Web Analytics Made Easy - Statcounter

  فرارو- مسئله خواب فقط یک مشکل در بزرگسالان نیست. بچه‌ها نیز برای به خواب رفتن مشکل دارند. آن‌ها معمولاً والدین را در کنار خود نگه می‌دارند! در واقع زمان خواب می‌تواند به یک نبرد تبدیل شود. در اینجا ۱۰ نکته برای یادگیری چگونه پیروز شدن در این نبرد آورده شده است.

۱. تنظیم یک ساعت خواب اختصاصی
کودکانی که به مدرسه می‌روند، هر شب بین ۹ تا ۱۱ ساعت به خواب نیاز دارند، اما در نیاز‌ها و الگو‌های خواب آن‌ها تغییرات زیادی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثر بچه‌ها الگو‌هایی خاصی دارند و مهم نیست که شما چه کاری در این زمینه انجام می‌دهید. حتی اگر آن‌ها را دیر وقت به رختخواب ببرید، یک نبرد سر سخت خواهید داشت و برای نخوابیدن مبارزه می‌کنند تا زمانی که بدن شان برای خوابیدن آماده شود. این مهم است که بدانید کودک شما چه مدت زمانی به خواب نیاز دارد تا بتواند در هنگام بیداری سر حال بماند.

۲. زمان بیداری را تنظیم کنید
اگر می‌دانید کودک شما به چه میزان خواب نیاز دارد و چه زمانی باید به رختخواب برود، تعیین یک ساعت مشخص برای بیدار شدن در طول روز نیز بسیار ساده باشد. اجازه دهید فرزند شما در تعطیلات آخر هفته و روز‌های تعطیل کمی بیشتر بخوابد و سعی کنید کمی سخاوتمندانه در این باره عمل نمایید، اما این امر می‌تواند شما را برای یک شب طولانی و بی خوابی آماده کند. این ساعت‌های اضافی خواب مانند جت تاخیر روی فرزند شما تأثیر خواهد گذاشت و باعث می‌شود بدن در هنگام خواب احساس خستگی کند. بهتر است هر روز در یک ساعت مشخص آن‌ها را بخوابانید و از خواب بیدار کنید.  
۳. یک روال ثابت برای خواب ایجاد کنید
داشتن یک روال ثابت مخصوصاً برای نوزادان، کودکان نوپا و پیش دبستانی‌ها بسیار مهم است. انجام کار‌های خاص قبل از خواب، مانند استحمام یا خواندن یک داستان، به فرزندتان این سیگنال را می‌دهد که قرار است در آینده کمی نزدیک چه اتفاقی بیفتد. دانستن آنچه در آینده رخ می‌دهد به آن‌ها آرامش می‌دهد و به تدریج فضای مناسب برای خواب ایجاد می‌شود. بعد از مدت‌ها، بدن فرزند شما ممکن است به طور خودکار در ابتدای همین زمان مشخص برای خواب آماده شود.

 

بیشتر بخوانید: بهترین حالت برای خوابیدن کدام است؛ چپ یا راست؟
۴- حداقل دو ساعت قبل از خواب تلویزیون را خاموش کنید
نتایج یک تحقیق تایید شده نشان داده است که نور ناشی از صفحه تلویزیون، تلفن یا مانیتور رایانه می‌تواند در تولید هورمون ملاتونین اختلال ایجاد کند. ملاتونین بخش مهمی از چرخه‌های خواب و بیداری است. هنگامی که سطح ملاتونین در بالاترین حد خود قرار دارد، بیشتر افراد خواب آلود شده و آماده رفتن به رختخواب هستند. تنها نیم ساعت تماشا کردن تلویزیون یا صفحه نمایش دیگر قبل از خواب می‌تواند به اندازه کافی در این پروسه اختلال ایجاد کند تا کودک شما برای دو ساعت دیگر هم سرحال باشد. اتاق خواب را به یک فضای بدون هیچ گونه صفحه نمایش الکترونیکی تبدیل کنید یا حداقل اطمینان حاصل کنید که تمام صفحه‌ها از زمان مشخصی کاملا خاموش هستند. همچنین بهتر است شب‌ها تلفن‌ها را از اتاق خواب خارج کنید.  
۵- قبل از خواب استرس را کاهش دهید
هورمون دیگری که در خواب نقش دارد، کورتیزول است که به عنوان "هورمون استرس" نیز شناخته می‌شود. هنگامی که سطح کورتیزول زیاد است، بدن کودک شما قادر به آماده شدن برای به خواب رفتن نخواهد بود. قبل از فعالیت آرام، چراغ‌ها با نور کم و محیط ساکت را ایجاد کنید. این می‌تواند به جلوگیری از ترشح مقادیر زیاد کورتیزول در بدن فرزند شما کمک کند.

