آن بحث کنند.

همچنین چند مورد مشکوک به عفونت با کوروناویروس در کشورهای آفریقایی گزارش شده است که هنوز هیچکدام تایید نشده‌اند.

شمار موارد بیماری از همه‌گیری پیشین «سارز» فراتر رفت

اکنون شمار موارد عفونت با کوروناویروس جدید از شمار ۵۳۲۷ مورد تایید شده عفونت با کوروناویروس عامل «نشانگان شدید حاد تنفسی» (سارز) در سال‌های ۲۰۰۲-۲۰۰۳ در سرزمین اصلی چین فراتر رفته است. شمار تلفات ناشی از کوروناویروس عامل سارز در آن هنگام بیش از ۷۷۰ نفر در جهان، شامل ۳۴۹ نفر در چین بود. میزان مرگ‌ومیر ناشی از سارز که کوروناویروس آسیب‌زننده‌تر نسبت به کوروناویروس جدید شایع‌شده در شهر ووهان است، بیش از ۱۰ درصد بود.

تا به حال میزان مرگ‌ومیر در میان موارد ثابت شده عفونت با کوروناویروس حدود ۲ درصد است و این میزان شاید کمتر هم باشد،‌ اگر آنچنانکه بسیاری از کارشناسان معتقدند بسیاری از موارد خفیف عفونت به بیمارستان ختم نمی‌شوند.

کد خبر 481299 برچسب‌ها كروناويروس بیماری - ویروس چین سازمان جهانی بهداشت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس بیماری ویروس چین سازمان جهانی بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۰۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرخطرترین شغل ها برای کارگران

حسن اصیلیان مهابادی،  با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید موجب مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود. 

بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل  هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است. 

وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه  بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار  کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک موضوع ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی باید در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از آن، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی باید در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا محقق شود. 

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند. سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.  

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند. 

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نایل می‌آییم. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ ها در غزه از دست مقامات در رفته
  • وال استریت ژورنال: شمار کشته‌ها در غزه از دست مقامات در رفته است
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است