Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@02:36:04 GMT

رأی گیری نهایی درباره اتهامات ترامپ به تعویق افتاد

تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۲۸۲۰۹

رأی گیری نهایی درباره اتهامات ترامپ به تعویق افتاد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، پس از آنکه سوال مربوط به احضار شاهدان پرونده استیضاح چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا که در قالب یک قطعنامه ارائه شده بود با ۵۱ رای مخالف جمهوریخواهان متوقف شد، ادامه روند استیضاح مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

هر یک از احزاب این مجلس در جلسه ای جداگانه گردهم آمدند تا با توجه به اینکه شامگاه سه شنبه نشست مشترک کنگره و قوه مجریه آمریکا با سخنرانی ترامپ برگزار می شود، فرایند دادرسی را مشخص کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرانجام بر اساس قطعنامه ارائه شده از سوی میچ مک‌کانل رهبر اکثریت جمهوریخواه سنا، رای گیری نهایی در خصووص این پرونده به روز چهارشنبه و پس از سخنرانی سالانه ترامپ در کنگره موکول شد.

۵۳ جمهوریخواه به این قطعنامه رای مثبت و ۴۷ دموکرات و مستقل رای منفی دادند. مطابق این قطعنامه دوشنبه آخرین اظهارات دادستان‌های استیضاح که منتخب مجلس نمایندگان هستند و وکلای مدافع ارائه می شود و ساعت چهار بعدازظهر چهارشنبه، درباره ماندن یا رفتن ترامپ رای گیری می شود.

اگرچه جمهوریخواهان بسیار تمایل داشتند که هرچه زودتر پرونده استیضاح ترامپ در این محکمه مختومه شود و ترامپ با پیروزی و تبرئه در نشست سالانه با کنگره حضور یابد اما دموکرات ها که اکثریت مجلس نمایندگان را در اختیار دارند و برنامه ریزی نشست سالانه هم با آنها است، هم می توانستند از قدرت خود برای تاخیر یا لغو این نشست اقدام کنند.

از این رو، در یک توافق انجام شده بین جمهوریخواهان و دموکرات‌ها، ترامپ در شرایطی در کنگره حضور خواهد یافت که همچنان سایه دادگاه اتهامات وی بر سرش وجود دارد.

دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی به اتهام "سوء استفاده از قدرت" و "اخلال در کار کنگره" استیضاح شد.

این پرونده در هفته گذشته با ریاست جان رابرتز رئیس دیوان عالی آمریکا و تشکیل محکمه در سنای آمریکا رسیدگی شد به گونه ای که در سه روز مدیران استیضاح یا همان دادستان‌های منتخب مجلس نمایندگان به تشریح مفاد اتهامات و اسناد مربوطه پرداختند و پس از آن، سه روز هم نوبت دفاع وکلای مدافع ترامپ رسید.

با پایان یافتن مهلت ۴۸ ساعته اظهارات اولیه دو طرف، سناتورها فرصت داشتند در مدت ۱۶ ساعت، سوالات خود را به صورت کتبی از طرفین دعوا بپرسند که این مهلت با طرح ۱۸۰ پرسش، در شامگاه پنج شنبه پایان یافت.

نشست روز جمعه هم با توجه به افشای برخی مطالب نسخه دستی کتاب جان بولتون مشاور امنیت ملی اخراج شده ترامپ، درخواست شد تا شاهدان دیگری علاوه برآنهایی که در مجلس نمایندگان حضور یافتند، برای محکمه سنا احضار شوند که با وجود ۲ رای موافق جمهوریخواهان، به علت مخالفت اکثریت نسبی یعنی ۵۱ نفر از سناتورها، این خواسته به تصویب نرسید.

روند کلی محکمه استیضاح در سنای آمریکا تا کنون نشان داده است که آرا در موافقت یا مخالفت با مسایل مطرح شده به صورت حزبی داده می شود و احتمال سلب قدرت از ترامپ بسیار دور از انتظار است.

برکناری دونالد ترامپ از کاخ سفید نیازمند ۶۷ رای سناتورها است که با احتساب ۴۷ رای موافق دموکرات‌ها، به ۲۰ رای جمهوریخواهان هم نیاز است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: حمله به آرامکو علی اکبر صالحی حسن باقری معامله قرن کروناویروس شهر ووهان محمدرضا شجریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر مجلس سنا ترامپ محاکمه استیضاح رای گیری حمله به آرامکو علی اکبر صالحی حسن باقری معامله قرن کروناویروس شهر ووهان محمدرضا شجریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر مجلس نمایندگان دموکرات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۲۸۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • ترامپ بار دیگر از جنایات اسرائیل در غزه حمایت کرد
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • بازنگری در بودجه دانشگاه‌ها؛ طرح جمهوریخواهان برای فشار به دانشجویان ضدصهیونیستی
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد