Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-01@04:12:18 GMT

آغاز برگزاری نمایشگاه‌ های بهاره از اول اسفند

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۵۰۸۸۹

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از اعلام آمادگی واحدهای صنفی برای برگزاری نمایشگاههای فروش بهاره به منظور تامین اقلام مورد نیاز مردم در شب عید خبر داد و گفت: این نمایشگاهها به تناوب، در بازه زمانی اول تا ۲۴ اسفندماه به مدت حداقل ۱۰ روز برگزار خواهد شد.

 

حسین مدرس خیابانی در جلسه هماهنگی با دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاههای بهاره در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بر اساس توافقات صورت گرفته در جلسه هماهنگی برگزاری نمایشگاههای بهاره که به منظور تامین ایام مورد نیاز مردم در شب عید، با حضور نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق‌های اصناف ایران و تهران، اتحادیه‌های صنفی، شهرداری، نیروی انتظامی و اورژانس برگزار شد، مقرر گردید تا نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا، از اول تا ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۸، به تناوب در مدت زمانی حداقل ۱۰ روزه در سراسر کشور برگزار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، سه گروه کالا و خدمات در شب عید به صورت ویژه و با تخفیف در اختیار مردم قرار می‌گیرند که بر این اساس، کالاهای اساسی مورد نیاز مردم از جمله کیف و کفش، پوشاک، آجیل و خشکبار، کالاهای اساسی و شیرینی و شکلات، عرضه خواهند شد؛ این در شرایطی است که برگزاری نمایشگاههای فروش بهاره، تنها یکی از اجزای برنامه‌های متنوع تنظیم بازار برای ایام پایانی سال است.

 

وی تصریح کرد: مجموعه تدابیری که از سوی صنوف تولیدی و توزیعی بر مبنای سیاستگذاری‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ایام پایانی سال در نظر گرفته شده، باید به نحوی اجرایی و عملیاتی گردد تا در نهایت، بازار شب عید با آرامش کامل و همزمان با تامین کالاهای مورد نیاز مردم با قیمت و کیفیت مناسب به مسیر خود ادامه دهد؛ این در حالی است که مجموعه سیاست‌های ستاد تنظیم بازار به منظور برقراری آرامش در بازار در مقاطع مهمی از سال همچون ایام شب عید، ماه مبارک رمضان و در موارد خاصی همچون افزایش قیمت بنزین خود را نشان می‌دهد؛ این در حالی است که بازار طی ماههای گذشته، روند آرام و بدون نوسانات غیرطبیعی را سپری کرده است.

 

بنا بر اعلام شاتا، مدرس خیابانی با اشاره به مدیریت مناسب بازار با همراهی و همکاری بی‌نظیر صنوف تولیدی و توزیعی و مجموعه دست‌اندرکاران تنظیم بازار در ایام مصادف با افزایش قیمت بنزین خاطرنشان کرد: خوشبختانه همه ارکان تنظیم بازار کشور از تولید تا توزیع همگی در دوران تغییر قیمت بنزین پای کار بوده و تلاش کردند تا بتوانند وضعیت مناسبی را به لحاظ تامین و توزیع کالا رقم زنند؛ این در حالی است که هم اکنون حال بازار خوب است و شاهد نوسانات غیرطبیعی در بازار نیستیم؛ ضمن اینکه نرخ برخی از کالاها همچون گوشت قرمز و مرغ نیز نسبت به سال گذشته، کاهش داشته است.

 

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اتاق اصناف ایران باید محوریت کار برگزاری نمایشگاههای فروش بهاره ویژه ایام پایانی سال را به عهده بگیرد و در کنار آن، تمامی دستگاههای خدمات‌رسان از بانک، بیمه، شهرداری‌ها، اورژانس و نیروی انتظامی باید فضایی را فراهم کنند تا برگزاری این نمایشگاهها به بهترین شکل ممکن پیش رود، این در حالی است که در همه جای دنیا، دستگاههای خدمات رسانی همچون شهرداری‌ها، مراکزی را برای عرضه مستقیم کالا تعریف می کنند تا کالاها بدون واسطه و با قیمت کمتر و کیفیت بالاتر به دست مصرف‌کنندگان برسند.

 

مدرس خیابانی با بیان اینکه قیمت و کیفیت دو عامل مهم و اثرگذار در عرضه کالاهای موجود در دوران برگزاری نمایشگاههای بهاره است، گفت: قیمت باید حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از مغازه‌های سطح شهر بوده و تمامی کالاهای عرضه شده در این نمایشگاهها، از کیفیت بسیار مناسب برخوردار باشند؛ این در حالی است که تمامی کالاهای عرضه شده در این نمایشگاهها باید تولید داخلی بوده و از کیفیت بسیار مناسبی برخوردار باشند.

 

وی از اعلام آمادگی شرکت پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی ایران به منظور ارایه مکان‌های نمایشگاهی دارای استاندارد به صورت رایگان به اصناف کشور خبر داد و گفت: این دو شرکت قرار است که محل‌های مناسبی که در استانها و سراسر کشور در اختیار دارند را به صورت رایگان در اختیار غرفه‌داران قرار دهند تا بتوان کالاها را با قیمت بسیار مناسب در اختیار مردم قرار داد.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: نمایشگاه های بهاره وزیر صنعت معدن و تجارت اقتصاد جام نیوز برگزاری نمایشگاههای بهاره قائم مقام وزیر صنعت ایام پایانی سال مورد نیاز مردم مدرس خیابانی معدن و تجارت تنظیم بازار بسیار مناسب وزارت صنعت قیمت بنزین شب عید حداقل ۱۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۰۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد

آفتاب‌‌نیوز :

 تورم تولیدکننده، شاخصی است که این افزایش هزینه تولید را برای گروه متنوعی از کالا‌ها در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی نشان می‌دهد. براساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، تورم ماهانه تولید محصولات گاوداری‌های صنعتی در بهمن ماه، ۰.۱ واحد درصد کمتر شده است. البته این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت آن‌ها نیست. بلکه نشان می‌دهد از سرعت رشد قیمت‌ها کاسته شده است. البته نرخ سالانه و نقطه‌ای این شاخص رو به افزایش رفته و از مرز ۴۹ درصدی عبور کرده است.

شواهد نشان می‌دهد که «گوساله نر زیر چهارماه» و «گاو تلیسه غیرباردار» و «گاو نر داشتی» بیشترین مقدار تورم تولیدکننده اسفند ۱۴۰۲ را از آن خود کرده اند. در مقابل «شیر» کمترین افزایش هزینه تولید را در این بازه زمانی متحمل شده است. در ادامه به بررسی تورم ماهانه، نقطه‌ای و سالانه تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

سیگنال افزایش قیمت گوشت و مواد لبنی در اسفند ۱۴۰۲

گوشت و لبنیات، یکی از محصولات اساسی تامین کننده پروتئین و مواد مغذی بوده و در سبد مصرفی خانوار نقش اساسی ایفا می‌کند. «گاوداری‌ها» یکی از اصلی‌ترین کانال‌های تامین گوشت و لبنیات مورد استفاده کشور هستند. شواهد نشان می‌دهد که افزایش هزینه تمام شده گاوداری‌های صنعتی می‌تواند منجر به افزایش قیمت بازاری این محصولات شود.

به عبارت دیگر اگر گاوداری‌ها مواد اولیه خود را به قیمت بیشتری تهیه کنند، خریدار نیز محصولات و مواد لبنی را به قیمت بالاتری از بازار تهیه خواهد کرد؛ بنابراین بررسی تورم تولید کننده گاوداری‌های صنعتی کشور دارای اهمیت بوده و سیگنالی در راستای قیمت مصرف کننده مواد لبنی و گوشتی محسوب می‌شود.

آخرین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار حاکی از آن است که تورم ماهانه گوشت در اسفند ۱۴۰۲ کاهش یافته است. در مقابل تورم سالانه و نقطه به نقطه این محصولات بیشتر شده و از مرز ۴۹ درصد عبور کرده است. در ادامه به بررسی تورم تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

کاهش تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی

«تورم تولیدکننده»، یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی است که نشان می‌دهد میزان قیمت یک سبد متنوع از یک محصول در یک بازه زمانی مشخص در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی چگونه تغییر کرده است. از این شاخص به عنوان «تورم پیشران» نیز یاد می‌شود. چرا که افزایش هزینه تولید یک محصول می‌تواند منجر به افزایش قیمت عرضه آن به بازار توسط واسطه گران شود.

