Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، فیلیپ تیه بو سفیر فرانسه در جمهوری اسلامی ایران در دیدار با استاندار هرمزگانهدف از بازدید خود از استان هرمزگان را تلاش در راستای تقویت روابط دوجانبه میان ایران و فرانسه اعلام کرد و گفت: در این سفر بازدیدی از جزیره قشم و شهر بندرعباس و دیداری با مسئولان اتاق بازرگانی در استان هرمزگان داشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: استان هرمزگان از اقتصادی پویا و فعال برخوردار است و ظرفیت‌های همکاری دو جانبه میان ایران و فرانسه در این استان به ویژه در زمینه‌های گردشگری، کشاورزی، علمی و دانشگاهی وجود دارد.

تیه بو تصریح کرد: متأسفانه اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا بر علیه ایران در همکاری‌های میان دو کشور ایران و فرانسه تأثیر نامناسب گذاشت، اما رئیس جمهور فرانسه از طریق گفتگوهای سیاسی در عالی‌ترین سطوح، تلاش داشته که این تحریم‌ها برداشته شوند.

سفیر فرانسه در جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: رئیس جمهور فرانسه اراده جدی در راستای برداشته شدن تحریم‌ها و همکاری با کشور ایران دارد و در این راستا گفتگوهای بسیاری با دکتر روحانی رئیس جمهوری ایران داشته است.

وی گفت: مردم فرانسه نیز مردم ایران را مردمی بزرگ و دارای تاریخ و فرهنگ غنی می‌دانند و روابط دیرینه میان دو کشور ایران و فرانسه برقرار بوده و همچنان در حال توسعه است.

تیه بو اظهار کرد: ما آمادگی داریم با درک متقابل در راستای توسعه همکاری‌ها میان فرانسه و ایران گام برداریم و در این زمینه استان هرمزگان می‌تواند محور همکاری به ویژه در زمینه اقتصادی، تجارت و گردشگری باشد.

سفیر فرانسه در جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: استان هرمزگان با دارا بودن مناطق آزاد و ویژه اقتصادی منطقه‌ای پرجاذبه جهت فعالیت سرمایه‌گذاران است و ما تلاش می‌کنیم تا پروژه‌های مشخصی برای همکاری میان ایران و فرانسه در این استان تعریف و اجرایی شود.

استاندار هرمزگان در دیدار با سفیر فرانسه در جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه علاقه‌مندی بسیاری نسبت به توسعه روابط با کشور فرانسه در ایران وجود دارد، عنوان کرد: انتظار ما از کشور فرانسه به عنوان یکی از مهمترین کشورهای اروپایی این بوده که پس از خروج غیر منطقی و برخلاف عرف بین الملل آمریکا از برجام، اقدامات عملی در راستای حفظ برجام و ایجاد روابط و همکاری با ایران انجام دهد.

فریدون همتی ادامه داد: کشور فرانسه می‌تواند محور همکاری‌های ایران با اروپا باشد.

استاندار هرمزگان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های آمریکا، توانسته سطح توانمندی‌های خود در عرصه‌های مختلف را افزایش دهد، افزود: ما توانسته‌ایم با اراده متخصصین داخلی و جوانان دانشمند کشورمان، پیشرفت‌های بزرگی را در زمینه‌های مختلف تجربه کنیم که نمونه آنها در استان هرمزگان ایجاد پالایشگاه ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان و ساخت انواع شناورها و سکوهای گازی در مجتمع کشتی سازی می‌باشد.

همتی با تاکید بر اینکه باید میان ایران و کشورهای اروپایی از جمله فرانسه رابطه توأم با احترام متقابل برقرار باشد، تصریح کرد: از نظر ما فرانسوی‌ها درک دقیقی از اراده و افکار ملت ایران دارند و به همین سبب انتظار داریم که دولت فرانسه اقداماتی را انجام دهد که در عمل در توسعه روابط دو جانبه ایران و فرانسه نتیجه بخش باشد.

وی اضافه کرد: نیازمند تعریف همکاری‌های واقعی و خالصانه میان دو کشور ایران و فرانسه هستیم تا بتوانیم در عرصه‌های مختلف همکاری‌های نزدیک و دوجانبه داشته باشیم.

استاندار هرمزگان در ادامه به معرفی ظرفیت‌های این استان پرداخت و خاطرنشان کرد: هرمزگان در منطقه‌ای مهم و استراتژیک در کنار آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان و سواحل مکران و تنگه هرمز قرار گرفته است.

وی با اشاره به وجود ۱۴ جزیره در این استان، اظهار داشت: گردشگران داخلی و خارجی بسیاری از این جزایر به ویژه جزایر قشم، هرمز و کیش بازدید می‌کنند و گردشگری می‌تواند یکی از زمینه‌های همکاری میان ایران و فرانسه در استان هرمزگان باشد.

همتی بیان داشت: در زمینه‌های صنایع مختلف همچون فولاد، آلومینیوم، پتروشیمی، دانشگاه‌ها، کشاورزی، شیلات، بنادر، حمل و نقل دریایی، ریلی و هوایی ظرفیت‌های خوبی برای همکاری‌های دوجانبه میان ایران و فرانسه در هرمزگان وجود دارد.

وی گفت: باید کشور فرانسه اراده واقعی جهت توسعه همکاری‌ها و فعالیت در ایران داشته باشد و از این روابط منافع دو کشور تأمین شود.

استاندار هرمزگان یادآور شد: مجموعه مدیریت عالی استان هرمزگان آمادگی همه جانبه برای همکاری با شرکت‌ها و سرمایه گذاران مختلف فرانسوی جهت فعالیت در استان هرمزگان را دارد و حمایت و پشتیبانی لازم در این عرصه را خواهیم داشت.

وی افزود: امیدواریم با پیگیری‌های بیشتر فصل جدیدی در روابط ایران و فرانسه به ویژه از طریق همکاری‌های گسترده در استان هرمزگان ایجاد شود.

هرمزگان از اقتصادی پویا و فعال برخوردار است و منطقه‌ای پرجاذبه جهت فعالیت سرمایه‌گذاران فرانسوی محسوب می‌شود.

کد خبر 4841971

منبع: مهر

کلیدواژه: سفیر فرانسه در ایران استانداری هرمزگان فریدون همتی دهه فجر بارش برف بوشهر انتخابات 98 شیراز ایلام قزوین گرگان شهرکرد خطبه های نماز جمعه تعطیلی مدارس سیل سیستان و بلوچستان قاسم سلیمانی زلزله سفیر فرانسه در جمهوری اسلامی ایران میان دو کشور ایران و فرانسه میان ایران و فرانسه استاندار هرمزگان استان هرمزگان سرمایه گذاران فرانسه اراده کشور فرانسه برای همکاری جهت فعالیت همکاری ها تحریم ها منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۴۶۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد

عارف دهقان‌دار در اعتماد نوشت: عملیات توفان‌الاقصی توسط حماس علیه اسراییل در ۷ اکتبر و آغاز نبرد غزه، معادلات منطقه و نظام بین‌الملل را وارد مرحله جدیدی کرد که پیامد‌های بسیاری در سطح منطقه و فراتر از آن به جای گذاشت که شاید آوریل ۲۰۲۴ را بتوان نقطه عطف این پیامد‌ها دانست.

ایران و اسراییل که سال‌ها در منطقه به اصطلاح خاکستری با یکدیگر درگیر بودند و به‌رغم همه دشمنی‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیکی و هویتی، از رویارویی مستقیم با یکدیگر اجتناب می‌کردند، وارد یک رویارویی نظامی مستقیم و رودررو شدند.

هر چند که باید تاکید کرد که این رویارویی نظامی، محدود، کنترل شده و درچارچوب قواعد بازی بود و در نهایت سطح نزاع از حالت رویارویی مستقیم به نبرد در منطقه خاکستری بازگشت.

