Web Analytics Made Easy - Statcounter

«صباح زنگنه» سفیر پیشین ایران نزد سازمان همکاری‌های اسلامی با اشاره به انتخاب نخست‌وزیر جدید عراق و چالش‌های پیش‌روی آن، در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: عناصر اصلی که در انتخاب نخست‌وزیر جدید عراق تاثیرگذار بودند حول سه مولفه اصلی می‌گردند. مولفه نخست، نمایندگان احزاب در پارلمان عراق بودند که با چانه‌زنی و رایزنی‌ها سعی داشتند تا کنشگری‌ خود در انتخاب نخست‌وزیر این کشور را به رخ یکدیگر بکشانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مولفه دوم، تظاهراتی است که در شهرهای مختلف عراق جریان دارد که تا حد زیادی با سخنان مرجعیت عراق همخوانی داشت. این تظاهرات به نوعی یک اهرم فشار بر سیاستمداران عراق به حساب می‌آید تا در انتخاب نخست‌وزیر تعجیل کنند. مولفه سوم که در انتخاب «محمد توفیق علاوی» به عنوان نخست‌وزیر عراق موثر واقع شد، دیدگاه‌های ایران و آمریکا به عنوان دو بازیگر موثر و اصلی عرصه عراق بود؛ چراکه تهران و واشنگتن و همچنین نظرات آنها در عراق بسیار نافذ است.

وی ادامه داد: جمع‌بندی‌ها و آنچه که در پارلمان عراق صورت گرفت و احزاب به رکن اصلی او تبدیل شدند، باعث شد تا طولانی شدن انتخاب نخست‌وزیر و بلاتکلیفی پارلمان به یک تهدید جدی برای کل کشور تبدیل شود. سیاسیون عراق و همچنین مقام‌های امنیتی این کشور به این نتیجه رسیدند که اگر خلاء دولت در بغداد ادامه داشته باشد درگیری میان مردم و دولت و حتی درگیری میان احزاب به بالاترین حد خواهد رسید که خروجی آن جز بحران چیز دیگری نخواهد بود. این سه مولفه که پیش‌تر به آن اشاره کردم تا حد زیادی باعث شد تا در نهایت نخست‌وزیر انتخاب شود و فراکسیون الفتح به رهبری هادی العامری و همچنین فراکسیون سائرون به رهبری مقتدی صدر گزینه نخست‌وزیری را به رئیس جمهور عراق معرفی کردند. این روند در نهایت باعث شد تا محمد توفیق علاوی به عنوان نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شود. در این میان مرجعیت عراق هم مخالفتی نشان ندادند و این مساله نشان می‌دهد که گزینه نخست‌وزیری مورد تایید بسیاری از جریان‌های سیاسی عراق است.

این کارشناس مسائل در مورد چالش‌های پیش‌روی نخست‌وزیر جدید عراق گفت: چالش جدی نخست‌وزیر عراق در وضعیت فعلی، بحران‌ها و مسائل اقتصادی خواهد بود. علاوه بر آن پرونده کشته‌شدگان اعتراض‌های اخیر در عراق یکی از مطالباتی است که مردم از نخست وزیر جدید عراق خواهند داشت. بحث مبارزه با فقر و بیکاری به علاوه جلوگیری از مداخله کشورهای خارجی در امور عراق هم از مسائلی است که نخست‌وزیر جدید این کشور باید پیگیری کند. مساله اخراج نیروهای آمریکا از عراق و همچنین پاکسازی تمام و کمال داعش از خاک این کشور به انضمام بیرون راندن ارتش ترکیه از موصل محورهایی است که به عنوان یک مطالبه ملی مقابل علاوی قرار دارد. در این میان او یک سال فرصت دارد تا علاوه بر تشکیل کابینه و اخذ رأی اعتماد در مجلس، ساز و کار انتخابات را فراهم کند که تمام اینها حداقل شش ماه طول می‌کشد. از سوی دیگر، انحلال پارلمان و چینش مجدد آن مساله‌ای است که علاوی را به چالش می‌کشد.

