Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر خارجه آمریکا به دنبال بهبود روابط با بلاروس و مقابله با نفوذ روسیه و چین، به این کشور سفر کرده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این سفر از سوی مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا به بلاروس در حالی صورت گرفته که روابط این کشور با روسیه بیش از گذشته دچار تنش شده است.

این نخستین سفر از سوی یک وزیر خارجه آمریکا در دو دهه گذشته به بلاروس است؛ پامپئو امروز (شنبه) و در بحبوحه تنش‌ها بین مینسک و مسکو وارد بلاروس شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در دیدار با الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس ابراز امیدواری  کرد که یک فرصت برای بلاروس به منظور دستیابی به قدرت و استقلالی که به دنبال آن است، به دست بیاید.

بلاروس نگران است روسیه تلاش کند تا این کشور را زیر سلطه خود فرو ببرد و از ماه گذشته میلادی به جای تامین گاز از روسیه، به خرید گاز از نروژ روی آورده است.

وزیر خارجه آمریکا گفت، ایالات متحده به دنبال کمک به پر کردن جای خالی روسیه است و به افزایش تعداد کارمندانش در سفارت آمریکا در مینسک ادامه می‌دهد؛ ۱۲ سال قبل تعداد کارمندان سفارت آمریکا در بلاروس کاهش یافت.

بلاروس قرار بود وارد لیست ممنوعیت سفر دولت ترامپ شود که روز جمعه اعلام شد اما قرار شد با انجام کارهایی به منظور بهبود همکاری امنیتی و اطلاع‌رسانی درباره تهدید مسافر احتمالی به آمریکا وارد این فهرست نشود.

همچنین پامپئو در راستای تلاش برای تقویت نفوذ آمریکا در بلاروس، به دنبال تاکید بر اصلاحات اقتصادی و سیاسی و همچنین بهبود شرایط حقوق بشری است که قرار است در ازبکستان و قزاقستان هم همین موارد را به مقام‌های این دو کشور اعلام کند. وزیر خارجه آمریکا در هر توقف، نسبت به تلاش‌های تهاجمی روسیه و چین در اروپا و آسیای میانه هشدار می‌دهد.

روسیه پس از ۳۱ دسامبر سال گذشته میلادی تامین نفت به بلاروس را متوقف کرد. دو کشور بر روی قیمت نفت برای سال جاری میلادی به توافق نرسیدند.

این اقدام از سوی روسیه تاثیری بر صادرات نفت بلاروس به اروپا یا تامین گاز طبیعی نگذاشته اما برای بلاروس که برای بیش از ۸۰ درصد از نیازهای انرژی خود به روسیه متکی است، پیامدهایی داشته است.

لوکاشنکو ۳۱ دسامبر قول داد تا جایگزینی برای تامین‌کنندگان نفت بیابد و روز جمعه اعلام کرد، بلاروس در حال حاضر با آمریکا، عربستان و امارات برای تامین مازاد در حال مذاکره است.

کرملین در حال حاضر فشارها بر بلاروس را افزایش داده که شامل توقف سوبسیدها و افزایش قمیت انرژی است و تاکید دارد که اگر بلاروس می‌خواهد تا به دریافت منابع انرژی با قیمت داخلی روسیه ادامه دهد، باید یکپارچگی بزرگتر اقتصادی با روسیه را بپذیرد.

این مساله نگرانی‌هایی را در بلاروس به وجود آورده است، مبنی بر اینکه کرملین در حال توطئه‌چینی برای ایجاد یکپارچگی با بلاروس برای نگه داشتن ولادیمیر پوتین در قدرت پس از پایان ریاست جمهوری وی در ۲۰۲۴ است. لوکاشنکو مکررا این ایده را رد کرده و می‌گوید، بلاروس هرگز به بخشی از  روسیه تبدیل نمی‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آمريكا بلاروس وزیر خارجه آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۸۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران

اعتراف اخیر بلومبرگ نشان می‌دهد که آمریکا و رژیم اشغالگر قدس شدیداً از هم‌افزایی و همکاری ایران با بازیگرانی مانند روسیه، کوبا، بلاروس، چین، کره شمالی و... وحشت‌زده هستند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در حالی که رسانه‌های غربی در طول سال‌های گذشته و اخیر، همواره بر انزوای ایران در نظام بین الملل به مثابه گزاره و پیش‌فرضی تصنعی و القایی مانور داده‌اند، اخیرا برخی رسانه‌های آمریکایی و اروپایی نمی‌توانند نگرانی خود را بابت قدرت ائتلاف‌سازی استراتژیک ایران با شرکای راهبردی خود را پنهان سازند.

اخیرا پایگاه خبری بلومبرگ گزارشی درباره همکاری نظامی روسیه و جمهوری اسلامی ایران منتشر کرد، امری که باعث نگرانی رژیم اشغالگر قدس و متحدانش شده است. بلومبرگ در این‌خصوص نوشته است " سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، در دیدار با محمدرضا آشتیانی، همتای ایرانی‌اش، در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان تاکید کرده است که مسکو آماده گسترش همکاری‌های نظامی مفید و متقابل با ایران است. در چنین شرایطی، نگرانی اسرائیل از پیامد‌های گسترش روابط دفاعی مسکو و تهران جدی‌تر از گذشته شده است، به‌ویژه آنکه روسیه پس از رگبار موشکی ۱۳ آوریل ایران علیه اسرائیل، از تهران طرفداری کرد و وزارت امور خارجه این کشور آن حمله را «دفاع از خود» توصیف کرد. "

واقعیت امر این است که جمهوری اسلامی ایران نه‌تن‌ها قواعد بازدارندگی را به خوبی آموخته و آن را محقق ساخته است، بلکه هم‌افزایی راهبردی با برخی بازیگران کلیدی در حوزه روابط بین الملل را نیز به‌گونه‌ای عملیاتی و به دور از توجه به هیاهوی جریانات طرفدار آمریکا و اروپا در دستورکار قرار داده است.

ابراز نگرانی رسانه‌های غربی (از جمله بلومبرگ) در خصوص ارتقای همکاری‌های امنیتی، نظامی و راهبردی ایران و کشور‌هایی مانند روسیه و چین برخاسته از همین حقیقت است. این موضوع نشان می‌دهد که انتقادات جهت‌داری که در خصوص تعمیق مناسبات دوجانبه ایران و روسیه در طول سال‌های گذشته مطرح شده، تا چه اندازه‌ای غیرواقعی بوده است.

هم‌افزایی راهبردی، فرمولی است که مطابق آن دو بازیگر با توجه به وجود تهدیدات یا فرصت‌های مشترک در حوزه روابط بین الملل، از ظرفیت‌های متقابل یکدیگر در معادلات جهانی استفاده می‌کنند. بدیهی است که هم‌افزایی راهبردی با یک بازیگر، به معنای وابستگی به آن کشور نیست و اتفاقا به معنای درکی واقع‌بینانه در قبال ماهیت مناسبات جهانی و حوزه روابط بین الملل است.

اعتراف اخیر بلومبرگ نشان می‌دهد که آمریکا و رژیم اشغالگر قدس شدیداً از هم‌افزایی و همکاری ایران با بازیگرانی مانند روسیه، کوبا، بلاروس، چین، کره شمالی و .. وحشت‌زده هستند و آن را مایه ایجاد ائتلافی می‌دانند که ثمره آن قطعا در تعارض مطلق با امیال مداخله‌گرایانه و توسعه‌طلبانه غرب در جهان امروز قرار دارد.

همین مسئله نشان می‌دهد که ائتلاف راهبردی با کشور‌های مخالف آمریکا (حتی اگر در مواردی با آن‌ها اختلاف نظر داشته باشیم) باید به‌صورتی جدی و مستمر در دستورکار دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان قرار گیرد تا بتوان از ثمرات آن در ایجاد موازنه قدرت به سود جریان ضد غرب در نظام بین‌الملل استفاده کرد.

البته در طول سه سال اخیر گام‌های موثری در این خصوص برداشته شده و لازم است این نگاه راهبردی، تبدیل به یکی از ثوابت سیاست خارجی کشورمان شود.

دیگر خبرها

  • فیدان: تصمیم ورود به پرونده بین‌المللی علیه اسرائیل گرفتیم
  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم
  • رمزگشایی از محرومیت ورزشی روسیه/ نوبت اسرائیل هم می رسد؟
  • وزیر خارجه آمریکا : روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می شود
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • بلینکن: پیشنهادی «سخاوتمندانه» به حماس داده شده است