همان طور که پیش‌بینی می‌شد، پس از اقدام اسراییل، سطح تنش میان طرفین کاهش پیدا کرد و ایالات متحده امریکا، نقش قابل توجهی در این کاهش تنش داشت. چرا که دولت دموکرات مستقر در امریکا به دلایل فراوان، علاقه‌ای به گسترش سطح نزاع میان طرفین نداشته و تلاش کردند که از اهرم‌های خود برای کنترل رفتار کابینه نتانیاهو پس عملیات «وعده صادق» استفاده کند.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ایالات متحده تنها قدرت خارجی متاثر از این تغییر معادلات در منطقه خاورمیانه نبوده و باید تاثیرپذیری و موقعیت دیگر قدرت بزرگ جهانی یعنی روسیه را در این تحولات و همچنین جایگاه آن در آینده منطقه را مورد توجه و ارزیابی قرار داد.

روسیه در طی یک دهه گذشته تلاش زیادی برای تقویت شبکه‌ها و اعمال نفوذ خود در منطقه خاورمیانه انجام داده است و پس از ۷ اکتبر و تغییر معادلات در خاورمیانه و همچنین تمرکز بر جنگ اوکراین، جایگاه خود را در این منطقه متزلزل و در معرض خطر می‌بیند.

پس از افزایش تنش میان ایران و اسراییل، راهبرد روسیه در قبال این تنش اهمیت خاصی پیدا می‌کند، چرا که وقتی به گذشته برمی‌گردیم، مشاهده می‌کنیم که هیات حاکمه روسیه و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور از یک سو در سوریه با ایران همکاری‌های نزدیکی می‌کرد و از سوی دیگر این اجازه را به اسراییل می‌داد که مواضع ایران را در خاک سوریه هدف قرار بدهد و در زمان انجام این حملات، پدافند‌های روسی مستقر در سوریه عمل نمی‌کرد.

همچنین نباید از نظر دور داشت که روابط تهران - مسکو پس از جنگ اوکراین، تغییرات مهمی را تجربه کرده است و سطح همکاری‌های نظامی طرفین وارد مرحله جدیدی شده است و به‌رغم خصومت‌های دیرینه تاریخی و اختلافات ژئوپلیتیکی، فضای کنونی خاورمیانه هر دو دولت را تشویق می‌کند تا با همکاری نزدیک‌تر، معادلات منطقه را به ضرر امریکا رقم بزنند.

به طور کلی، مقامات مسکو مانند همتایان خود در پکن به دنبال ثبات بیشتر در منطقه خاورمیانه هستند و هرگونه آشفتگی در منطقه می‌تواند به منافع روسیه آسیب برساند که از جمله آن‌ها رشد گروه‌های تکفیری و تروریستی در سطح منطقه است. روس‌ها حساسیت ویژه‌ای نیز نسبت به گروه‌های افراطی و تروریستی داشته که در سال‌های اخیر در بخش‌هایی از روسیه و همچنین سایر بخش‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق، مانند تاجیکستان نفوذ کرده‌اند. همان طور که به یاد داریم، در ۲۲ مارس، گروه تروریستی داعش توسط تعدادی از عناصر تاجیکی خو به یک سالن کنسرت در مسکو حمله کردند و نزدیک به ۱۵۰ نفر را کشتند.

فراتر از مبارزه با تروریسم، روسیه به دنبال حمایت از دولت‌های عربی دوست در منطقه، حفاظت از حضور نظامیان کشور در سوریه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی از کشور‌های ثروتمند عرب خلیج‌فارس و ایجاد روابط تجاری با منطقه است که از طریق آن بتواند تحریم‌های غرب را که به واسطه جنگ اوکراین بر این کشور وضع شده را دور بزند و بتواند سیاست‌های انرژی خود را با کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس هماهنگ کند؛ لذا علاوه بر ایران، روسیه نگاه ویژه‌ای به کشور‌های عربی خلیج‌فارس نیز دارد و مواضع این کشور نسبت به جزایر سه‌گانه ایران را نیز باید در همین راستا تعریف کرد؛ لذا درست است که در شرایط فعلی، سطح روابط نظامی ایران و روسیه در حالت خوبی قرار دارد.

اما این به آن معنا نیست که این کشور قرار است تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و علاوه بر ایران، به دنبال روابط اقتصادی و حتی نظامی با کشور‌های عربی منطقه نیز هست.

