Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@20:59:24 GMT

شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران کدامند؟

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۵۲۱۹۴

شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران کدامند؟

آنقدر ترسناک که قدیمی تر‌ها از اینکه اسمش را بر زبان بیاورند ابا داشتند و آنقدر دور که بعید می‌دانستی کسی که سنش حداقل زیر ۵۰ سال باشد به چنگ او بیفتد، اما حالا وضع فرق کرده، حالا در عرض تنها چند ده سال چنان دامش را گسترده کرده که مجبوری در لیست بیماری‌های ممکن برای زیر ۵۰ ساله‌ها که هیچ برای زیر ۲۰ ساله‌ها هم بدون شک حسابش کنی و نام همچنان ترسناکش را بر زبان بیاوری.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سوال اینجاست که آیا سرطان خود را به ما تحمیل کرد یا ما با گشاده رویی در را به روی او باز کردیم؟
کارشناس مسئول برنامه پیشگیری و کنترل سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه انتظار می‌رود تعداد موارد جدید سرطان در دنیا به ۱۵ میلیون نفر مبتلا در سال ۲۰۲۰ افزایش یابد، می‌گوید: پیش بینی شده که حدود ۶۰ درصد این موارد جدید در کشور‌های کمتر توسعه یافته جهان رخ دهد.


بهار شاه محمدی در گفتگو با ایسنا، بیان کرد: سرطان‌ها از مهم‌ترین بیماری‌های غیرواگیر هستند که بار بیماری عمده‌ای را به جامعه تحمیل می‌کنند. سرطان دومین عامل شایع مرگ ومیر در کشور‌های توسعه یافته و سومین عامل مرگ در کشور‌های در حال توسعه است و در سال‌های آینده روند رو به رشدی خواهد داشت.


وی تغییر در سبک زندگی (از سنتی به مدرن)، کنترل نسبی بیماری‌های واگیر، افزایش عوامل خطر محیطی و مسن شدن جمعیت را از عوامل افزایش آمار بیماری سرطان در چند دهه اخیر برشمرد و افزود: در ایران سرطان دومین عامل مرگ و میر است و سالانه بیش از ۵۶ هزار نفر در کشور جان خود را در اثر این بیماری از دست می‌دهند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به ۲۵۰ هزار نفر بیمار مبتلا به سرطان در کشور زندگی می‌کنند و با افزایش امید به زندگی و افزایش درصد سالمندی انتظار می‌رود موارد بروز سرطان در دو دهه آینده افزایش یابد، بنابراین نظام مراقبت موارد مبتلا به سرطان به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی نظام بهداشتی درمانی مطرح است.


کارشناس مسئول برنامه پیشگیری و کنترل سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به اینکه با دانش کنونی بشر، پیشگیری از بروز سرطان‌ها با کنترل عوامل خطر مقدور بوده و تشخیص زودرس با هدف درمان قطعی در مورد بسیاری از سرطان‌ها امکان پذیر است، گفت: آمار بروز سرطان‌ها در سطح کشور براساس آخرین گزارش کشوری برنامه ملی ثبت سرطان در سال ۱۳۹۴ نشان می‌دهد که تعداد موارد جدید سرطان‌ها در سال ۱۳۹۴ در کشور، ۱۰۹ هزار و ۶۷۳ مورد بوده است. از این تعداد، ۵۱ هزار و ۱۶۲ مورد معادل ۴۷ درصد از سرطان‌ها در زنان و ۵۸ هزار و ۵۱۱ مورد معادل ۵۳ درصد در مردان رخ داده است.


وی شایع‌ترین سرطان‌ها در کل جمعیت کشور را شامل سرطان پستان، پروستات، پوست (غیر ملانوما)، معده و کولورکتال دانست و افزود: آمار بروز سرطان‌ها در سطح استان مرکزی براساس آخرین گزارش کشوری برنامه ملی ثبت سرطان در سال ۱۳۹۴ حاکی از آن بود که تعداد موارد جدید سرطان‌ها بالغ بر ۲ هزار و ۱۱۹ مورد بوده است که ۹۸۴ مورد (۴۶ درصد) از سرطان‌ها در زنان و هزار و ۱۳۵ مورد (۵۴ درصد) از سرطان‌ها در مردان رخ داده است.


شاه محمدی با بیان اینکه شایع‌ترین سرطان‌ها در کل جمعیت استان شامل سرطان پستان، پروستات، معده، کولورکتال و پوست (غیر ملانوما) بوده است، اظهار کرد: ۱۵ بهمن ماه مطابق با ۴ فوریه توسط WHO به عنوان روز جهانی مبارزه با سرطان نام گذاری شده است. سرطان یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت در ایران است که مبارزه با آن، نیازمند برنامه ریزی مسئولان و جلب مشارکت مردم است و به دلیل اهمیت و ابعاد این موضوع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (۱تا ۷ بهمن ماه) را به عنوان هفته پویش ملی مبارزه با سرطان در نظر گرفته است.


