Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@05:20:42 GMT

افتتاح ۲۷ پروژه صنعت آب و برق استان تهران

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۴۷۶۴۲

افتتاح ۲۷ پروژه صنعت آب و برق استان تهران

ایران اکونومیست- هفته گذشته ۲۷ پروژه در تهران افتتاح شد که کارنامه آب و برق پایتخت را درخشان کرد؛ چراکه در پی این پروژه‌ها آب به ۷۲ روستا رسید، کیفیت آب جنوب تهران افزایش یافت و بزرگترین نیروگاه‌ خورشیدی استان تهران افتتاح شد.

 همزمان با چهاردهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، ۲۷ پروژه صنعت آب و برق استان تهران با اعتبار ۱۰۷۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
۸ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید. یکی از این پروژه‌ها  واحد دوم تصفیه‌خانه هفتم آب تهران و طرح آبرسانی به شهرهای پاکدشت، قرچک، ورامین و پیشوا بود که با اعتبار ۵۵۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.
افزایش کیفیت آب جنوب تهران
این طرح ۲.۵ مترمکعب بر ثانیه ظرفیت داشته و طول خط انتقال آن ۷۵ کیلومتر است که دو میلیون نفر جمعیت را زیرپوشش دارد. در این طرح که با هدف ایجاد عدالت اجتماعی و رضایت مردم منطقه از طریق بهبود کمی و کیفی آب شرب اجرا شده، ایجاد کلکتور آبرسانی در منطقه و خطوط پدافندی جهت گذر از بحران‌های احتمالی در نظر گرفته شده است.
آبرسانی به ۷۲ روستا/خداحافظی روستاهای تهران با تانکرهای آبرسانی
همچنین آبرسانی به ۷۲ روستا و ایجاد تاسیسات فاضلاب در روستای امام‌زاده داود با اعتبار ۵۴.۸ میلیارد تومان از دیگر پروژه‌های افتتاح شده در استان تهران بود که به واسطه آن دیگر هیچ کدام از روستاهای استان تهران با تانکر آبرسانی نمی‌شوند و تمامی تانکرها که تا پیش از این در ۱۰۰ روستای استان تهران حضور داشتند در پارکینگ قرار دارند و تنها در شرایط بحران از این تانکرها استفاده می‌شود.
علاوه بر این، دو نیروگاه‌ خورشیدی با مجموع ظرفیت بیش از ۲۱ مگاوات در شهرستان‌های شهرری و دماوند استان تهران توسط  افتتاح شد که یکی از آن‌ها  نیروگاه خورشیدی ۱۲.۷ مگاواتی واقع در حسن‌آباد شهر ری و دیگری نیروگاه ۸.۴ مگاواتی خورشیدی در شهرستان دماوندِ استان تهران بوده است. برای ساخت این نیروگاه‌ها بیش از ۱۳۷۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری انجام شده است که با تولید بیش از ۳۴ گیگاوات‌ساعت انرژی در سال به ذخیره حدود ۱۲ میلیون مترمکعب سوخت معادل گاز طبیعی کمک خواهد کرد و مانع از انتشار ۲۸ هزار و ۷۹۴ تن گاز دی‌اکسید کربن خواهد شد.
گفتنی است، احداث این نیروگاه‌ها برای ۱۳۰ نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده و علاوه بر ذخیره‌سازی ۹۱۸۰ مترمکعب آب موجب رونق اقتصادی در مناطق محل احداث، شده است و با افتتاح نیروگاه‌های مذکور، تعداد نیروگاه‌های خورشیدی مگاواتی کشور به عدد ۵۵ رسید.
در این مراسم، همچنین طرح ارتقای توان عملی نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت به ظرفیت ۲۰۰ مگاوات با اعتبار ۷۲ میلیارد تومان، پست‌های انتقال برق استان و خطوط برق‌رسانی به تعداد هفت پروژه با اعتبار ۱۶۶ میلیارد تومان و پست‌های فوق توزیع و خطوط برق‌رسانی به تعداد ۱۳ پروژه برای شهرهای تهران، قرچک، ورامین و اسلامشهر با اعتبار ۱۰۹ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.
ظرفیت تولید برق به ۸۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسید
به‌طور کلی با اجرای ۲۱ پروژه تامین برق در تهران ظرفیت تولید برق در کل کشور به ۸۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات خواهد رسید که طبق اعلام  همایون حائری معاون وزیر نیرو در  این ۲۱ پروژه تامین برق ۳۴۷ میلیارد تومان ارزش داشته است و منجر به افزایش توان تولید نیروگاه‌های سیکل ترکیبی پاکدشت و دماوند خواهد شد.
