Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی شامگاه دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در گلستان در پاسخ به سوال ایشان مبنی بر چگونگی کیفیت وضعیت علمی دانشجویان کشور و فرار مغزها، اظهارکرد: نگرانی هایی در خصوص وضعیت کیفیت علمی دانشجویان و فارغ التحصیلان وجود دارد.

وی افزود: آموزش عالی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به وظایف خود درست عمل کرده و طی ۱۵ سال دانشگاه های ما نیروهای تخصصی در تراز بین المللی تربیت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامی ادامه داد: قبل از انقلاب نیروهای فنی، پزشکی و نظامی مورد نیاز کشور از خارج تأمین می شدند اما بعد از انقلاب فعالیت های پژوهشی شروع و از اواخر دهه ۸۰ جایگاه علمی خود را در بین ۱۴۰ کشور به رتبه ۱۵ رساندیم.

وی گفت: اکنون محققان ایرانی جایگاه قابل قبولی در جهان دارند در حالی که قبل از انقلاب جایگاه و رتبه خاصی نداشتیم.

غلامی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند جایگاه علمی کشور را پایین نیاورید و این امر نشان از مهم بودن این رتبه داشته زیرا سبب ارتقاء کشور می شود.

وی ادامه داد: فارغ التحصیلان کشور به لحاظ شاخصه های بین المللی در جزو بهترین های دنیا بوده و اگر در داخل کشور از آنها کمتر بهره می بریم به دلیل این است که زیرساخت های لازم برای فعالیت آنها فراهم نیست.

غلامی اضافه کرد: برخی از مراکز اقتصادی ما نسبت به استفاده از نیروی دانشگاهی احساس نیاز نمی کنند این درحالی است که فارغ التحصیلان ما می توانند در پیشرفت کشور اثربخش باشند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای استفاده از ظرفیت دانشجویان، پارک علم و فناوری شکل گرفته و شرکت های دانش بنیان را در کنار خود جای می دهند.

صادرات ۸۴۶ میلیون دلاری شرکت های دانش بنیان

وی تأکید کرد که طی دو سالی که محدودیت های تحریمی شکل گرفته احساس نیاز نسبت به شرکت های دانش بنیان بیشتر شده است.

طبق گفته غلامی شرکت های دانش بنیان از سال ۹۲ تاکنون ۸۴۶ میلیون دلار صادرات داشتند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به فرار مغزها گریزی زد و گفت: طلب علم در هر نقطه که باشد کار مفیدی است و بررسی های ما نشان می دهد که اکثر کسانی که برای تحصیل به خارج از کشور می روند، قصد برگشت دارند اما جاذبه های بالای کشورهای خارجی سبب ماندن آنها می شود به همین منظور ما باید جاذبه هایی همچون اشتغال، تسهیلات و غیره را برای آنها فراهم کنیم.

غلامی با بیان اینکه فرار مغزها آن گونه که مطرح می شود، نیست، اضافه کرد: در سال گذشته زمینه جذب ۵۰ عضو هیئت علمی از بین نخبگانی که از خارج از کشور برگشته بودند را فراهم کرده ایم و امسال این عدد به ۱۰۰ نفر رسیده است.

وی با تأکید بر توسعه کیفی دانشگاه ها، اظهارکرد: طرح ساماندهی دانشگاه توسط شورای عالی فرهنگی تصویب شده و از اوایل سال ۹۹ اجرا می شود.

غلامی توضیح داد که در این طرح دانشگاه های دولتی به صورت شبکه علمی درآمده و دیگر جزیره ای عمل نخواهند کرد.

وی با بیان اینکه این طرح به نفع آموزش عالی است، گفت: به دلیل حساسیت های اجتماعی انحلال دانشگاه ها در دستور کار ما نیست اما برای هر دانشگاه یک مأموریت جدید تعریف می شود.

مشکل پارک علم و فناوری گلستان برطرف شود

در ادامه نماینده ولی فقیه در استان گلستان اظهارکرد: دانشگاه های دنیا دانشجو را برای مدیریت کشور خود تربیت می کنند آیا ما در کشور توانسته ایم این امر را انجام دهیم؟

آیت الله سیدکاظم نورمفیدی ادامه داد: زمانی کشور ما در جهت منافع غرب و آمریکا حرکت می کرد اما اکنون وضعیت تغییر یافته و تجلیات آن خود را نشان می دهد.

وی بیان کرد: مشکل نداشتن فضای پارک علم و فناوری و کمبود فضای دانشگاه گلستان باید هرچه سریع تر مرتفع شود.

