Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ محسن غرویان عضو سابق هیئت علمی  و استاد موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در ارتباط با اظهارات اخیر آیت الله مصباح یزدی که برخی افراد تحصیل کرده خارج کشور را به داشتن ارتباطات پنهانی با آمریکا و انگلیس و نیز هم پیاله بودن آن‌ها خطاب کرده بود، گفت: «آیت‌الله مصباح در گفته‌های خود به صورت مستقیم کسی را مورد خطاب قرار نداده‌اند اما واقعیت آن است که ضمیر همواره مرجع خود را می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر حال اشاره ایشان خطاب به اشخاصی مشخص است که مهم‌ترین مصداق آن را می‌توان حسن روحانی رییس جمهور و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان دانست. با تمام این اوصاف، پیرامون اظهارات او می‌توان به چند نکته اشاره کرد؛ اول اینکه صرف درس خواندن در کشورهای خارجی نقصی محسوب نمی‌شود. ما در روایات داریم علم را بجویید، هرچند در چین باشد. در واقع بر اساس آموزه دینی به ما توصیه می شود در جهت یادگیری علم حتی اگر در ثریا هم باشد، باید فروگذاری نکرد لذا طلب علم در خارج کشور را نه تنها نمی توان عیب، حتی می‌توان یک مزیت تلقی کرد که فرد مشقت دوری را تحمل می کند.»

وی افزود: «برخی از مراجع کشورمان هستند که فرزندانشان در خارج از کشور تحصیل می‌کنند و در آن‌جا شاغل هستند، این مساله به هیچ عنوان عیب و نقص محسوب نمی شود. همچنین در سطحی دیگر برخی تعابیر ما در ارتباط با اشخاص مشکل فقهی و اخلاقی دارد. کلماتی همانند هم پیاله بودن به هیچ عنوان پسندیده نیست، آنچه از هم پیاله بودن به ذهن مردم متبادر می شود بحث خمر و شراب است. انگار این افراد با آن‌ها نشسته و شراب خورده یا رفاقتی خارج از حدود داشته یا محفل آنچنانی داشته اند. واژه هم پیاله بودن را به هیچ عنوان تعبیری مناسب نمی‌دانم.»

این استاد فلسفه اسلامی در بخشی دیگر از گفته های خود تصریح کرد: «نکته دیگر این است که در سال‌هایی که ما در مجموعه آیت الله مصباح حضور داشتیم، ایشان خیلی اصرار داشتند ما و دیگران به کشور های خارجی سفر کنیم. برای نمونه یک ماه با حضور خود آیت الله مصباح در کشور کانادا حضور داشتیم و ایشان اساتیدی از آمریکا را برای تدریس دعوت می کردند.حتی ایشان در سفری به آمریکا رفتند و در حوزه فلسفه سخنرانی داشتند، بنابراین اگر رفتن به خارج از کشور برای فراگیری علم باشد، مشکلی محسوب نمی‌شود. حتی فرزند آیت الله مصباح، علی در سفر به کانادا، اروپا و آمریکا با ما  حضور داشتند.»

بیشتر بخوانید: کنایه آیت الله مصباح به روحانی و ظریف +فیلم

غرویان افزود: «در زمانه جدید تحصیل در خارج از کشور مشکل محسوب نمی‌شود و اینکه بخواهیم به کسی ایراد بگیریم باید در زمینه علمی، فکری و منطقی باشد. اینکه آقای رییس جمهور در انگلیس تحصیل کرده‌اند یا اینکه آقای ظریف در آمریکا تحصیل کرده‌اند نه تنها امری منفی نیست بلکه نوعی مزیت محسوب می‌شود که آن‌ها زبان انگلیسی را مسلط هستند. آیت الله مصباح در موسسه باقرالعلوم و امام خمینی بارها تاکید داشتند که باید زبان انگلیسی را فرا بگیریم. همچنین شهید بهشتی در آلمان حضور داشت و زبان‌های آلمانی و انگلیسی را مسلط بودند. اکنون یک افتخار است که برخی مسولین در خارج بوده و زبان خارجی را مسلط هستند. اکنون نیز در موسسه خود آیت الله مصباح افراد و طلبه‌هایی هستند که از آمریکا و اروپا مشغول تدریس و تحصیل علم هستند.»

وی در ادامه تاکید کرد : «اگر آقای روحانی و ظریف در اروپا و آمریکا تحصیل کرده‌اند و به شکل مقایسه‌ای بین معرفت دینی و دیگر فلسفه‌ها دانشی دارند این از امتیازات مثبت تلقی می‌شود. همچنین متهم کردن هر شخصی به ارتباط پشت پرده با کشو های مختلف باید مستند و دقیق باشد، بدون سند ارائه کردن فقط سوظن و بدگمانی محسوب می‌شود.»

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 ایت الله مصباح یزدی رئیس جمهور آیت الله مصباح تحصیل کرده اند محسوب نمی شود هیچ عنوان خارج از کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۲۰۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی

ایسنا/هرمزگان آیت‌الله غلامحسین رئوفی که از عالمان بزرگ و شناخته شده دینی استان هرمزگان بود صبح ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ دارفانی را وداع گفت.

حضرت آیت الله غلامحسین رئوفی فرزند یوسف در سال ۱۳۱۱ در روستای درسنگ معروف به پشتکوه سفلی به دنیا آمد.