۶. ایجاد محیط مناسب برای خواب
در حالی که یک ایده آل می‌تواند خواب را برای کودک راحت‌تر کند، بسیاری از اسباب بازی‌ها می‌توانند آن را سخت‌تر کنند. ملحفه‌های نرم، تاریک شدن اتاق و ایجاد کردن یک آرامش نسبی می‌تواند به کودک شما کمک کند تا بین روز و شب تمایز قایل شود و راحت‌تر بخوابد.

۷. محیط را خنک نگه دارید
چرخه خواب فرزند شما فقط به نور (یا فقدان آن) بستگی ندارد. به درجه حرارت نیز حساس است. سطح ملاتونین به تنظیم افت دمای داخلی بدن مورد نیاز به خواب کمک می‌کند، از همین رو می‌توانید با تنظیم دمای خارجی به این روند کمک کنید. کودک خود را بیش از حد نپوشانید و فضا را بیش از حد گرم نکنید. درجه حرارت معمولی اتاق یا حتی کمی خنک‌تر برای تقویت خواب عمیق بهتر است.

 

بیشتر بخوانید: بی‌خوابی را چگونه درمان کنیم؟
۸. کمک به مقابله با ترس
به جای انکار ترس از خواب، به آن‌ها بپردازید. اگر اطمینان دادن به آن‌ها خیلی مفید واقع نمی‌شود، می‌توانید یک اسباب بازی مخصوص تهیه کنید که شب‌ها از آن‌ها محافظت می‌کند و یا اتاق شان را با "اسپری هیولا" قبل از خواب اسپری کنید. (یک قوطی کننده خوشبو کننده هوا با یک برچسب جدید خلاق به خوبی کار می‌کند.)
۹. تمرکز روی خواب را کاهش دهید
درست مانند بزرگسالان، بچه‌ها می‌توانند برای خاموش کردن مغز خود برای شب با مشکلاتی روبرو شوند. به جای اینکه اضطراب خود را با اصرار بیشتر بر روی خوابیدن بیشتر کنید، بیشتر روی ایده ایجاد آرامش و آرام کردن بدن کودک خود تمرکز کنید.  
۱۰. مراقب اختلالات خواب باشید
اگر علی رغم بهترین تلاش‌های شما، فرزند تان همچنان در خوابیدن یا خواب ماندن یا کابوس‌های مداوم یا ترسناک شبانه مشکل داشته باشد، ممکن است اختلال خواب واقعی داشته باشد. در مورد نگرانی‌های خود با پزشک متخصص کودکان صحبت کنید.

منبع: healthline    

منبع: فرارو

کلیدواژه: الگو خواب خواب آلودگی خواب کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۲۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به ۴۰ پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، طرح پرسش‌‏ها و دغدغه‏‌های فکری نوجوانان و پاسخ مناسب به آنها از ملزومات  تبلیغی است. در کتاب "خداشناسی قرآنی کودکان" به قلم غلامرضا حیدری ابهری ضمن ارائه مباحثی در نحوه پاسخگویی به سؤالات مذهبی کودکان، 40 پرسش درمورد حقیقت، صفات و کارهای خداوند و شناخت جایگاه مقام و مرتبه خدا در ذهن کودکان ذکر شده و به اختصار با استفاده از آیات و روایات به آنها پاسخ داده شده است. مطالب به صورت روان و متناسب با درک و دریافت و زبان کودکان ارائه شده است. فرزانه زینلی نویسنده و فعال فرهنگی یادداشتی بر این کتاب نوشته و برای انتشار در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است که در ادامه می‌خوانید:

خدا چه شکلیه؟ خدا بچه داره؟ مامانش خدارو دعوا نمی‌کنه که همیشه بیداره؟! اصلاً خدا کیه؟!