نورمفیدی اضافه کرد: پارک های علم و فناوری می توانند مشکلات کشور را کاهش داده و برای حل معضل پارک گلستان باید ردیف بودجه ای در نظر گرفت.

در پایان هادی حق شناس استاندار گلستان و وزیر علوم قول مساعد دادند که مشکلات این دو مرکز (پارک و دانشگاه فنی و مهندسی گلستان) برطرف خواهد شد.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 آموزش عالی جهان علوم تحقیقات و فناوری فرار مغزها نماینده ولی فقیه قیمت خودرو سیل سیستان و بلوچستان قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری فارغ التحصیلان فرار مغزها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۷۲۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، نتایج این پژوهش که در قالب پایان‌نامه دکترای محمد کریمی فیروزجایی با عنوان «ارائه روشی جهت بهبود همزمان توان تفکیک مکانی و دقت دمای سطح زمین بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای» در گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه تهران و با راهنمایی مجید کیاورز و سید کاظم علوی پناه انجام شده است، در یکی از معتبرترین مجلات بین‌المللی به نام Remote sensing of Environment با ضریب تأثیر ۵/۱۳ به چاپ رسید.

کاظم علوی‌پناه، استاد دانشگاه تهران و برنده نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران که یکی از استادان راهنمای این رساله دکتری بوده است، درباره اهمیت تحقیق انجام شده، گفت: «دمای سطح زمین یک پارامتر فیزیکی است که به دلیل نشان دادن میزان تشعشعات ساطع شده از سطح زمین و تبادل انرژی بین سطح زمین و اتمسفر، از اهمیت بالایی برخوردار است. در دهه‌های اخیر با توسعه علم سنجش از دور حرارتی، محاسبه دمای سطح برای یک منطقه وسیع، با توان تفکیک مکانی-زمانی مختلف امکان‌پذیر شده است. دمای سطح به دست آمده از سنجنده‌های حرارتی ماهواره‌ای در توان‌های تفکیک مکانی و زمانی مختلف، از اهمیت بالایی در مطالعات متعدد از جمله بررسی منابع زمینی و زیرزمینی، پایش پدیده‌های محیطی، کیفیت هوا، بیلان انرژی، ساختار زمین‌شناسی، هواشناسی و اقلیمی، موضوعات و چالش‌های شهری همچون کیفیت محیط شهری، شدت جزیره حرارتی، اینرسی حرارتی و آسایش حرارتی، تغییرات اکوسیستم، مدیریت منابع آب، کشاورزی، هیدرولوژی، رطوبت سطح و تبخیر و تعرق، شناسایی پدیده‌های مختلف و اقیانوس‌شناسی برخوردار است.»

استاد تمام دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: استفاده از دمای سطح بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای در کاربردهای مختلف، با چالش‌های مهمی همراه است. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها، توان تفکیک مکانی این داده‌ها و اطلاعات است. در بسیاری از کاربردهای شهری و محیطی، به دمای سطح با توان تفکیک مکانی بالا نیاز است که در دسترس نمی‌باشد.

دارنده نشان عالی دانش دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: با توجه به اهمیت موضوع، محمد کریمی فیروزجایی در رساله دکتری خود با عنوان «ارائه روشی جهت بهبود همزمان توان تفکیک مکانی و دقت دمای سطح زمین بدست آمده از تصاویر حرارتی ماهواره‌ای» در گروه سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی دانشگاه تهران با نظارت دکتر مجید کیاورز و اینجانب به این چالش پرداخته است.

عضو هیأت علمی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران گفت: این گروه تحقیقاتی در این رساله، جهت‌های تحقیقاتی جدید باز کرده و الگوریتم‌های نوینی برای بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح بدست آمده از تصاویر ماهواره‌ای توسعه دادند که دقت و کارایی بالاتری نسبت به مدل‌های موجود و مرسوم دارند. این الگوریتم، می‌تواند در حل بسیاری از چالش‌های موجود در محیط‌های طبیعی و شهری مرتبط با حرارت مفید و مؤثر باشد.

کد خبر 6099295

دیگر خبرها

  • بهبود توان تفکیک مکانی دمای سطح با روش محققان دانشگاه تهران
  • اگر کف پای شما صاف است؛ بخوانید
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • توجه به آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها کشور را سروسامان می‌دهد
  • قبولی ۱۶ دانش آموز سمپاد مناطق محروم در کنکور سال گذشته
  • محکومیت ۱۰ میلیاردی، تاوان سوء استفاده از کارت سوخت شهروندان
  • رزمی ایرانی جایگاه قهرمان پرآوازه جهان را تصاحب کرد