Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس شمار موارد ثابت‌شده بیماری در چین به ۱۱۷۹۱ مورد رسیده و به این ترتیب شمار موارد عفونت با این ویروس جدید از شمار موارد بیماری «سارز» (نشانگان شدید حاد تنفسی) ناشی از یک کوروناویروس دیگر در سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ بیشتر شده است.

انتشار سریع این ویروس در دو ماه اخیر سازمان جهانی بهداشت را وادار کرد وضعیت اضطراری بهداشتی بین‌المللی اعلام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا به حال اغلب موارد عفونت و همه موارد مرگ‌ومیر ناشی از کوروناویروس جدید در چین رخ داده است. موارد گزارش‌شده عفونت در سایر کشورها هم عمدتا مربوط به افرادی بوده است که یا خودشان یا اعضای خانواده‌شان به چین سفر کرده بودند.

سازمان جهانی بهداشت درباره کشورهای فقیرتر نگران است که ممکن است تجهیزات لازم برای پاسخ به شیوع ویروس را نداشته باشند. اعلام وضعیت اضطراری بین‌المللی پاسخ هماهنگ‌شده بین‌آلمللی را را ضروری می‌کند و می‌تواند پول و منابع بیشتری را برای مهار ویروس بسیج کند.

سازمان بهداشت جهانی می‌گوید به خصوص نگران موارد سرایت انسان به انسان ویروس در کشورهایی به جز چین است.

گودن گالئا، نماینده سازمان جهانی بهداشت در پکن می‌گوید: «لازم است کشورها آماده ورود احتمالی موارد عفونت باشند تا این موارد را در کوتاه‌ترین زمان ممکن شناسایی کنند و شیوع محلی ویروس را مهار کنند.»

اختلاف چین و آمریکا درباره شیوع کوروناویروس

آمریکا روز جمعه ۱۱ بهمن وضعیت اضطرای بهداشت عمومی در این کشور اعلام کرد و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور کشور دستوری را امضا کرد که بر اساس آن ورود شهورندان خارجی، به جز اعضای درجه اول خانواده شهروندان آمریکایی یا افراد دارای اجازه سکونت دائم در این کشور، که در طول ۱۴ روز گذشته - طولانی‌مدت دوره پنهانی عفونت کوروناویروس جدید- به چین سفر کرده باشند، به آمریکا ممنوع می‌شود.

چین از این اقدام امریکا انتقاد کرده است و می‌گوید این ممنوعیت با توصیه سازمان جهانی بهداشت برای پرهیز از ممنوعیت مسافرتی همخوانی ندارد.

تدروس آدهانوم قبرسیوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت قبلا در ژنو گفته بود که با وجود اعلام وضعیت اضطراری «دلیلی برای انجام اقداماتی که به طور غیرضروری تجارت و سفرهای بین‌المللی را مختل می‌کنند، وجود ندارد.»

قرنطینه شهرها در چین ادامه دارد

در همین حال حزب حاکم کمونیست چین پایان تعطیلات سال نوی قمری را در ایالت هوبئی که شهر ووهان کانون شیوع کوروناویروس در آن قرا ردارد، تا اطلاع ثانوی به تاخیر انداخته است و از مردم خواسته است در خانه بمانند.

هوانگ‌گانگ، یک شهر تحت قرنطینه دیگر در ایالت هوبئی در مرکز چین، روز شنبه ۱۲ بهمن با اعلام سخت‌ترین محدودیت‌ها تا به حال را در شیوع فعلی کوروناویروس خروج تقریبا همه ساکنان شهر را از خانه‌هایشان ممنوع کرد. دولت اعلام کرد فقط یک شخص از هر خانواره اجازه دارد هر دو رزو یکبار برای خرید غذا از خانه خارج شود.

بر اساس بیانیه دولت در این باره، افراد دیگر به جز در موارد درمان پزشکی، انجام کارهای کنترل و پیشگیری همه‌گیری یا کار در سوپرمارکت‌ها و داروخانه‌ها حق خروج از خانه ندارند.

اقدامات شدید چین برای کنترل شیوع کوروناویروس جدید از ۲۳ ژانویه با قطع کردن ارتباطات هوایی و زمینی شهر ووهان، یک مرکز صنعتی با ۱۱ میلیون نفر جمعیت آغاز شد. این محدودیت‌های رفت‌وآمد سپس به شهرهای مجاور ووهان گسترش یافت.

تعطیلات سال نوی قمری، شلوغترین فصل مسافرت سالانه چین، روز یکشنبه پس از تمدیدی سه روزه در بقیه این کشور پایان می‌یابد و صدها میلیون کارگر و کارمند به سر کارهایشان بازمی‌گردند.

شین‌هوا، خبرگزاری دولتی چین اعلام کرد این تمدید تعطیلات تا اطلاع ثانوی در ایالت هوبئی برای افرادی که در ایالت که در بیرون از آن کار می‌کنند، هم صادق است.

منع مسافرت به چین و تخلیه اتباع خارجی

د رهمین حال خطوط هوایی کشورهای گوناگون پروازهای خود به چین را قطع کرده‌اند و کشورهای گوناگون در حال تخلیه شهروندانش با پروازهای نظامی چارتر شده از چین هستند.

دومین هواپیمای حامل ۳۳۰ شهروند کره جنوبی تخلیه شده از شهر ووهان در سئول فرود آمد. این افراد از لحاظ تب‌دار بودن غربالگری می‌شود و به دو مرکز قرنطینه منتقل می‌شوند.

کره جنوبی همچنین دوازدهمین مورد عفونت با کوروناویروس را گزارش کرد که ظاهرا در نتیجه سرایت انسان به انسان در خود این کشور ایجاد شده است. از پایان ماه دسامبر که چین درباره ظهور کوروناویروس جدید به سازمان جهانی بهداشت اطلاع داد، به حال دست کم ۲۳ کشور عفونت با ویروس جدید را گزارش کرده‌اند.

کارشناسان می‌گوید بر اساس آخرین ارقام عفونت ویروسی و مرگ‌ومیرهای ناشی از آن درصد کشندگی این ویروس نسبت به سه تا چهار هفته پیش بسیار کمتر شده است و اکنون حدود ۲ درصد است.

کارشناسان می‌گویند کوروناویروس جدید در میان انسان‌ها در چین در حال انتقال است. گرچه دانشمندان می‌گویند انتظار دارند که سرایت محدود ویروس را بین افراد دچار عفونت به اعضای خانواده یا سایر تماس‌های نزدیک‌شان ببینند. اما دانشمندان درباره انتشار عفونت در کشورهای خارج از چین به افرادی که کمتر ممکن است در معرض ویروس باشند، نگران هستند.

در ژاپن، یک راهنمای تور و یک راننده اتوبوس پس از همراهی دو گروه گردشگران که از ووهان چین آمده بودند، به عفونت مبتلا شدند. در آلمان پنج کارمند یک فروشگاه لوازم یدکی ماشین پس از دیدار با یک زن همکار چینی از فروشگاهشان بیمار شدند. دو نفر از این پنج کارمند هم تماس مستقیمی با این زن نداشتند. روز جمعه آلمان ششمین مورد بیماری در این کشور را در کودک یکی از افرادی که قبلا دچار عفونت شده بود، گزارش کردند.

اسپانیا نخستین مورد بیماری در این کشور را در یک مرد آلمانی در تماس نزدیک با یکی از افراد دچار عفونت در آلمان بود و بعد در همراهی با گروهی از دوستانش به جزایر قناری اسپانیا سفر کرده بود، گزارش کردند. چهار نفر از دوستان این مرد که همراه او بستری شده‌اند، هیچ علامتی نداشتند.

کد خبر 481688 برچسب‌ها كروناويروس چین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس چین سازمان جهانی بهداشت شیوع کوروناویروس کوروناویروس جدید وضعیت اضطراری موارد عفونت بین المللی شمار موارد ویروس جدید دچار عفونت شهر ووهان سفر کرده بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۳۹۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،  معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مراسم  آغاز ادغام تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان که در پایگاه ضمیمه مرکز خدمات جامع سلامت نجفی گل شهرستان بیرجند برگزار شد  با اشاره به اهمیت تزریق واکسن پنوموکوک در پیشگیری از عفونت‌های ناشی از باکتری پنوموکوک مثل عفونت مغز و ریه گفت: در استان خراسان جنوبی همزمان با استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام و بوشهر، در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشتی و خانه‌های بهداشت سراسر استان تزریق واکسن آغاز شد.

شایسته با بیان اینکه این واکسن از سن دو ماهگی و در سه نوبت دوماهگی، ۴ ماهگی و یک سالگی به کودکان استان تزریق خواهد شد.، افزود: بخش اول واکسن از وزارت بهداشت تحویل و در مراکز بهداشت سراسر استان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه هر سال حدود ۴۰۰۰۰۰ کودک زیر ۵ سال در دنیا به علت ابتلا به بیماری پنوموکوک جان خود را از دست می‌دهند، گفت:  کودکانی که به انواع شدید بیماری مبتلا می‌شوند و زنده می‌مانند، اغلب مبتلا به عوارض فلج دائمی، ناشنوایی یا آسیب‌های مغزی می‌شوند و استرپتوکوک پنومونیه (پنوموکوک) سبب سینوزیت، مننژیت، اوتیت مدیا، پنومونی، عفونت خون و سایر بیماری‌ها می‌شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود: با واکسیناسیون کودکان از میزان بروز این عفونت‌ها در سنین بالاتر (سالمندان، بیماران قلبی ریوی مزمن، نقائص سیستم ایمنی) به علت کاهش مواجه شدن با بیماری کاسته خواهد شد همچنین واکسیناسیون با کاستن از بار بیماری سبب کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌های وسیع  در مراکز درمانی کشور شده و از گسترش مقاومت دارویی در کشور نیز جلوگیری می‌کند.

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • سازمان بهداشت جهانی: باید فورا در غزه آتش‌بس برقرار شود