به گفته وی با اجرای پروژه‌های مذکور ۲۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق آنها اضافه می‌شود و از ۲۴۰۰ مگاوات به ۲۶۰۰ مگاوات خواهیم رسید. این پروژه‌ها با طرح‌های مهندسی کم هزینه و زود بازده انجام شده است و برای پروژه یاد شده ۷۲ میلیارد تومان هزینه شده که اگر قرار بود نیروگاه ۲۰ مگاواتی احداث شود، علاوه بر اینکه سه سال طول می‌کشید ١٠٠٠ میلیارد تومان نیز باید هزینه می‌شد.
یک کار بزرگ در تهران انجام شد
 حسن روحانی رییس جمهور در این‌باره با بیان اینکه افتتاح بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان پروژه در یک روز در استان تهران در شرایط تحریم، کاری بسیار مهم است، گفت: در سال ۹۴ واحد اول این تصفیه خانه افتتاح شد که در آن روزها نگرانی شدیدی برای تأمین آب مردم تهران داشتیم و اگر این واحد در آن زمان افتتاح نمی‌شد، در تابستان سال ۹۵ برای تأمین بخش بزرگی از آب جنوب و شرق تهران دچار مشکل می‌شدیم.
به گفته وی فاز دوم تصفیه‌خانه هفتم آب تهران در هر ثانیه ۵ متر مکعب آب بهداشتی و سالم را برای جمعیت بزرگی حدود ۲ میلیون نفر در منطقه جنوب و شرق تهران و نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا، باقرآباد و روستاها و شهرهایی که در این منطقه هستند، تأمین می‌کند.
روحانی با اشاره به افتتاح طرح تصفیه‌خانه آب در شهرستان پاکدشت گفت: اینکه در منطقه جنوب تهران و شهرستان‌های جنوب تهران مردم از آب آشامیدنی با کیفیت بالا برخوردار می‌شوند و کیفیت این آب برابر با کیفیت آب شمال تهران است، ‌این یعنی عدالت و خدمات انجام شده در این منطقه برای مردمی است که طی سال‌ها با محرومیت مواجه بودند و مشکلات زیادی را تحمل کردند.
روحانی افزود: افتتاح همین نیروگاه خورشیدی که امروز در منطقه شهر ری در استان تهران، شاهد آن بودیم به معنای توان و قدرت ملی ما و گامی در جهت توانمند شدن است.
اجرای ۱۷۴پروژه بزرگ صنعت آب و برق در استان تهران
از جمعیت حدود ۱۴ میلیون نفری این استان، ۱۰ میلیون نفر ساکن تهران بزرگ هستند و حدود یک ششم جمعیت کشور در این استان جای گرفته است در همین راستا وزارت نیرو در این استان ۱۷۴ پروژه با ۳۵ هزار میلیارد تومان در بخش‌های آب، برق و فاضلاب با پیشرفت متوسط ۴۵ درصد در دست اجرا دارد.
رضا اردکانیان وزیر نیرو در خصوص اقدامات صورت گرفته در استان تهران گفت: این طرح‌ها اگرچه مهم هستند اما دستاوردهای دولت تدبیر و امید منحصر و محدود به طرح‌های سازه‌ای نیست؛ در بخش غیرسازه‌ای هم تدبیرهای ارزنده‌ای اندیشیده شده که می‌توانیم نتیجه آن را در سرعت گرفتن پروژه‌های آب و فاضلاب ببینیم.
وی با بیان اینکه در تهران به لحاظ مجموع حساسیت‌های موجود که هر پایتختی از این حساسیت‌ها برخوردار است، فعالیت‌های بسیار ارزنده‌ای در دست انجام قرار دارد، گفت: موضوع آب بویژه در کلانشهرها باید ناظر بر دهه‌های پیش رو باشد و برای سال ۱۴۱۵ طرح‌های ما در دست اجراست.
وزیر نیرو افزود: طبق محاسبات حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب کسری خواهیم داشت که بنا داریم این کسری را با تمرکز و توجه به اصلاح شبکه‌ها و کاهش هدررفت آب جبران کرده و بتوانیم با هماهنگی نزدیک به شهرداری تهران حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب با کیفیت که در سال برای فضای سبز، غیر شرب و بهداشت صرف می‌شود را با پساب‌های تصفیه شده جایگزین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این موضوع علاوه بر اینکه به تعادل‌بخشی سفره‌ها و کاهش فرونشست زمین در جنوب تهران کمک می‌کند، رونق کشاورزی موجه، مقرون به‌صرفه و تامین حقابه‌های کشاورزان را نیز به‌دنبال خواهد داشت.
استان تهران با داشتن هشت نیروگاه تجدیدپذیر با مجموع ظرفیت بیش از ۳۰ مگاوات یکی از استان‌های پیشرو در زمینه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر است. همچنین تا کنون ۶۸ نیروگاه خورشیدی کیلوواتی به ظرفیت ۹۱۹ کیلووات برای استفاده‌های خانگی و صنعتی در این استان احداث شده است. علاوه بر این افزایش کیفیت آب جنوب تهران، کارنامه این استان را در بخش آب و برق بسیار درخشان کرده است.   ایسنا برچسب ها: آبرسانی روستایی ، صنعت آب و برق ، وزیر نیرو

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آبرسانی روستایی صنعت آب و برق وزیر نیرو میلیارد تومان به بهره برداری رسید کیفیت آب جنوب تهران نیروگاه خورشیدی ظرفیت تولید برق استان تهران استان تهران صنعت آب و برق افتتاح شد پروژه ها ۷۲ روستا نیروگاه ها تصفیه خانه میلیون نفر برق استان وزیر نیرو انجام شده ۲۷ پروژه انجام شد مکعب آب طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۴۷۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان

رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: پروژه ساخت ۱۶ نیروگاه خورشیدی پشت بامی مدارس کشور در ۱۶ مدرسه در حال بهره برداری است، که از این تعداد ۷ نیروگاه در استان های اصفهان، قم، گلستان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی امروز به صورت همزمان به بهره برداری رسیده است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام مرکزاطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش؛ حمیدرضا خان محمدی معاون وزیرآموزش و پرورش و رئیس این سازمان، در آیین بهره برداری همزمان از ۷ نیروگاه خورشیدی پشت بام مدارس در ۶ استان کشور، که با افتتاح دبیرستان خیرساز زیرک پردیسان قم مجهز با این فناوری برگزار شد، اظهار داشت: ساخت این نیروگاه ها ضمن ایجاد اقتصاد و درآمد پایدار و صرفه جویی در هزینه های مدارس سبب افزایش خودآگاهی و تربیت اقتصادی دانش آموزان درجهت استفاده از انرژی های پاک برای کشور و حفظ محیط زیست با جلوگیری از بکارگیری سوخت‌های فسیلی در مدارس می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش، اذعان داشت: از آنجا که سرانه های تخصیص یافته به مدارس پایین هستند و در فصل های فعال مجبورند از سوخت های فسیلی استفاده کنند، استفاده از نیروگاه های خورشیدی ضمن صرفه جویی در هزینه های جاری، سبب کاهش انتشار آلاینده های زیست محیطی می شود.

وی با اشاره به این که بسیاری از مدارس در موضوع سرانه دانش آموزی دچار مشکل هستند، یادآورشد: خوشبختانه در برنامه هفتم توسعه کشور، اختیار کسب درآمد اختصاصی برای همه مدارس از مسیرهایی مانند تولید انرژی پاک توسط سلول‌های خورشیدی یا تعبیه فضای تجاری گذاشته شده تا هر مدرسه بتواند اقتصاد خود را پیش ببرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه دو هزار و ۵۰۰ طرح برای اجرای نیروگاه‌های خورشیدی هدف‌گذاری شده است، گفت: در یک برنامه کوتاه مدت با همکاری دستگاه‌های متولی ۲۰هزار مدرسه به سلول‌های خورشیدی مجهز می‌شوند. در حال حاضر ۱۶ نیروگاه خورشیدی به بهره برداری رسیده و ۵۶ پروژه در سطح کشور در حال اجراست.