وی در پایان تصریح کرد: موضوع دیگری که به اصلی‌ترین مشکل نخست‌وزیر جدید عراق تبدیل خواهد شد، بحث مبارزه با فساد و همچنین افراد و نهادهای فاسد این کشور است. این اقدام و پاک‌سازی آنها به راحتی انجام نمی‌شود، چراکه تمام آنها به یکدیگر تنیده شده‌اند و همدیگر را پوشش می‌دهند. طبیعی است که اگر یک نفر را در این مسیر مورد هدف قرار دهند، بدون تردید نفرات بعدی هم هدف قرار می‌گیرند و همین موضوع می‌تواند باعث فروریزی ساختار سیاسی عراق شود. چراکه بسیاری از مقامات این کشور در فسادهای گسترده یا نقش دارند و یا به نوعی آلوده آن هستند. به همین دلیل اگر علاوی تنها بتواند ۱۰ درصد از این اقدام‌ها را انجام بدهد کار بسیار بزرگی انجام داده است؛ مضاف بر اینکه اصلاح دستگاه قضا عراق و ساختار حقوقی این کشور یک مساله بسیار مهم به حساب می‌آید اما انجام این اقدام‌ها آن هم در این مدت کوتاه، تقریباً غیرممکن است و بدون تردید مخالفانی خواهد داشت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: عراق مقتدی صدر بغداد هادی عامری برهم صالح توفیق علاوی انتخاب نخست وزیر نخست وزیر جدید عراق باعث شد عراق هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۵۸۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: طرح تقسیم استان تهران در دست بررسی است

وزیر کشور با اشاره تشیکل استان تهران شرقی و غربی گفت: برنامه تقسیمات کشوری، براساس نیازهای هر منطقه به توسعه و اداره بهتر با توجه به میزان جمعیت، طراحی می‌شود و این موضوع در دست بررسی است.

به گزارش مشرق، احمد وحیدی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع انسداد مرزها گفت: انسداد مرز یک پروژه قدیمی است و کار در مقاطع مختلفی دنبال و بعضا رها شده است. اکنون رئیس‌جمهور در این خصوص تصمیمات مهمی گرفته‌اند و برای آن منابع جدیدی پیش‌بینی شده تا این کار با همت بیشتری انجام شود که در دست اجراست.

وی با بیان اینکه موضوع استان تهران شرقی و غربی در دست بررسی است، گفت: برنامه تقسیمات کشوری، براساس نیازهای هر منطقه به توسعه و اداره بهتر با توجه به میزان جمعیت، طراحی می‌شود.

وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره توافق با پاکستان برای ورود به خاک این کشور به منظور مبارزه تروریست‌ها، گفت: مقامات پاکستانی کاملا اظهار آمادگی کردند که با هماهنگی هم اقداماتی هم انجام دهیم. الان بحث ادامه عملیات مطرح نیست؛ موضوع مهم این است که آنها هم کاملا با جمهوری اسلامی ایران در موضوع مبارزه با تروریسم هم‌نظر هستند. بعد از سفر رئیس جمهور گام‌های خوبی برداشته می‌شود.

وحیدی با اشاره به تخصیص اعتبار برای بازسازی خرابی‌های پس از سیل استان سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: فعلا دولت مصوب کرد که ۱.۵ همت اعتبار تخصیص پیدا کند، البته طبیعتاً ممکن است بیش از اینها نیاز باشد که در وقت مقتضی با ارزیابی‌های مجدد، تخصیص اعتبار خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • توصیه دادستان کرمان به مقامات قضائی استان‌ برای مبارزه جدی با فساد 
  • وزیر کشور: طرح تقسیم استان تهران در دست بررسی است
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد
  • نخست وزیر اسپانیا: استعفا نخواهم کرد
  • مهمترین اخبار دهم اردیبهشت/علت بارش‌های سنگین جنوب کشور
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود