Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه بسیاری از کشور‌های جهان با استفاده از بازیافت زباله‌های سبز علاوه بر سود کلان توانسته‌اند انرژی‌های پاک تولید کنند.

گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ حمیده آقاجانی؛ با کشف آتش توسط انسان‌های اولیه روند تولید و انتشار زباله‌های مختلف در طبیعت نیز افزایش، پس از انقلاب صنعتی و توسعه سریع جهان روند تولید زباله نیز بیشتر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
امروزه تنوع تولید زباله در جهان موجب شده تا علاوه بر از بین رفتن بخش بزرگی از محیط زیست، انسان‌ها نیز در معرض بیماری‌های مختلف قرار گیرند.

بار‌ها نام زباله به گوشتان خورده که معمولا در دسته بندی‌های زباله‌های شهری، زباله‌های بیمارستانی، زباله‌های صنعتی، زباله‌های خطرناک، زباله الکترونیک، زباله‌های فضایی و زباله‌های سبز قرار دارند؛ شاید ما به عنوان جمعیت عمومی جوامع برخی از این زباله‌ها را تولید نکرده باشیم، اما یقینا بخش عمده‌ای از آن به دست ما وارد چرخه طبیعی زندگی می‌شود.

روزانه میلیون‌ها تن زباله در جهان توسط انسان‌ها تولید می‌شود که امکان بازیافت آن وجود دارد. یکی از این زباله‌ها، زباله سبز است. در یک تعریف کلی، زباله‌های سبز شامل انواع زباله‌های آلی است که ۱۰۰ درصد قابل بازیافت هستند؛ به نحوی که تمام گیاهان علفی، گل‌ها، گیاهان، برگ‌های خشک شده، علف‌های هرز و پوست را در بر می‌گیرد. با توجه به اینکه این نوع از زباله‌ها قابلیت بازیافت کامل را دارند باید به صورت جداگانه جمع آوری شود.  
بسیاری از مردم بر این عقیده‌اند که به دلیل بازیافت کامل این نوع از زباله در طبیعت دیگر نیازی به تفکیک و بازیافت آن نیست، اما نگاهی به آمار‌های جهانی نشان می‌دهد که بازیافت زباله سالانه میلیارد‌ها دلار صرفه اقتصادی برای کشور‌های جهان به همراه دارد و یک تجارت پرسود به حساب می‌آید، در نتیجه بازیافت زباله‌های سبز نیز می‌تواند علاوه بر سود سرشار مزایای دیگر نیز داشته باشد.

بازیافت دوباره زباله‌های سبز یعنی استفاده مجدد از منابع ارزشمند و صرفه جویی در انرژی و مواد خام کمتر برای تولید محصولات جدید؛ از سوی دیگر با تولید کمپوست یک کود غنی در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت که به سلامت مواد غذایی کمک می‌کند.

متاسفانه به دلیل عدم آگاهی مردم تفکیک زباله از خانه‌ها آغاز نمی‌شود و مقدار زیادی از زباله‌های سبز با سایر انواع زباله‌ها دور ریخته شده و سرنوشتشان به دفن در کنار دیگر زباله‌ها منتهی می‌شود. این درحالی است که می‌توان از این سرمایه ارزشمند کسب سود و سرمایه سرشار به دست آورد.

بر اساس آمار‌های منتشر شده سالانه در جهان ۲ میلیارد تن زباله صنعتی و شهری تولید می‌شود که ارزش بازار آن از از مرحله جمع آوری تا بازیافت به ۵۰۰ میلیارد دلار می‌رسد. این یعنی جهان به جای دفن زباله به درآمدزایی آن رسیده است.  
ایران به عنوان یک کشور پرجمعیت و مصرف‌گرا به حساب می‌آید، بر اساس آمار‌ها ما جزو کشور‌هایی هستیم که زباله زیادی تولید می‌کنیم، هر ایرانی روزانه ۷۰۰ گرم زباله تولید می‌کند که این رقم در یک بیست و چهار ساعت به بیش از ۵۸ هزار تن زباله می‌رسد و با یک محاسبه ساده این رقم به سالانه بیش از ۲۱ میلیون تن زباله نیز می‌رسد. در کنار این حجم از زباله شهری و صنعتی باید تولید روزانه ۴۰۰ تن پسماند بیمارستانی را نیز باید در نظر گرفت.
حال اگر ارزش تقریبی هر تن زباله در ایران را ۴۰۰ هزار تومان در نظر بگیریم خواهید دید که چه رقم قابل چشمگیری خواهد شد که در حال هدر رفت است، اما آخرین آمار‌ها حاکی از آن است که تنها ۷ درصد از زباله تولیدی در کشور بازیافت می‌شود.

