Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@04:55:47 GMT

اینستکس جنبه نمایشی دارد تا اجرایی

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۶۴۸۶۶

به گزارش اکوفارس، عبدالرضا رضایی هنجنی در مورد روابط تجاری ایران و سوئد اظهارکرد: در سال ۲۰۱۷ مجموع تجارت ایران و سوئد ۳۰۷ میلیون دلار بود که ۱۵۴ میلیارد دلار آن واردات و ۱۵۳ میلیارد دلار آن صادرات ما به این کشور بود. بیشتر کالاهای صادراتی ما شامل خرما، انجیر، فرش، ادویه‌جات، پوشاک و... است در حالی که بیشتر واردات ما شامل ماشین‌آلات و دانش فناوری در حوزه‌هایی مانند ماشین‌آلات، خودروهای سنگین، صنعت بسته‌بندی، مخابرات و برق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۸ حجم تجارت ما به جای کاهش، با افزایش رو به رو بود و به ۳۳۶ میلیون دلار رسید البته یکی از دلایل آن پرداخت‌های قبل از بحث تحریم است. اما در سال ۲۰۱۹ حجم تجارت ما به دلیل تاثیر تحریم‌ها با افت چشمگیری روبه‌رو شده است چون بیشتر شرکت‌هایی که با ایران کار می‌کنند مبادلات خود با ایران را به جهت توقف همکاری‌های بین بانکی، اگر نگوییم صفر به حداقل ممکن کاهش داده‌اند.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئد تصریح کرد: پیش از آغاز دور دوم تحریم‌ها بانک‌های بزرگ سوئدی مانند SE banken یکی از بزرگترین بانک‌های این کشور، بانک نوردیا (Nordia) که بانک مشترک دانمارکی – سوئدی است و Swedbank با ایران همکاری داشتند. اما با آغاز تحریم‌ها دیگر فعالیت خود را متوقف کرده‌اند و هیچ تراکنش و نقل و انتقال پولی صورت نمی‌گیرد. بنابراین تجار مجبور هستند از مبادلات غیرمستقیم از طریق صرافی یا مبادله تهاتری استفاده کنند.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه مشکلات ایران با سوئد در حوزه تجارت به جهت تحریم‌های شدید امریکا است و طرفین مشکل دو جانبه اقتصادی یا سیاسی ندارند، گفت: شرکت‌های سوئدی علاقه بسیار زیادی به همکاری با ایران دارند و به نوعی بازار ما را باور دارند اما مشکلاتی که در حوزه نقل و انتقال پولی وجود دارد مانع این کار شده است. از سویی حجم تجارت ایران و سوئد در مقابل حجم تجارت این کشور با امریکا بسیار ناچیز است.

وی خاطرنشان کرد: با این وجود این کشور سختگیری‌های زیادی برای ما اعمال نکرده و در سوئد مشکل دارایی‌های بلوکه‌ شده نداریم. همچنین در این کشور حساب بانکی کسانی که مقیم این کشور هستند و یا ایرانیانی که قبلا حساب باز کرده بودند بدون هیچ مشکلی فعال است اما حساب جدیدی برای ایرانیان باز نمی‌شود و این برای دانشجویان مشکل‌آفرین شده است.

هنجنی در مورد پیوستن سوئد به اینستکس گفت: سوئد یکی از شش کشوری است که اخیرا به این ساز و کار مالی پیوسته است البته نباید فراموش کرد که این مکانیزم بیشتر جنبه نمایشی دارد تا اجرایی؛ چون از همان ابتدا نیز تعریف واضحی نداشت و حالا که نفت ما از مبادلات طرفین حذف شده است، صادرات ما به اتحادیه اروپا نمی‌تواند واردات ما را پوشش بدهد.

رئیس اتاق مشترک ایران و سوئد با بیان اینکه بیشتر کالاهای وارداتی از سوئد جنبه مولد دارند، گفت: یکی از ویژگی‌های تجارت ما با سوئد این است که بیشتر کالاهای سرمایه‌ای و فناوری وارد می‌کنیم و بخش اعظم آنها مولد و در خدمت بازار کار هستند.

برای نمونه کامیون‌های ولوو که از این کشور وارد می‌کردیم برای سال‌ها بدون هیچ مشکلی فعالیت می‌کردند که البته درحال‌حاضر واردات آن متوقف شده است. همچنین با وجود آنکه قطعات این خودروی سنگین شامل تحریم نیست، بازهم به دلیل مشکلات حمل‌ونقل پول دچار چالش شده است.

وی در مورد جامعه ایرانیان مقیم در سوئد گفت: ما در این کشور تقریبا ۱۰۰ هزار ایرانی مقیم و ۲۰ هزار موقت داریم که بخش اعظم آنها از گروه‌های فرهیخته جامعه سوئد هستند که بیشتر به شغل استادی دانشگاه، وکالت و مدیریت شرکت‌ها مشغول به کارند اما با وجود برگزاری جلسات گوناگون با آنها، این گروه به جهت فشار تحریم‌ها بعضا با محافظه کاری با ایران کار می‌کنند.

منبع: ایلنا

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بیشتر کالاهای ایران و سوئد حجم تجارت تحریم ها تجارت ما شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۴۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد

صمد حسن‌زاده رییس اتاق بازرگانی ایران صبح امروز در همایش تجاری ایران و کوبا در محل اتاق ایران گفت: روابط ایران و کوبا همواره دوستانه و با احترام متقابل بوده و دو کشور از شرکای سیاسی یکدیگر می شوند و  سابقه دوستی دو ملت در سطح عالی بوده است. با این حال، این حسن روابط سیاسی در روابط اقتصادی دو کشور بازتاب ملموسی و مطلوبی نداشته است.

وی افزود: دو کشور راه درازی را در توسعه روابط تجاری داند و مقامات دو کشور باید بر تعهد خود بر همکاری اقتصادی تاکید داشته باشند.

حسن زاده ادامه داد: حجم تجارت ایران و کوبا در سال‌های اخیر به طور پیوسته افزایش داشته و در سال ۲۰۲۲ تجارت دو کشور بیش از ۲۴۳ میلیون دلار بوده است. در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۰، ۲۱۰ میلیون دلار بود.

رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: ایران محصولات نفتی و پتروشیمی و مواد غذایی و ساختمانی به کوبا صادر و دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات مهندسی از این کشور وارد می کند.

وی یادآور شد: در تجارت دو کشور زیرساخت ها به اندازه کافی توسعه نیافته است و همچنین تحریم های آمریکا علیه هر دو کشور بزرگ ترین مانع تجارت بین دو کشور بوده است. با این حال، ایران و کوبا می‌توانند از تجارب هم در مقابله با تحریم‌ها استفاده کنند.

وی یادآور شد: کشاورزی، گردشگری و انرژی می تواند زمینه همکاری مشترک دو کشور باشد. همچنین ایران به دلیل برخورداری از کریدور شرق به غرب می‌تواند زمینه ارتباط کوبا را با اوراسیا فراهم آورد.

رییس اتاق ایران گفت: واکسن پاستوکووک در زمان شیوع ویروس با همکاری کوبا در ایران تولید شد.

وی در ادامه از کوبا به عنوان یکی از مهم ترین صادرکنندگان نیکل یاد کرد و گفت: معادن نیکل و کبالت در ایران وجود دارد که سرمایه گذاری بر آنها نشده و ایران می‌تواند از دانش و فناوری کوبا در زمینه بهره برداری از ذخایر نیکل استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