جدیدترین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲، تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی ۰.۱ واحد درصد کمتر شده و به ۱.۲ واحد درصد رسیده است. باید توجه داشت که این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت محصولات لبنی و گوشتی وابسته به گاوداری‌ها نبوده است. بلکه نشان می‌دهد سرعت رشد قیمت کمتر شده و هزینه تولید محصولات مذکور در اسفند نسبت به بهمن، ۱.۲ درصد افزایش یافته است.

محصولات گاوداری‌های صنعتی از ۸ گروه تشکیل شده است. این گروه‌ها شامل؛ «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو نر داشتی» گوساله پرواری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله نر زیر ۴ ماه»، «شیر» و «کود» است.

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم ماهانه اسفندماه ۱۴۰۲ در «گاو تلیسه غیرباردار» بیشترین میزان خود را به ثبت رسانده است. به بیان دقیق‌تر هزینه تولید گاو تلیسه غیرباردار در اسفندماه ۵.۵ درصد بیشتر از قیمت آن در بهمن ماه بوده است. این رقم در مقایسه با ماه گذشته افزایش ۳.۱ واحد درصدی داشته است.

تولید «شیر» نیز در این ماه کمترین تورم ماهانه پیشران را تجربه کرده و در سطح ۰.۲ درصدی قرار گرفته است. این رقم نسبت به بهمن ماه کاهش ۰.۱ واحد درصدی را به ثبت رسانده است.

افزایش هزینه تولید محصولات گاوی نسبت به اسفند سال قبل

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم نقطه به نقطه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته و در سطح ۴۹.۴ درصدی قرار گرفته است. این نرخ نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲ هزینه تولید گوشت و مواد لبنی، ۴۹.۴ درصد بیشتر از این نرخ در فصل مشابه در سال ۱۴۰۱ بوده است.

از میان ۸ گروه تشکیل دهنده محصولات گاوداری‌های صنعتی، «گاوتلیسه غیرباردار» و «گوساله نر زیر چهارماه»، تورم نقطه‌ای بالغ بر ۱۲۰ درصدی را تجربه کرده اند. این دو گروه، نهاده اصلی تولید گوشت گاو محسوب می‌شود. بدین ترتیب می‌توان گفت با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها، احتمال افزایش قیمت گوشت گاو در ماه‌های آتی دور از انتظار نخواهد بود.

این نرخ در سایر گروه‌ها کمتر از ۱۰۰ درصد به ثبت رسیده و محصولات «شیری» با ثبت تورم ۲۳.۳ درصدی در اسفند، کمترین مقدار این نرخ را از آن خود کرده است.

تورم سالانه ۶ گروه از محصولات گاوداری‌ها از ۱۰۰ درصد عبور کرد

تورم سالانه تولیدکننده محصولات گاوی نشان می‌دهد، میانگین هزینه تولید ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین مقدار در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ چگونه تغییر کرده است. شواهد حاکی از آن است تورم سالانه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند امسال ۵۱.۵ درصد بوده است.

«گوساله نر زیر ۴ ماه» با ثبت تورم ۱۴۲.۴ درصدی بیشترین مقدار این نرخ را داشته است. «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله پرواری» و «گاو نر داشتی»، ۶ دسته از محصولات تشکیل دهنده گاوداری‌های صنعتی هستند که میانگین تورم سالانه آن‌ها در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین رقم در بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۱۰۰ درصد بوده است.

افزایش هزینه تولید این محصولات، سیگنالی در راستای افزایش هزینه فروش محصولات لبنی و گوشتی مربوط به گاوداری‌های صنعتی به بازار می‌دهد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • رویداد صدرا با حضور ۶۰ شرکت در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا آغاز شد
  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • ثبت ۵۱۰ فقره پرونده تخلف صنفی در استان سمنان
  • حضور نمایندگان ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • حضور نماینده ۱۰۰ کشور در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری در بخش اصناف قم انجام شد