امروزه بسیاری از کشور‌های توسعه یافته جهان مثل سوئد و سوئیس برای تولید انرژی‌هایی مثل گاز، برق و سوخت پاک از کشور‌های دیگر زباله وارد می‌کنند که این اهمیت موضوع را نشان می‌دهد. انرژی‌های پاکی که می‌تواند سلامت بسیاری از انسان‌ها و محیط زیست را تضمین کرده و سود سرشاری را نصیب این کشورها کند.    

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بازیافت زباله زباله سبز محیط زیست بازیافت زباله زباله های سبز انسان ها تن زباله زباله ها آمار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۵۳۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد

نرسی قربان کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی را دارا است، گفت: ایران از لحاظ تئوری می‌تواند به هاب انرژی تبدیل شود و سال‌های سال در رابطه با آن صحبت شده است زیرا ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را دارا است.

وی ادامه داد: ایران از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای قرار دارد که به چندین کشور مختلف راه دارد؛ اعم از کشورهایی که گاز دارند به همین جهت همواره بر سر این موضوع بحث بوده که ایران بتواند ایران گاز را از کشورهایی نظیر ترکمنستان که گاز دارند دریافت و به ترکیه، هند و.... بدهد که به دلیل تحریم‌ها مکان پذیر نبود.

به گفته این کارشناس انرژی تولید انرژی در کشور ما کم نیست، بلکه مصرف انرژی در کشور ما بسیار بالاست.

وی ادامه داد: برای به تعادل رسیدن تولید و مصرف باید تولید گاز افزایش پیدا کند زیرا گاز در سبد کشور ما سهم ۷۰ درصدی دارد و اگر بخواهیم تولید گاز را افزایش دهیم که برای تولید برق و سایر مصارف را پاسخگو باشد مستلزم سرمایه گذاری بیشتر است که مقدار آن بسیار بالاست و به گفته وزیر نفت ۲۰۰ میلیارد دلار برای سرمایه گذاری نیاز داریم.

به گفته قربان در صورتی که سرمایه گذاری صورت بگیرد باید سرمایه گذاری خارجی باشد تا پاسخگوی نیاز ما باشد.

قربان در رابطه با راهکارهای بهینه سازی مصرف، خاطر نشان کرد: راه کارهای مختلفی در این زمینه در نظر گرفته شده است که یکی از آنها قیمت گذاری است به گونه‌ای که قیمت انرژی را به جایی برسانند که صرفه‌جویی در آن بسیار جذاب شود که به علت مسائل سیاسی چنین امکانی وجود ندارد

وی ادامه داد: راه کارهای دیگری نظیر سرمایه گذاری وجود دارد و بهینه سازی به طوری که در خانه و ادارات حتی کارخانه‌ها سرمایه گذاری صورت بگیرد تا مصرف بهینه باشد و با توجه به اینکه سرمایه گذاری وجود نداشته این نوع از بهینه سازی هم میسر نشده است.

این کارشناس انرژی توضیح داد: سیاست‌های انرژی دولت مرتباً در حال تغییر است و هیچ زمان سیاست واحدی را در دولت‌ها مختلف نداشته‌ایم و همه این موارد دست به دست هم داده تا بهینه سازی به تعویق می‌افتد.

کد خبر 6090017 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک
  • ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • ظرفیت های فارس، چشم ۳۲ هیات تجاری خارجی را گرفت
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • قهرمان دوومیدانی جهان امباپه را به چالش دوی ۱۰۰ متردعوت کرد
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد