Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، جلسه اول نخستین دوره از سلسه نشست‌های جریان‌شناسی سیاسی انقلاب اسلامی با محوریت رویدادهای دهه ۶۰، با همکاری سازمان فضای مجازی سراج برگزار شد.


جلسه اول این دوره با روایت عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران و موضوع دولت موقت و شورای انقلاب برگزار شد.
سلیمی نمین با اشاره به سوابق نهضت آزادی، این گروه را مانع انقلاب برای ایجاد تحول اساسی در کشور دانست و افزود: بیعت بازرگان با امام خمینی یک بیعت ناصادقانه بود؛ گرچه برای آقای بازرگان به دلیل دیانت و سوابقش احترام قائلیم اما هرگز صداقت را در بیعت بازرگان با امام خمینی نمی‌بینید و برخلاف آن چیزی که امروز نهضت آزادی شایعه می‌کند مبنی براینکه امام خمینی بود که بر عهد خودش با نهضت آزادی پایبند نبود و بعدها این ها را کنار گذاشت، باید این شایعه را رد کرد و گفت خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرگز در دوران بعد از دیدار امام خمینی با بازرگان تا پیروزی انقلاب، حتی بعد از پیروزی انقلاب، پایبندی آقای بازرگان را به این عهد و پیمان راسخ نمی‌بینید.

وی در پاسخ به اینکه آیا هاشمی رفسنجانی، بازرگان را به شورای انقلاب تحمیل کرد؟ گفت: نه، این یک دروغ است بلکه شهید مطهری بود که ارادت ویژه ای به نهضت آزادی و بازرگان داشت. بعدها در مجلس اول هم ثابت شد رابطه آقای بازرگان با آقای هاشمی خوب نیست. اگر تمایلی در شورای انقلاب بوده باشد این تمایل، بیشتر متوجه شهید مطهری می‌شود؛ اتفاقاً شهید مطهری از منزل یکی از آقایان نهضت آزادی بیرون می‌آمد که به شهادت رسید.

سلیمی نمین با آوردن نمونه های تاریخی از دشمنی آمریکا با ایران، از بازرگان در حوزه دشمن شناسی انتقاد و تصریح کرد: او را خائن نمی‌دانم زیرا بازرگان بیعتش با امام خمینی یک بیعت واقعی نبوده که بعدها بخواهد آن را تغییر دهد و خیانت کند. عناصر خائن در درون نهضت آزادی وجود داشتند و دارند اما بازرگان خیر، طبق تعبیری که رهبر انقلاب درباره فوت ایشان به کار می‌گیرند نیز شما چنین چیزی را استنباط نمی‌کنید.
وی ادامه داد: آقای بازرگان جزء اولین کسانی است که از اسلام در دانشگاه ها پشتیبانی می‌کند این را باید محترم داشت. این دیدگاه در یک دوره‌ای بود که اسلام در دانشگاه خیلی محجور بود کسی جرات نمی‌کرد در دانشگاه نماز بخواند یا در دانشگاه بحث های دینی مطرح کند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با اشاره به اقدامات نهضت آزادی در جریان ملی شدن صنعت نفت گفت: نهضت آزادی جریانی پیشگام بوده در طرح مسائل اسلامی در محیط‌های دانشگاهی یا محیط‌های روشنفکری که در اهمیتش نمی توان تردید داشت. در نهضت ملی شدن صنعت نفت نقش پررنگی داشته، البته آن زمان نهضت آزادی تشکیل نشده بود بعدها آنها از جبهه ملی جدا شدند و خودشان یک حزب تشکیل دادند.

سلیمی نمین در پایان به شبهاتی درباره وقایع دهه ۶۰ از جمله سرنگونی دولت موقت پرداخت و گفت: شبهاتی مطرح می شود که دولت موقت را یاران امام سرنگون کردند این در حالی بود که بنی صدر تندترین مواضع را در روزنامه خودش (انقلاب اسلامی) علیه دولت موقت داشت. اینکه جنبش دانشجویی با تمام توان در برابر نهضت آزادی است چه ارتباطی با یاران امام دارد؟ جنبش دانشجویی موضع سرسختانه ای در برابر حزب جمهوری دارد و در این ایام کسانی که سفارت آمریکا را تسخیر کردند به شدت با حزب جمهوری مشکل دارند.

این پژوهشگر تاریخ انقلاب در ادامه به یکی دیگر از شبهات درباره مسئله تمامیت عرضی پرداخت و توضیح داد: یکی از مسائلی که بین امام و نهضت آزادی کاملاً شفاف شد اختلاف دیدگاه کاری بود که نهضت آزادی و امام خمینی داشتند و حاصل آن قطعاً جدایی بخشی از خاک ایران می‌شد. قبل از این اختلاف، امام خمینی مسئولیت فرماندهی ارتش را به بازرگان داده بودند، چه موقعی این تنفیذ را برداشتند و در اختیار خودشان گرفتند؟ زمانی که فاجعه در کردستان به وقوع می‌پیوست، در این هنگام، امام خمینی خودشان ورود کردند و به نوعی به جامعه ثابت شد که جریان نهضت آزادی در حال فاجعه به بار آوردن است.

گفتنی است که سلسه‌نشست‌های جریان‌شناسی سیاسی انقلاب اسلامی با محوریت رویدادهای دهه ۶۰ در فصل زمستان، روزهای چهارشنبه از ساعت ۱۵ الی ۱۸ در دانشکده رسانه فارس برگزار می‌شود.

 

فارس

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: سلیمی نمین بازرگان امام خمینی آقای بازرگان شورای انقلاب نهضت آزادی سلیمی نمین شهید مطهری دولت موقت دهه ۶۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۱۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در پی درگذشت «معصومه حائری»، همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی (ره)، جمعی از علما، فضلا و روحانیون در منزل حجت الاسلام و المسلمین سید حسین خمینی حضور یافتند.

در این مراسم سیداحمد خمینی پسر سیدحسن خمینی و حجت الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی نوه امام خمینی(س) نیز حضور داشتند.

27218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900096

دیگر خبرها

  • اجرای فاز نخست خط ویژه مسیر اتوبوس خیابان حضرت امام خمینی(ره) اراک
  • پیشرفت ۴۰ درصدی رمپ خروجی پل امام خمینی (ره)
  • آغاز عملیات توسعه بخش دیالیز بیمارستان امام خمینی (ره) خاش
  • برگزاری مراسم پایانی هفته هنر انقلاب اسلامی خوزستان
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم ترحیم
  • آیا می شناسیدش؟
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • فیلم| ماجرای حضور رهبر انقلاب در خانه شهید شیرودی | خبر مهمی که رهبر انقلاب از رادیو شنید
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • همسر آیت‌الله «سید مصطفی خمینی» در قم تشییع شد