وی با اشاره به شعار پویش ملی مبارزه با سرطان "سرطان قابل پیشگیری و درمان است با خود مراقبتی و امید" گفت: در این هفته علاوه بر اجرای برنامه‌های آموزشی، جلب مشارکت ذی نفعان و تهیه محتوا‌های آموزشی و تبلیغاتی با هدف آگاه سازی مردم در زمینه پیشگیری و درمان سرطان در دستور کار است و برنامه‌های پویش تا ۱۵ بهمن ماه روز جهانی مبارزه سرطان در استان ادامه خواهد داشت.


وی بیان کرد: در همین راستا و با توجه به نامه مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت متبوع با تاکید بر اجرای موفقیت آمیز ششمین دور از این پویش در سال ۱۳۹۸ با در نظر گرفتن اهم برنامه‌های این پویش ملی و با تاکید بر مداخلات مبتنی بر اولویت‌های منطقه‌ای انتظار می‌رود با حضور و مشارکت همه جانبه تمامی بخش‌های مختلف دانشگاه، خبرگان، گروه‌های مرجع و سیاستگذاران و مجریان خارج از حوزه دانشگاه و ساز مان‌های مردم نهاد و خیریه و... و. اقدامات اجرایی این پویش با انتقال مفاهیم آموزشی، اصلاح باور‌های نادرست، ترویج و افزایش انگیزه در تشخیص زودهنگام وغربالگری در راستای پیشگیری وکنترل ودرمان به موقع طی بازه زمانی بهمن ماه، تحقق یابد.


شاه محمدی شناسایی روش‌های خود مراقبتی برای پیشگیری اولیه از سرطان، شناسایی علائم هشدار دهنده سرطان، قابل پیشگیری بودن این بیماری با اصلاح شیوه زندگی و ... را بخشی از تلنگر‌ها و شیوه‌های پیام رسانی در این پویش بیان کرد و گفت: تشخیص زودهنگام (غربالگری) سرطان به معنای تشخیص سرطان در مرحله‌ای است که هنوز محدود و کوچک است واحتمال درمان قطعی آن زیاد است. در این فرایند یک آزمایش بالینی برای جمعیت بی علامت، اما در معرض خطر بیماری، انجام می‌شود تا امکان تشخیص قبل از بروز علائم بیماری فراهم شود.


وی تصریح کرد: در حال حاضر در کشور ما سرطان‌های پستان، کولورکتال (سرطان روده بزرگ و راست روده) و دهانه رحم (سرویکس) در قالب برنامه خدمات نوین سلامت (ایراپن) قابلیت غربالگری و تشخیص زودهنگام را دارند، اما به هر حال باید راهکار‌های کنترل و پیشگیری سرطان را با جدیت مدنظر داشت.


به گفته کارشناس مسئول برنامه پیشگیری و کنترل سرطان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک پرهیز از مصرف سیگار و قلیان و قرار نگرفتن در معرض دود آنها، انجام روزانه حداقل ۳۰ دقیقه پیاده روی تند، صرف روزانه ۵ وعده میوه و سبزی، کاهش مصرف نمک، قند، شکر و روغن، کنترل وزن، حفاظت پوست با کرم ضد آفتاب و پوشش مناسب، مصرف نکردن الکل، شناسایی آلاینده‌های سرطان زا و دوری از آنها، شناسایی علائم هشدار دهنده و مراجعه به موقع به پزشک از راهکار‌های اصلی پیشگیری از ابتلا به سرطان است.


براساس این گزارش، در مجموع، مهربان بودن با خود، دیگران و محیط زیست تنها راهکاری است که می‌تواند تار‌های این عنکبوت بدقیافه را از شما دور کند، در غیر این صورت با کمال میل پذیرای شماست.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرطان سیگار دخانیات شایع ترین سرطان ها مبارزه با سرطان تشخیص زودهنگام سرطان ها انتظار می رود بروز سرطان ها سال ۱۳۹۴ شاه محمدی بهمن ماه پویش ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۲۱۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین بازیگران افزایش تورم کدامند؟

به گزارش خبرآنلاین، این مطالعه نشان می‌دهد که از میان تکانه‌های تحریمی و تکانه‌های پولی، تحریم‌ها اثر بیشتر و طولانی‌مدت‌تری بر افزایش تورم در اقتصاد ایران دارند.

دنیای اقتصاد نوشت:احمدرضا جلالی نائینی، اقتصاددان، در ارائه آخرین مطالعه خود بر این نکته تاکید کرد که با وجود غالب بودن اثر تحریم و نرخ ارز، در بلندمدت عامل پولی تعیین‌کننده اصلی نرخ تورم است و نباید از آن غافل شد.

این استاد دانشگاه تاکید کرد که تورم در اقتصاد ایران، پس از نوسانات نرخ ارز، به ترتیب تحت تاثیر انتظارات تورمی و رشد پول قرار دارد.

به عقیده این استاد دانشگاه، با توجه به اثرگذاری تکانه خارجی بر کاهش ارزش ریال و نیاز واحدهای تولیدی به سرمایه در گردش، سیاست‌گذار پولی با بده‌-بستان میان رکود و تورم مواجه می‌شود و با پاسخ به این نیاز، متغیرهای پولی نظیر پایه پولی را افزایش می‌دهد.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901212

دیگر خبرها

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • مهم‌ترین بازیگران افزایش تورم کدامند؟
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