وی تصریح کرد: تاکنون نیروگاه‌های خورشیدی ۱۱ مدرسه در استان قم با ظرفیت ۲۲۰ کیلووات به مرحله اجرا رسیده اند که از این تعداد نیروگاه‌های ۵ مدرسه با مجموع ظرفیت مجموع ۱۰۰ کیلووات به شبکه سراسری برق متصل شده‌اند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، عنوان کرد: برای تولید انرژی از سلول‌های خورشیدی و استفاده از فضای مدارس در این امر، با خیرین و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی وارد مذاکره شده‌ایم تا ان شاء الله این موضوع در همه مدارس جدیدالاحداث محقق شود.

خان محمدی در پایان خاطرنشان کرد: با تولید هر کیلووات ساعت نیروگاه خورشیدی ۵۶۰ گرم از انتشار گاز دی اکسید کربن جلوگیری می‌شود و سبب صرفه جویی ۰.۲۷ مترمکعب مصرف گاز طبیعی و ۰.۲۲ لیتر مصرف آب می‌شود.

محمود کمانی، معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق نیز در این مراسم با اشاره به تفاهم‌نامه مشترک این وزارتخانه با آموزش و پرورش و نوسازی مدارس برای تجهیز مدارس خیرساز به نیروگاه‌های برق خورشیدی، گفت: استان قم با ۱۱ مدرسه مجهز به سلول‌های خورشیدی در این زمینه پیشتاز است.

وی افزود: سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) برق تولیدی این مراکز را به قیمت مناسب خریداری می‌کند که علاوه بر فرهنگ‌سازی برای نسل آینده در تامین هزینه‌های جاری و نگهداری مدارس نیز موثر است.

گفتنی است همزمان با بهره برداری از این نیروگاه، آیین افتتاح مدرسه خیرساز حاج غلامرضا زیرک در پردیسان قم برگزار شد. این مدرسه خیّری به همت حاج حبیب الله زیرک و به یاد پدر مرحومش، حاج غلامرضا زیرک با مشارکت اداره کل نوسازی مدارس استان و از محل اعتبارات ملی، استانی و طرح شهید سلیمانی (ره) به ثمر نشسته است.

مدرسه زیرک در زمینی به مساحت پنج هزار و ۲۳ مترمربع و با زیربنای ۳هزار و ۱۵۹ مترمربع در سه طبقه و بر اساس آخرین استانداردهای روز ساخته شده و دارای ۱۸ کلاس درس، ۱۱ اتاق اداری و جنبی، سه کارگاه و آزمایشگاه و همچنین نمازخانه‌ای به مساحت ۲۸۰ مترمربع است. در کنار این مدرسه، یک سالن ورزشی ۶۱۵ مترمربعی نیز احداث گردیده تا علاوه بر ارائه خدمت به دانش آموزان عزیز، در غیر ساعات آموزشی نیز پذیرای مردم باشد.

بر اساس ظرفیت‌های موجود، مدرسه حاج غلامرضا زیرک به سه سامانه ۲۰ کیلوواتی تولید برق از انرژی پاک خورشیدی نیز مجهز است که این سامانه‌ها بر اساس نرخ مصوب سال ۱۴۰۲ می‌توانند در هر ماه مبلغ ۲۷۰ میلیون ریال برای این مدرسه مُعظم ایجاد درآمد کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳
  • حل دو مشکل اصلی در بزرگراه آزادگان | فاز دوم فتح-باغستان تا پایان شهریور افتتاح می شود
  • افتتاح فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال/ حل معضل بزرگ ترافیکی در غرب تهران
  • افتتاح فاز اول آزادراه شوشتری تا پایان سال
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | گره کور بزرگراه بسیج باز می شود
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | ویژگی های این معبر جدید پایتخت
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | این بزرگراه شرق تهران را از دست کامیون های سنگین خلاص می کند