Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-28@06:27:39 GMT

علت افزایش قیمت پیاز و بادمجان

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۶۱۳۹۹

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  اسدالله کارگر با بیان اینکه در حال حاضر پیازها از روی زمین جمع شده و ۹۰ درصد آنها داخل سردخانه و انبار نگهداری می شود، اظهار کرد: پیاز زرد از شهرستان قهدریجان استان اصفهان و پیاز قرمز از تبریز تامین می‌شود.

 

وی در پاسخ به این سوال که چرا قیمت این محصول با افزایش همراه بوده است؟ اظهار کرد: عرضه پیاز در میادین میوه و تره‌بار کم و تقاضای آن زیاد بوده؛ بنابراین قیمت‌ها با افزایش مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین این ایام نیز زمان برداشت پیاز جنوب بود که با بارندگی‌ها و سیل اخیر این محصول از بین رفت.

 

خسارت سیل اخیر به پیاز

رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی اضافه کرد: بیش از ۸۰ درصد پیاز بهاره از جنوب کشور و شهرهای دزفول، جیرفت و بندرعباس تامین و با ورود پیاز نو، قیمت‌ها شکسته می‌شود. حداکثر فصل برداشت پیاز چهار تا پنج ماه است و قرار بود در هفته‌های اخیر، این پیازها برداشت شود که متاسفانه سیل باعث از بین رفتن آنها شد.

 

کارگر تصریح کرد: هر سال واسطه‌ها و انبارداران برخی محصولات را عمده خریداری کرده و دپو می‌کنند. به عبارت دیگر محصولات درجه یک را داخل سردخانه قرار می‌دهند و در مواقعی که سودشان بیشتر شود، این محصولات را به فروش می‌رسانند.

 

به گفته وی تا دو الی سه هفته آینده پیاز گران خواهد بود تا کشاورزان بتوانند دوباره پیاز بکارند، پیاز نو  وارد بازار شود و قیمت‌ها کاهش یابد.او تصریح کرد: قیمت هر کیلو پیاز در عمده فروشی‌ها بین ۵۵۰۰ تا ۷۵۰۰ تومان است که با اعمال سود ۳۵ درصدی، در خرده فروشی ها با قیمت ۷۴۰۰ تا ۹۳۰۰ تومان به فروش می‌رسد.

 

وی در پاسخ به چرایی بالاتر بودن قیمت پیاز در خرده فروشی‌ها گفت: در میدان مرکزی قیمتها براساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. از طرفی گرانی پیاز در عمده فروشی ها یعنی اینکه گرانی در مبداء رخ داده است. اگر در  میدان مرکزی بار فراوان باشد و ارزانتر محصولی خریداری شود ارزانتر هم به فروش می رسد.

 

رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی گفت: بازرسی هایی از وزات صمت، تعزیرات، اتاق اصناف و اتحادیه صورت می‌گیرد و اگر گزارشی از گرانفروشی یا فروش خارج از قیمت مصوب به دست ما برسد، پیگیری خواهیم کرد.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: بادمجان سبزی اقتصاد میوه جام نیوز سیل فروشی ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۱۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل نوسان قیمت پیاز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.
وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشور‌های دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.
وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.
وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.
مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.
به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.
گفتنی است براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • توزیع روزانه پیاز به ۴۰۰ تن رسید
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • قیمت پیاز ، اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • قیمت پیاز اولین شوک بازار در سال ۱۴۰۳
  • دلایل نوسان قیمت پیاز