اگر به بحث تنش‌های ایران و اسراییل بازگردیم، باید گفت که روسیه مخالف هر گونه جنگ همه‌جانبه و تمام عیار، میان این دو طرف است. با این حال، تشدید تنش آن هم به صورت محدود و کنترل شده بین ایران و اسراییل به طور بالقوه و از چند جهت به نفع منافع روسیه است که به طور خلاصه دلایل آن بیان می‌شود.

نخست اینکه افزایش سطح ناامنی و گسترش دامنه پیامد‌های جنگ در خاورمیانه، در حالی که نزدیک به ۷ ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد، رویکرد و پیام روسیه به دولت‌ها و جوامع عربی را تقویت می‌کند که ایالات متحده عامل اصلی بی‌ثباتی و تنش در سطح منطقه است و امریکا رویکردی مسوولانه در قبال تحولات منطقه ندارد.

پوتین و دیگر مقامات روسی دهه‌هاست که امریکا را به واسطه حمایت‌های یک جانبه‌شان از اسراییل و ناتوانی در حل و فصل ریشه‌ای اصلی‌ترین بحران در این منطقه یعنی درگیری فلسطین و اسراییل سرزنش می‌کنند. این پیام و رویکرد از جانب روسیه برای مخاطبان عرب که به طور فزاینده‌ای از ایالات متحده به خاطر تلفات انسانی فزاینده در غزه خشمگین هستند، خوشایند است.

دوم اینکه پیامد‌های بیشتر جنگ غزه، و گسترش محدود دامنه تنش‌ها در منطقه، توجه جهانی را از اوکراین به خاورمیانه منحرف کرده که روسیه از آن استقبال می‌کند.

سوم، وجود سطح محدودی از درگیری مستقیم میان تهران و تل‌آویو می‌تواند نفوذ روسیه را در منطقه از طرق دیگری تقویت کند.

دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ممکن است به هیات حاکمه روسیه و شخص پوتین به عنوان رهبری نگاه کند که به واسطه روابطی که با تهران دارد، بتواند تا حدی روی تصمیمات تهران تاثیر بگذارد؛ و در آخر اینکه هر چند در حال حاضر سطح نزاع ایران و اسراییل تا حدی کاهش پیدا کرده، اما به واسطه احتمال افزایش سطح تنش، ایران در آینده نیاز بیشتری به جنگنده‌ها و سامانه‌های دفاعی روسیه پیدا خواهد کرد که از آن طریق برای خود ایجاد بازدارندگی کند.

هر چند که سطح تنش میان ایران و اسراییل در حال حاضر کنترل شده و ظاهرا به منطقه خاکستری بازگشته است، اما با توجه به ادامه جنگ خطر گسترش خصومت‌ها به یک جنگ منطقه‌ای را نباید نادیده گرفت. ادامه جنگ در غزه و دیگر درگیری‌های حل نشده در خاورمیانه، احتمال حملات آتی اسراییل علیه ایران و بالعکس را باز می‌گذارد که نباید آن را از نظر دور داشت.

هر چند که باید اندکی دقیق‌تر راهبرد روسیه را در منطقه بررسی کرد، اما این کشور در این جنگ تعارض منافع جدی با اسراییل نیز دارد و این را در مواضع خود نشان داده است.

ایران نیز می‌تواند از این فرصت به نفع منافع خود در منطقه استفاده کند، اما نباید از نظر دور داشت که روسیه اگر چه تا حدی در تحولات منطقه در محور مقابل غرب قرار می‌گیرد، اما قرار نیست که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و آن‌ها هم به دنبال منافع خود در این جنگ هستند.

نکته پایانی احتمال حضور ترامپ در جایگاه ریاست‌جمهوری امریکاست، که می‌تواند معادلات جنگ اوکراین و همچنین جنگ غزه را دچار تغییرات کند. باید صبر کرد و نتایج انتخابات امریکا را دید.

دیگر خبرها

  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • وزیر اسبق بهداشت: طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • طرح اجباری پزشکان برداشته شود
  • نخستین کارخانه مشترک میان مصر و آلستوم فرانسه
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • استرس از فضای کارگری برداشته شود
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است