این جور سؤالات را همه ما یا شنیده‌ایم یا مدتی در کودکی، ذهنمان را مشغول کرده‌اند. فکرکردن به خدا و بودنش در همه لحظات، برای ذهن کودک ما سخت است؛ کودکی که هنوز دنیا را درست نشناخته، تازه دارد مقدمات زیستن در آن را یاد می‌گیرد و قواعدش را می‌شناسد، با تناقض‌هایی روبرو می‌شود. همه پرسش‌های عجیب و غریب و فلسفی بچه‌ها از همین اختلاف‌های به ظاهر ساده برایشان شروع می‌شود و پاسخ این سؤالات برای ما سخت است؛ چون ذهنمان خیلی وقت است که به پذیرفتن عادت کرده و انگار هیچ چیز عجیبی نمی‌تواند هوشیارش کند.

دفترچه «خاطرات شیطان» دست بچه‌ها افتاد

در بین همه مسائلی که برای بچه‌ها سؤال ایجاد می‌کند، ماهیت خداوند از همه پیچیده‌تر است. این موضوع حتی برای بزرگترها هم گاهی جای ابهام دارد چه برسد به کودکی که تازه می‌خواهد معنای «لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ» را درک کند و بفهمد چطور در دنیایی که خودش می‌خوابد، مادرش می‌خوابد، حتی پرنده‌ها و گنجشک‌ها هم می‌خوابند، موجودی وجود دارد که نمی‌خواد و به خواب احتیاجی هم ندارد؟ یا کودکی که از لحظات غفلت مادرش برای خرابکاری‌ها استفاده می‌کند و باور دارد کسی او را نمی‌بیند، چطوری باید درک کند خدا در همه لحظات او حضور دارد و در عین حال، در تمام لحظات مادرش هم حضور دارد؟ بخشی از این پرسش‌ها به سبب شکل نگرفتن تفکر انتزاعی کودک ایجاد می‌شود و ممکن است با گذر از این دوره و ورود به دوره دوم نوجوانی، حل بشود، اما پاسخ همین سؤالات می‌تواند جهان‌بینی کودک را در موضوع خداشناسی شکل بدهد.

پاسخ به بنیادی‌ترین پرسش‌ها درباره خدا

این دست پرسش‌ها برای والدین نگران کننده است؛ از طرفی اینکه نمی‌توانند کودکانشان را قانع کنند و در چشم فرزندشان از مقام «همه چیزدانی» تنزل پیدا می‌کنند، و از طرف دیگر اینکه بالاخره چه پاسخی باید به بچه داد، اضطراب شدید به آنها وارد می‌کند. یک راه‌حل این است که از سرخط شروع کنید؛ یعنی ابتدا خودتان مسئله را حل کنید و بعد، متناسب با فهم و درک کودک، آن را برایش شرح بدهید. اما همیشه راه‌حل آسان‌تری هم هست!

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به 40 پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. نویسنده در این کتاب، به بنیادی‌ترین پرسش‌هایی که بین کودکان و نوجوانان مشترک است، پرداخته و به زبان ساده و با تمثیل‌هایی از زندگی روزمره، آن را برای کودکان قابل درک کرده است. در ابتدای کتاب هم بخشی را برای والدین نوشته و در آن، به لزوم «شنیدن» و چگونگی همدلی با کودکان در پرسش‌هایشان پرداخته است. غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده کتاب، در مقدمه می‌گوید: «مطالب این کتاب با مطالب کتاب‌های اعتقادی مرسوم، کاملاً متفاوت است؛ زیرا خداشناسی کودک و نوجوان و پرسش‌های او، با خداشناسی بزرگسال و نیازهای فکری این گروه بسیار تفاوت دارد.» نویسنده در بخش‌های مختلف این کتاب سعی کرده است با نهایت آرامش، پاسخی قانع کننده برای کودکان آماده کند و حتی می‌گوید که این پاسخ‌ها را ابتدا در اختیار فرزند خودش قرار داده و نظر او را به عنوان یک مخاطب هم سن و سال، پرسیده تا در نهایت، کتاب مناسب حال و هوای کودک و نوجوان باشد.

این کتاب را انتشارات بین‌المللی جمال در 140 صفحه منتشر کرده و در کتابنامه رشد آموزش و پرورش نیز معرفی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برجسته‌ترین ویژگی‌های اپل واچ جدید
  • این میوه را حتما قبل از خواب بخورید
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • با جوراب خوابیدن خوب است یا بد؟ | چه کسانی نباید با جوراب بخوابند؟
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • جنبش دانشگاهی آمریکا خواب را ازچشم قاتلان کودکان غزه ربوده است
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • جنبش دانشجویی آمریکا خواب را از چشم قاتلان کودکان غزه ربوده است
  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)