Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایلنا، کمال سید علی معاون اسبق بانک مرکزی درباره شرایط سخت تحریم و ظرفیت‌هایی که برای بروز فساد در کشور ایجاد شده، گفت: باید به این نکته توجه کنیم که کشور در شرایط جنگی به سر می‌‌برد و با توجه به نفت‌خیز بودن ایران و قرار گرفتن در شرایط تحریمی سختی که به کشور تحمیل شده و همزمان شاهد تورم نیز هستیم در نتیجه در این شرایط توان کشور به جای مبارزه با فساد صرف مبارزه با تحریم و جنگ می‌شود و موضوعات اجتماعی مانند حقوق شهروندی و امنیت اجتماعی در درجه دوم اهمیت قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه گفت: در چنین شرایطی ممکن است مقررات و قوانین به سمت و سویی خاص سوق پیدا کند و نگاه دستوری در مقررات به‌صورت مبنایی جایگزین تفکر و اجرای قانون سیستماتیک شود؛ از همین رو رهبری اشاره کردند که سرعت، قانون و عدالت باید در قوه قضاییه و سایر دستگاه‌ها به خوبی رعایت شود.

سید علی با اشاره به اینکه تورم موجود باعث می‌شود نرخ سود دستوری زیر 20 درصد باشد، تصریح کرد: در چنین شرایطی یک سقفی برای وام‌ها ایجاد می‌شود و کسانی که می‌خواهند به این وام‌ها دسترسی پیدا ‌کنند یا باید پارتی داشته باشند و یا رشوه پرداخت کنند. در چنین شرایطی ممکن است وام‌دهنده که با متقاضیان زیادی روبه‌رو است در معرض فساد قرار بگیرد.

او با تاکید بر اینکه در این شرایط امکان زیرپا گذاشتن برخی قوانین فراهم می‌شود که خود به بروز فساد کمک می‌کنند ادامه داد: به طور مثال زمانی که ممنوعیت و محدودیت‌های مختلفی برای واردات برخی کالاها مانند مشروبات الکلی داریم، این کالا ها به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود و طبیعتا دولت هم نمی‌تواند مالیات این کالاها را دریافت کند پس در اینجا خود قاچاق یک شبکه فساد دیگری ایجاد می‌ کند‌. این‌ها گوشه‌ای از فسادهایی است که در کشور رخ می‌دهد و راه مبارزه با آن راسخت می‌ کند.

این کارشناس بانکی، در ادامه یادآور شد: بعضا شاهد هستیم که برخی از مفاسد رسانه‌ای می‌شود و برخی دیگر در حاشیه می‌ماند و یا اینکه نحوه برخورد با مفاسد متفاوت است، این اتفاق‌های ناگوار و غیر شفاف به دلیل برخی از نگاه‌های سیاسی است.

سید علی با ذکر مثالی ادامه داد: برای مثال افرادی بودند که در دوران تحریم مسئولیت فروش نفت و یا دیگر کالاهای تولیدی کشور را برعهده داشتند اما اکنون این افراد متهم می‌شوند و دردادگاه به عنوان مفسد اقتصادی محاکمه می‌شوند. طبیعی است که در چنین شرایط‌ی رعایت قانون، عدالت و البته اخلاق، بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند.

او با بیان اینکه رضایتمندی و واکنش مردم نسبت به دستگاه‌ها نشان دهنده نحوه عملکرد دستگاه‌های مختلفی از جمله قوه قضاییه است، تصریح کرد: رضایتمندی یا عدم رضایت جامعه از دستگاه‌های مختلف از جمله دستگاه قضا، نیازمند مبارزه جدی این دستگاه با فساد و مفاسد اقتصادی است. زمانی که مردم نتیجه و بازتاب این برخوردها را ببینند طبیعتا اعتماد و توجه‌شان جلب خواهد شد.

وی در پایان متذکر شد: زمانی که می‌بینیم از خود قوه قضاییه افراد متخلف و مفسد بازداشت و محاکمه می‌شوند برای مردم نشانه خوبی از مبارزه با فساد است که توسط قوه قضائیه در حال اجرا است و گذر زمان نشان می‌دهد دستگاه قضا در هر دوره چه عملکردی را از خود به جا گذاشته و تا چه اندازه عدالت و قانونمداری را رعایت کرده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی حقوق شهروندی شرایط تحریم دستگاه قضا چنین شرایطی چنین شرایط قوه قضاییه دستگاه ها سید علی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۱۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه باید در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید گام بردارند

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، ناصر عتباتی در جلسه کمیته حمایت قضایی از سرمایه‌گذاری دادگستری آذربایجان‌غربی با اشاره به شعار سال رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: با توجه به این فرمان رهبری، هر کسی باید در حوزه کاری خود، در عمل نشان دهد که به آن پایبند است و در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید حرکت کند.

وی افزود: رئیس قوه قضائیه همواره تاکید دارد که دستگاه قضا باید در کنار مدیران اجرایی، بخش خصوصی و فعالان اقتصادی باشد و از اهرم‌های قانونی خود برای رفع مشکل تولید بهره ببرد. 

رئیس کل دادگستری آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: بی‌تردید هر اندازه شاهد رونق اشتغال در استان و در نتیجه کاهش بیکاری باشیم به همان اندازه بزهکاری و اختلافات خانوادگی و در نتیجه تولید پرونده برای دستگاه قضایی به حداقل می‌رسد.

وی با ابراز خرسندی از اهتمام دستگاه‌های اجرایی، نظارتی و بانکی استان برای رفع مشکل تولید در آذربایجان‌غربی بیان کرد: با توجه به برخی مشکلات واحدهای تولیدی، باید همانند گذشته مدیران دستگاه‌های اجرایی، نظارتی و بانکی تلاش کنند تا مشکلات این واحدها مرتفع و به چرخه تولید بازگردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عدالت باید در اجرای پروژه‌های عمرانی خوزستان رعایت شود
  • ۵۰ تشکل کارگری خراسان رضوی فعالیتی ندارند
  • همه باید در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید گام بردارند
  • عضو شورای شهر باغستان بازداشت شد
  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است