وی در شروع تحصیل در مکتب خانه روستا نزد مشهدی عباس رئوفی ختم قرآن و نزد پدر کتب ادب فارسی، بوستان و گلستان سعدی و دیوان حافظ را آموخت.

آیت الله رئوفی تقریبا یکسال پس از پایان جنگ جهانی دوم در ۱۲ سالگی برای فراگیری معارف دینی عازم نجف اشرف در کشور عراق شد.

وی در نجف اشرف در مدرسه قزوینی مشغول به تحصیل علوم و معارف دینی شد.

ایشان پس از برطرف شدن مشکل مسکن مقدمات دروس حوزوی را نزد برخی از مدرسین و فضلا به اتمام رساندند و سپس سیوطی و حاشیه را نزد حجت الاسلام سید جلیل یزدی خواندند و مطول را نزد شیخ محمد علی مدرس افغانی، لمعه را نزد آیت الله شیخ علی اصغر اراکی و آیت الله شیخ محمد علی سرابی کتب سطح عالی را نزد آیت الله سید محمدباقر محلاتی، آیت الله سید احمد حسینی اشکوری و آیت الله سید علی فانی و شیخ مجتبی لنکرانی و فلسفه را نزد آیت الله میرزا مسلم ملکوتی گذراندند.

وی دروس خارج را نزد آیت الله العظمی خویی، آیت الله العظمی شاهرودی و آیت الله العظمی حکیم و فقه را در محضر امام خمینی گذراندند.

حضرت آیت الله رئوفی پس از ۱۶ سال تحصیل با اجازاتی از آیت الله العظمی امام خمینی (ره)، آیت الله العظمی خویی، آیت الله العظمی میرزا عبدالهادی حسینی، آیت الله العظمی شاهرودی، آیت الله العظمی سید محسن حکیم، ایت الله العظمی سید محمدباقر محلاتی، آیت الله سید احمد اشکوری، آیت الله العظمی حاج آقا بزرگ تهرانی برای ترویج دین و نشر معارف به زادگاهش عزیمت کرد.

وی ۶ سال در زادگاهش برای نشر معارف دینی در بین مردم سکونت داشتند و مجددا برای ادامه تحصیل به نجف اشرف بازگشتند و ۶ سال دیگر در نجف به تحصیل معارف دینی پرداخت.

پس از اتمام تحصیلات حوزوی این عالم وارسته مجدد به ایران بازگشت و در توکهور و هشت‌بندی از حدود سال ۱۳۶۵ سکونت گزید که منشأ رشد و توسعه سریع آن شد.

حضرت آیت الله رئوفی در طول عمر با برکت خود منشأ خدمات گسترده ای شامل تأسیس مسجد و حسینیه امیرالمومنین در سال ۱۳۵۰، پخش اعلامیه های حضرت امام و فعالیت علیه رژیم ستم شاهی بود که در اوایل دهه ۵۰ منزل ایشان توسط ساواک به جرم حمایت از نهضت امام و پخش اعلامیه های وی محاصره شد و این بازرسی ها و بازجویی ها تا پیروزی انقلاب ادامه داشت.

همراهی با روحانیونی همچون مرحوم حجت‌الاسلام عباسی نماینده سابق مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، آیت الله درویشی و ... شرکت در راهپیمایی های دوران انقلاب در شهرستان میناب، برگزاری مراسم‌ مذهبی و تبلیغی در حسینیه امیرالمومنین با دعوت از روحانیون و سخنرانان، برپایی راهپیمایی های دوران انقلاب در منطقه توکهور و هشت‌بندی از دیگر خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی بوده است.

حضرت آیت الله رئوفی در طول دوران پر برکت حیات خود پیگیری های گسترده ای برای عمران و آبادانی منطقه توکهور و هشتبندی با دعوت از مسئولان ملی، استانی و شهرستانی انجام داد که زمینه ساز حضور مستمر استانداران مختلف در این منطقه برای رفع مشکلات شد.

پیگیری احداث راه اصلی منطقه توکهور و هشت‌بندی به مرکز شهرستان، حل اختلافات بزرگ قومی در مناطق مختلف شامل شرق استان، جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان و... از دیگر خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی است.

از سال ۱۳۶۱ تا پایان عمر در ایام سال تحصیلی در حوزه علمیه قم به تحصیل و تدریس مشغول بودند و در سایر ایام سال در زادگاهش توکهور و هشت‌بندی حضور داشت و ضمن برگزاری مراسم‌ مذهبی، پذیرای مراجعان زیادی از مناطق مختلف استان و حتی استان‌های همجوار برای رفع مشکلات و حل اختلافات بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • اصرار به آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات /اخطار موشکی روسیه به آمریکا بر سر طرح جنگ ستارگان /بازخوانی خاطرات
  • آستین: نیرو‌های روسیه در نیجر به نیرو‌های آمریکایی دسترسی ندارند
  • آیت‌الله مصباح نقش مهمی در تحول علوم انسانی داشتند
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • گام به گام تا ویزای توریستی کانادا
  • قدردانی کودکان غزه از تحصن ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا و کانادا
  • اصرار عجیب نتانیاهو برای جنگ: هیچ توافقی را نخواهم پذیرفت
  • روایتی اجمالی از زندگینامه، تحصیلات و خدمات حضرت آیت‌الله رئوفی